Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz JanR #4775 üzenetére

    Egészen egyszerű: jól kell beállítani. ;) Nem okoskodásból mondom, Haswell-t még nem tapasztaltam ki, de Sandyvel ugyanezt már végigjátszottam, és ott is ez volt. Aki nem tudta belőni, az persze tolta ott is fix fesszel.
    Említettem anno, hogy -0,1V-nál kidobott a windows. Tegnap a proci vezérléseit mindenütt Extrém LLC-re tettem (mást még semmi nem állítottam), és lementem ugyanide (lejjebb még nem volt időm), gond nélkül működik a rendszer, LinX is vidáman futott, megingás nélkül (9 körre volt időm). Jelenleg 3.8GHz-en folyamatosan 195-196GFlops között termel, miközben minden rendszerfolyamat aktív.
    Idle fesz min 0.644V, terhelés alatt 1.032V, csak LinX tolja fel 1.184V-ra időnként. Pont ennyi volt a gyári auto beállításokkal a max, viszont a min fesz 0.796V volt, tehát elég sokat sikerült nyerni vele ráadásul az auto LLC (T.Probe, másoknál, gondolom, normal) szinte mindig elengedte 1.184-ig, extreme meg nem, ez lent tartja 1.032V-on vagy alatta, bármekkora terhelésen, LinX-et leszámítva.
    Alapon egyébként a 0.644-1.032V elfogadható? (Már, ha valaki tesztelt takarékosságot.)
    Ha tuningot is ilyen szépen követi a vezérlés, akkor az ASUS Digi+-a lesz az első hardver, amelyről elhiszem, hogy intelligens. :DDD

    Szóval nálam emelkedett a sebesség offset-tel, hiszen 160-ról indultam, tehát nem vett vissza, és hibajavításra sem volt szükség. Ja, mindig elfelejtem, pedig fontos: 6GB-tal tesztelek LinXben, 6440 körül marad szabad RAM a rendszerfolyamatok mellett, azokat meg nem kapcsolom ki, mert úgy szerintem hamis a teszt.

    Ami viszont érdekes, hogy nyomtam képfájl-konvertálást és videó kódolást, full terhelésen, 54°C volt a proci, max 64°C-osak a magok. LinX viszont most valamiért 80°C fölé tolja a procit, magokat meg 90°C fölé, de ezt is érdekesen csinálja, mert elvan ez is 60- 65°C körüli magokkal, csak egyszer aztán felugrik, majd tesztek között rögtön 55°C-ra zuhan vissza, miközben végig legfeljebb langyos a légáramlat. Mellesleg a sebességből sem vett vissza a hővédelem, tehát megint csak nem lehet olyan forró a proci, mint jelzi Ctemp v. Aida (hajlok rá, hogy tévesen olvassák ki az adatokat). Mondjuk az első teszteknél 2 12cm venti pörgette ki a proci fölül a levegőt a régi házban, most meg be van zárva a hangszigeteltbe, szóval lehet, hogy csak ennyinél már megszorul. Holnapra talán át tudom szerelni a ventiket (2db 14cm a ház tetejébe), és akkor lesz rendes hűtésem.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák