Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    Az a hülye dolog ezekkel a ma mindenhol árusított kerti szivattyúkkal, hogy ez egy univerzálisként forgalmazott, valójában összvér megoldás, mivel ugyanezeket szerelik a házis vízművekre is, de a két feladat igényei, és szükséges paraméterei eltérőek.
    A házi vízműveknél elég a kisebb vízszsállítás, de kell a nagyobb nyomás, emelőképesség (3-5 bar) míg a kerti öntözéshez nem kell nagy nyomás, elég 1 bar is bőven, viszont kellhet a nagy vízhozam, ha nem akarunk sok órán keresztül öntözni, vagy akár több szórófejet, netán kisebb vízágyút is üzemeltetünk a motorról egyszerre!

    A másik hülyeség ez az önfelszívóként való reklámozás, amit elvileg a régiek nem tudtak, ami hülyeség, mert ez számomra azt jelentené, hogy a szivattyú szívócsövét a vízbe lógatva, akár több méter mélyről is minden előkészület nélkül fekapja a vizet.
    Ezeket ugyanúgy fel kell előbb tölteni vízzel, és ugyanúgy kell nekik egy lábszelep, vagy legalább is visszacsapó szelep, hogy a vízoszlop megmaradjon a szívó részben, mint ahogyan a régi, centrifugál szivattyúk is működtek, ezeket meg valami Jet rendszerűnek nevezik.
    A régi szivattyúm a tönkrement és eltávolított lábszelep helyett egyszerű visszacsapó szeleppel működött kiválóan, a szivattyú előtt elhelyezve.
    Annyit írnak még különbségnek, hogy a régebbi centrifugál szivattyúk csak 6-6,5m- ről tudták felhozni a vizet, ezek a Jet rendszerűek pedig az elméleti maximum 8-9m-ről is felhozzák.
    Nekem kb. 3 méteren már van, így tökéletesen megfelelt a régi a célnak, és töredék teljesítménnyel sokkal többet hozott fel azonos idő alatt!

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák