Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drfirsty

    tag

    Sziasztok!

    A temaban teljesen jaratlankent szeretnek hangrendszert osszeallitani otthonra. Amikor idom engedi probalok utanaolvasni de eddig odaig jutottam, hogy sikerult teljesen elvesznem a hangrendszerek utvesztojeben.

    A lakas kb 50m2-es igy nem a hangero, hanem a minosegi hangzas a fo szempont. Elsosorban zenehallgatasra kellene, ezert nem hazimozi rendszerben gondolkozom, viszont a TV-t is szeretnem racsatlakoztatni.
    A zeneim most mar legnagyobbreszt digitalisan vannak tarolva kulonbozo fajlformatumokban ezert olyasmi kellene amivel mindenfele file-t le tudok jatszani, a CD olvaso mar nem szempont. Nagyreszt MacBook Pro-n vannak a zeneim, vagy kulso adattarolon, ezert fontos lenne, hogy ezekrol a forrasokrol tudjak lejatszani.
    Nagyon sok fele stilusu zenet hallgatok, de talan a pop, rock, jazz es akusztikus zenek vannak eloterben.

    Ezen szempotok alapjan azt hiszem, hogy egy streamer hi-fi rendszert keresek, amit ra lehet kozvetlenul kotni a TV-re is, de wi-fi es airplay kompatibilis, valamint kulso adattarolorol is le tud jatszani. Az is erdekes lenne ha valamilyen "multiroom" funkcionalitassal is rendelkezne a rendszer, pl konyhaba vagy haloszobaba 1-1 hangfalat ra lehetne csatlakoztatni kabelek nelkul.
    Az arat egyelore nem sikerult belonom, igy elso nekifutasra a hangminosegen es a sokoldalusagon van a hangsuly...

    A kovetkezo rendszereket talaltam elindulasnak:
    Cambridge Audio CXN, vagy 851N; Naim ND5XS, vagy MU-so; Marantz 611
    Nyilvan van Pioneer, Yamaha, Onkyo es Denon is ilyen celra, de ennel jobban meg nem tudtam belemerulni.

    A konkret kerdeseim a kovetkezok:
    Jo iranyba indultam-e el?
    Erdemes-e egy mely hangsugarzot is rakotni a rendszerre (akar TV vagy zene miatt) vagy eleg csak egy sztereo hangfalparban gondolkozni?
    A zenet wifi-n, airplay-en vagy USB-n keresztul jatszanam le, de a TV-t milyen csatlakozassal erdemes rakotni a rendszerre?

    Elore is koszonom a segitseget!

Új hozzászólás Aktív témák