- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
WilliamGhost
tag
Ha ilyen politikájú óriások appjait szeretnéd állandóan használni, akkor szerintem csalódni fogsz. Nekik pont az a céljuk, hogy ellehetetlenítsék ezek futtatását más rendszereken (és ezért aktívan tesznek is a közösségi appok kiiktatásával). Eleinte még naivan azt hittem, hogy egy ilyen kis rendszer csak szimplán nem érdekli őket, szóval ha összedob valaki egy vacappot, akkor az miért ne működne. Az open-source kliens túl jóra sikerült, úgyhogy csináltak egy gyors API változást, és mindenkit letiltottak, aki nem az ő (a rendszerre nem létező) appjukat használta. És ez csak egy példa a sok közül.
Egy idő után nem az fog érdekelni, hogy ezek az appok hogyan működnek, hanem hogy mi a szolgáltatófüggetlen megfelelőjük. Csak pár példa: XMPP, ownCloud/nextCloud, OSM, stb.
There is no cloud, just other people's computers!
-
nagyúr
-
PHenis
senior tag
válasz WilliamGhost #452 üzenetére
Sajnos rá vagyok kényszerítve a munkahely/ismerősök által.
-
consono
nagyúr
Hát ez az! Tök jó dolog az open source, de ha senki nem használ pl. jabbert akkor kenhetem a hajamra, hogy az xmpp protokol elérhető bármelyik platformra... Még jó, hogy egy web browserből elég sok minden elérhető. Sajnos (?) a telefont első sorban kapcsolattartásra használja az ember, kénytelen azokat az alkalmazásokat használni, amiket azok használnak, akiket el akar érni. Ebből a szempontból tök pozitív a BBM léte sok platformra, de jelenleg mindenki a Facebook Messengeren van fent, plusz Viber, meg Whatsapp...
Nem véletlenül tette fel az alien dalvikot a Jolla (meg a Samsung a Tizenre az ACL-t), sajnos le kell nyelnie a kis platformoknak a békát, nem látszik más megoldás.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
WilliamGhost
tag
Nem az a lényeg szerintem, hogy minden platformra elérhető, hanem hogy a dolog szolgáltatófüggetlen. Olyan mint az email. Ha azt mondja az egyik szolgáltató, hogy ő bedobja a törülközőt, vagy bizonyos platformokat hanyagol, akkor váltasz szolgáltatót, és semmi károd nincs a harcoskodásból. Így lett kitalálva a technológia, ez az egész internet alapötlete. És ilyen például az XMPP is.
Szerintem ideje felvilágosítani azokat, akiket az ember el akar érni, hogy ők se legyenek kiszolgáltatottak. Akit meg a "kapcsolat" annyira se érdekel, hogy egy alkalmazást feltegyen, akkor el lehet ezen gondolkodni, vagy használni az android emulációt.
There is no cloud, just other people's computers!
-
consono
nagyúr
válasz WilliamGhost #460 üzenetére
Sajnos nehéz nevelni az embereket Én már elég öreg vagyok hozzá, hogy ilyen téren ne is próbáljam, legtöbbször csak bölcsen hallgatok...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
nagyúr
Egyet kell értenem Keytarral.
Vannak kockázatok, amiket tudni kell az ismerőseidnek, nehogy lehúzás áldozatai legyenek. Vele együtt pedig te "áldozat" leszel, ha nagyon megértően bólogatsz.
Manapság a régi megszokásokhoz képest nem funny ami adatrablás, visszaélés ügyben fut.
Nekem csak web és BBM-em van.
Semmi más app!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
osvatha
tag
Valami postán átvehető csomagom jött...
-
nagyúr
Reméljük, hogy nem a vidéki rokonoktól 2012-ben postán feladott bejgli érkezett meg a postai küldemény nyomozó osztálytól.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
osvatha
tag
Sziasztok!
Egy gyors összefoglaló:
Kb 20 nap alatt megérkezett az Intex . Eredeti gyári dobozában, indiai dugós töltővel, fülessel, nagyon szépen becsomagolva. Gift-ként küldte az eladó, úh semmi plusz költségem nem keletkezett itthon.
2.0.2 van gyárilag telepítve, egy zenelejátszós app az egyetlen, ami bloatware a telefonon, mást nem találtam.
Gyárilag elő van telepítve az android runtime is, sőt, a play store is elérhető. Pár esetben idegesítően lassú volt a telefon a belakás közben, jellemzően a gyári browser (webpirate már sokkal gyorsabb), illetve a Jolla Store.
Érdekesség, hogy a telefon mindenhol Jolla-ként azonosítja magát. Még nem költöztem át bele, a hétvégén alig volt időm nyomkodni, úh egyelőre ennyi az első benyomás, de magammal hoztam, úh ha van kérdés, megpróbálok válaszolni. -
osvatha
tag
válasz Polarstar #471 üzenetére
Nekem minőségre nem tűnik olcsóbbnak, gagyibbnak, mint az első Jolla. OK, nem fém házas, meg könnyebb is, de összességében teljesen rendben van. Nyilván ennyi pénzért senki ne várja, hogy olyan érzés lesz kézbe fogni, mint egy Z30-at, vagy S7-et, de teljesen rendben van.
-
osvatha
tag
Erdekesseg:
Nem tudom, hogy az uj oprendszerverzionak, vagy masnak koszonheto, de mindenfele hekkeles nelkul mukodik a 64 GB-os microsd-vel. -
osvatha
tag
Kipróbáltam a hanghívás részét is, egész jó, mindkét oldal (mikrofon, hangszóró).
-
consono
nagyúr
Jó ezeket hallani Használd egészséggel!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
osvatha
tag
Tök vicces, ahogy a színe miatt mindenki jól megnézi, hogy milyen telefon ez, aztán megkérdezik, hogy az Intex nem medencéket gyárt? Aztán kézbeveszik, megpróbálják használni, és "Jé, ez mi?"
[ Szerkesztve ]
-
osvatha
tag
Van az Aqua Fishben FM rádió! És működik is!
Van pár bug (galleryből törlés pld nálam sokszor lefagy), illetve az android alkalmazások némelyike nem túl stabil (pld FB messenger), de eddig találtam workaroundot mindenre. -
osvatha
tag
Nagyon idegesített az az Intex-es indiai vacak zeneprogi, úh nekiálltam leszedni.
Be kell kapcsolni a Settingsben a Developer mode-ot, az SSH-t, beállítani a passwordot, és ez lesz a root password.
Utána Terminal-ba belépni, majd:devel-su
beírod a root password-ot
pkcon search name gaana
Ez megtalálta a package nevét, majd
pkcon remove sailfish-content-partnerspaces-intex-gaana
és még egy "y"-t kell nyomni.És leszedte.
Ezt imádom a Sailfishben.[ Szerkesztve ]
-
osvatha
tag
hangouts: Működik rendesen a Google kliens is, de alapból tudja a Sailfish kezelni a hangouts szöveges üzeneteket, ha az elég
gdrive: Működik
fbchat: Hektikus, volt hogy működött, de most épp állandóan kifagy, amikor meg akarok nyitni egy üzenetet, de van natív beépülő, amivel az üzenetkezelő eléri a FB üzeneteket is - ismét csak a szövegeseket
waze: MűködikTöbbit nem használom, majd később meg tudom próbálni
[ Szerkesztve ]
-
osvatha
tag
Viszont sajnos 4G Budapesten nincs a telefonnal.
Találtam pár fórumot, ahol megy a találgatás, de még nincs meg a megoldás. -
-
ElFeo
tag
Nem tudok egzakt választ adni erre a kérdésre, mivel hónapokkal ezelőtt voltak használatban nálam ezek a mobilok. Talán csak benyomásokról tudok nektek beszámolni.
Az ubuntu is gesztusvezérléssel működik, nyilván mások a gesztusok, de nagyon jól ki van találva és az oldalról bármikor behúzható gyorsindító sáv nagyon tuti. A frissítések a felhasználók visszajelzései alapján rendszeresen, nagyjából havonta jönnek. Sok-ma már alapfunkciónak számító apróság-hiányzik, de ezek folyamatosan kerülnek bele a rendszerbe. Mondjuk a karakterszámlálás az SMS-eknél, gyors kapcsolók mi egyéb. A felső értesítési panel és tök jő. Oldalra lapozva lehet a különböző funkciókat ellenőrizni és állítani. Ez így kicsit sután hangzik, de ha egyszer kipróbálod tuti megtetszik.
Néha képes belaggolni a rendszer, nem vészes a jolla ebben azért jobb. Alkalmazások száma is nő, de azért ma még nem áll jól az os, offline navi van. A népszerű chat programokról, faceról nem tudok nyilatkozni, mivel ezeket nem használom. Ami még egy nagyon jópofa dolog az a konvergencia, keressetek rá a neten!
Mindezekkel együtt ha a mostani állapotok szerint kellene választanom a jollára esne a választásom. De azt látni kell, hogy rohamléptekkel faragja le a hátrányát az ubuntu. No de ki tudná megmondani, hogy alakulnak a dolgok. Mindenesetre már napi használatra alkalmas. -
PHenis
senior tag
Berendeltem egyet én is.
-
WilliamGhost
tag
-
osvatha
tag
válasz Polarstar #491 üzenetére
Képek (lesz több is, érdemes majd visszanézni)
Megérte-e?
kb 30e Ft, és egy működő, használható telefon, ami végre nem IOS vagy Android. És úgy mellesleg imádom az oprendszert.
Igen, határozottan megérte. -
osvatha
tag
Tegnap esti tapasztalatok:
A FB Messenger beépülő (amivel a FB üzenetek a Messages alkalmazásba becsatornázhatók) jól működik, bár egyfolytában online-nek mutat, és amint megérkezik a telefonra az üzenet, a másik fél úgy látja, mintha el is olvastam volna. (hisztisebb hölgyismerősnél volt belőle probléma... )
Waze teljesen stabil, bár a GPS megijesztett, este az esőben a belvárosban lassan talált pozíciót, de aztán nem volt vele gond
Multitaskingot valami hihetetlen jól megoldották, Waze méretű alkalmazásokkal teljesen zökkenőmentesen zsonglőrködik az oprendszer (kb 6-8 alkalmazásom volt még nyitva, és oda-vissza kellett váltogassak (telefon, üzenetek))
-
osvatha
tag
Itt egy screenshot a Messages-ről
Nem pont olyan, mint a HUB, mert csak üzenetek, email, notification nem ide jön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest