- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz polonic #78851 üzenetére
Nem gondoltam, h ennyire híg. Oké, nem olyan szép a felülete, mint a másik lakásomban lévő Blanko-nak, de ennyit még elviselek 1/3 árért. Ugyanakkor anyagában erre is is ugyanúgy azt írják, hogy 80% gránit, 20% akryl, tehát a keménységgel nem kellene gondnak lennie.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
beci
őstag
válasz Dorian #78852 üzenetére
Én is mosogató vásárlása előtt vagyok,vagyis már reggel óta nem.
Én is nézegettem ezt,meg a Lavellot,plusz Teka és Blanko.
Hosszú agyalás után Blanko lett. Igaz tényleg drága, és én sem szántam rá ennyit, de ennél találtam meg azokat a dolgokat, amit kerestem.
Első kettőt én hamar elvetettem, Teka és Blanko maradt a listán.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha lehúzod a sütő gombot, és a vastagabb gázcső mellet megy egy vékony fém cső a sütőtér felé, akkor lehet termosztátos.
Vagy ha alul a gázégő mellett van egy termosztát cső, akkor az.
Ha van és nem szabályoz le akkor szerviz........
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Beni2360
félisten
válasz Nagya21 #78854 üzenetére
Az a gáz égő biztosítására van. A termosztát a sütő térben vagy a közelében kell, hogy legyen. De ha nincs hőfok kiírás a gombokkal akkor abban szvsz nincs. A hasznalatiban kell lenni valami leírásnak a strigulák mivoltára.
-------
Egy vélemény a linkelt oldalról.A termék kiválasztásának fő szempontjai:
A vétel ár, egykezes gyújtás, 8 év garancia, és szép készülék.Előnyök
A vétel ár. Jó az egykezes Gyújtó rendszere. Mutatós modern forma. Valamint a 8 év garancia, így bízom benne, hogy tartós lesz a készülék.Hátrányok
A sütő hőmérséklet szabályozóját nehéz kitanulni. Én beméregettem és bejelöltem a feleségemnek, hogy ne égesse oda a sütiket. Így már használható és jól süt.(0)
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Lavar
aktív tag
#78854 Nagya21, #78855 Beni2360 :
Köszi a válaszokat, a használatija nem konkrétan a modellhez van, hanem egy egyen használati, mert az összes lehetőség benne van, és oda van firkantva, hogy modelltől függően. Az egyik oldalon írja, hogy maximális teljesítményen működik a sütő, majd visszavesz, termosztát szabályozza a hőfokot, a következőn meg, hogy a sütő égőjéhez vezető gázbevezető csövet egy szelep vagy egy, termoelektromos lángvédővel ellátott termosztát vezérli. Abból kiindulva, hogy nem egy fokozaton megy a sütő, majd leáll, hanem a láng erejét tudom szabályozni, most már egyértelmű.
Így jártam, kicsit többért lett volna olyan, ami 8 fokozatos (de azon sem hőfok van, csak használatiból derül ki), így 8 különböző hőmérsékletet tud tehát leszabályoz, csak az sem volt mindegy, hogy melyik oldalon van a nagy gázégő, mert csak egyféleképpen tudjuk a konyhába tenni, így az sem volt opció.
Ha visszaküldeném és és néznék mást, már túl nagy lenne a bukó, úgyhogy fogjuk és kitapasztaljuk sütő hőmérővel, hogy melyik fokozat, mennyire melegíti fel a sütőt, visszarepülve 40 évet időben.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A tetőcserépről ne feledkezz meg ha már az idő utazások vagy.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
balojazz
aktív tag
Sziasztok! 5 fős háztartás vízfogyasztásának redukálása a témám. Olyanokon túl vagyok már, hogy start-stopra átalakítottam a vécéket, a perlátorokat kicseréltem, de még nem teljesen optimalizáltam, a zuhanyfejelet kicseréltem. Esővizgyűjtők beszerzése folyamatban (1 pályázattal ingyenesen, 1 vásárlása csőre töltve). De van egy nagy probléma: a mosógép. Adatokra volna szükségem, vagy egy konkrét ajánlásra. 5 főre rengeteget mosunk, és az LG-m ugyan nagyon szépen mos már majdnem 6 éve, de nem az alap öko programon. Homályosan rémlik, mintha lemértem volna a fogyasztását, és mintha a 8 kg ruhát sok literrel mosná, de meg nem mondom, hogy 70, 90 vagy mennyi volt. Nem is fontos, mert sok volt. Olyan gép kellene, ami alap öko programon is nagyon szépen kimos 9-10 kg ruhát. Ha a mosogatógépek tudják, akkor a mosógépnek is kell tudnia. Ha van ilyen LG, az jó lenne (a szárítógép összeépítő keret miatt). Külső méretek nem fontosak, bármi elfér. Nagycsaládosok ajánlásait várom.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Beni2360
félisten
válasz balojazz #78858 üzenetére
Tegnap olvasgattam a kombi gépeket 10 kg ruha mosáshoz 70 l vizet irt.
Nesze nekünk havi 5 m3 víz alap áron.
Én egy ilyet tettem be a gégecső elé, lehet szabályozni a nyomást és akár szappanozásnál teljesen elzárni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
KD6-3.7
őstag
-
Lavar
aktív tag
válasz KD6-3.7 #78860 üzenetére
Sajnos nem terveztük a sütő cserét, váratlanul romlott el, és most több kiadás összejött egyszerre, nem fér most bele, hogy kiépítsük villanyossal még a vezetéket külön kábelcsatornában a kombinált sütőnek, meg az elosztódobozban kapcsolók is cserés lenne akkor.
Kb. 1 éve volt egy beázásunk hívtunk villanyost, kötéseket cserélt, megnézte a kapcsolókat és 16A-esek, amire azt mondta, hogy még azt is lejjebb kellene venni, mert valójában nem bír el annyit. Egy split klímánkat szerencsére elbírja meg minden mást, de az elektromos sütő már sok lenne a rendszernek, komoly felújítás nélkül. Plusz költözni is elakarunk már régóta csak nem jött össze, úgyhogy ez az ára, hogy minimál költéssel szeretnénk megoldani a dolgot.Amúgy eddig is gázos sütő volt csak az leszabályzott és egész szépen sütött, párom házi kenyeret, kifliket mindenféle pékárut, sütit, főételeket jól megcsinálta.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz Beni2360 #78859 üzenetére
Kombi gép nem kellene. Elfér a meglévő szárítógép alá is bőven. Valami mono mosógép kellene. Anno én is néztem a szűkítőket, de egyszerűbbnek tartom a víztakarékos zuhanyfejeket, én azt pártolom. Egyrészt nagyon jók, könnyűek és picik, másrészt ha nem krómozottat veszel, hanem fehér műanyagot, élettartamban örök élet meg egy nap. Nekem az egyik 2011-es, és tavalyig csak azt nyűttük. Olyan, mint az új.
Szóval egy 9-10 kg-os, alap öko programon is jól működő mosógép kerestetik, LG előnyben, de nem baj, ha más.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #78850 üzenetére
Olcsó húsnak...
Egy komolyabb csaptelep kerül annyiba, mint azok az izék kompletten.
Utólag olvastam, mások is ilyesmi véleményen vannak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balojazz
aktív tag
válasz Dorian #78850 üzenetére
Sajnos itt is érvényes, hogy márkásat kell venni, pl Teka, Blanco. A csaptelep lehet máshonnan, pl a Blanco csapteleptől nem voltam elájulva, az max közepes minőségű, csak akkor lenne jó, ha akcióban ingyen adnák a tálcához.
-
pjen
félisten
Meg fogjátok oldani. Kis odafigyelés és gyakorlás. Pont ugyanolyan szépeket fog sütni Párod mint a régivel. A szabályozós gáz és villany sütő nem olyan rég van kishazánkban. Anyám gyönyörű kelt kalácsokat, tortát és kenyeret is sütött egy 3 fokozatú Nova vill sütőben. Vagy keressél rá a 3 lábú gáz tűzhelyre.
-
Nagya21
addikt
Hali!
A 70-es 80-as években a sütők nagyja már termosztátos volt, sajnos ez mára takarékosságból kikopott....
Nekem a házgyári Karancs sütő is termosztátos volt, a sütő gázcsapja tönkrement, és nem kaptam hozzá sehol, ezért kellet lecserélnem.
Akkor szembesültem azzal, hogy a maiak ócsítás áldozatai....
-
Beni2360
félisten
válasz balojazz #78862 üzenetére
Én nem a kombi vétel miatt írtam, hanem a mostani gépek 10 kg ruhára számított víz fogyasztása végett.
Ugyan ilyen ellzáróm volt műanyagból de kb20 év után már a belselye kikopott. Ezért vettem ezt a kerámia beteges krómozott réz szelepet. A keverőcsapra van szerelve alul szinte nem is látszik és erre ment a 7 fokozatban állítható zuhany fej a gége csővel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
contaxg
veterán
Sziasztok!
Adott egy Sharp mikro. A vezérlése OK (bár a kijelző szegmensek közül a többség már nem világít), Eddig melegített viszont most már nem. Szétkaptam a biztosítékot lecsekkoltam (azt amelyik a trafóra csatlakozik). Én a kondenzátorra gyanakszom. Esetleg aki jobban ért hozzá és lenne ötlete nagyon megköszönném!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
leweegee
aktív tag
válasz contaxg #78869 üzenetére
Ha nincs a kondenzátor és a trafó nagyfeszültségű tekercse között egy üvegbiztosíték, akkor amit még megnéznék az a nagyfeszültségű dióda, a nyilacskával jelöltem neked. Sajnos mezei műszerrel nem igazan mérhető (kivéve a zárlatot), én egy 40W-os 230V-os hagyományos izzóval szoktam sorba kötni, ha nem világít az izzó akkor szakadt a dióda, ha full fényerőn világít akkor zárlatos, ha fél fényerővel akkor jó a dióda.
De ezt szigorúan akkor ha tisztában vagy a dolgokkal, és oda kell figyelni az érintésvédelemre!!!
A kondi is lehet ludas, azt ki kell sütni és megmérni a kapacitását egy műszerrel.
A magnetron tetején lévő fekete hőbiztosíték jó? A magnetront mérted? Néha azok is összefossák magukat.[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hűtőszekrényes kérdés következik:
Ezt a márkát ("OK") és esetleg a típust ismeri valaki, hogy mennyire jó/megbízható? Valahol azt olvastam, hogy az "OK" a "Samsung kistestvére", ebből nem tudom mi igaz és hogy mit is jelentene ez valójában?Valamint a legfőbb kérés még, hogy hogyan lehetne kideríteni, hogy ez a hűtő "megfordítható ajtónyitásos" e? A termék fotókon legalábbis látszik a két kis zsanér furat takaró pöcök a másik (bal) oldalon, ami a megfordítható ajtós hűtőkre jellemző, node ez még kevés a biztos tudáshoz. Az OK hivatalos weboldalán meg nincs is benne a katalógusban ez a típus, ahogy a MediaMarkt írja a nevét, így még csak manual-t sem tudok hozzá letölteni, vagy valami. ???
Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #78871 üzenetére
Úgy hallottam, a Media Markt saját márkája, ez nem 100%. Ami biztos: a legeslegalsó polcon van a helye. Ettől még lehet jó és megbízható, de én nem kísérleteznék vele, amennyiben van pénz jobbfajtára.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
OK hűtő cserélhető ajtóval.
-
contaxg
veterán
válasz leweegee #78870 üzenetére
Biztosíték volt, de az OK az ellenállás mérő szerint, Köszönöm akkor holnap beizzítom a stekker lámpát a diódára. A magnetront nem néztem, illetve csak annyit hogy szép tiszta és szemre OK,. Nincs rajta hibára utaló szennyeződés ha egyáltalán kellene lennie. Dióda viszgáló elvileg van a multiméteremen.
Ami talán érdekes illetve beszédes lehet, hogy a hiba nem azonnal jött elő. Először csökkent a teljesítmény illetve volt amikor melegített aztán meg néha nem. De az egész folyamat egy hét alatt ment végbe, kb úgy hogy naponta pár perce használjuk
a mikrót.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
balojazz
aktív tag
Az OK a Saturn/Media Markt saját márkája, 2010-ben vezették be. Valószínűleg semmi köze a Samsunghoz. Nem tudom, mennyi német vásárolta ezt a márkát, de először ott vezették be. 13 év alatt összegyűlhetett elég vélemény a neten róla.
-
leweegee
aktív tag
válasz contaxg #78875 üzenetére
"Dióda viszgáló elvileg van a multiméteremen."
Az itt nem sokat ér, Ezek speckó diódák. Ha 9V-os elemmel működik a multimétered akkor esetleg úgy mérd ki a diódát, hogy 10K vagy 100K méréshatárban megméred egyik és másik irányban. Ha az egyik irányban szakadást mérsz és a másik irányban 100Kohm körüli ellenállást akkor elvileg jó a dióda. (De biztosra a lámpas megoldás mondja meg.)
A magnetront is ki tudod mérni ellenállásmérővel húzd le róla a két sarut, és a két papucsot mérd ki a magnetron házához képest, ha mérhető ellenállása van a magnetron zárlatos. Ha ez ok, akkor mérd meg a két papucs között is az ellenállást, itt 1 Ohmnál kisebb értéket kell mérned, ha nem így van a magnetron kuka.
A kondenzátor merése pedig kisütés után a következő, ellenállásmérővel a két papucsot megméred a kondi házához képest, ha van mérhető ellenállás a kondi kuka. Ha így ok akkor rá kell mérni a két papucsra, mondjuk 1K méréshatárban, ha nullát mutat és ott is marad akkor zárlatos a kondi, ha végtelent akkor szakadt, a kondi szintén kuka. Ha ráteszed a műszert a két papucsra és az nullát mutat majd szépen felkúszik több száz Kohmra akkor a kondi elvileg jó.
Ne nőj fel! Csapda!
-
SunMount3r
nagyúr
Azt még tudná valaki (aki esetleg csinálta már), hogy egy ilyen hűtőnek az ajtóit mennyire komplikált/nehéz átszerelni (ugye nekünk a jobb oldalról kellene a bal oldalra)? Kell hozzá valami extra szerszám (csillagcsavarhúzó van) és egy olyan ember el tudja végezni, aki még életében nem csinált ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
válasz SunMount3r #78878 üzenetére
Én nemrég tettem át az ajtót Samsung hűtőn. Szerintem 15-20 perces művelet volt. Csillagcsavarhúzó kellett csak.
-
Nagya21
addikt
válasz KD6-3.7 #78879 üzenetére
HAli!
Akkor neked nem kellet hanyatt fekve a megdöntött samsung kombihűtő alatt a csavarral menetet vágni az aljában?????
Mert nekem igen, azóta köpködöm öket....
Érdekes a Liebbherr hűtőben ott volt a roppantott anya az aljában.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz KD6-3.7 #78879 üzenetére
Én is csak attól tartok, hogy "nem várt komplikációk" merülhetnek fel a művelet közben, nomeg semmi infót nem találni róla, hogyan is kellene csinálni ennél a típusnál.
Ez az "1 menet gyárilag nem jó továbbra sem lent a fagyó ajtó tartójánál" sem hangzik valami biztatóan...
Amúgy azt tudja valaki esetleg, hogy amit az MM weboldalán be lehet pipálni, hogy "Hűtőszekrény beüzemelés" (-t is kérek) abban benne van e az is, hogy ők szerelik át az ajtókat?
-
Gömbike
senior tag
válasz SunMount3r #78882 üzenetére
Ha megkérdezed e-mailban az üfsz-t, és pozitív választ kapsz, azt nem tudják letagadni.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
AssAssynn
őstag
Van egy új melegvíztárolós, kondenzációs Ariston gázkazánunk. Most lelevegősödött, mivel nem volt a településen egy jó ideig víz, ráadásul mi sem voltunk itthon ekkor. Már 2 napja fürdünk, folyatjuk a melegvizet, de még mindig eléggé csörög. Mit lehet ezzel tenni? Nem automatán kellene légtelenítenie magát?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Szeretnek venni egy felmosos, porszivot, rud legyen. 50k ig. Tudtok ajanlani valami jo kis cuccot?
-
Gömbike
senior tag
válasz venom8888 #78888 üzenetére
A gyakorlat azt mutatja az ismerőseim, ( + testvérem ) körében, hogy ezekkel a felmosás csak annak látszó tevékenysèg.
Jó a marketing, amúgy nagy sz@r a végeredmény.
A felmosáshoz és a porszívózáshoz nem véletlenül van külön cucc.
Saját tapasztalat: felmosàs elött normàlis porszívó, utána a forró víz / esetemben gőz felmosó.
A többi csak pénzkidobás a részemről.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Begi
senior tag
Hátha valakinek hasznos.
Beszéltem az LG szervízzel, ezeket a válaszokat kaptam:
1. Döntsem hátra picit a gépet, úgy lefolyik a maradék víz. Megtettem, jobb lett, de nem tűnt el teljesen, még lehet futok vele egy kört.
2. Ők is néztek nagyokat, amikor LG-ék kitalálták, hogy a mosószer adagolóból közvetlenül a dobba vezető út ne legyen lezárva, így a folyékony mosószer egyből befolyik. Régebben is így volt, csak most a kifolyó nyílását átrakták a dob elejére. Kérdésemre, hogy akkor az előmosás hogy működhet a válasz az volt, hogy sehogy, max. por alakú mosószerrel. Bravó -
zorzy4
addikt
válasz Milka 78 #78841 üzenetére
Na hűtő beüzemeltetve. Más hangjai vannak mint a réginek, de semmi zavaró. Ajtó megfordítva. Sajnos csak 3 órát tudtam várni, a borogatás után, de nem úgy néz ki, baja lesz tőle. Az előzőt forgatás után egyből elindítottam, még most is hibátlanul menne.
Egy kérdés még. Sokan panaszkosnak, hogy a kijelző nem a valós, hanem a beállított hőmérséklete mutatja. Nekem is állandóan 6/-19. Bár bekapcsolásnál szépen ment le. Akkor most mit mutat?A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
leweegee
aktív tag
válasz zorzy4 #78896 üzenetére
A te hűtőd addig amíg beállítod a megfelelő hőfokot a kívánt értéket mutatja, utána átvált a tényleges (mért) értékre. Ha kinyitod az ajtót vagy megérinted a kijelzőt szintén a tényleges (mért) értéket mutatja, ha állítod a hűtő vagy fagyótér hőmérsékletét, akkor addig megint a kívánt hőmérsékletet fogja mutatni, de csak akkor, és kb. 5 másodpercig.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik