Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Deadzone41 #35979 üzenetére

    Akkor tovább magyarázom. Nem mindegy, hogy mit gondolsz, mert:
    - Az ominózus kijelentés, amellett, hogy címeres ökörség, konkrétan értelmezhetetlen kijelentés, nincs értelmezhető tartalma, nincs mit beszélni róla, mert ilyen kijelentés valójában nem létezik, azonkívül, hogy egyszer (vagy többször) valaki kimondta a száján. Hiába hangzott el, egy ilyen kijelentés nem a valóság része.
    - Ha vesszük az elvi lehetőséget, hogy az ominózus kijelentés a valóság része, és értelmezhető tartalmat találnánk benne, akkor is olyasmit fogalmazna meg, ami eleve nem lehet igaz, megintcsak nincs mit beszélnünk róla, mert eleve, már csak logikailag sem lehet igaz, nemhogy tapasztalatilag.
    - Igen, a kijelentés elhangzása(i) óta mintegy hatmilliónégyszázezer olyan "kontrollált, hiteles vakteszt" zajlott le a világban, amely "kontrollált, hiteles vaktesztek" (jelentős) hangzásbeli különbségeket mutattak ki olyan erősítők között, amelyeket a kijelentése révén a történelembe bevonult tervező "azonos színvonalon megépítettnek" "jól megépítettnek", "megfelelően megépítettnek" lett volna kénytelen minősítsen, tehát mintegy hatmilliónégyszázezer "kontrollált, hiteles vakteszt" cáfolta már meg az eredeti kijelentést, amelyen nincs mit megcáfolni, mert amellett, hogy címeres ökörség, eleve értelmetlen és értelmezhetetlen kijelentés.

    Könyörgöm, ha Peter Walkert (vagy a tervezőjét) megkérdezték, hogy akkor most ezekután válogassa már ki legyen szíves, hogy konkrétan mely erősítők tartoznak az "azonos színvonalon", a "jól", a "megfelelően" megépített erősítők kategóriájába, akkor mit válaszolt? És ha kiválogatott néhány típust, mint "megfelelően", "azonos színvonalon" megépített erősítőt, akkor azok vajon egyformán szóltak? Vajon szólhattak egyformán? Vajon mindez lehetséges? Vajon mindez értelmezhető? Vajon miről beszélünk egyáltalán? Van millió-féle erősítőkapcsolás, millió-féle paraméter mentén hatással a hangzásra, vajon melyik kapcsolás "megfelelő", "azonos színvonalú"? Van millió-féle alkatrész, millió-féle paraméter mentén való hatással a hangzásra, vajon melyik alkatrész "megfelelő", azonos színvonalú? Van millió-féle...
    De tényleg, miről beszélünk?

Új hozzászólás Aktív témák