Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    válasz Lompos48 #28565 üzenetére

    De ha a munkapont állító poti/trimmerrel fél tápon (jellemzően -4.5V-n) tartod akkor télen-nyáron ugyanolyan. (hőre érzékny a gainje)
    Amúgy ez nem hogy nem legenda de még kettő ugyanolyan hangút is nehéz építeni.

    Illetve azt fontos még megjegyeznem, hogy jó részt olyan körülmények közt dolgoznak a fuzzokban/egyéb torz hangot generáló áramkörökben ezek a tranyók amikkel "mezei" villamosmérnökként nem találkozik az ember mert végig azt tanítják neki, hogy legyen a THD stb. mindnél alacsonyabb.

    Ha annyira le lenne szedve a gain, hogy tisztán átmenne rajta a gitárjel, kvázi bufferként üzemelne akkor gondolom ugyanolyan lenne mindegyik de más arányban jelennek meg a harmonikusok a hanngjukban amikor torzulnak.

    Van egy soundloudom amőgy ahova egymás után egy ültőben (végig ugyanúgy állt az erősítő meg a miksi (régi 6v6 csöves fender --> 70-es évekbeli celestion greenback, oktava kondi miksivel, olcsó interface, utómunka nincs) felvettem olyan 20 fuzz hangját, ha akarod meghallgathatod, asszem van benne 3 vagy 4 Fuzz Face is. Meg kb. 3 ugyanilyen áramkör más néven. Ezt régen magamnak csináltam referenciának, hogy ha keresek egy hangot akkor gyorsan végig tudjak szaladni ezeken, nem demosntrációnak szántam de most ide illik.

    https://soundcloud.com/dptp2 (amikre azt írja, hogy 9 month ago, az mind fuzz teszt, a többi ilyen olyan minta, teszt ismerősöknek)

    De amúgy csinálhatunk olyat is, hogy hangkártyán konzisztens jelet átnyomok rajtuk azt frekvencia analizálunk meg ilyenek, egész érdekes lehet, ha ráérek erre a hétvégén.

    amúgy félreértés ne essék, direkt élvezem az értelmetlen legendák "levadászását" de néha oka van az alkatrész választásnak

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák