Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz eastone1 #67923 üzenetére

    Nagyon helyes. Egy szobában minden körülmények között az az elsődleges szempont, hogy a hifi rendszer megfelelően legyen elrendezve. Bármely más szempont nem szempont. Legyen ez a hadműveleted vezérelve. :D

    (#67926) mhmpista: A kérdéseidre lehetne jó hosszan monologizálni általánosságban, de most csak röviden válaszolnék.
    Manapság, illetve az ezredfordulótól kezdődően legtöbb gyártó a neutrális, általában világosabb hangkép felé hangolta az eszközeit, voltak akik túlzásba is vitték, de aztán később finomítottak, vagy visszatértek az régebbi hangzásukhoz valamennyire. Főleg a hangdobozok karakterén észrevehető ez, persze vannak kivételek.
    Ennek a neutrális, "sterilebb" iránynak is, és a technikai fejlődésnek (merevebb doboztestek, jobb csillapítás, hangszórók, stb...) is köszönhetően már az olcsóbb hangdobozok is képesek elég szellős és pontos tér ábrázolására is megfelelő elhelyezéssel. Nyilván a dinamika, a valósághoz közelebbi méretarányok, a hangszerek testessége, a hangszínek, tisztaság, pontosság, javul kategóriánként fentebb lépegetve általában.
    Van aki már például egy Monitor Audio Bronze 2-vel vagy egy Q Acoustic 3020-al is elégedett a térleképezést és hangzást illetően, van aki például egy 1000-es szériás Focal Electrával is elégedetlen. Ilyen szempontból ez egyéni dolog, illetve minden addig szép és jó, míg nem hallasz jobbat.
    A finom, nagy méretű, szellős hangképet nem mérik olcsón, az biztos.

    (#67929) mhmpista: W-s 800-as Focalt hallottál vagy sima V-t? A most kifutó Canton Vento Reference 7 DC-t próbáld ki, egy próbát mindenképp megér mostani áráért.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák