- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZahAdanos
csendes tag
Szervusztok! Intex aqua fish-en hogy lehet megoldani, hogy az akciókamerák appjai működjenek, a kamera által kibocsájtott wifi jelet fogadják és felismerjék (Csatlakozni tudok a hálózathoz, a beállításokon belül (sailfish wifi beállításai) , csak a programon belül nem jelenik meg az elérhető wifi hálózatok lehetőségnél a kamera). Előre is köszönöm. Eken H9-el és SJ4000 -el is próbálkoztam, mindkettőnek a saját androidos alkalmazásával, ugyanaz a probléma fogadott. Más telefonon működik, de csak ezért nem szeretnék két telefont hordani magammal.
-
ZahAdanos
csendes tag
válasz WilliamGhost #952 üzenetére
Jajj, azért, ha valakinek van valami ötlete, akkor írja le, hátha másnak is ilyen problémája van, amit meg szeretne oldani.
Nekem elég fontos lenne, de így másik telefon lesz a megoldás.
Köszönöm! -
martonmiklos
tag
válasz WilliamGhost #948 üzenetére
No meg lett workaroundolva:
https://together.jolla.com/question/140417/feature-requestcontinous-calendar-alarm/?answer=162650#post-id-162650Majd csinálok patchet amivel settingsből lehet állítani majd a folyamatos csörgetést.
-
-
WilliamGhost
tag
-
WilliamGhost
tag
Langyos hírek az Xperia X-ről a Jolla blogon.
Szokás szerint szörnyű a kommunikáció, ennyi infót hónapokkal előbb megoszthattak volna: semmi számonkérhetőt nem ígérnek.
[ Szerkesztve ]
There is no cloud, just other people's computers!
-
nagyúr
válasz WilliamGhost #957 üzenetére
Csodálom hogy egyáltalán még van cég a kezdeményezés mögött...
Létezik még a Jolla Oy?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
justmemory
senior tag
Én is olvastam ma, mikor kiadták. Őszintén szólva mérhetetlenül csalódott vagyok, pedig sosem használtam még a Sailfish-t, de lassan elérek oda, hogy gondolkoznom kell az n900-am pótlásán, és mivel a meego úgy járt ahogy, az egyetlen lehetséges alternatíva a Sailfish lenne számomra. Ha lenne... A korábbi telóik inkább csak első próbálkozások; ez lehetne talán áttörés, de ebben a nemzetközi közösség sem nagyon bízik, sajnos... Értem én, de... Szomorú látni, hogy a nem kifejezetten "mainstream" dolgok hogyan végzik, mennyire nehezen haladnak...
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
nagyúr
válasz justmemory #959 üzenetére
Itt van egy felesleges Xperia X amire lehetne tölteni oprendszert, de mire odaérünk, szerintem inkább eladom...
Beláthatatlanul lassú a fejlesztés.
Mire kaptak rakat pénzt az oroszoktól és kincsiktől?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
justmemory
senior tag
válasz Polarstar #960 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés... Mert sajnos úgy látszik, hogy nem arra, hogy gyorsan fejlesszenek egy stabil, tömegek számára is elérhető OS-t, amit esetleg legalább egy, de inkább több készülékre is lehetne telepíteni.
Akár holnap beruháznék egy jól látható összeget, ha olyan formában létezne ez a dolog, mint amilyenben elvben cél. Még többet hajlandó lennék rá áldozni, mint amúgy egy telefonra tenném... Elúszik lassan a beléjük vetett bizalmam is, sajnos, mert egyre inkább csak a kifogásokkal van tele a padlás. Ha valaki amúgy szakértőként ilyen fejlesztésre adja a fejét/cégét, az ne panaszkodjon, hogy "sok a felmerült és megoldásra váró probléma"...
Ha elkészülnek vele egyáltalán, az lesz a gond, hogy idejét múlt lesz a hardver. Ez mondjuk engem pont nem érdekelne, ha amúgy a rendszer pörgős, és nincs akadás és nagyon stabil, folyamatosak a frissítések és fejlesztések, nyílt (mint az n900), sok linux-os dolgot natívan támogat, stb. Viszont ezzel megint csak azt fogják elérni, hogy "új" kuncsaftokat nem tudnak szerezni, mert bárki meglátja a specifikációs táblát, azonnal ott hagyja... Így nagyon nehéz lesz...[ Szerkesztve ]
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
nagyúr
válasz justmemory #961 üzenetére
Kritikán aluli a cég kommunikációja...
Vállalható ütemtervük sincs.
A múltkori sec hong kong kiállításon az a biztonsági adatküldő terminál játéknak jó - amúgy sok értelmét nem látom.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
justmemory
senior tag
válasz Polarstar #962 üzenetére
Sajnos igen...
Ez a hong kong-i kiállítás nincs meg; mindenesetre lehet érdemesebb volna egyvalamire fókuszálniuk, és azt rendesen megvalósítani... A biztonság pedig kimondottan olyan terület, amit esetleg a Sailfish-ben megmutathatnak, hogy mennyire vesznek komolyan...--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
WilliamGhost
tag
válasz justmemory #961 üzenetére
Már párszor elúszott a bizalmam nekem is, de mindig visszaevickélt, amikor kijött valami új Sailfish cucc, így végül lecsaptam rájuk. Egyelőre várok türelmesen az Xperia X-re, de sajnos tényleg rengeteg türelemre van szükség, lassan őrölnek a malmok...
-
justmemory
senior tag
válasz WilliamGhost #964 üzenetére
Nem csak a malmokkal van bajom, hanem eleve kétségesség válik számomra, hogy a jövőbeli terméktámogatás, fejlesztés milyen ütemben fog zajlani. Mert ha ilyenben, és mondjuk egy kamera szoftver javítására majd arányaiban hasonlóan sokat kell majd várni, akkor megette a fene az egészet. Kivéve, ha ilyen szempontból ez is az n900/Maemo sorsára jutna, és a közösség maga is tudna rá írni, fejleszteni, mert akkor már pörgősebb lenne, az biztos...
-
nagyúr
Fejlesztésekre kell pénz, a kommunikáció szinte ingyen van - még sem akarnak bőkezűsködni vele.
Érthetetlen.
Ha arra gondolok, hogy a tábor bizalmát már megszerezték egyszer...
Erre appellálnak?
A bizalom folyamatosan ápolandó, fent kell tartani.
El fogják sokaknál játszani!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
WilliamGhost
tag
válasz justmemory #965 üzenetére
Sok közösségi projekt fut a Jolla körül (hardver portok, OS nyílt része), de a piac adottságainál fogva vannak galibás dolgok, amik úgy nem oldhatóak meg. Akár olyan banális dolgok, mint az SD kártya (exFAT) vagy a (modem) meghajtók is licenchez kötöttek, és ez utóbbiak ráadásul az egész Android üledékhalmazhoz kötik a fejlesztők kezeit. Ott meg még egy licencnél is ingoványosabb a terep, azt csinál a gugli a kisebbekkel, amit csak akar...
A biztonsági hibákat eddig pedánsan javították a pár havonta érkező frissítésekkel, még a majdnem 4 éves készülékre is. Szóval a szándékban még egyelőre bízom, de az erőforrások mérete nem tűnik elégségesnek az újdonságok fejlesztéséhez, de talán még a tempó tartásához sem.
-
nagyúr
válasz WilliamGhost #967 üzenetére
Hát, ezzel elmondtál azt hiszem mindent.
Szerintem nagyon a határon van a cég.
Milyen volt már, hogy az Xperia projektben sem a kamera sem a kékfog nem akart menni.
Kivancsi vagyok mit hoznak ki majd az alapvetően jó kamerából.
Biztos gyenge lesz a végeredmény. Tartok tőle.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
justmemory
senior tag
válasz WilliamGhost #967 üzenetére
Teljesen igazad van, és bízni kell, igen.
Én csak azt találom szomorúnak, hogy ma éljük az eddigi történelmünk talán legnyitottabb világát, minden elérhető pár kattintással is, és ehhez képest "nagy cégek uralják az informatika világát", egyszerű licencelési dolgokon csúsz(hat)nak el alapvetően jó ötletek és kezdeményezések, megkötött kezű fejlesztők (WTF?!) és ha >nem vagy elég nagy<, akkor "esélyed sincs"... Szóval ez számomra szomorú...
-
nagyúr
válasz justmemory #969 üzenetére
A Jolla egyszer már elérte a kritikus tömeget és piacra lépett. Volt bennük erő.
Igazad van, közben szinte tröszt lett a többi rendszer és ezzel megint újra írták a szabályokat.
Nem tudom konkrétan ez akadályozza-e a projektet, vagy valami más.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Indin billentyűzetes Jolla tablet indult el. Már 74% tart.
Egy napja még csak 13% volt.
https://www.indiegogo.com/projects/youyota-sailfish-os-2-in-1-tablet#/updates
Nézzetek majd rá.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz Polarstar #971 üzenetére
Üdv!
És rettentően nagy a hasonlóság az "eredeti" Jolla tablettel. :-) Emlékeim szerint még az árak is hasonlóak vagy éppen pont azonosak.
Jolla Tablet - world's first crowdsourced tablet
Gyanús nekem, hogy a két "kampányoló" valójában azonos vagy esetleg azonos érdekeltségi körbe tartozik. Túl szép a kb. 2-3 hónapos szállítási határidő is. Persze tudom, hogy a közösségi finanszírozás nem webbolt, de a "kampányoló" szerintem egyből olyan határidővel indít, ami teljesíthetetlen még akkor is, ha a tabletek esetleg már megvannak.
Read only felhasználó
-
WilliamGhost
tag
válasz BornToBePuli #972 üzenetére
Hasonlóak voltak az első gondolataim, aztán kicsit utánaolvastam. Nyilván a hardver ugyanaz, de nem azért, mert a Jolla van mögötte, hanem azért, mert az egyik gyártásban résztvevő kínai csóka úgy gondolta, hogy van az újraélesztésben biznisz. Nyilván a Jolla érdeke is, hogy legyen megvehető tableten Sailfish, ha már melóztak vele, úgyhogy Jolláék nem ellenkeztek, de nem úgy tűnik, hogy az "ő emberük" csinálná, vagy ők állnának mögötte a gyártást illetőleg.
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=99214There is no cloud, just other people's computers!
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz WilliamGhost #973 üzenetére
Szia!
Én mindenkit óvatosságra intek az ilyen közösségi finanszírozással kapcsolatban.
Szerintem nagy részük eleve vállalhatatlan szállítási határidőt vállal.
Read only felhasználó
-
WilliamGhost
tag
válasz BornToBePuli #974 üzenetére
Ez így van. Eszem ágában sincs ilyen projekteket támogatni, amiknél már semmi nem védi a vevőt (amióta a paypal sem hajlandó ilyet "termékvásárlásnak" minősíteni, még ha terméket is ígérnek a támogatásért). Ez a fajta "közösségi finanszírozás" már csak annyit jelent, hogy ingyenhitelnek használja egy vállalkozó, és egyben felmérik a valós (vagy inkább minimális) igényeket. Szerintem erre találták ki a hitelt, és nem ilyen vackokkal kellene helyettesíteni, amiben az "eladó" semmilyen anyagi felelősséggel nem tartozik a "vevő" felé.
-
martonmiklos
tag
Jött ma egy adag fordítani való a következő releasehez gondoltam megosztom veletek mire lehet számítani (kb. semmi érdemleges):
- Olybá tűnik, hogy lesz support a meeting meghívókhoz. A naptár részen megjelentek ilyen stringek mint Organizer, Optional, stb.
- Ismét jelentek meg stringek amik a biztonsági kóddal kapcsolatosak. Gondolom az orosz piac miatt kell a hardening mint pld. az n hibás sec. kód bevitel utáni lockolás illetve secure factory reset.
- Kamerával lehet majd ambiance módban fotózni ami fogalma sincs mit fog jelenteni, majd release után átértékeljük a fordítást.Kb. ennyi ami megmaradt belőle.
-
nagyúr
Bejelentették a Win 8 támogatás véget.
Szóról szóra ugyan azokat a dolgokat olvasom mint itt.
Mondjuk itt kevéssé szidják a vasakat, mert szinte nincs.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
WilliamGhost
tag
Lehet, hogy (valamikor) lesz 20MP kamerája Sailfishen az Xperia X-nek.
-
nagyúr
válasz WilliamGhost #978 üzenetére
Hmmm-hmmm...
Ez is kell.
De az úgyszintén hogy a droid 4.4 kicsit pörögjön már fel...Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz WilliamGhost #980 üzenetére
Elég ritka még ez a 4.4-es kernel mobilokon, a legújabb Snapdragon chipsetek is régebbit használnak. Szóval ezért lehet több munka vele.
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
nagyúr
Ok. Az hanyas droid kompatibilis verziónak felel meg?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz WilliamGhost #983 üzenetére
Nagyszerű!
Köszi!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
A Youyota-sailfish-os táblája már 210% áll.
A német csopiban az emberek kivárnak.
Ha ez sikerül csak akkor fognak belevágni a rendelésekbe. Ez valszeg egy következő széria lesz majd csak.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ElFeo
tag
Beszereztem e oneplus x telót kifejezetten a jolla miatt. Több módszerrel is próbálkoztam de nem sikerül a telepítés. A linkelt cm 12 nem települ, a twrp error 7-et dob. Utánanéztem és elvileg ez azt jelenti, hogy a telepíteni próbált zip fájl nem a készülékhez való. Ha kibontom az udater script fájlt, akkor ot nem oneplus x, hanem oneplus one szerepel. Ha átírom vagy kitörlöm akkor más hibával áll le a telepítés. Eddig csak egy cm-et találtam-asszem cm 13.-ami települ és felmegy a jolla is, de nem bootol be a készülék. Meg asszem cm 12 kellene alapból. Valaki tudna segíteni?
Köszönöm! -
nagyúr
Bevallom, ha a teljes funkcionalítást meg tudnák oldani már BBOS 7 szinten, akkor az nagyon fasza lenne.
Pattannék is a Jollára.
De a levelező is pffff...
A fényképező még fapadabb a fixfókuszos Boldnál...
Agyfaszt kaptam a vacak billentyűzettől (ez közben javult.)
A böngésző sem egy iparos felhasználónak van.
Olyan sok alternatíva nincs még erre.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ElFeo
tag
válasz Polarstar #994 üzenetére
Lehet találtam valamit. Esetleg egy régebbi gyári os-ról próbálom a telepítést. Mivel a bootloader változott és lehet az kavar be. Off Közben a karórámmal bénázok. Az egyik csapágylemezt vagy miaz nem tudom úgy a helyére tenni, hogy minden tengelyt tartson amit kellene. On
[ Szerkesztve ]
-
ElFeo
tag
Az Oxygen os-t flasheltem 2.2-re, nem bootol a készülék. Ezután nem lépett be a recovery-be. Kerestem hozzávaló recovery-t, flash, boot, install, hibát dob. Próbál újraindítani, semmi. Gyári recovery vissza, gyári oprendszer flash. Szóval most ott tartok, mint az elején. Asszem nem prwóbálkozom, hacsak valakinek nincs valami tuti ötlete.
-
nagyúr
Kijött az új szoftver verzió.
Jämsänkoski aka 2.1.1.23Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
https://together.jolla.com/question/164349/release-notes-211-jamsanjoki/
A szoftver egyre jobban kezd vállalati környezetben is jól használható lenni.
Végre nem csak egy Geek mobil, hanem munkára is használható eszközzé válik a mobil OS!
Nagyon örülnek a kamera felület frissítésnek sokan, ahogy olvasni.
Közben mi eladtuk a XperiaXet.
Hát így jártunk.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest