- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandi18
tag
Van szerencsére 1.4 és 1.8 is a hirdetések között. Az 1.4 mennyire élhető (1.8 felé tendálok csak kérdés hogy melyik jobb állapotú)
A szerelőhöz visszatérve az Imihez részt ki tudná nekem valaki fejteni ?
-
Horel77
tag
válasz Tsebacsi #43201 üzenetére
Nekem még 6.1 alá sosem sikerült országúton vinni, városban meg egyáltalán nem okoz gondot 10 folé vinnem. Mondjuk sokat vezetek bakancsban. Én asszem genetikailag alkalmatlan vagyok a fogyasztásra figyelve vezetni. Amúgy meg ez így is baráti fogyasztás az előző géphez képest (88-as 3.gen 2.0EX Accord) -
Bandi18
tag
Annyit még tudtok nekem segíteni, hogy az 1.8-as motor láncos vagy szíjas ? Illetve a vezérlés/olaj csere kb mennyit kóstál ?
-
BlacKSouL
addikt
válasz Bandi18 #43208 üzenetére
Az 5. huroknál újralinkelem
Vezérlés csere emiatt nagyon nem indokolt 300 000 km alatt, szerintem.
Olajcsere pedig függ attól, hogy milyen olajat tetetsz bele, 2800/l-től 3500/l-ig kb, és emlékeim szerint 4 liter alatt valamivel kell bele. Munkadíj meg amennyit a szerelő nem szégyell elkérni
0W20, 0W30, 0W40, 5W30 mehet bele, és A1B1/A3B3, illetve SM, SN.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Kikiri7
tag
Sziasztok,
Arra ötlet, hogy melyik résszel lehet gond amikor a műszerfalon lévő hőmérséklet jelző fixen 28 fokot mutat?
2006-s AccordElőre is köszi
Kikiri[ Szerkesztve ]
-
Aladdin
aktív tag
válasz Kikiri7 #43212 üzenetére
Az első lökhárító alatt van a hőmérséklet jeladó.
Nekem is csinálta, h mosás után megragadt egy fix hőmérsékleten, mert a csatlakozóba beszivárgott a víz, de múltkor pont leszedtem a lököst és kapott egy kis szilikonzsírt.
Namost ha szerencsés vagy, akkor a csati a gond, ha nem akkor az érzékelő. -
csabi94
őstag
Hivatalos Honda szervizek nem tekergetik az órákat, ugye? Tegnap foglalóztunk egy kocsit a Honda RM-Royal Motornál, és volt egyfajta bizalmunk, az autó gyönyörű, ezért aztán úgy döntöttünk, hogy mindenféle állapotfelmérés nélkül hozzuk el. 110.000 km-es, végig ott szervizelt, első tulajos autóról van szó. Fél év garanciával. Felelőtlenség, avagy jó döntés?
(Mindezt az után, hogy megnéztünk egy másik autót, és 82.000 km-esen mindene el volt belül kopva, karcos volt, pedig a kinti szerviz alapján is annyi volt benne amikor behozták).
-
BigBlackDog
veterán
válasz csabi94 #43214 üzenetére
Ugyan már, erre manapság már sohasem lehet mérget venni (pl. 0pel márkakereskedésnél már láttam hasonlót)! Mondjuk, ha állapotát tekintve is lehetett látni, hogy jobb, mint a 82e km-es másik példány, akkor azért már erős ok van a bizalomra.
Gondolom azért egy tesztkörre elvittétek, nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
csabi94
őstag
válasz BigBlackDog #43215 üzenetére
Elvittük, szépen ment, nem zörgött, jól működött. A fékeket nem találtam kopottnak. A hangja nagyon szép volt, gyönyörűen jár a motorja, és alig van meleg alapjáratnál hangja... Meg nem mondanám hang alapján hogy 1.8-as.
-
csabi94
őstag
Tegnap néztünk egy osztrák import autót (Civic), és a ködlámpa volt a nappali menetfény. Kérdeztem a kereskedőt, hogy az hogy, meg miért, azt mondta, hogy kint ezt így szokás. Hát nem tudom, nekem furcsa, elvégre elég erős ahhoz, hogy tiszta időben vakító legyen.
Azért érdekelne, mert amit vettünk az is xenonos, és jó lenne rá nappali menetfény, hogy ne kelljen nappal kapcsolgatni a xenont. Gondolom akkor tovább fog tartani a trafó, illetve az izzó is. Van arra esély, hogy tényleg a ködlámpa megfelel erre a célra, vagy valami utólag beépíthető megoldás kéne? Vagy hagyjam az egészet a fenébe?
-
Kobe
veterán
válasz csabi94 #43214 üzenetére
En 3 jol kinezo civicet hagytam ott az egyik honda kereskedesben, hasonlo okok miatt. Mint kiderult nemetbol behozott kocsik, csutkara kiflancolva, meg a kipufogobol is a motorterbe folyt szilikon folyt kb, de azert voltak ketseget ebreszto dolgok....osszevissza voltak gumizva, parasodott belul tobb elem, erdekesen kitoltott szervizkonyv (pont tudtunk nemetul)
En inkabb az egeszsegesen hasznalt autonak hiszek, amin latszik, legyen benne tobb, de tudjam hogy valos, meg lekerdezheto, ha meg van rajta 1-2 hasznalati nyom -
Bandi18
tag
A népítélet olvasgatása kissé elbizonytalanított, mert mi a 2008-2009-es facelift előtti Civic-ek eléggé betegesek voltak. Írtak zörgő beltérről, elromló kijelzőről.
Van valakinek személyes tapasztalata hogy ezekkel kapcsolatban ?
-
Bandi18
tag
válasz BigBlackDog #43226 üzenetére
Köszi a választ Megnézünk párat és meglássuk. Átvizsgálva mindenképpen át lesz, így talán kisebb a lutri faktor, ja meg a külföldről behozottak tabuk.
-
válasz Bandi18 #43225 üzenetére
Mi nemrég vettünk egy 2007-eset 210.000km-rel, nem zörög és működik mindene. Még.
Én is azt olvastam, hogy az angol melósok elég lazán vették a szerelési előírásokat és szigórúan a teaidőt eleinte, emiatt néhány csavar nem lett meghúzva, kábeleket csíptek be az elemek illesztésekor, stb...Pár dolgot kellett javítani: az ajtót folyamatosan nyitottnak érzékelte a vezető oldalán. Az előző tulaj odacsukta a biztonsági öv csatját és megütötte a kapcsolót, csak ki kellett húzni kézzel a deformálódott műanyagot amiben a mikrokapcsoló ül.
Nem ment a szivargyújtó, biztositó csere megoldotta.
VSA és ABS hiba random felvillant, a fékkapcsolót kellett kicserélni.
Nem kimondottan hiba, de a váltógomb már egészen fiatal példányokon is csúnyán le van harcolva, egyszerűen undorító, ezen nem kell meglepődni, ilyen. Cserélni kell.
Ezenfelül kopó alkatrészeket cseréltettünk vásárlás után (kopogott a bal első futómű pl, stabilizátort kellett cserélni).Ja, a hátsó ablakfűtés olyan zajt generál, hogy azonnal elmegy a rádióadás, ha bekapcsoljuk, ugyanis az antenna mellette fut az ablakban.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Horel77
tag
válasz Bandi18 #43225 üzenetére
Nekem néha nyiszorgott a műszerfal kerete, levettem, az illesztési felületnél van rá ragasztva egy vékony szalag, hogy ne a műanyag érintkezzen a műanyaggal, az el volt csúszva. Megigazítottam, plusz átdörzsöltem gyertyaviasszal (nem röhög, nagyon jól működik ), azóta csendben van. A rádió/klíma kijelző a nyáron kezdett szórakozni, csak át kellett forrasztgatni. Ezek szerintem apróságok, emiatt nem érdemes eltántorodni.
-
válasz Bandi18 #43202 üzenetére
1.4 iszonyatosan gyenge és az autópálya tempó már közel a véglet számára.
Nekünk is 1.4 van, kizárólag városi rohangálós 2. autóként van használva, ezért nem akkora hátrány az 1.4.Továbbá +800EUR a biztosítás és +450EUR a járműadó évente a különbség az 1.4 és 1.8 között, így nem volt kérdéses, hogy második autónak jó a kisebbik.
Otthon csak 2.2 dízel vagy 1.8 benzin, más szóba se kerülhetne számomra.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
kabalapasika
tag
Sziasztok! 99es évjáratú accordomnak vizes a vezető előtti szőnyeg. Napfenytetős! Hol ázhat be? Koszonom aki válaszol!
-
demars
addikt
válasz BlacKSouL #43231 üzenetére
Ahogy Horel is írta az jó cucc. Nem olvad olyan könnyen, és igen cipzárhoz én is azt használom. ( most vettem motoros bőr ruhát és mellé egy tégely méhviaszt, na az is jó anyag, nem folyik, nem ragad)
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
honda23
aktív tag
válasz kabalapasika #43234 üzenetére
Doblemez tűzfalnál szokott szétrohadni a 6 gen accord.
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
kabalapasika
tag
Koszi! De a pedal alatti resz nem vizes... akkor alul van valami rohadas?
[ Szerkesztve ]
-
Horel77
tag
válasz kabalapasika #43239 üzenetére
Vizelettartási problémák nincsenek?
Lehet, alá kellene nézni a szőnyegnek, hátha látszik, hgy honnan jön. Szerintem attól még jöhet a doblemeznél, csak lefolyik a szőnyeg alatt, és ott gyűlik össze,ahol átáztatja a szőnyeget. -
Aladdin
aktív tag
válasz kabalapasika #43234 üzenetére
Nincs eltomodve a a napfenyteto vizlevezetoja az A oszlopban?
-
Horel77
tag
Na kipróbáltam a rádiót ablakfűtéssel, nekem egyáltalán nem zavarja.
-
vbbb
addikt
Elég réginek meg viharvertnek tűnik ez a civic amiben elkapták a robbantgatót, valaki ismeri a kocsit? A hátsó szélvédő felfogatása borzalom.
[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz z123456789 #43246 üzenetére
az ügyvéd 5 perces munkadíjára elég is lenne ... a 4-es szett ára!
-
Horel77
tag
válasz z123456789 #43248 üzenetére
Az ügyvéd szempontjából mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest