Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz takacsbotond #31855 üzenetére

    Amennyiben jól látom a videóban, akkor:

    - 47 -es szorzó van állítva max. all core turbo -nak (azaz nem fix a frekvencia),
    - manuális CPU feszültség módban van.

    Bár a 85 C nagyon jó hőmérsékletnek tűnik 4,7 vagy 4,8 GHz -en 1,44 V -al, de ez a fesz a CPU mellett az alaplapot (VRM) fokozottan igénybeveszi. 1,35 V felé ne menjél semmiképpen.

    Azt is jól látom a videóban, hogy már 3,5 GHz -en (ez kevesebb a gyári 3,7 GHz max all core turbo -nál) is már 1,37 V -ot ad? Teljesen automata módban mennyi feszt adna a lap? Avagy ekkor nem stabil a tuning? Amennyiben igen, akkor akár némi pozitív offset feszültség beállítással nem tudnád orvosolni (ez ugye csak automata fesz módban van)?

    Iránymutatónak leírom mi van nálam. Ez nem "profi" tuning és egyáltalán nem volt cél a határok feszegetése. 3770K delidelve itt is. Itt sem fix frekvencia, offset feszültség nulla (automata fesz szabályozás). Néhány alapórajeles fesz/hőmérséklet is alább a mostani nyári kánikulában - azért látszik, hogy a lap "rendesen" adja a feszültséget így automata módban, de így is jóval kevesebb, mint Nálad.

    - 1,6 GHz (alap idle frekvencia) - 1,025V / 37 C
    - 3,7 GHz (gyári max all core turbo) - 1,22 V / 50 C (CPU-Z stress test)
    - 4,2 GHz (tuning max all core turbo) - 1,225 V / 60 C (CPU-Z stress test)
    - 4,4 GHz (tuning max all core turbo) - a feszültségre nem emlékszem, mert csak a stress teszt ment meg pár BfV kör (mivel érzékelhető többletet nemigen nyújtott - így maradt a 4,2 GHz) / 75 C (CPU-Z stress test)

    Amennyiben jól láttam, akkor negatív offset feszültséget nem tudtam beállítani - lenyíló listában csak a nulla meg pozitív értékek szerepeltek. Mondjuk belegondolva lehet be lehet írni (a kézzel beírás egyébként sok helyen működik az MSI BIOS -ban). FIX frekvenciát és feszültség megadást nem akartam. Engem már a 4,4 GHz -en a 75 C is eltántorított a továbbmeneteltől ...

Új hozzászólás Aktív témák