Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz sutszi #73281 üzenetére

    Én szerencsére leteszteltem Balanced-en is meg a Max performance-on is, és akkor láttam, hogy hoppá, max performance-on "digitálisan" működik a Speedstep, vagy maxon megy, vagy üresjáratban, balanced-on meg láthatóan vannak köztes lépcsők. :) Azóta sosincs max performance-on. ;]

    A hőszenzornál inkább a régi volt pontatlan, ami hűvösebbet mutatott. De szépen dokumentálta is az Intel, csakhát azt az egyszeri user nem érti.

    Én amit tapasztaltam, hogy az Intel filozófiája rendszerfüggő, mikor működik, és mikor nem. Pl. az elsőgenerációs i5 prociknál megérte a turbó, ahol bevezetésre került tulajdonképpen, akkor volt a leginkább energiahatékony, ha hagytuk turbózni, és utána pihenni. Reggie01-el beszéltünk ilyesmikről egy másik topikban: [link].
    Ugyanakkor a T420-ason az egy generációval modernebb kétmagos i7-el már megéri lejjebb menni az órajelben, ott egyértelműen javul az energiahatékonyság, és nyilván hűvösebb is a noti: [link].
    De nyilván borul az egész, ha mondjuk rádugsz egy 10W-ot fogyasztó külső winyót a notira, akkor máris megéri ráadni a max turbót, mert a fix fogyasztásával kamatostul megenné a HDD, amit a proci megtakaríthatna a kisebb órajellel. :D
    Amúgy a notik tök hasonlóak voltak, gyári kiépítés mindkettő, 320GB-os 7200rpm gyári winyó mindkettőben, nagyfelbontású panel, és IGP, hasonló fényerő belőve és rádiók kikapcsolva.

    Szerintem amúgy itt a windóz a hunyó. Linuxra vannak mindenféle governorok, amik tudják ezt. Konzervatív, kevésbé konzervatív, energiatakarékos, van mindenféle. :) Én már annak is örülök, hogy van a PM-ben a "Balanced" beállítás, és akkor lekapcsolja a turbót. Nekem a mindennapokra az már kielégítő szerencsére. Ha meg maximum akkuidőre vágyom, kézzel lejjebb veszem 1800 vagy 2400Mhz-re és jó is vagyok.
    Amúgy amit ilyen szempotnból nagyon rühellek, a sok modern "okos" weblap. Kinyitsz ilyen 4-5 weblapot, és máris adott 10-20% konstans processzorterhelés, undorító. Pedig már fenn van az AdBlock plus is, ami legalább a villogós flash reklámok kiszűri, már az nagy segítség, de még mindig nem elég... Normális, "hagyományos" buta webtartalomnál bezzeg tökéletesen megy minden a renderelés után pontosan 0% processzorterheléssel. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák