Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz CPT.Pirk #8534 üzenetére

    "NVIDIA's press material cited hardware acceleration for VC-1 and H.264 video, but these features were not present at launch."

    Ez a 6800-asra vonatkozott! 6600-tól kezdve már ment a dolog:

    "Starting with the release of the GeForce 6600, PureVideo added hardware acceleration for VC-1 and H.264 video [...]"

    Ezt magam is meg tudom erősíteni, egy 6600 GT-vel ment a VC-1 és H.264 lejátszás Full-HD-ben, egymagos proci mellett, WinXP-vel. (Persze kódolásfüggő volt a dolog H.264 esetén.)

    (WinXP-n külön telepíteni kellett két frissítést, különben egyátalán nem működött a DXVA. De azt hiszem, ezek is bekerültek az SP3-ba.)

    Egyébként a DXVA használatának másik előnye, hogy nagyon jó minőségű, spatial-temporal deinterlacinget is tudnak a kártyák. Legalábbis Mpeg2-ben, H.264-ben még nem sikerült működésre bírnom. De ehhez olyan codec kell, aminél a DXVA gyorsítás mellett választható a deinterlacing típusa is, a hw-es megoldás akkor kapcsol be, ha a BOB-ot választjuk ki a codecben (de persze valójában nem BOB lesz, ha minden a helyén van). Ilyenek codecek: pl. a Cyberlink dekóderei, Nvidia saját (fizetős) Mpeg2 decodere, ATI saját Mpeg2/H.264 dekódere (a transzkóderjükhöz adják, ami azt hiszem, szintén fizetős). Ja, és -- legalábbis ATI-nál, most az van -- kizárólag VMR7 és 9 felületen működik, nem renderless módban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák