Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz emvy #16791 üzenetére

    Miert, erre van adatszeru bizonyitekod? 1 kor (ami alatt en egy kb. egy-masfel oras beszeltetest ertek) alatt nem lehet vegigbeszelni az erdeklodesi kort, karriertervet, technikai hatteret; ill. tesztelni a kepessegeket.
    Hr-es kör kell, igen, az 1 kör túlzás, de egy hr-es meg egy technikai körnél mi több kell (végén menedzserrel pár sor)? S az a hr-es kör az már mehet az első telefonos beszélgetésnél is, fél-1 óra alatt, ha ezt külön körnek akarjuk tekinteni. Érdekes mód sok nagy cég legutóbbi váltásomnál ezt meg tudta tenni. Ahol több kör volt (telefonos + 1 max 2nél több) azok pórul jártak. Ugyan időmből kitelt h elinduljak rajtuk, de mire a sokadik körig eljutottunk volna, már rég elkeltem. Érdekes mód azok a cégek, akik képben vannak a jelenlegi piaci helyzettel, s 1 max 2 kört tartottak, azt is pörgették, s közben érdeklődtek bőszen h hány futó pályázatom van milyen deadline-okkal, s igyekeztek minél elöbb túlesni az egészen, akár teljesen idóta időkbe is berendelni munkatársakat vezetséget! interjúkra, ha úgy jött ki a lépés, h még ők is tudjanak ajánlatot adni, ha úgy alakul. Ami érdekes mód rendre 1-2 nappal az interjúk után meg is érkezett, 1-2 hetes válaszadási határidővel.
    Szóval vannak ilyenek is, sok is, de van sok végtelen körös is, de ezzel a sok körrel szvsz max azokat fogják meg, akik nagyon nem keresnek állást csak nézelődnek, vagy aki kb sehova nem kell :D Egyetlen eset lenne még, de szvsz itthon senkinek nincs ilyen neve a piacon: ha vki vmiért mindenképp az adott céghez szeretne bejutni, mert olyan neve /szakmai előmenetele lehet ott, h az kell neki...

    Jellemzően azért van több kör, h a külföldi munkatársakkal is végigmenj ugyanazon, meg a menedzsmenttel... nagypn ritka amikor érdemi különbség van, de egyébként egy alap technikai végén menedzseres s hr-es körnél több ezekből minek?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák