Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv, urak!

    Autórádió projekten (fejegység + fejegységről hajtható hangszórók), és felmerült pár kérdés, amire szeretnék elektronikai jellegű választ kapni.

    1.) Mi a gyakorlati szerepe annak, hogy egy fejegység gyújtásra (vezérszál?) van kötve? A jelenlegi egység "direktre" van kötve nálam, szóval nem kell gyújtás a használatához - talán a zöld és a piros van összezárva, de nem emlékszem pontosan. Ennek valami biztonsági szerepe van, vagy más az oka?

    2.) Nem tudok választani a fejegységek közül, annyi fajta van egy adott ársávban. Az autóhifis topicban van jópár ajánlott típus a 20.000 forintos kategóriából is, de ezek gyakran már nem kaphatók, és nem tudom eldönteni, melyiket választhatom a kaphatók közül. A lényeg az lenne, hogy USB-t tudjon, és szépen szóljon, szóval valami normális végfok legyen benne. iPhone, Android, bluetooth támogatás nem kell. Nem fontos az autószaggató hangerő sem, 4×50W több, mint elég lenne. Elég csak azt néznem, hogy 4×50W MOSFET, a többi már egyéni döntés kérdése, vagy másra is figyelni kell? Jelenleg egy ilyet sikerült szereznem, azt se tudom még, hogy jó-e, de alkalmi vétel volt...

    3.) A legjobb hangzás / teljesítmény eléréséhez, azon túl, hogy "jóféle" hangszórókat veszek a fejegységhez, mennyire kell ezt illeszteni? Úgyértem, hogy ha 4×50W-ot tud a fejegység, akkor csatornánként pontosan 50W-tal kell terhelnem? Vagy többel lehet, csak kevesebb ne legyen?

    4.) Komponens szettben (mélyközép + magas) gondolkodom, az impedanciát ilyenkor hogy értik?

    Köszönöm a segítséget előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák