Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rokko99

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ez a kérdéssorozat nem éppen az 500k környéki készülékekről fog szólni :)

    Szóval.. A kezdetek... Ismerősöm ajánlására vettek 4 db sony "909"-es mélyközép sugárzót, és hozzá 2 db sony csoda-magas sugárzót (melynek a 15k feletti tartománya 0, és az érzékenysége is valami hasonló...). Ezek bekerültek egy régi videoton ládába, melyből sajnos kirohadtak az eredeti hangszórók.

    Ebből készült egy hangsugárzó pár, melyet egy sony str-gx290-es erősítővel hajtottam. Nem volt különösebben rossz hangja, de jó sem. Mély hangok alig, közép van, magas megint csak alig.... Nem az erősítő hibájából, így utólag kiderült (az hangszórók ajánlója szerit az erősítő egy kalap eszaer. ). Vettem egy sony fa-t530es-t, sokszorosa az előző teljesítményének, ami meg is hallatszot mind hangerőben, mint hangzásban. :DD Sokkal ütősebb lett, dinamikusabb, de ugyanúgy hiányoltam a fentebb említett tartományt.

    Már nagyon le akartam cserélni a műanyag membrános házi tákolmányaimat, mikor adódott az az alkalom, hogy olcsón hozzájutottam egy sony ss-e215v-hez. Nem egy komoly darab, azt hiszem valami nyuzik szenternek volt a hangfala, de hallottam szólni, és tetszett a hangja, kicsit doboz hangja volt, de gondoltam azt egy jó kis csillapító anyaggal megoldom. Így is tettem, meg is vettem, haza vittem, beüzemeltem, lássunk csodát, mint ha két aiwa 1 utas hifi hangfalat üzemeltettem volna. semmi. :W Persze a magas tartomány sokkal jobb volt, semmi gond vele. Mind 2 az pc aszatlomtól a földön 10-10 centire helyeztem el, az egyik a sarokba került, a másik a fal, és a hifi állvány közti ívbe került. Na így jó a hangja ha a gépnél ülök :K az amit szeretnék. 1 bizonyos frekvencián előjön a dobozhang, vagyis olyan furán rezonál, ez gondolom azért van, mert elég vékony préselt anyagból van a doboz. De a szoba bármely pontján szörnyen szól, 0 mély. Én már csak a szoba akusztika sajátosságaira tudok gondolni. (kb 20-25m2, 2,8-3m belmagasság, egyik falon majdnem végig préselt bútorlapból szekrény, másik falon tv :DD aztán a harmadik falnál ajtó, ágy, hifi álvány, hangfal, pc, hangfal. A negyediknél semmi, csak egy ablak. :)) . Fa parketta van, tégla falak, födém nem tudom micsoda. :N Egyszóval nincs túl sok minden a szobámba, ami vissza fogná a hangot. Vagy pont, hog ynagyon kevés a berendezés? Esetleg vegyek jobb hangfalakat? Ha igen, mit ajánlotok? Nem szeretnék nagyon 60k fölé menni, most már inkább szánnék rá jóval többet, csak jó legyen. Inkább vennék az erődítővel (meg az egész szettel (TCK-615S, DAR-1000ES, CDP-791, TA-F530ES)) persze használtan. De már gondoltam arra is, hogy lecserélem az egész cuccot. Nézegettem valéamelyik úgy sony házimozi erősítőt, és nagyon megtetsett. de nemek csak zenére kellene.

    Mit gondoltok ezzel az egésszel? Hol lehet a baj, hogy alig van ereje az egésznek a szoba bármely másik pontján? A hangszóró ajánlója szerint a ta-f530es is egy gyenge szr, mert neki van egy 1500 ft-os 2*10wattos yamaha csippes t-s végfoka amire esküszik, tényleg nem rossza hangja, de hát na.. Vegyek másik erősítőt? Csere az egész cucc?

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák