- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Nekem is 60-70 köztit mér, a nyugalmi este 55 körül, ha felszaladok 1-2 emeletet a lépcsőn akkor 90 feletti, és 161-es átlaggal futottam pár hete a félmaratont. Nekem ezek annyira nem tűnnek irreálisnak.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Vajakos21
újonc
Nálam is ilyesmi pulzusok vannak.A max pulzus jelzést nem tudom beállítani.Nem jelez.
Esetleg van valakinek linkje óravédőhöz? Ami különféle szinekben kapható rápattinthatós.Olyan link ami nem másfél hónap múlva ér ide.Esetleg magyar cég,ami ráállt már ilyenre. -
vampire17
addikt
válasz Vajakos21 #253 üzenetére
Elso hozzaszolas - Összefoglaló
K: Magyarországon lehet kapni Bip kiegészítőket? (fólia, "tok", szíj...)
V: Én még nem találtam (leszámítva Hardveraprót és társait), a legközelebbi bolt, ahol lehet lehet ilyet rendelni (Magyarországra is) egy Cseh üzlet: xiaomiobchod.cz[ Szerkesztve ]
-
-
eddie17
addikt
Köszönöm Neked és gyemipapa-nak a választ!
Kiderült, hogy a "compass" próba után valószínű beragadt a helyzetmeghatározó, és az szívta az akksit.
Kikapcsoltam majd vissza az órát, és azóta lelassult a merülés!Igazából, hogy angolul kell használnom a telefont nem zavar, a záróvizsgámon is kell majd angolul nyekegnem, legalább itt is "gyakorlom". Csak megemlítettem igazából, nekem bőven elég a MiFit, főleg, hogy annó a band2-höz megvettem az egyik programot, és természetesen újra meg kéne vennem, hogy használhassam BIP-hez...
porkiy
Igen, fentebb vázoltam fel, hogy az enyém miért merült. Igaz még csak a 2. napomat kezdtem el vele. -
porkiy
aktív tag
válasz mucsgyver70 #258 üzenetére
Szia, köszi, időközben rájöttem, hogy egyrészt nekem is másodpercalapú volt a face, másrészt az iránytű nálam is "beragadt", szóval most elkezdem majd megint figyelni, de most épp a nagytesó van nálam.....
-
vinczetibor
aktív tag
Tegnap kaptam meg a Bip-et.
A Mi Fit-ben nem tudok óra számlapot váltani és az iránytűt hiába piszkálom, nem mutatja az aktuális GPS pozíciómat.
A legújabb firmwareből kivették az aktuális pozíció, légnyomás és magasság kijelzést? -
pumsz
tag
Sziasztok! Én is új bip tulaj vagyok. Örömmel látom, hogy lett magyar fórum, és aktív is. Egy gyors kérdésem lenne. Notyfyt használok az órához és azt szeretném beállítani, hogy ha magam felé emelem a kezem, ne kapcsoljon be a kijelző.
-
gyemipapa
senior tag
-
gyemipapa
senior tag
válasz vinczetibor #263 üzenetére
Saját tapasztalat azt mutatja, hogy ezt csak a Notify fizetős verziója tudja, kifejezetten emiatt használom, pedig a Mifit pl. jobban tetszik..
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
vampire17
addikt
Megerkezett az ujabb Mi Fit, allitolag angol marad a bip mas nyelv eseten is... most nezem...
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz vinczetibor #265 üzenetére
Várjuk a fejleményeket, lehet, én is áttérek, ha lesz megoldás.
-
szabi__memo
nagyúr
Francba hogy nincs akcióban...
Már nagyon vennék egyet -
vampire17
addikt
válasz vinczetibor #269 üzenetére
En a frissebbet telepitettem.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz gyemipapa #267 üzenetére
Már meg is jött a válasz a megoldással.
Van egy olyan menü pont, hogy "kényszerített átírás" és azzal már átírja az ékezetes karaktereket sima latin betűkre mind sms-eknél, mind emaileknél.
Arra viszont még nem jöttem rá, hogy lehet az emailek szövegéből is kiiratni valamit, mert csak a feladót és a tárgyat küldi át az órára. Az sms-nél megjön a hosszú üzenet. -
pumsz
tag
Sziasztok! Hogy kell bekalibrálni az iránytűt? Bárhogy mozgatom nem igazán talál magára.
-
pumsz
tag
válasz vinczetibor #274 üzenetére
sikerült, köszi!
-
kano
nagyúr
válasz szabi__memo #270 üzenetére
Én is, de semmi.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
FingR86
őstag
próbálta vki azt az új mifit-et (4069 vagy 4070)?
mert akkor lehet váltanék a módosítottról a totál gyárira.
ezzel csak annyi a baj, hogy a lépés adatok kilistázásánál leáll az app.
ha a gyári tudná, hogy magyar nyelv mellett is angol marad a bip, akkor tolnám is fel[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
Van olyan watchface, ami mutatja az aktuális pulzusszámot? Annak semmi értelme, hogy folyamatosan egy korábban mért érték legyen a kijelzőn...
-
gyemipapa
senior tag
válasz vinczetibor #281 üzenetére
Az "aktuális" pulzusszám mutatásáhozfolyamatos pulzusmérésre lenne szükség, ez igen hamar lemerítené az órát. Azt viszont be lehet állítani, hogy pl. 30 percenként mérje a pulzust.
Ha az aktuálisra vagy kiváncsi, a status menüben 10 másodperc alatt megmutatja.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
vinczetibor
aktív tag
válasz gyemipapa #282 üzenetére
Sokkal lassabban meríti, mint a GPS. Ez kb. olyan, mint a másodperc alapú időkijelzés. Ha valakinek szüksége van rá, akkor a hátrányok tudomásul vételével, használhatja. Különben, az Aktivity-ban is valós időben mutatja a pulzusszámot.
Az Amazfit Toolsban beállíthatod, hogy folyamatosan, automatikusan a te általad meghatározott időközönként pl. az alapbeállítás 2 percenként, vagy soha ne mérje a pulzust.
A probléma az, hogy olyan GYÁRI óraszámlapok vannak, amiken szerepel a pulzusszám, de a valóságban ezek is csak egy valamikor korábban mért, akár több nappal korábban mért értéket mutatnak. Innentől kezdve frissíteni kellene azt. Csak gondolj bele, hogy ilyen alapon az órán látható idő is lehetne állandó. -
gyemipapa
senior tag
válasz vinczetibor #283 üzenetére
Nem állítottam, hogy gyorsabban meríti, mint a GPS, .
De tény, hogy több helyen olvastam, a tapasztalatok alapján az épp általad említett másodperc kijelzés is lényegesen jobban merít, mint a másodperc nélküli kijelző.
Amúgy nem is értem a problémát, ha kiváncsi vagyok a pulzusomra, 10 másodperc alatt megmutatja, ha meg folyamatos mérést akarsz, akkor az Aktivity mutatja. Gondolom nem az íróasztal előtt ülve, hanem sportolás alatt van értelme a pulzust folyamatosan figyelni.[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
válasz gyemipapa #284 üzenetére
Van egy Band 2-m is. Az automatikusan, két percenként méri a pulzust, ha rajtam van, ha nincs (kikapcsolhatatlan) és így van három hét üzemideje két töltés között...
Nem tudom, hogy mások hogy használják az órát, de én az ágyon hanyattfekve is néha kiváncsi vagyok a pulzusszámomra, ha már rajta van a kijelzőn. Az viszont idegesítő, hogy ha már rajta van a kijelzőn, akkor az valós legyen és ne valami "kamu" érték. Ha nem méri, akkor tegyen oda például egy "--" jelet, de ne mutasson valótlanságot! -
szebe
addikt
válasz vinczetibor #285 üzenetére
Ha ez tényleg ennyire zavar, akkor válassz olyan watchface-t, amin nincs pulzusszám.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
lestib
csendes újonc
sziasztok.
elsősorban köszönet neked, vampire17 az itteni munkádért, sokat segít.
kb. a topicnyitás óta használom a kütyüt, megvolt a fentebb jelzett problémák többsége. jelenleg 4.28.4 Amazfit Notify és v0.0.9.59fw, kínairól angolra.
tapasztalataim:
- csomó esetlegesség a amazfitnél (nem pro) szívmonitor on-ra állítva, azóta dobja is a reklámokat fel, csakhogy emellett állandóan visszaáll off-ra. értesítések mind kikapcsolva, nem is volt aktív soha. emellett bejövő hívásnál esetlegesen rezeg az óra. alvás ciklus értékelésénél minden szinkronizálás után változik egy-egy alvás alvási- és ébredési ideje, az értékelésnél pedig még nem sikerült semmilyen szabályszerűség nyomára akadnom.
- pulzusmérés. nyugalmi állapotba, vagy alacsony pulzusnál érzésre megfelelő. tegnap 2 órás futásnál tudtam először élesben tesztelni, kb 20 percig rendben volt, 150-es riasztási küszöböt állítva helyesen változott a mért érték, lassításnál csökkent, kb. helyes értéken. aztán kb 1 órán keresztül 180-190bmp-el percenként riasztott, majd 20 percre ismét jól működött, maradék időben szintén 180. Hazaérve a telón azt láttam, hogy a hibás működési zónákban, szignifikánsan a valós (érzésre) érték fölött, kb. 35bmp-el többet mutat, de ezt a különbséget stabilan tartja. tehát a mutatott érték a hibás üzemben korrelál a helyessel, csak eltolva. úgy kalkulálok, ez nem méréstechnikai hiba, hanem szoftveres lehet. van erről valakinek valamilyen infója, esetleg kiküszöbölési módot ismer?
- ami nagyon pozitív, az a gps pontossága és az üzemidő. 14 és 23 kilométeres távokon 20-20 méter különbséget mértem a redmi3s-hez képest, ami az autostop küszöbök különbségéből adódhat, és ha nem is számolom ki a tűrés értéket, bőven megfelelő. 2 óra gps módban 16%-ot merült, kb. 100 riasztó rezgetéssel. -
szebe
addikt
válasz vinczetibor #288 üzenetére
Amíg nem oldják meg mókolt rommal vagy hivatalosan ezt a dolgot, addig teljesen feleslegesen füstölögsz rajta.
Szóval igen, komolyan gondoltam."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
szabi__memo
nagyúr
Ugye Bluetooth kapcsolat nélkül is működik a pulzusszám mérés és tárolás után szinkronizál. Vagy ez sem tudja?
-
vinczetibor
aktív tag
Ezek szerint te Lestib kollágának is azt javasolnád, hogy ha nem működik rendesen a pulzusszám mérés, akkor ne használja? Várjon ölbetett kézzel, hátha valami csoda folytán magától rájön a fejlesztő a hibára? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.
Félretéve a viccet, attól hogy egy meglévő problémáról nem akarunk tudomást venni, az még létezik.
Ha azt javasoltad volna, hogy lépjek kapcsolatba a fejlesztővel, akkor a hozzászólásod építő jellegű lenne. Így inkább trollkodás. -
vinczetibor
aktív tag
válasz szabi__memo #290 üzenetére
Az Amazfit Tools fejlesztői szerint a Bip-nek nincs belső memóriája, ami tárolná az ilyen tipusú adatokat, ezért szükséges a telefon és a bluetooth kapcsolat is.
-
gyemipapa
senior tag
válasz vinczetibor #285 üzenetére
Bocsi, de nem vagy kicsit hipochonder? Normál körülmények között miért lenne fontos akár percenként tudni, mennyi a pulzusod? Nyugalmi állapotban nem szokott ugrálni, ha igen, már rég rossz, irány a kardiológus. A vérnyomás pl. már sokkal fontosabb dolog, de azt sem méri az ember percenként. Ha gond van vele, napi három-négy mérésnél is nyugalmi állapotban ugrál, akkor irány az orvos.
De tényleg: mit teszel, ha folyamatos mérésnél számodra nem kielégítő a pulzusod? Nem az orvoshoz fordulsz? Még ha szívritmus zavart is kimutatna az óra, megérteném...
De nem szégyenlek tanulni 60 évesen, hátha megtudok valami újat...És ahogy írod: ha az ágyadban hanyatt fekszel, és kíváncsi vagy (valamiért) az aktuális pulzusodra, miért nem elég a statusra menned, ott 10 másodperc alatt megmondja, és utána nyugodtan folytathatod a hanyattfekvést...
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz vinczetibor #292 üzenetére
De azért méri a beállított időnként csak nem menti vagy kapcsolat nélkül nem is csinálja?
-
gyemipapa
senior tag
De tényleg...:
Tudomásul kellene venni, hogy ez nem egy orvosi diagnosztikai eszköz, azok nem ebbe az árkategóriába tartoznak. Mint pl. egy Holter 24 órás vérnyomásmérő, vagy egy Holter 24 órás EKG....
A pulzus mérés elsősorban sportolást végzők számára lehet iránymutató, de nem hitelesített érték.
Sokan ezt elfelejtik... Mit is várunk el 15 ezer forintért???[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
válasz vinczetibor #292 üzenetére
Ha nincs belső memóriája, hogyan lehetséges az, hogy a telefonom úgy van beállítva, hogy este automatikusan kikapcsol, reggel automatikusan be, és reggel ha szinkronizálom az órával, pontosan mutatja az alvásfigyelés eredményeit, mély, könnyű alvás időszakait, sőt még azt is megjegyzi, mikor mentem ki éjjel slozira???
Vagy sokan mondják, a telefont otthon hagyva mennek el futni, és hazaérve, otthon leszinkronizálva a telefonnal látják az eredményeket?Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
vinczetibor
aktív tag
válasz szabi__memo #294 üzenetére
Bluetooth kapcsolat nélkül is mér, de a mért adatokat nem tudja hol eltárolni, ezért az új mérés felülírja a régi adatokat. Ez azt jelenti, hogy mindig látod az aktuális értékeket (már ahol...), de utólagosan nem tudja az összes mért értéket szinkronizálni a telefonnal, mert azokat az azt követő mérések már felülírták.
-
szebe
addikt
válasz gyemipapa #295 üzenetére
[link]
Sportolók számára se feltétlen. Ilyen árkategóriában aki sporthoz akar pulzusmérést, az vesz egy Polar mellkaspántot.Az optikai pulzusmérés egy jópofa, közelítő dolog, de sosem lesz olyan pontos, mint egy mellkaspánt. Az alvásfigyelés pontosításához szerintem megfelelő. Legalább a belépőszintű órákban is alapfelszereltség mostmár, amiben szerintem nem kis szerepe van a Mi Band-eknek.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
vinczetibor
aktív tag
válasz gyemipapa #293 üzenetére
Példa:
Van egy telefonom, aminek a hátán van led segédfény.
Ha ott van, akkor elvárom tőle, hogy működjön, ha nem lenne ott nem is próbálnám meg használni.
Most az, hogy én azt rossz fényviszonyok közötti fényképezéshez, este a wc-re való kimenetelnél az útvonal megvilágítására, vagy a bejövő hívás villogva való jelzésére használom-e, részletkérdés. Én lehet, hogy másra, máskor használom, mint a szomszédom, de felhasználási céltól függetlenül, mindannyian elvárjuk, hogy működjön. Amennyiben, nem működik, akkor rossz. Ha rossz, akkor javítani kell és nem azzal foglalkozni, hogy a másik mire szokta használni és különösen nem megpróbálni arra rávenni a másikat, hogy a javíttatás helyett változtasson a meglévő szokásain.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest