Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aryes

    nagyúr

    Sziasztok! Akkumulátor kapacitással és töltéssel kapcsolatos kérdésem lenne, remélem elfér itt a kérdések közt, meg itt a legnagyobb az egy topikra jutó hozzáértők száma. :R

    Van egy usb-s Volt/Ampermérőm, és ezzel szeretném megtippelni, hogy milyen állapotban van/mekkora kapacitású az akksi a készülékeimben.
    Ha egy vadonatúj power bank töltésekor 4500mAh töltés megy be a műszer szerint, és papíron a benne lévő akksi 5000mAh-s, akkor jól gondolom, hogy vagy nem teljesen valós a ráírt érték, vagy 0.8-nál is rosszabb hatásfokkal tölti magát? Úgy számoltam, hogy (5V * 4500mAh)/3,7V * hatásfok.
    A kimenetet még nem tudtam lemérni, mert tegnap vettem a power bank-et.
    Bónusz kérdés: egy 1 éves mobiltelefon akksi gyári értéke 2350mAh. Ha a műszer szerint 1850mAh megy bele egy töltés során, milyen hatásfokkal számoljak, ha meg szeretném kapni az akksi jelenlegi állapotát? Úgy tudom 0.9-es hatásfok körül működnek a li-po töltők. Ha azzal számolok, 2250mAh jön ki, amit nehezen hiszek el egy 1 éves akksiról, túl szép, hogy igaz legyen. :DDD Bár a tapasztalat alapján nem csökkent érezhetően a kapacitása.

    Köszi a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák