- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
-
pingwin92
aktív tag
válasz Speed® #31493 üzenetére
Hm, ránézek majd erre a LinX-re.
Na, és a TDP liminten - na jó, ezt talán kitalálom magamtól is - meg a C-state-eken mit kell nézni?(#31497) Raggie:
WHEA errorokat? Hát, azt nem / sem.Egyébként most 4,4-en használom bő egy hete, és
atom stabil- na, jó, előbb rá kéne nézni ezekre az errorokra.
...
Huh, most ránéztem a Computer Management / Windows Logs / System alatt, és van néhány bejegyzés a WHEA-Loggertől.. -
Doki16
addikt
Van jelenleg egy 3570k processzorom. Szerintetek ezt megérni lecserélni egy sima 3770-re? A "k" verzió eléggé ritka és még mindig jó drága.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Doki16
addikt
válasz regener #31508 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Miért lennél bátor? Nálam a simán megy 4,2-ön. Vagy a 3770-nél már ennyire evidens, hogy könnyedén viszi ezt az emelt frekvenciát?
(#31510) Speed(R): Eleresztem a dolgot inkább. Majd generációt váltok ha már nem lesz elég a jó öreg Ivy Bridge
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
ogreee
csendes tag
Sziasztok! van egy i5 3340, nem célom új gép vétele inkább szeretnék egyerősebb processzort a gépbe.3570(k) ill 3770(k) között gondolkodok.melyik volna jobb ár- érték arányba.? köszi a segítséget
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Van egy i5-3570S proci és ASUS P8H61-M PRO alaplapom. Ezeket most vettem két tagtól.
Alaplapos figura azt mondja neki ez volt a HTPC szóval itt működött neki az IGP.
Lehet olyan, hogy a prociban lévő IGP nem megy vagy csak biosban kell állítani valamit???
Előre is köszi a segítséget!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Zoleepapa
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3570k procim egy z77 lapban, amihez vennék egy rx580 vga-t.
Kérdésem, hogy kelleni fog-e valamennyi proci tuning, hogy boldoguljon vele?
Ősidők óta alapon megy a 660ti mellett.
A lapon van egy OC gomb, amitől alighanem 4000mhz lesz az órajel.
Újabb kérdés: Ez a beáll. mellé kell-e, kellene-e bios-ban még állítani valamit?Ja, nem multizok egyáltalán.Mezei játékokhoz Far Cry, Metro2033, ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Zoleepapa #31518 üzenetére
Mindenféleképp kell egy 4.2Ghz a jó FPS értékek miatt.
De mivel nem multizol így a 4.2 már bőséges lesz az RX 580hoz.
Single player legalább 50%al kevesebbet kér mint egy multi 64fős. BFV vagy PubG vagy sorolhatnám. Sok videóba látszik hogy multiba már teljesen 100%on megy a 3570k, így sajnos a VGA már nyöglődik.
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
őstag
-
Zoleepapa
csendes tag
válasz kicsipapucs #31522 üzenetére
Köszi a segítséget, tehát szükség lesz némi mhz emelésre...
-
Smiley
addikt
Nekem is lett egy sima 3770-en, lenduletbol 42-es turbo szorzoval a P8P67 WS-ben... sok ertelme nincs, de kvazi ingyen volt. Jatek alatt nem probaltam, de igy kb semmi kulonbseg nincs, a 3470 is kurvagyors volt a mai napig.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Kupszi
aktív tag
Hallott már valaki a réz IHS-ről? Minap láttam neten hogy vannak ilyen "kupak"-ok. sokkarta jobb hőátadással. Úgy is Delidelni készülök, gondoltam hátha itt van valakinek valami tapasztalata róla.
-
Kupszi
aktív tag
válasz Starchm #31533 üzenetére
Köszi, értem.
Akkor felejtős a chopper ihs. Marad a folyékony fém.
Olvastam itt több hozzászólást ami arról szól hogy delid után, magasabb órajelen nem kér annyi feszt mind delid előtt... ez mennyire mérvadó?
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31535 üzenetére
Megosztanád nekem a tapasztalataid. pl. nekem egy 3570K-van egyelőre nincs delidelve, de sehogy se tudom rábírni a 4.7Ghz-re.
Első kör 1.285volt, gép elindul windows töltés megy majd miután jönne az asztal , kékhalál.
következő kör, 1.35volt még a betöltő kép is éppen elindul és fagy.
1.4 volt, ugyanaz mint 1.35.Előfordulhat hogy itt a delid miatt nem akaródzik, vagy szimplán 4.7 az lehetetlen. 4.5ghz 1.24volton stabil, alá még nem mentem.
CPU VID 1.201voltPipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Starchm
őstag
válasz Toby888 #31536 üzenetére
Nem. Nickelt, rezet nem eszik, csak az aluval nem szabad LM-ozni. Viszont tény h egy idő után nehéz leszedni a réz/ihs-ről az lm-t.
(#31537) Kupszi
4.7 Ghz sok procinak elég nehézkes és legtöbbször meg se éri, mert 4.5ghz-től nem add akkora ugrást, viszont jóval több feszt vesz fel.
Szerintem egy stabil 4.5ghz-t állitsd be és akkor az jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Starchm #31538 üzenetére
Maximalista akarok lenni. 4.7Ghz a határ. a 6700K a 7700K 9700K mind ezen az órajelen ment.
Jó viccet félretéve, ha tudom hűteni miért is ne. Van egy dupla radis Corsair H105 ami jelenleg jéghideg, a cpu meg izzik. Már 4.5Ghzen is throttlingol egy aida64 stress alatt is. Szóval van mit delidelni.
-
Starchm
őstag
válasz Kupszi #31539 üzenetére
Nálam 3770k 1.254v-n megy 4.5ghz-t és 1.360v-n megy csak 4.7ghz-t. Akkora ugrás teljesitménybe nincs / csak pubg simaságba vmiért/ de cserébe fűt mint a csoda még egy macho revb mellett is. Gondol egyet és felfut 70 fokra a max hőmérséklet egy-egy erősebb game session után.
-
Raggie
őstag
válasz Starchm #31540 üzenetére
70 fok szerintem egyáltalán nem sok. 80-85-ig is felmehet az Ivy simán.
(#31539) Kupszi:
Én 3770k-m delidelve sem megy 4,7-et! 4,6 a vége, ezt is 1,38V környékén viszi csak. Így van 75-78 max hőmérséklet ha meg van tekerve rendesen játékok alatt(Thermalright True Spirit 140 Power hűti, CLU van a kupak alatt és Kryonaut felette).Sajnos senki nem tud neked garanciát adni arra, hogy a procid el fogja vinni bármikor is a 4,7-et... ez lutri.
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz Starchm #31542 üzenetére
De Linx-ezel minden nap?!
Én inkább a valós használati hőmérsékleteket nézem.
A Linx jó tesztelésre meg extrém terhelésre de ha csak az alapján döntenék, akkor 4,2 fölé nem vinném a cuccot és nem lenne 50 fok fölött soha... nos ez irreálisan alacsony szerintem.Clint Eastwood FTW
-
Starchm
őstag
válasz Raggie #31543 üzenetére
Hogyne, mindennap előveszem és megcsapkodom rá megcsapkodni valót
Nyilván nem, de mint irtam 1.36 v-on vagyok most .4.7-el. 4.8-t szerintem 1.4 volt alatt nem vinné úgyh igazából neki se állok a tesztelésnek, mert szerintem ez a maximum ami ki jön belőle. De majd hétvégén átrakom 1.4v-ra azt megnézem 4.8ghz megy-e valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Raggie #31541 üzenetére
Nekem is lesz Delid, meg egy Corsair H105 rá. Én mind a kupak alá és fölé is. Ha nincs akkora szivárgás nekem még kevesebb hőfoknak kellene lenni. Persze ez tényleg attól függ milyen példányt fogtam ki.
Nekem csak a CPU viselkedése furcsa, ahogy írtam is. 4.7Ghz még a bios 1.254volton is elindul. 1.235volton kezd először fagyizni. Jó persze ezek csak az én feltevéseim, de ha delid után tényleg 1.35volton elszaladna 4.7-en az már nekem öröm bódottág.6 évvel ezelőtt is volt egy 3570K-m. Talán életem legrosszabb CPUja volt. 4.2Ghz 1.38volton volt csak stabil. 4.4Ghz sehogy se ment. Már 4.3-hoz is 1.45volt kellett igaz, azt nem próbáltam csak egy windows betöltés lefutott rajta. Szóval itt jön elő igazán az hogy ennyi év után visszatértem hogy mennyi különbség is van cpu és cpu közt.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Kupszi
aktív tag
válasz Speed® #31547 üzenetére
Mindenkinek más, nekem ez úgymond hobbi gép. Szórakozok vele és tunningolok. kihozom a maxot.
Ha akartam volna venni, már rég visszatérhettem volna 9700K-ra.De én jól elvagyok vele.
A határ feszegetése most ez a cél, ha Delid után elfut 4.7Ghzen és 1.35volton stabil lesz, még bőven vállalható marad. Csak jöjjön össze. Ha nem akkor marad az ami.
-
gidalight
tag
Belépő P67-es lapban (Asrock p67 pro b3):
Ha a target temp nem 65 fokon lenne, és nem 880-on forogna a CPU venti, akkor nyilván lényegesen hűvösebb lenne (elsőre 1,176V-on primeoltam, azt is hasonló hőfokon tartotta csak hangosabban). Szerencsés kupaknak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
Cinebench eredmény:
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest