Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Degeczi #13140 üzenetére

    Nem kioktatásnak szántam. Én általában meg tudom indokolni, hogy miért van az a véleményem, amit kinyilvánítok. Elfogadom az ellenvéleményt, amennyiben jogos érveken alapul. Ha mégis jönnek azzal, hogy de hát a gps az gps, akkor kémytelen vagyok elmagyarázni, legalábbis megpróbálom. Sokan a tényleges műszaki háttér ismerete nélkül innen-onnan csipegetett félinformációk alapján próbálnak a tényekkel ellenkezni.
    Nem kimondottan ellene irányult a dolog, de több irányból is jött, hogy pedig a gps alapú magasság mérés az jó. Pont az ő hozzászólására reagáltam, és az mögé írtam a műszaki magyarázatot. Ez nem ellene szólt.
    És sértődés ide-oda, a tények makacs dolgok, a gps alapú magasságmérés soha nem lesz pontos technikai korlátok miatt. Simán lehet 400 láb magasság eltérés bármikor, ez kb. 120m. Ez ilyen és kész. [link]
    De ökölszabályként a vertikális pontatlanság kb. a horizontális háromszorosa, így szoktak vele számolni.
    A barométerrel támogatott magasságmérés sokkal jobb tud lenni, feltéve, ha pontosan lett kalibrálva.
    Aki meg elégedetlen azzal, hogy nem írja ki a pontatlan összevissza magasságot, az írhat az appon belül visszajelzést, javaslatként beküldheti hogy írja ki a menüben a vélt magasságot. A Mi Fit-ben és az Amazfit-ben is van visszajelzés menüpont. Ha elég sokan jelzik, akkor lehet hogy reagálnak rá.
    De mint írtam, az óra által elérhető pontosságot figyelembe véve túl sok értelmét nem látom.
    A Bip S-ben már nincs barométer, az kapásból bukta.
    A Bip-ben van, de láthatóan azt se használják semmire, azon kívül hogy a menüben kiírja a légnyomás értékét a magasság mellett. De nincs kalibrációs mechanizmus, hogy ismert magassághoz lehessen igazítani, miáltal pontosabb magasság változást tudna mérni, úgyhogy ez is bukta. Én akárhányszor ránéztem ismert helyen hogy milyen magasságot mutat a bip, csak csóváltam a fejem hogy mennyire nincs képben. A lehetőség itt még a barométerrel meg lett volna, hogy valami jó is legyen belőle, de láthatóan magasról tesznek rá, és az utódból is inkább kivették a lehetőséget.
    Outdoor-ravenni kell venni rendes Garmin, Suunto, Tomtom, stb órát, (nem smart-ban a Casio-nak is vannak jó outdoor órái), nem ilyen kínai csodákkal vacakolni, utána meg csodálkozni hogy nem teljesíti az elvárásokat.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák