Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peetta14

    tag

    válasz Tamoo #43676 üzenetére

    Ismerkedni,ismerkedem, de valami nem stimmel. Amikor elsőként, még dac nélkül szimpla jack-rca kábellel a PC alaplapi analóg kijáratához kötöttem az erősítőt, hangfalakat, akkor leültem a minőségtől. A szobát beragyogta a zene, és minimal hangerő mellett is nagyon dinamikusnak hatott, és óriási élmény volt. Igaz, a vacak jack-rca kábelnek tudtam be, de volt egy alapzaja a PC-nek, ami ha csak mélyhangok szóltak, kihallható volt.
    Megjött a dac, be is építettem a láncba, közben felszámoltam a csatateret a nappaliban, és betettem az erősítőt a helyére (újabb ki/bekötés), és beállítottam a PC-n is a dolgokat digit oldalon. (Foobar-ban jelenleg Wasapi SPDIF illesztő (Musiland) 24bit, bár próbáltam ezernyi más beállítást is).
    A zene szól is, mindenfajta alapzaj nélkül, de valahogy a tér/ragyogás eltűnt. Dinamika van, de érzésre mintha nem lenne tökéletes. Újra végigmentem a csatlakozásokon, hátha valamit elbénáztam, de nem tűnt fel semmi.
    Most 2 eset lehet.
    1) Fülem pillanatok alatt megszokta a jót, és ez lett az alapérték, és rendben van minden
    2) Valami nem jó (csatlakozás, beállítás), de nem tudok rájönni

    Ha az első az igaz, akkor ennyi a max., amit ki tudok hozni, de hol a ragyogás? :B Illetve lehet belefáradtam kicsit a hallgatózásba.
    Ha a második, akkor kell egy külső fél, aki objektíven meghallgatja, és véleményezi/segít belőni.

    Sejtem, hogy ezt itt a digit éteren keresztül nehéz lesz megválaszolni, de ha akad valaki,aki egy délutánt rá tud szánni, apró ellenszolgáltatásért cserébe, azt nagyon megköszönném, és várom jelentkezését.
    A rendszer:
    PC - Musiland Digital times
    Iris SPC digit coax
    CA Dacmagic 100
    Excalibur analóg IC
    Jungson JA66 erősítő
    Supra Lorad tápkábel
    VAN DEN HUL CS122
    Monitor Audio BX6
    Forrás: Foobar - FLAC, SACD, de belőttem AIMp3-at is

Új hozzászólás Aktív témák