- Android szakmai topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Janusz001 #32053 üzenetére
Stabil B450 = értelmes VRM. Ha teszemazt 2700X lenne (3600 árában alternatíva, ha munkára van fogva, hiába lassabb IPCre, +2C4T miatt jobb ugye), akkor ne legyen gond a ~150W. Tomahawk/Gaming Plus stb. örökélet kategória. Vagy..3600 és alá csumpi Pro4 M/F AsRock, teljesen jó, sok gépet szereltem ezekkel és nem vészesek árban.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz Speed® #32054 üzenetére
3600 -as mellett tenném le a voksom, ez olyan 60k magassága, egy használható b450 gondolom 30k körül kijön (itt majd nézek ajánlott tipust) ,16gb ddr4 (itt sem vagyok biztos a tipusban), de gondolom 20k magassága lehet jelenleg, egyelőre a mai nap erre jutottam, a vga cserén még gondolkodom. Esetleg a kényelmes keret miatt mehetne 2*16gb ram is helyette.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Janusz001 #32055 üzenetére
IPCben jó/jobb, ha játékos felhasználás van, valóban ajánlott. TDP/PPT nem vészes, szóval lehet a lapon is spórolni, később esetleg komolyabb procira váltáskor már talán lesz értelmes áron 550..RAMból a Ballistix Sport 3200C16 vagy az Aegis 3000C16 ajánlott, előbbivel 3600C16 megvan általában, utóbbi viszont jó áron van és IRL érdemben nem lassabb..rengetegen használjuk. Ahogy írod, 32GB sem vészes árban, hosszútávon végülis nem para 35k érte.
-
zsid
senior tag
Lenne egy elég buta kérdésem: a registered/buffered ramok azok felejtősek a kommersz i5/ Q75 párosnál, igaz?
<tRucKdriFteR>
-
Kivéve kínai lapoknál mert ott simán rárakják az asztali 115x chipsetet a 2011-es lapokra. Akár (B85) haswellét sandyre x79 helyett. Q75-ös lapom is volt már 2011-be ecc reg rammal és 46xx procival, de mostanában már B85 kerül rájuk a v1-esre is meg a v3-asra is.
Igazából processzor támogatás szükséges hozzá, ez a 115x-en nincs meg. Azt nem tudom hogy kínai 115x-es lapok tudják-e, szerintem nem.[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
válasz MasterDeeJay #32063 üzenetére
A kínaiak nagy bűvészek Ez sajnos sima HP alaplap.
<tRucKdriFteR>
-
flash-
veterán
üdv
ivy bridge i5 3570k procit beállítottam biosban 4.4 ghz-re
játéknál van hogy kilép és az eseménynaplóban 11es azonosítót ír kb arra az időpontra google sziernt a tuning miatt lehet, vmi fórumon vcore- növelés segíthet.
nekem eddig alapon volt a vcore.felemeltem 0.25 re
ilyenkor a többit is kell emelni?(Vccio, vccpll,vdram, vccsa,vpch,vaxg?) -
Raggie
őstag
válasz flash- #32065 üzenetére
Szervusz, overclock-oltál már valaha? Átnéztél egy-két Ivy Bridge OC-ról szóló cikket, írást?
Ha a fenti két kérdésre a válasz nem, akkor azt javaslom, hogy előbb olvass utána a dolgoknak, mert tönkreteheted az alaplapodat és a processzorodat is.
Egyébként az instabil OC-t stressz teszttel szokták tesztelni(Aida64 vagy Prime) és ha ott pár óra számolás lemegy hiba nélkül akkor okés. Ha instabil, akkor vagy növelni kell a processzor feszültségét vagy csökkenteni a beállított frekvenciát. Elsősorban a Vcore-t kell csak piszkálni, ha nagyon nem akar azzal stabilizálódni, akkor lehet a többihez is nyúlni, de alapvetően azok nem olyan sokat számítanak.Clint Eastwood FTW
-
flash-
veterán
válasz Raggie #32066 üzenetére
stabilizálódni azt jelenti hogy nem fagy a gép?
nos 4.4-en használom már több éve, de most a division 2 van hogy kilép és eseménynaplót megnézve aztán googlizva a tuning lehet az oka...
de ha eddig nem csinálta akkor nem a tuning az oka? vagypedig eléképzelhető hogy egy játék jobban "háklis" a tuningra? tény ez eddig a legújabb játék és hát gondlom ez jobban meghajtja a cpu-t mint eddig bármi(division 1, vagy vegas render)
mindenesetre prime95 stabil...
eddig alapfeszen ment a tuning nem nyúltam hozzá csak simán feltoltam 4.4 re és kész.
mondju nemtom mit nyerek egy régebbi vga nal 3.8 és 4.2 vagy 4.2 ról 4.4 re stb.. húzás esetén.
van e értelme?[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz flash- #32067 üzenetére
Igen, akkor stabil a gép ha nem fagy.
Simán lehet úgy is instabil a tuning, hogy eddig nem jelentkezett. 99%-ban stabil de 1%-ban nem. Most ez a játék belecsúsztatta abba az 1%-ba.
Ha magasabb fesszel stabilizálódik és a hőmérséklet sem lesz túl magas, akkor nyertél. Ha nem lesz stabil és/vagy a hőmérséklet lesz túl magas, akkor vedd visszább a frekit. 100-200 MHz pár FPS-t jelenthet átlagban max.
Clint Eastwood FTW
-
troller
senior tag
Sziasztok, ha xeon procira, mondjuk egy E3-1240V2-re cserélném a mostani procimat, akkor az először is biztos hogy működne az aláírásomban lévő lapban?
És ha igen, akkor lehetne-e így ecc ddr3 szerver ramot használni mellette?Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
brd
nagyúr
Sziasztok! Egy 2600K@4.3GHz-hez képest egy tetszőleges 3770K-tól mit várhatnék? Bírni fogja a 4.3-at? Az a kb. 8-10% elég is lenne többlet teljesítménynek. (A platform csere egyelőre nem pálya, mert csak Ryzen-t tudok elképzelni, de az a játékos gépben lévő Win7-tel nincs kibékülve tudomásom szerint.)
The only real valuable thing is intuition.
-
Janusz001
őstag
Na az enyém meg 4 fölé nem akart menni, pedig minden isten nyilát kipróbáltam. De azt 2012 óta teszi szinte 7/24 -ben.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Csak egy gyors kérdés: jelenleg egy gépemben i3 3225-ös proci van, és lecserélhetném i5 3470-re. Most látom viszont hogy az i3-ban HD4000 vga van, az i5-ben viszont csak HD2500. Hogyhogy abba gyengébbet tettek? Látom majd a különbséget ha csak ezta vga-t használom? ( több gépben is cserélnék így procit)
Érdemes?Szerk: most látom hogy az "5"-ös végződésű cpu-khoz van HD 4000. Van egy i3 3220 is, abban már csak HD2500 van, azt akkor érdemes cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Édesapámnak rakok össze egy gépet a régi AMD helyett. Ami itt adott, az egy 15 3470-es proci HD2500 -al és egy i3 3225-ös proci HD4000-el. ( fentebb már volt szó e kettő prociról)
Ő nem használja másra a gépet mint alap internetezés és legfőképpen tili toli játékokra. ( ilyen Bejeweled, meg BigFish games szerű ügyességi játékok tömkelege, ezek szerintem 2D-sek.)Ezek miatt a játékok miatt jobb lehet az i3 a HD4000-el, vagy erre is jobb egy i5 még ha gyengébb is a HD2500? Melegedésre kb mindkettő ugyanaz lehet.
-
Dönc
tag
Sziasztok,
maradt még valaki itt, aki újonan ruházott be erre a platformra és azóta se váltott?
Nálam volt pár pillanat, amikor egészen gazdaságosan megtehettem volna, de a közel 9 év alatt annyira megváltoztak a szokásaim, hogy sosem ez volt épp előtérben. Nem fontolgatom a váltást jelenleg, csak bevillant, hogy mióta is használom a jelenlegi alapokat és dobtam egy hátast, mikor megláttam, hogy az alaplapot a procit és a ramot 2012 júliusában rendeltem meg.
Azóta a proci 4,2Ghz-re, majd picit később 4,3GHz-re belőve megy stabilan, a ram is 1600Mhz helyett már időtlen idők óta megy 1866Mhz-en 1,5V-on. Persze volt némi reszelés rajta azóta egyéb komponensekben, de alapjaiban semmi módosítás nem történt.Jár még valaki hasonló cipőben?
(Cuccaim alatt elérhető a jelenlegi konfig.)Üdv,
Vajk[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Biztos van még egy jópár hozzád hasonló, de azok valószínűleg nem olvasgatják a topikot.
Én személy szerint akkor vettem 3. gent, amikor a 4. frissen kijött és 2018ban válottam, a 6 magosok mainstream megjelenését követően. Szóval kb 4 évig használtam, nagy megelégedéssel, 4/4 nekem akkor elég volt mindenre is. Mint később kiderült a váltással a szeretett win7-nek is búcsút kellett mondanom, pedig használtam volna még legalább 2020-ig.Cserén gondolkodsz vagy megerősítést szeretnél kapni hogy 2021-ben is megállja a helyét?
-
Janusz001
őstag
Nálam is maradt 2012 óta az i7 3770k 4ghz -en, akkor még játékra is kellett, de jó pár éve már csak konzolon játszom, általam használt alkalmazásokra meg bőven elég. Persze lett azóta új ssd, több ram, nagyobb hdd -k, vga (bexart a régi, de most is egy r9 280 -as megy benne).
Párszor volt bennem "namostmáraztánváltok" érzés, de mindig győzött a józan ész, minek? , ha tökéletes a mostani is. -
Dönc
tag
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem még megvan az ágyneműtartóban a komplett konfig. Sőt, olyan hosszúra terveztem a használatát, hogy van is mellette egy bontatlan Z-s alaplap. Mondjuk ez pont nem az a helyzet amire a kérdés irányult. Anyámnak tartogatom, a munkájához. Hátha behal a laptopja. Onnantól újra éles rendszer lesz.
- Glaz-doz-fhut -
-
SipiBcs
őstag
Nem vagy egyedül. Sokáig nem éreztem letjogosultságát a váltásnak. Amíg a vga árak ilyenek, addig kiszolgálja az 1060-at. Bf-et, cod mw-t és cw-t játszom, bár már csak pár órát hetente.
Jó lenne válzani, de sokáig azt éreztem, hogy a cserére ráfordítandó kp nem áll egyensúlyba amit hozna plusz teljesítményben.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Dönc
tag
válasz Glaz-dozfhut #32090 üzenetére
Mondjuk egy laptopnál ár/érték arányban még évek múlva is jó alternatíva lesz.
-
Dönc
tag
válasz SipiBcs #32091 üzenetére
Én se tolom már közel se annyit, mint amikor megvettem. Pont ez az ok, ami miatt rákérdeztem itt is.
Miután kijőtt az Ivy évekig alig volt bármi előrelépés, viszont a ramot egyből kukázhattad volna (ami akkor már nem volt épp olcsó), ha platformot váltassz. És ezt kb. a minimális előrelépés érdekében.
Én a Ryzennél kaptam kicsit vérszemet, amikor bejött a 6 mag érdemben a konzumer piacra. Azóta is abba az irányba tekintenék, ha megérné a jelenlegi felhasználás mellett tekinteni, vagyis a váltáson gondolkodni. -
Toby888
senior tag
én 7 éve használom a maximus v gene + i7 3770K párost egy 2x8Gb-s 1600 corsair kit-el,és MSI GTX 970 gaming 4G-vel alapon, a proci max 3900on megy, semmi oc, és még mindig tökéletesen visz mindent, vagyis nekem bőven elég még mindig ( : gamelás megy néha, és többnyire minden megy medium/high-on fix 60 FPS-el
-
Repsol600
addikt
2012.07. hóban vettem én is a procit egy Z77 Pro3 lappal. Kb 1 év múlva cseréltem Extreme4-re de ezek még most is megvannak.
-
Dönc
tag
válasz Toby888 #32096 üzenetére
Dettó ez a helyzet, amire kell, arra elég. 4.3-on az i5 is egész barátságos és a 1060 3gb is egészen jól elvan mellette. Nekem az abszolút meglepit a Far Cry 5 és New Dawn dobta azzal, hogy ultra beállítások mellett többnyire (kb. 98%-ban) hozza a 60 fps-t. Próba képp dobtam fel ezt a kettőt, de meglepő, ahogy bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest