- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz holozis_HUN #31147 üzenetére
Az tényleg ritka rossz példány, az én 4930K-m (6C/12T) ami szintén nem egy tuning bajnok, az megy 4.2-n 1.22V-al.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
A.C.E.
aktív tag
válasz Hauptmann #31152 üzenetére
Gondolkodok is egy deliden mert mèg gyári paszta van a kupak alatt ès hát már elèg idős a proc, talán nyerek vele 8-10 fokot igy feljebb lèphetnèk 4.6 ghz környèkère, viszont az is igaz ahol a 4.4 kevès oda a 4.6 is az lesz...csak hát ha benne van mèg az a +200 mhz akkor mièrt ne?
F.P.S. FOREVER!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Nemo1001 #31159 üzenetére
AllCore/terhelt vCore? A sajátom 4.3GHz/1.25Vot ment, BCLK kéri a feszt :S
-
Pubszon
veterán
válasz holozis_HUN #31169 üzenetére
Nem.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz holozis_HUN #31169 üzenetére
Nem, ill. szélsőséges esetekben csak (pl. x1/x4 slotban használt sávszéllimitált eszközök). Itt alapvetően a CPU és RAM oldal az, ami gyorsul, a VGAt meg nyilván külön kell babrálni tempóelőnyért. De nem buzdítok senkit eszetlen OCra, pusztán annyit tudok írni, hogy ha jól jön +100MHz, ennyi benne van mindegyikben biztonsággal.
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy használt i73770S procit. Mennyire lehet ezt Non-K funkcióval tuningolni egy Z77-es alaplapban? Egy Asrock Z77 Extreme4 alaplapról lenne szó. Van benne Non-K OC opció a BIOS-ban, de most egy 3570K duruzsol benne 4.4-en és ott ugye a szorzót szabadon tudom állítani.
Köszi!
-
Mika1227
őstag
Egy i7 3770-en kihajt egy 1070-es kártyát 4,2 GHz-en?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
GNKING
tag
Sziasztok.
Asus P8Z77I Deluxe/WD + 3570K delidelt proci tuningjában szeretnék segítséget kérni.
Elegendő egy leírás is amiről elindulhatok, lehetőleg magyarul.Üdv. Gábor.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GNKING #31184 üzenetére
Alapórajelen offset, +0.05V (vagy ami az első érték nálad), aztán OS alatt megnézed terhelve mennyi a vCore (LinX/4GB alatt pl., monitorozni HWiNFO). Aztán eltolod annyival az offset értéket, hogy terhelve beálljon mondjuk 1.2Vra és utána kiteszteled szorzónként lépdelve, meddig stabil ezen a feszen (10 kör LinX ~konstans GFlops értékekkel). Ha megvan és még tudod hűteni (<90°C magértékek), lehet emelni a feszen/szorzón pl. 25mVonként és tovább keresni a végét.
TDP limit long részen 125W/max. idő, short részen 150W, ennyit bír a VRM, ha jut némi szellő rá. Ez többnyire 4.5GHzig elég is..feljebb azért oda kell figyelni, nem céllap, mondjuk ha relideletlen a proci, valahol itt lesz a vége is hőmérsékletben hűtőtől függően.
Amúgy 30e+ hozzászólás van a topikban és egy egész használható kereső.. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Hetekken korábban vettem egy GTX 1070-et. 1060 és '70 között vacilláltam, de mivel több helyen azt írták, hogy GTX 1070 mellett a 3570k kevés játéknál bottleneck, az erősebb VGA mellett döntöttem (nem akartam új lapot, CPU és DDR4-es RAM-okat is venni). Arról is olvastam, hogy open world játékoknál van jobban kihasználva a CPU, de mit ad az ég, szinte az összes jó játék open world már. Több játéknál is 100%-on röccen a CPU, míg a VGA 70-75%-os kihasználáltsággal fut.
Jelenleg 4200 MHz-re van húzva a proci. Van értelme még húzni, vagy le kell nyelni, hogy a proci felett eljárt az idő?
Köszi!
U.i.: Jól optimalizált játéknál nincs gond, de amennyire sok fejlesztő foglalkozik ezzel...
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Toby888
senior tag
válasz Darko_addict #31188 üzenetére
nem sokat tudsz már húzni a procin, de javaslom hogy cseréld ha kevés amit tud
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
4.5-4.6GHz benne van, ha tudod hűteni, segíthet nyilván minden MHz. Vagy i7..
-
Pubszon
veterán
Sajnos ennyit tud, persze még 10% plusz lehet benne, de nem sokkal lennél előrébb. Az i7 a HT miatt sokat dobna.
Nekem is Ivy Bridge van, csak 6C/12T 4.2GHz-en, de sajnos van olyan játék, aminél láttam ezt is 80% felett pörögni...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbi fejlesztésnek van-e értelme a ráköltött összeg és az időtállóság/teljesítmény tekintetében.Szóval van egy i7-3770 processzorom egy b75 alaplapban. Jelenleg egy RX480 videokártyát használok, de később tervezek egy Vega64-et, vagy GTX1080-at.
Arra gondoltam, hogy veszek kb 25ezer Ft-ért egy Z77-es alaplapot, amiben kb 4.3 GHz-re fel lehet húzni a processzort.
Szerintetek ez teljesítményben ad annyit, hogy kicsit tovább húzzam platformcsere nélkül, vagy nem áll arányban a teljesítmény növekedés a ráköltött 25e Ft-al (vagy kicsit kevesebbel, mert a másik lapot eladnám)?
-
-
windlord
őstag
válasz Qtya123 #31196 üzenetére
Keves van beloluk.
Sokan ockodnak a platformcseretol, mert horror raforditast igenyel anyagilag.
En akkor cserelnek a helyedben lapot ha cserelnek procit is K ra.
Ott azert mar talan.
4.5-4.7GHz - n mar komolyabb potencialt kepviselnek.(De ezen keplet alapjan z vagy p68 es 2600k sem egy rossz dontes...)
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Speed® #31197 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor marad a jelenlegi b75-ös lap.
Ja még annyi kérdésem van, hogy néztem AIDA stressz tesztel, hogy a processzor mennyire húzza fel magát a turbo boost-al közben és 3691 Mhz-re áll be az aida szerint. Megnéztem a HWMonitorral is, illetve az Afterburnerrel is és mindegyik 3691 Mhz-et mutatott a 100%-os usage mellett az Aida tesztjének futása közben.
Elvileg nem 3900 Mhz környékére kellene beállnia?
Az alaplapom Gigabyte B75-D3V rev 1.1 és a Biosban a Turbo Boost alapban automatán volt, átállítottam Enabled-re hátha... De ugyanúgy 3691 a plafon. Ennek a b75 chipset az oka?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hyundai, Kia topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Futás, futópályák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest