- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kupszi
aktív tag
válasz Toby888 #31599 üzenetére
Én biztos nem fogom csinálni. Meg 100% hogy nem az alaplapba lesz. Előtte kifogom venni és már manapság ilyen toolkit-el fogjuk szétszedni. Bár ezt csak is profira bízom majd. Az én durung újjaimmal nem is lehetne
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Kupszi
aktív tag
válasz Toby888 #31602 üzenetére
Mivel nem tudom hűteni se 4.7 se 4.6 de még 4.5 se, így a before az ezeknél az órajeleknél mind throttling sajnos. 4.4Ghz Linx alatt már 100fokon van csak el, tehát ha eléri ki is kapcsolom felesleges folytatni ilyen hőfokon mert szétég a foglalat. De fogok majd csinálni tesztet igérem.
Igazából nem kell sok fesz,de mégis. Kell az a delid
[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz Starchm #31605 üzenetére
Corsair H105 a hűtő Akasa ventikkel.
4.6Ghzen 1.26voltot kér, ezt tapasztaltam ki, 4.4Ghzre adtam neki olyna 1.24voltot de lehet menne lentebb. Vagyis igazából nem tapasztaltam ki mert leállítom inkább. Delid után biztos többet foglalkozom vele.
-
Kupszi
aktív tag
válasz #83381760 #31607 üzenetére
Mire lemegyek miskolcról oda, matrica meg benzin 3 delid kijönne. Sajna messze lakom, de van illetékes aki majd meg fogja csinálni. De azért köszi, csokit nem vittem volna max bor vagy pálinkám van házi azzal tudok szolgálni
-
TXT
őstag
Szevasztok!
3770K procit hasznalok 4,6GHz-en. A kerdes az lenne, hogy van-e ertelme/erteke, minosegbeli javulasa, ha a mostani 2x8GB 2400MHz ramok melle betennek meg ugyanennyi ramot, ugyanilyen orajellel, tehat dual helyett quad channel? Marka-tipus ugyan az lenne. Jatekra hasznalom a gepet (legujabbak is), jelenleg 1070Ti kartyaval es 1440p-s felbontasu monitorral, az alaplap pedig Asus Maximus V Gene.
Szoval a kerdes, van e letjogosultsaga, ertelme 16GB (2x8GB) dual channel-rol 32GB (4x8GB) quad channel-ra valtani, illetve hoz e erdemi javulast a mai jatekokban?[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
válasz gidalight #31612 üzenetére
Ha tipus szerint ugyanaz akkor, menni fog.
Én igazából nagy játékos vagyok, mármint sok játékkal játszok, főleg multikkal , de még 1x nem futott ki a 16giga RAMból. Később lehet fog számítani, de nem a DDR3 meg az ivy érában. Ehhez a CPUhoz a 16 az ami kell. A 32höz már dukál egy sokkal erősebb CPU(Coffee)
-
TXT
őstag
Koszi sracok!
-
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
3770k konfigomat kezdem árulni, és a proci beárazással bajban vagyok. Olvasgatva itt a voltage-okat elég szerencsés vagyok, mert 1.16V-n megy 4.4-et, így használom kb 1 éve, 4.5-ig néztem, azt 1.21-el viszi úgy rémlik. Mivel miniATX házban van ez közepes hűtővel így nem is próbáltam tovább, de fentiek alapján van még benne.
Mennyivel érhet ez többet mint egy alapon futó, 35k-ra beárazott? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Véletlenül töröltem, bár nem szoktuk hagyni az ilyen direktben utalgatásokat..
Ezt neked kell tudnod, nyílván a piaci ár diktál, a többi egyéni megítélés kérdése. Egy relidelt 4.5++ példány érhet többet, kérdés mennyivel. Ha sokat kérsz, észreveszed idővel és engedsz belőle..ez kb. ennyi
[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
Megkerdezhetem, miert adod el? Minden mai jatekot siman visz akar full reszletesseggel, ha a vga-d is birja. Ettol jobb procit ertelmes aron biztosan nem talalsz ilyen potenciallal, csak joval dragabban! De akkor mar platformot is kompletten valtanod kell velemenyem szerint! Vagy nem jatekra hasznalod/tad?
-
Kupszi
aktív tag
Sokfajta tényező szól amellett amiért érdemes/kell váltani.
Az tény hogy ha meghúzod rendesen a 3770K-t akkor egy 1070-es Nvidiát vagy köhögve egy alapórajeles 1080-at is nagyjából maximum vagy akközelbe tud tartani(Ez mind 1080P felbontáson értem)
Nálam már járt egy 9700K is játszottam vele, tudom milyen FPS számokkal játszottam vele, BF1-be FHDba bőven 20fps a differencia, annak ellenére hogy a VGA mindkét esetbe 99%on pörgött. Az a baj tény hogy jó az Ivy húzva is ,de már nagyon keveslik. Meg ha húzod a váltást sokáig akkor elértéktelendik sajnos.Most jön a másik oldala az éremnek. Ugye ha nem vagy nagy étvágyú akkor ezzel a CPU-val még ellehet kellemes sebességgel játszani. Itt most kitérek arra hogy egy komplett gen váltás piszok sok pénzbe fáj.
Nos, nálam is érződik hogy az RX590-et nem 9700K hajtja hanem egy 3770K, de megy, játszok vele. Mondjuk ha azt nézzük le a kalappal előtte hogy egy 7 éves proci ha 7 éve megvetted még a mai napig milyen hatékony. Minden tisztekletem az intelé.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Az igazság valójában az, hogy simán talál sokkal jobbat, szinte árában. Aprón R5-2600ak rohangálnak ekörül, az 1155 lap ára is kiad egy B450est szinte, DDR4 pedig drágább ugyan, mint a 3, de már nem vészes. Szóval minimális már a fájás, amivel jóval korszerűbb vasra lehet váltani egy pimpelt 1155ösről.
-
gbela
senior tag
A kollégák kb leírták. Ryzenre váltottam, leginkább a jövőre gondolva. Ki akartam próbálni valami újat (bár a jelenlegi generáció valóban nem hozott akkora változást, ebbe valsz belejátszik, hogy tényleg jól húzható ez a proci).
Illetve kicsit már bennem volt a bugi a váltásra Így az egész konfig megy majd egyben, nem csak a proci. -
Toby888
senior tag
válasz Kupszi #31626 üzenetére
halod haver , I7 3770K + GTX 1080TI 4K Ultra beálitásokkal a Forza 4 minimum 38 FPS átlag meg 45-48, szerintem az azért nem rossz ... jóó nyilván egy újabb intel jobban meghajtaná az 1080at, de szerintem még sokan fogják használni sokáig a Z77-et ( : ja és nem volt húzva a 3770K ( :
-
gyleves
csendes tag
Sziasztok!
Egy 3570K-t használok jelenleg 4.8ghz 1.310V beállítások mellett (lap:asus P8Z68-V), hyper212 evo hűtés, mx4 paszta, stabilan. Aida 64 stessz teszt maximális core értékei 95, 92, 90 fok, de általában 75-87 fok között terjeng a hőmérséklet, néha, csak 1 másodpercenként éri el a kilencvenes értékeket. Mikor tesztelgettem a 4.9 és 5 ghz-t akkor már bootnál kaptam a kéket (5ghz-nél 1.4 voltig mentem el), viszont szerintem nálam jelenleg a hőmérsékletek szabnak határt. A kérdésem az lenne hogy megéri-e kupaktalanítani, már csak azért is, hogy a hőmérsékletek lejjebb menjenek egy picit 4.8 ghz-nél? És hogy a folyamat után lenne-e lehetőségem elérni az 5 ghz-t a fenti beállításokhoz viszonyítva?
-
Raggie
őstag
válasz gyleves #31632 üzenetére
Az 1,4 V is eléggé magas már, talán a teteje annak amit levegővel ajánlanak. Én magam sem teszteltem már ilyen nagy feszültségen pedig potensebb a hűtésem, mint a 212 Evo.
A hőmérsékletek csökkentése miatt mindenképp megéri a kupaktalanítás, de persze nem rizikó mentes, ezt neked kell eldönteni. Én a magasabb OC miatt nem tenném meg, de a kisebb hőmérsékletekért igen. Talán +100 MHz-et lehet még így tolni a procikon általában, de nagy csodát nem kell várni. A magasabb feszültségeknél a hő is egyre gyorsabban nő.Clint Eastwood FTW
-
Kupszi
aktív tag
válasz gyleves #31632 üzenetére
Azzal a léghűtéssel teljesen lehetetlen lenne, még delid nélkül is.
Egy dual radis AIO-val + deliddel megpróbálhatod, de sanszos hogy ott már elszállnak a kért feszek. Azt tegyük hozzá hogy 90 fok környékén sokkal több feszt is kérne, mint 70-80 körül.Nálam már 4.7Ghz 1.32Volton egy Corsair H105-el nemhogy lehűteni, de még tesztet se lehet rajta futtatni, mert felfő az egész . Nálam biztos lesz Delid csak az illetőt kell megvárnom még.(#31629) Toby888 : A forzát nem ismerem, de az biztos hogy 4Knál is lesznek FPS különbségek sajna. Persze ahogy írtad, bőven hozza az elvárást, de már érződik az a fránya 7 év. Nem biztos hogy egy új Ryzennel sokkal előrébb lenne akárki. Esetleg a több szállak miatt.
[ Szerkesztve ]
-
gyleves
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Feljebb akkor biztosan nem fogok menni.Viszont hosszú távon ilyen beállítások mellett szerintem valamit kéne még kezdeni a hőmérséklettel, viszont hűtőt nem szeretnék cserélni. A házban nincs semmilyen plusz venti, viszont nemsokára 2 db 12 centist be fogok építeni, kíváncsi vagyok változtat-e valamit. Ha delidhez folyamodnék akkor biztosan valami profira bízom a dolgot, viszont egyelőre nem találtam embert se rá, és nem tudom hogy megéri-e az árát és a vesződést.
-
TXT
őstag
válasz Kupszi #31626 üzenetére
Oszinten szolva, en mast tapasztalok.
Nekem egy igen jol huzhato 3770K proci duborog a rendszerben, ami tesztek alatt hozta anno az 5Ghz-et is. En baratibban hasznalom az elettartama megovasa erdekeben, 4,7GHz-en egy mATX lapban egy 1070Ti vga-val 1440p-ben. Minden mai jatekot is vigan visz (BF V, Division 2) boven DX12-vel Ein10 64bit rendszeren, hiba nelkul, gyonyoruen. Mindezt max 75 fokon. Igaz, en delideltettem a procit egy hozzaerto forumtarsunkkal kb 5-6honapja, hogy ezzel is segitsem a hosszabb elettartamat. 5. eve hasznalom ezt a procit, amire eleg sokat vadasztam itt, mire sikerult megszereznem es egyaltalan nem latom ertelemet, h levaltsam, mikozben minden mai jatekkal is ilyen jol teljesit, ahogy korabban is az akkori ujdonsagokkal. Korabban igen sokat valtoztatgattam a konfigjaimon mire erre a szettre valtottam, de semmivel nem voltam eddig igy megelegedve, mint ezzel. Szoval reszemrol tokeletes ez az osszeallitas a mai napig is.
Persze azt nem tudom, hogy mennyivel lehetne tobb fps, es/vagy masabb a megjelenites “minosege” egy ujabb procival, de valahogy ketlem, hogy jelentos lenne a valtozas, ha Afterburner szerint, most is 100%-on fut a vga is es a proci is a jatekok alatt. Tevedek?
Termeszetesen tisztaban vagyok vele, hogy az evek alatt tortent fejlesztesek, ujitasok, esetleg optimalizalasok javithatnanak mindenen, de mindezt milyen felarral es mennyi valos, lathato, erezheto javulassal?[ Szerkesztve ]
-
Kupszi
aktív tag
Hát igen, a felár az ami sok. Sajna elég sok C2C változás ment végbe, ugyanazon az órajelen lenne is több FPS, de milyen áron. Azért említettem meg hogy 80 vagy 100 FPS nem ér, körülbelül 150e forint genváltást. Én is 4.7en használom itt multiba jobb a minimum fps számom. Nem tudom 5Ghz már érne-e annyit. Nem mondom hogy Delid után nem fogom kipróbálni,de sanszos hogy a 4.7 lesz a bevált.
Genváltásra visszatérve, előbb utóbb úgy is meg kell majd húzni a dolgot, ezért is várok az AMD csodafegyverére hátha. De mint tudjuk LAP+PROCI+RAM meg akkor már M2 NVME , nem lesz olcsó mulatság[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gidalight #31639 üzenetére
Az a csúnya, hogy még többért is elmegy az 1155, ha jóféle..90kt simán ki tudna szedni belőle, a többi meg ahogy írod..IPCben nem lenne hűha ugrás, de MT alatt ~1.5Xes tempót simán tud már a 2600 is, aztán idővel lehet duplázni akár, nem döglött a platform 2 gen után..ezt jól csinálják most AMDék, hosszú idő után végre.
-
TXT
őstag
válasz Toby888 #31641 üzenetére
Most neztem, kb 2 ora “Division 2” jatek utan Afterburner szerint a 4,7GHz-re huzott procim 59fok volt max es 100% kihasznaltsaggal uzemelt. A 1070Ti szinten huzva van huzva van, +200 es +400MHz-cel, 77 fok volt es 100%-on ment a jatek alatt. Mindezt 2K felbontas mellett! Szerintem ez igy is tokeletesen jo.
-
Raggie
őstag
Hát ha a proci bárhol is 100%-on üzemelt akkor az már régen nem jó... 80-90% között már procilimit léphet fel, 90% fölött meg már szinte biztosan.
Edit: mármint ettől még jó a gép meg lehet vele játszani, csak ez egy jel, hogy a VGA már erősebb procit kívánna maga alá.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Kupszi
aktív tag
Ha 100%-on megy akkor már a CPU fogyogat el, az a jó ha a VGA betapad 100%-ra míg a CPU 50%on mozog, vagyis ez lenne az ideális. A 3770K bármilyen órajelre húzva is kevés egy 1070Ti/1080-as kártyához már. Már én egy mezei RX590-el is érzem hogy van limit. 5Ghz-en már talán enyhülne a CPU limited, de így hogy a VGA is kőkeményem meg van rántva így, feleslegessé vált a VGA tunningja. Érdemi előrelépés nem lesz.
-
Starchm
őstag
Valaki pubgzik esetleg egy 970/3770kval? Csak nalam fordul elo,h a meccs elejen a gpu 100% a vege fele meg lemegy akar 60%ig? Emiatt erosen keves az fpsem meccs vegere. 4.7en megy a proci es atlagban olyan 50-60% hasznalattal.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Toby888 #31646 üzenetére
Kicsit szerteszét lett ez a hsz. Írta, hogy OCval rendben a tempó/terheltség, akkor miért lenne kevés? Egyébként 1060TI/1070/V56 illik mellé átlag (~4.5) OCval, az 1060/580 kaliber karikat már 4G körül is teljesen jól megsergeti.
Nyilván vannak olyan szituk, ahol elfogy a 4C8T..bármennyire is jó IPCben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest