- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyámnak megérkezett a 30%-os születésnapi Philips kupon és már régóta gondolkodom egy rúdporszívón (50m2-es panel, keménypadló csak 1 kis szőnyeg van a nappaliban). Őrlődök, kollégáknak van Proscenic p11 és szeretik (kb. hasonlo felhasználás) a Philips most kb. 70ezerbe megállna. Van egy vezetékes Electrolux ultrasilence porzsákosom, de nyűg mindig elővenni, ha látok valamit a padlón ezért gondoltam a vezeték nélkülire - tehát van alternatíva.
Jó lehet a Philips? Vagy akár a PRoscenic is? Nem igazán adnák rá első körben sokat DE - meggyőzhető vagyok és ha nem is most de később egy Dyson is beleférhetne kb. 150-ig, mondjuk karira, ha valami jó akció lenne.
Tudom, hogy ez most kb a 2 véglet, de ha nemmuszáj nem költök rá sokat, viszont ha meg van értelme akkor meg bevállalható.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
gabor9991
őstag
Hőszivattyús 10 éves szárítógépben mostanában mintha jobban és több ruha is osszemenne mint korábban.
Hőmérő szerint 48-50fokon szárít.
Ez normális vagy túl magas és érdemes lehet foglalkozni vele? -
Agostino
addikt
sziasztok
bosch hba74r252e beépíthető sütőnk alsó fűtőszála nem fűt. azt hittem hátulról tudom cserélni, de nem. az ajtó alján sem látok annyi helyet, hogy onnan elindulhassak. mi lehet a titka? fejre kellene állítani és alulról nekiállni? semmiféle leírást nem találtam sajnos...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
MM
őstag
Sziasztok, szárítógép vásárlás előtt állok, ebben kérném segítségeteket.
A topikot ebben a témában átolvasva addig eljutottam, hogy mégsem akarom az 5 éves Bosch Series 4 mosógépet (amivel egyébként meg vagyunk elégedve) egy mosó-szárító kombi masinára cserélni, hanem a tetejére kerülne egy külön szárítógép.
Ami még szintén kitisztult, hogy minél gondozás-mentesebb és kisebb fogyasztású masina lenne a cél, mivel két kisgyermek mellett napi 1-2 mosás átlagos.
Szóval egy hőszivattyús gép kellene, amiből lehetőleg napi szinten nem kell többször szöszöket kiszedni, 1-2 hetente átmosni. (Self clean???)
Ezt találtam: Bosch WTX87KH0BY
Fenti kritériumoknak megfelelő-e ez a gép, ajánlott-e, illetve van-e esetleg más alternatíva kedvezőbb áron?Összeépítő keretből van ajánlott?
Pl: [link] [link]
Ami még kérdés, hogy, ez jó-e a kondenz víz elvezetéshez:
[link] -
BBéci
legenda
válasz Agostino #79906 üzenetére
Gorenjében cseréltem pár hete és igen, a tetejére állítottam, levettem a "padlólemezét", a hát- és az egyik oldallapját. Majd lebontottam az üveggyapot szigetelést (FFP2 maszkban).
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sinesol
veterán
-
Agostino
addikt
ó, köszi. egyébként ezeknek a szálaknak van valami értéke ami érdekes infót ad? a felső szálon nincsen kontinuitás, nekem legalábbis sehogy sem sípol össze és 40 ohm környékén merek, hátsó szál két pólusa összesípol, ott 25 ohm, az alsó ami nem fűt megintcsak nem sípol össze és ott is 40 ohm környéke az érték.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
MM
őstag
válasz Sinesol #79909 üzenetére
Közben találtam még:
Bosch WTWH762BY
Bosch WTX87M90BYEzek is megfelelnek a kritériumoknak?
"Hőszivattyús kondenzációs" ez mit jelent? Most akkor hőszivattyús, vagy kondenzációs?
Vagy is-is? Úgy látom, végtelen féle van belőlük...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Agostino #79910 üzenetére
Megmértem pótalkatrész rendelés előtt, de nem emlékszem a számokra. A multiméter egyértelműen azt mutatta, hogy el van szakadva a fűtőszál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sinesol
veterán
Azok is autoclean-esek, szoval megfelelnek a minimalis karbantartasi felteteleknek. A masik kerdesre a valasz, hogy minden szaritogep kondenzacios, csak a müködesi elv mas. Ami höszivattyut hasznal, az joval energiatakarekosabb es kimeletesebb is a ruhaval, egyreszt alacsonyabb höfokon szárít, masreszt pedig a para lecsapodasa soran kinyert höt “visszaforgatja” a szaritasi folyamatba. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
még egyszer köszi a liebherr cashback-akciójáért, kicsit meglepett ma, hogy jött wise-ról pénz a bankszámlámra!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
sima bankszámla ez is, csak a marken mehrwert - brand added value AG küldte a cashback-et wise-on keresztül.
így a CNsdc-5703 217k-ba került.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
leweegee
aktív tag
válasz Agostino #79910 üzenetére
Ha 25 és 40 ohm amit mérsz akkor ezek a fűtőszálak jók, ugyanis ez kb 1.3 kW és 2.1 kW teljesítményű fűtőszálaknak a hidegellenállása. Nincs a fűtőszál előtt valami klixon? Nézd végig a hozzá kapcsolódó vezetékeket, laza kötés, rossz módválasztó kapcsoló miatt is lehet ilyen.
Ne nőj fel! Csapda!
-
Nerazim
őstag
Udv!
Konyha edenyek kozul olyat keresek aminek viszonylag nagy az alapterulete de a magassaga meg kicsi. Porkolt fozesre kellene. Bevalt marka, tipus stb erdekelne.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
macskajancsi
aktív tag
Sziasztok!
Új hűtő vásárlása előtt állok, és olyan kellene, ami kivételesen tényleg tudja a 0°C-t a 0°C-s rekeszében, mert a legutóbb 2 Liebherrből 2 nem tudta.
Akinek lenne ilyen, és mérte már (vagy most ezen felbuzdulva bedug egy hőmérőt a rekesz aljába ), azoktól kérdezném, hogy milyen márkával mik a tapasztalatok?Heinner/Candy/Whirlpooltól-tól félek, Miele jöhetne ha meg tudnám fizetni, AEG drága/meh, a Liebherr lebőgött nálam.
Liebherr fun fact: a 0°C-os rekesz hőmérője mindig nullát jelez ki pontosan, BÁRMENNYI is legyen bent a valós hőmérséklet. Nem hibás a darab, mert kettőből kettő ezt csinálja.
Konkrétan mintha odarajzolnám krétával hogy "0°C" az ajtóra, és azt mondanám rá, hogy ez hőmérő.
Ha ez nem konkrétan a fogyasztók megtévesztése és az arcukba hazudás, akkor semmi.LG, Bosch, Samsung, esetleg Gorenje vonalon nézelődök most.
Ami fontos számunkra: max. 2020mm magasság, max. 65cm szélesség, 2db 0°C rekesz, no frost, inox szín, max. 300k HUF. És a fenti paraméterek alapján kb. nincs a piacon semmi, muszáj lesz konyhabútort/padlót szétbarmolni.coito ergo sum...
-
Sinesol
veterán
válasz Sinesol #79921 üzenetére
Ha kicsi lenne, itt egy tenyleg oriasi: [link]
Arra azert keszülj fel, hogy komoly súlya van ezeknek a cuccoknak.Nalunk van regi bonyhadi zomancos is, nem is tudom hany eves, mèg nagyszülöktöl örököltük, vastagabb mint a mai kisebb verziok, asszem olyan 60 centi atmeröjü lehet, a fala magassaga meg vagy 10 centi, a toroskaposztat mindig abban csinaljuk, masban meg az ize se ugyanolyan, nem tudom lehet -e ilyet kapni, de annak is erdemes utananezni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz macskajancsi #79920 üzenetére
Hol akarsz te 0 fokot? A mienkben felul 7 fok alul -16
Halkan jegyzem meg, a Mielenek a LH gyartja a hutoket[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MM
őstag
válasz Sinesol #79913 üzenetére
Köszönöm a segítséget, kicsit még belebújva a témába a 8-as széria halkabb, mint a 6-os, illetve az "Iron assist" is hasznos, ezért ez lesz a befutó:
Bosch WTX87M90BY[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Gondolom 0 fokon még tovább eláll.
@MM: Használd egészséggel, jó választás.
@macskajancsi: Hűtőben pedig a Liebherr a top, meg esetleg az ázsiai oldalról a Hitachi. De az alsóbb kategóriában azért csodát ne várj, ahogy egy A vagy B osztályú Mercedes sem fogja megmutatni, hogy mitől prémium a Mercedes. A komolyabb tech-et azt csak drágább modellben kapod meg, asszem Prime szériától felfelé. A neve Biofresh, ott van nagyon preciz hőmérséklet és páratartalom szabályzás. Ja és ahogy a kolléga is mondta, a Miele nem gyárt hűtőt, a Liebherr gyárt nekik valamelyest módositott verziókat, hogy azért ne legyen teljesen ugyanaz, bár simán el tudom képzelni, hogy sok modell csak sima átcimkézés és csak a nagyon top Miele lehet custom cucc.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Sharpom Extra Cool Fresh Room elnevezésű fiókjaiból a felsőben 4,5 fok uralkodik, nagyjából annyi, mint a teljes normál hűtőtérben. Ehhez tudni kell, hogy 3 fokra van állítva, míg a fagyasztó -18-ra. Viszont az említett fiókokra lehet beállítani extra hűtést, ami 6 óráig aktív, ennek elteltével visszaáll normálra. Nem szeretném,ha ott folyamatosan nulla fok lenne.
-
macskajancsi
aktív tag
válasz Sinesol #79927 üzenetére
Köszönöm az infót, akkor még kutakodok.
Jóbarátomnak van némileg hasonló Whirlpool, és ódákat zengett a nulla fokos rekeszéről.
Ezen konkrét típus a Liebherr CBNsfd 26133 volt, viszont lehet ez pont az a kategóriája, amit mondasz.
Erre is rá volt írva a két rekeszére hogy Biofresh, aminek pont 0 foknak kéne lennie. De van benne 5, meg 7, meg 10 is. 4 alatt még nem mértem.
S pont ezen vesztem össze a gyártóval, hogy nem tudja a specifikációkban leírtakat, ill. nagyon himihumi válaszokat kaptam a supporttól.
A szakszerviz tanácstalan, nem ismerik a típust, nincs service manualjuk nekik sem, a sötétben tapogatóznak. Random cseréltek x dolgot, hogy az majd hátha segít.
És ez egy prémium márka...
Komolyan, már úgy sejtem lehet velem van a baj, hogy elvárom h teljesítse a leírtakat...Ha veszek egy B Mercit, amire rá van írva hogy jéghideg a klímája, de a valóságban a kinti 35 fokban belül csak 29-re hűt, az annyira nem gyerebe, még ha csak egy B Merci is az.
Van benne kényelem, meg masszázsülés, meg prémium feeling, ebben lehet jobb is, mint egy WagonR, azért vesz az ember olyat.
A fogyasztáson csaljon, letojom, azon úgyis csal mindenki, de a az 5 ülés helyett ne csak négyet rakjanak bele, mert hát mit akarok, az is elvisz.
És satöbbi...Itt van egy számomra felparaméterezett ÁK keresés, ebből vajon melyik a tuti?
A Prime sorozatot nem fogom tudni megfizetni..."A neve Biofresh, ott van nagyon preciz hőmérséklet és páratartalom szabályzás."
Ezt a konkrét fenti típusnál vétóznám.
A kiírt hőmérsékletek fölött van a benti +3-7 fokkal mind a normál, mind a fagyasztótérben. Kalibrálni nem lehet, ez ilyen.
Most épp +3-ra van véve a normál tér, és van benne 10 úgy, hogy x órája nem nyitottuk ki.
Hitachi szóba sem jött eddig, de a választékot nézve nem is fog sajnos: 320e, 500e, 700e, 800-900-1,1M-1,2M-2M szép sorban az áruk, ezt így egyelőre passzolnám. :)@koxx
- pont amit polonic írt
- a Miele részt kösz[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
Sinesol
veterán
válasz macskajancsi #79929 üzenetére
Liebherr Biofresh-ről eddig még nem hallottam rosszat, akinek van mind dicséri, hogy milyen sok ideig friss benne a kényesebb zöldségfajta is. Amugy hallani panaszokat, bár az inkább a botrányosan rossz szervizre és random meghibásodásokra vonatkozik, habár az is igaz, hogy meglepően sok megy el itthon belőle, aztán lehet csak a nagy számok törvénye, hogy beakad pár rossz, végülis ezt is emberek készitik.
A Boschokat ajánlanám amúgy, arról sok jót hallani, kifejezetten a frissentartó részét több ismerősöm is dicsérte. Na és bennem egyre inkább az a benyomás, hogy a nagy németek közül kb. ez az egy gyártó, akinél még megvan a német mentalitás, felsőbb kategóriában sokat adnak nagyon jó ár/érték arányban, jó az anyagminőség, folyamatosan fejlesztenek, bőven oda lehet tenni a prémiumok mellé, amik valamiért akár 2-3 szor annyiba kerülnek. Hallottam olyat, hogy valaki több év Miele után uj lakásban hallani sem akart róla és ment vissza a jol bevált Neff-re / Bosch-ra.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Sinesol #79930 üzenetére
Barátom, aki 36 éve Bosch szervizes, 4 éve Miele mosógépet ajánlott, akár használt felújítottat. Két hónapja újra felmerült a téma - az 1997-ben üzembe helyezett Zanussi Turbodry nem hajlandó bemondani az unalmast, addig nem cserélem le - már inkább Bosch Serie 8-at vetetne velem, nem Mielét. Ez alátámasztja azt, amit írtál.
Sajnos egy Serie 8 400000 Ft körül van, annyiért alap/belépő Mielét is kapni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kapanyél
őstag
4 fok az ajánlott, de ha leveszed 1 fokra, a pár nap után megdöglő felvágottak hirtelen 2-3 hétig is eléldegélnek szagtalanul. Évek óta így használom, csak az romlott eddig meg, amiről megfeledkeztem és fél évig bent hagytam. Még a tojások is elvannak hónapokig így.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
anrab
addikt
válasz macskajancsi #79920 üzenetére
A biofresh /frissentartó/ fiók nem lehet nulla mert megfagyna a zöldség, gyümölcs. Ezen van pára állítási lehetőség.
Alatta van a 0 fokos fiók. Ez két külön dolog.
Szerintem amelyik hűtőbe csak egy fiók van az nagy valószínűséggel frissentartó.
Nálam így működik. -
Nagya21
addikt
válasz macskajancsi #79929 üzenetére
Hali!
Sima belsőfagyasztós hagyományos liebbherr hütőm van.
Alul két müa rekesszel.
Frissentartás 2db tupperware müanyag dobozzal van megoldva a gyümőlcsnek-zöldségnek.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
macskajancsi
aktív tag
Már pedig rá van írva a fiókra is, hogy 0C. A külső hőmérője is annyit jelez ki. Akkor miért is nem annyinak kéne benne lennie? Legyen akkor +1, hogy biztosan ne fagyjon meg semmi. Vagy +0,5. Vagy +0,2. De ne 5-10.
De Sinesol véleményét is osztom, 0-n még nem kéne megfagynia semminek.
Valamint ott nálad legalább le van írva, hogy -2 - +3C a tuti. Nekem ezt az ötödik levél után sikerült kicsikarni a gyártótól.Nagya21: Köszi.
coito ergo sum...
-
MM
őstag
Ma beszéltem 1-2 bolttal, az egyiktől érdekes infót kaptam:
Bosch WTX87M90BY szárítógép, öntisztító funkcióval.
A csomag része elivleg a szerelék, amivel lefolyóra lehet kötni.
A bolt szerint viszont ez nem ajánlott, mert a kinyert vizet használja a gép öntisztításra.Ennyi intelligens funkció mellett nem hiszem el, hogy a gép ne tudná ebben az esetben használni a ruhákból kinyert vizet, majd ha már nem kell, akkor kinyomni a csatornába. Ha meg tényelg nem tudja, és minden szárítás után kézzel kell öntögetni a tartályt, akkor minek tették rá a csatlakozót?
Jól gondolom, hogy amit a bolt mondott az Bullshit?
A másik, hogy nem tudták megmondani, mi a különbség ehhez képest:
Bosch WTX87K01BYUtóbbi szerintem újabb modell, de ezen kívül semmi különbségről nem tudnak.
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Háztartási gépeket akarok venni.
Hűtő: 200 000 Ft-ig
Mosógép: 150 000 Ft körül (40 cm mély legyen max és elöltöltős)
Mosogatógép (szabadon álló): 150 000 Ft körül
Gáztűzhely: 150 000 Ft max (gázos legyen a sütő is)Milyen típusukat tudnátok ajánlani? Hol érdemes rendelni, ahol a házba is be tudják hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Eladotol en is hallottam mar, hogy Bosch szervizesek szerint nem ajanlott lefolyora kötni a kondenzviz tartalyt, de tovabbi indoklast nem kaptam arra nezve, hogy miert problema.
Mondjuk lehet az a gond, hogy mire a gyari kabelt leszedi a vàllalkozó szellemü user, addigra letorik a kis muanyag biszbasz, mivel nem epp egyszeru leszedni es a szerviznek elege van az ilyen javitasokbol. A Miele eseteben azert joval elegansabb, egyszerubb a dolog, nem közvetlen a cso van rahuzva a muanyag csonkra, hanem van egy muanyag csatlakozo.
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz macskajancsi #79938 üzenetére
Nincs ötletem.
A fagyást nem úgy értettem hogy csont keményre fagy. A szerkezete, állaga sérül a hideg miatt. Erre a fagyásra gondoltam. Pl. a krumpli ha megfagy édes lesz. Talán így érthető. -
kiscapa
csendes tag
Sziasztok, szagelszívót vett valaki mostanság? Standalone-ra lenne szükségem, 60cm széles, a konnektor ott van közel, úgyhogy nem kell kilométeres kábel.
-
buresz8
tag
Sziasztok!
Szárítógép vásárlásban kérnék egy kis segítséget.
Igazából ami lényeges lenne, hogy a mélysége minél kisebb legyen, 50cm nél nem nagyobb. Árukereső ilyen méretben csak Candy gépeket hozott fel.Mit ajánlotok?
Köszönöm!
-
Sinesol
veterán
válasz buresz8 #79945 üzenetére
Száritók nem nagyon vannak keskeny kivitelben, csak az Candy gyárt mindenféle fura méretet, szóval csak tőlük tudsz keskenet venni. Viszont megjegyezném, hogy bár az emberek fejében a száritás összefonódik a mosással, a száritónak nem kell feltétlen a mosógép mellett lennie, nincs szüksége se vizbekötésre, se lefolyóra, szóval gyakorlatilag bárhova teheted, ahol van egy konnektor. Már ha az a gond, hogy a fürdőbe, mosókonyhába csak keskeny gép fér be. Ismerős pár honapja mosó-száritot vett helyhiány miatt, panaszolta is, hogy helyhiány miatt sajnos igy fért be minden, aztan volt nagy csodálkozás, amikor elmondtam neki, hogy amugy a szaritot barhova tehette volna. Nála is valahogy egyben volt kezelve a dolog, ahogy mondta eszébe sem jutott, eleve nem is tudta hogy ilyet is lehet, nem volt képben. Mivel vissza már nem küldhette, ott most az a terv, hogy a moso szarito csak mosasra megy, mellé meg lesz egy szárito a konyhaszekrenysor végéhez lesz téve és az egészen végigfut a munkalap, egész jol is néz ki majd.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Dyson v11-hez lehet valahol venni olyan gumi gyűrűt, ami a belső szűrőre van erősítve és az lenne a feladata, hogy a felszívott szemét ne a tartály hátsó részébe ragadjon bele?
Az enyémen már rendszeresen mögé kerülnek a "dolgok" és nem szeretem állandóan leszedegetni a tartályt, hogy kitakarítsam.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik