Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz gyenesmartin #52455 üzenetére

    Földhurok miatt zúgott nekem, tápzajok behallatszottak. Kísérleteztem LC-szűrőkkel, egyebekkel, külön tápegységgel szűnt meg teljesen a zúgás. Vagy a bemenetnél lehetne beiktatni galvanikus leválasztót.

    Vagy épp az előzményben szereplő TDA8932 kapcsán jutott eszembe, hogy ez földfüggetlen, differenciális bemenettel rendelkezik, milyen lenne rákötni az alaplap kimenetére és a 12V-ról táplálni. Lehet, hogy kiküszöbölné a zúgást.

    (#52456) Tubi2

    Pedig én egy nagyon jó monitort járattam a PC-tápról. 12V-ról ment a saját gyártmányú háttérvilágítás, 5V-ról az alaplap.

    Ilyen csatlakozót szereltem a hátára:

    http://www.ebay.com/itm/260857980946

    Vezeték másik vége molex. Egyébként elvileg jobb hatásfokkal működik így a tápegység, ha jobban le van terhelve, illetve nem két külön tápegység állítja elő ugyanazt a teljesítményt. Persze az sem mindegy, hogy valaki komolyabban terheli a gépet játékkal vagy akármivel. Nálam nincs ilyen szempontból terhelve, viszont megy általában reggeltől estig.

    Mindamellett a PC-tápról való járatást főleg az indokolta, hogy a fénycsöves inverter (27V) helyett a 12 V-os LED-szalag került be, így egyszerűbbnek is tűnt megoldani, az eredeti, túlbonyolított, PFC-s tápot pedig kidobni belőle.

    Hibátlanul működött, csak azóta lecserélődött a monitor egy még nagyobb TV-re. Az érdekesség kedvéért, ez a TV 12V és 24V-ot igényel a működéshez, de ezt amúgy sem akarnám kiváltani, mert egy kiváló hatásfokú, alig melegedő tápja van.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák