- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Olvasva az előző hsz.-okat kicsit elszomorodtam, vagy vmit nagyon nem jól csinálok.
Remélem tudtok segíteni néhány hozzáértő és tanulságos hsz.-al.Gigabyte P35 DS3L rev.2.0 deszkám van, amiben E8500-ös proci. (E0, az everest a VID mellé 1.1000V-ot ír, nem tudom ez korrekt-e?
Most 525-ös FSB-vel megy 8x szorzóval (9,5 szorzót tud maximum a lap, érdekes, h. a winfos rendszertulajdonságok 4.99Ghz-et mutat! ), h. a Biosban 1.41825V van adva, de a CPU-Z IDLE-ben 1.3760V-ot mutat. A ramok 1:1-ben mennek 1050Mhz-en 5-5-5-15-ön. (Geil Ultra Plus Kit 2x2GB 1066)
Sokaknál olvasom, h. akár 1.27V-al is megy 4.00Ghz-en...Nekem be sem bootol rendesen ezen a feszültségen. Vmit én szúrok el?
A magok IDLE-ben 47 fokosak, 100% Load-nál maximum 70-72 fokosak, a proci 65-68.Egy bivaly erős léghűtés is jó lenne, mert a mostani ezek szerint nem birkózik meg ennyi hővel...Xilence Blade Pro van most, mire érdemes lecserélni?
Előre is köszi szépen!!!
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
bzs73
őstag
válasz D®. GeNy@ #23652 üzenetére
Most jelenleg nekem is 4000Mhz-nmegy 8x500,1.27-1.28-on,és 1.250 a vid.de így 8x500-on nekem is 4749Mhz nek látja,de ha 9.5x421-en van normálisan 4000Mhz-nek látja és egy kicsit kevesebb fesz is elég neki,gondolom az alacsonyabb fsb miatt.
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
everest nekem ugy irja ki hogy magfeszültség:1.100-1.250v CoreTemp:1.250v
-
bzs73
őstag
válasz D®. GeNy@ #23655 üzenetére
A cpuz meg az everest ennyit ír ki,a biosba persze én már nem is tudom 1.285-1.290 adtam neki azt hiszem pontosan most nem tudom,de még próbálom állítgatni.nb,sb feszeket.amugy az enyém nem is olyan nagy szám mert vannak itt olyanok akiknek 1.25-tel megy a 4000Mhz.Azoknak a vid nem 1.250 hanem kevesebb.Ki milyet fog ki.Én az enyémet közepesnek tartom,de biztos neked is beállításokon mulik,de ebbe próbálj meg hozzáértőktől seg.kérni
-
Zé_Mester
őstag
ha kékhalállal indul újra, akkor vagy az NB fesz kevés, vagy a memóriáknak.
próbáld meg úgy hogy emelsz az NB Voltage-on, meg egy picit a ramokon is.ha megy stabilan, akkor finomhangolhatod, hogy 1 értékkel kisebb ram feszt állítassz be neki, és utána teszt, ugyanígy az NB fesszel is
sok sikert, menni fog az -
Zé_Mester
őstag
válasz D®. GeNy@ #23652 üzenetére
sajna nem mindegyik proci megy egyformán.
nekem is volt úgy hogy 2 egyforma típus között 0,1V különbség volt ugyanazon stabil érték között
sajna van ilyen is, valszeg egy rosszabb darabot fogtál ki, és több feszt kér.léghűtésből ha nagyon jót akarsz akkor vagy a Thermalright Ultra Extreme vagy Cooler Master V8. ez a kettő nagyon brutál, vagy ha be tudsz szerezni akkor a full réz Scythe Ninja
-
Spam123
tag
Sziasztok!
Egy E8400-zal rendelkezek, ami 3.8-on megy 1.32 V-tal, és Loadban max 59-60 fokkal egy CM TX2 alatt. Az lenne a kérdésem, ha vennék rá egy jobb hűtőt és egy kis fesz emeléssel el lehetne érni a 4.0 GHz-et? Mert ez alatt a hűtő alatt nem megy. Lehetséges, hogy menne a másik alatt?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dangerzone #23662 üzenetére
És mégis mekkora Core Fesszel?(CPU-Z szerint) MCH?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dangerzone #23665 üzenetére
Te jó ég!! 1,5 V??? Az nem rengeteg egy 45nm-es procinak??
-
dangerzone
addikt
válasz Vasinger! #23666 üzenetére
Dehogynem. De ablakban volt. Nézd a hőmérsékleteket. 37,35,9.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dangerzone #23667 üzenetére
Jah, hogy ablakban, -25 fok
Egyébként alacsonyabb hőmérsékeltekkel magasabb órajleket lehet elérni mint magasabb hőm.-tel ezek szerint?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dangerzone #23669 üzenetére
Nem teljesen így értettem. Ha proci 60 fokos loadban, nem 70, akkor elképzelhető, hogy amilyen beállítás mellett nem volt stabil 70 fokon, azon stabil lenne 60-on?
Ez itt a nagy kérdés!
-
Bagira01
veterán
Ugyanaz a gyártási dátum, fpo és vid. Ismét 1,344v 9x490Mhz prime csak kicsit hűvösebben(megfordítottam a ventit )
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
sz.j
nagyúr
E8400 C0
7,5-es szorzóMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
kissd01
tag
Hali!
Olyan gondom lenne,hogy Gigabyte EP-35-DS3 lapomban egy E8500 E0 proci "hasít".Csak sajna nem úgy ahogy kellene.Alap feszen,alap hűtővel 3600Mhz-ig bírja!Na de ma ráraktam egy Thermaltake Big Typhoon hűtőt és ugyanaddig bírja..(3600-ig) Indítás után restart és ennyi...Mi lehet a prob?Ennyire rox példány lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat -
Laraxior
titán
válasz kissd01 #23675 üzenetére
mch-nak mehet egy kis pluszkraft.. de nem véletlenül van a cuccok...ki kellene tölteni
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bagira01
veterán
-
Laraxior
titán
tiszta szégyen ez az esti pH!...egy nyomorult adatlapot se tudok megnézni... mondjuk ki sem volt töltve de akkoris..tetű lassú...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Erdei88
veterán
Sziasztok! Nekem egy P5Q3m van, 2x2 CSX Diablo 1800, E8500, 500x8,5, 1,376 alatt fesznél, gép bootol, megy minden de a prime pontosan 16perc után elhasal. Ennyire gyenge lenne a procim? FPO: Q828A149. Próbáltam már mindent emelni az Nbnek adtam már 1,46ot is de semmivel nem jobb. Mit kellene emelnem hogy menjen? Vagy reménytelen?
-
sz.j
nagyúr
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Laraxior
titán
válasz kissd01 #23681 üzenetére
mch-t...
sz.j.: FFT-t futtass please
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Na sikerült a4000Mhz 1.264-en,igaz 9.5 szorzóval de a prime 95-nek hogy stabil legyen 1.272 kell.De szerintem így hagyom.Most tömörítettem du-án egy hd filmet ami jó 4 óra kemény terhelés volt és lement,nem hibázott a proci 1.264-en,prime 95 meg kidobja 5 perc után.Érdekes.[link]
-
-
boytee
csendes tag
Sziasztok!
E8500asok alapfeszen jó beállítás mellett többnyire 4gigán stabilak. A fesz emeléssel lehet menni 4giga fölé is, de vajon meddig??? Olvasok itt olyanokat, van aki 1,6v -al hajtja és léghűűtéssel... hmmm....
Ez egy 45 nm-es proci, az intel pdfes doksija szerint ami ez http://download.intel.com/design/processor/datashts/318732.pdf 1.45 volt már kritikus határ!!! Hiába teszed ki a hóba attól még hogy nem forr el a proci az 1,45 volt 1,45 volt marad. Külföldi fórumokon azt olvasom, hogy nagyon nem mernek 1.35-1.4 fölé menni, mert sokan belefutottak és le is írták, hogy 5,2 gigán stabil volt a gép 1 napig, aztán hiába csökkentette az órajelet és feszültséget már hibázott alacsonyabb orajelen is, amin előtte stabil volt, majd 1 hónap eltelt és alapórajelen sem működött rendesen. Ez persze változó, van akinek fél év alatt ment tönkre, van akinek 1 hét alatt.. Igazából az okot mindenki a feszültségre vezette vissza.. Szóval lehet 1 perces teszt miatt 5,1 gigát produkálni a 3.16 os procival vagy a tesztnek azt hinni, hogy .. már 2 órája fut és stabil mindez 5gigán és 1.5 volton.... De sztem hosszabb távon megszívjuk.. Nekem Asus P5Q pro lapom van. Egy olyan user aki mondjuk aki nemrég kezdte a tuningot és birtokába került egy ilyen proci és lap, mááár megy is a biosba és tolja felfelé az FSB-t tudván forumokból, hogy ez a proci is jól húzható mint a többi. Egyenlőre csak az fsbhez nyúl és a többi paramétert autón hagyja- azokhoz nem nyúltam tehát baj nem lehet- cím szó alatt... a 266 vagy 333 as fsb ből lesz 540 vagy 590... ilyenkor az én lapom kapásból 1.4 voltot ad a procinak ami onnantól már alapjáraton 51 fokos lesz... -
sz.j
nagyúr
válasz Bagira01 #23694 üzenetére
"... Blend-et futtatsz vagy mi a turpisság ..."
"Turpisság"? Miről beszélsz?
A honlapomon is ki van írva, hogy blend-el lett terhelve, de ha nem veszed a fáradtságot, hogy ott megnézd, akkor mielött "turpissággal vádolnál", egyszerübb lett volna símán megkérdezni.
És természetesen válaszoltam volna.Amúgy, hogy is van az a mondás, hogy mindeki magából indul ki ....???
Máskülönben pl. itt elég vegyes vélemény olvasható a blend-el, ill. a fft-vel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
engusz
veterán
E8400 és OCZ DDR2 alá Asus P5Q-E vagy Gigabyte GA-EP45-DS4? Esetleg ezeknél jobb/más? Előre is köszönöm a segítséget!
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest