- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Hunqwert #13048 üzenetére
Ebben a megoldásában lehet,hogy az enyém a jó megoldás. Azt kell tudni,hogy a PS4 és a TV milyen digitális kimenetek vannak rajta?
Ha a PS4 hátsoján COAX kimenet van és a TV optikai kimenetű digitális oldalon akkor nem is kell variálni rajta. Adott az adapteren mindkettő.A PS4 hátsón optikai port kimenet van.
A Sony TV
Digitális hangkimenet-1 hátsó ami feltehetőleg szintén optikai kimenetű[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Hunqwert #13050 üzenetére
Viszont is kellemes ünnepeket.
Amit felettem írnak, az meg járható lehet talan.
Hogy ha van optika es digitális kimenetek illetve bemenetek.
Mert akkor a konverternel tudsz forrást váltani"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
Lehet hülyeséget kérdezek, nem ér kinevetni a kisebbet.
Van egy módszer, amit már sokszor láttam neten, hogy a mélynyomót beteszi az ember a hallgatási pozícióba és körbemászik a szobában, hogy hol szól jól.
Kérdés az lenne, hogy reflexes esetén merre álljon a reflexnyílás? Vagy mivel állítólag omnidirectional a mélynyomó, így mindegy melyik irányba fordítom? -
Nemir Ombe
addikt
válasz #54715584 #13054 üzenetére
Annyira nem "hülye kérdés" ez, elméletben a hallgatási poziciót kell(ene) szimulálni csak ugye "fordítva", ez esetben mindig a sub azon oldalának kell(ene) feléd nézni, ami feléd lesz, ha a végleges helyére kerül .... gyakorlatilag viszont ennek nincs (vagy csak "nagyonmaximalisták" esetében lenne) értelme ....
(nem elég "büntetés", hogy körbenégykézlábazod a szobát, még forgatni is akarod a sub-ot közben .... !? )
Hmm ....
-
Hunqwert
csendes tag
Igen, mindkettő ugyanolyan optikai kimenet-tel rendelkezik. Így a doboz gondolom nem megoldás. :/
http://danyiart.hu
-
Hunqwert
csendes tag
válasz Nemir Ombe #13052 üzenetére
igen, de nyilván nem "minden áron". Ha olcsón és utána kényelmes használattal nem megoldható, akkor számomra felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
wulf_tomi
csendes tag
Hello pioneer vsx-322k erösitő höz milyen 5.0 vagy5.1 hangfalszetet ajánlotok köszönöm keret max 140e
-
jeni
félisten
válasz Hunqwert #13056 üzenetére
Digitális bemenetén optikai jelet fogad és koaxiális kimenetet biztosít. Alkalmas optikai digitális kimenettel rendelkező TV játék vagy hangkártya és koaxiális digitális bemenetű erősítő összekapcsolására.
10500Ft-ból meg van mindkettő!
emlékeztető[ Szerkesztve ]
-
Hunqwert
csendes tag
Nem semmi. Köszi!
Tényleg nem akarok értetlennek tűnni - lehet elvesztettem a fonalat - de ezzel a két konverterrel végülis előrébb vagyok mint egy sima 2RCA to mini jack kábellel?http://danyiart.hu
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #13055 üzenetére
Dehogy akarom forgatni, ezért is kérdeztem, hogy ne csináljak hülyeséget feleslegesen. Na az tényleg büntetés lenne.
Valószínűleg lesz egy kis átrendezés a lakásban, így ha már új helyzet lesz, akkor gondoltam megpróbálom ezt is. -
zsoika
addikt
Sziasztok. Nos végül tesóm kapta az Onkyo 515-öt a hkts 16 szettel ,azért mert TV-vel akarja a filmeket lejátszani és az már hdmi 1.4 el rebndelkezik ami már ARC-s. Nekem maradt a Denon 1909+Sony Pascal, de képbe került egy
Pioneer Vsx-921 ......megérné lecserélni ? Hangban tud annyit mint a Denon? -
jeni
félisten
válasz Hunqwert #13061 üzenetére
anyagilag nem lennél előrébb,jelentős pénzkiadással jár,sőt azt se tudom,hogy a két adapterhez adják a 230V hálózati dugót is?
ellenben a 2RCA to mini jack kábellel sokkal olcsóbban megúszód és nincs annyi kábelezés vele,talán az RCA kábelből kell egy 1-2méteres változat még toldásként. -
Lacielvtárs
nagyúr
Az az átalakító a leggyorsabb egy legegyszerubb megoldás.
No meg a legolcsóbb, viszont cserébe csak sztereó.
A konverter meg 5.1 képes viszont annak érdemes alaposan utana járni, olvasni, hpgy biztosra menj.
En magam ebben nem tudok segíteni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Beni2360
félisten
Nem vagy előrébb. Az ajánlott esetben nincs 5.1 sehol. a 3.5 jack kábel kivezetés meg nem megoldás mivel ez a kimenetet fülesre tervezték és is próbálkoztam vele de nem volt az igazi. A megoldás a le olcsóbban ha marad a felállás a ps4-ről és a Tv-hez veszel egy toslink to rca átalakítót Kínából kb 3.5 k-ert.ha nam kell külön táp akkor 1700 Ft és egy telefon töltővel ami 1A megtáplálod.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
jeni
félisten
válasz Hunqwert #13067 üzenetére
van olcsóbb és egyszerűbb 1 dobozos megoldás ami 5.1 is egyben ehhez töltő is van
-
Nemir Ombe
addikt
Tök jó, hogy "eljutottunk" oda, amit pár órája linkeltem ....
windlord:
Igazából nem mindegy milyen kábel volt? Jelenleg jobb hangott hall és ez a lényeg.... (továbbá; így pörög a gazdaság és "van mit enni" a boltosnak, a szállítónak, a raktárosnak és a gyártónak is, úgyhogy mindenki menjen vásárolni, ne csak itt fórumozzon .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #13071 üzenetére
Én mennék ha mondanál v.mi biztatót a 921-el kapcsoltban.
-
Beni2360
félisten
Csak amit Te linkeltél az valóban 5.1 kimenettel rendelkezik ez meg szvsz nem.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #13074 üzenetére
Lehet, hogy tévedtem mégis van rákerestem, csak a képen keveselltem a kimenetek számát. - Ez már biztatóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Hunqwert
csendes tag
Nemir Ombe, jeni, Beni2360: Köszönöm!
Pöpec, és ez már számomra is vállalható árkategória. A korábban linkelt több mint 3x ennyibe került és emiatt nem érte volna meg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv!
A segítségeketek kérném:
Van egy új Sony 55W809C televízióm, és egy Samsung BD-F5500-as Blu-Ray lejátszóm.Szeretnék kicsit minőségibb hangkeltést elérni, mint a tv hangszórói. Gondoltam soundbar-ra is, vagy akár valamilyen vezeték nélküli 5.1-es rendszerre is, de magam mögé nem nagyon tudok tenni hangszórókat (ezért is gondoltam a soundbar-os megoldásra).
Árban a 100k körüli sáv lenne a megfelelő, amit még hajlandó lennék rááldozni. Mik a lehetőségeim?
Előre is Köszönöm!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Beni2360
félisten
válasz Tsebacsi #13078 üzenetére
Akkor inkább itt kérdezd meg: Soundbar, Soundplate, Hangprojektor
-
kurucz30
újonc
Sziasztok. ERRE valaki? A H/K már nincs, de a kérdésem hogy az új denon, vagy használt régebbi nagyobb kategória, a meglévő dobozokhoz? Köszönöm
-
jeni
félisten
válasz kurucz30 #13081 üzenetére
Nagyobb cucc melyek használtak,egyes esetekben jobban jársz vele,ha nem ragaszkodsz az új vívmányokhoz!
AVX-n a Denon 3808,stb...
HDMi 2.0,Bluetooth,HDCP 2.2
Ha új akkor jó lehet a HK,bár a Denon 520 újabb széria modernebb szolgáltatásokkal.
Esetleg a Yamaha is képbe kerülhet,szintén közel Denonnal azonos tudással. -
windlord
őstag
válasz Nemir Ombe #13084 üzenetére
Csak a jelentős túlzások elkerülése miatt írtam.
Ennyi pénzért szerintem tutira nincs 2*2.5mm kábel a MM -ben.
Még alumíniumból sem!
Jó az 2*075 vagy 2*1 -nek.[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz Nemir Ombe #13086 üzenetére
Leborulok nagyságod előtt!
Ismét neked lett igazad! -
törölt tag
válasz windlord #13085 üzenetére
Egy okot mondj amiért kamuznék ezzel kapcsolatban.?Mégegyszer leírom: "Bármelyik MM-ban fellelhető. Ha nem hiszed járj utánna.. Egyébként meg ahogy Nemir is mondta teljesen lényegtelen, csak azért írtam le a tapasztalatom, hogy más ne járjon így, mivel ezek a kábelek erősen romboló hatásúak a hangra..
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz #98221312 #13089 üzenetére
Voltam ma.
Nem ezért, de megnéztem.
Online se találok.De Nemir mester megoldotta.
Talált egy auto-hifi kábelt, amely messze nem az amiről szó volt, de ezzel mennybe megy.Nekem az eltúlzott történetekkel van bajom.
Általánosítunk és elnagyolunk dolgokat.
Más meg rákeres és elhiszi... -
Nemir Ombe
addikt
válasz windlord #13090 üzenetére
Szerintem tök mindegy, hogy egy kb. 1.500-2.000Ft/10m kábelre Hama vagy egyéb márkanevet nyomott a "kiskínai" a gyártósoron és szerintem az is teljesen lényegtelen, hogy az MM "autóhifi" kábelként árulja (vagy ez csak kocsiban "működik"!!??) .... szerinted van ezek között bármi különbség is a fentieket (és az esetleges márkanévből adódó árkülönbségeket) leszámítva .... !!??
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz windlord #13090 üzenetére
Az autóhifis célra tervezett és gyártott kábeleknek más, magasabb követelményeknek kell megfelelniük, mint a szobaiaknak. Ugyanis egy autóban olyan mechanikai és elektromos hatások érhetik a vezetéket és a rajta haladó jeleket, amik egy lakásban szinte sosem fordulnak elő. Tehát inkább jobb minőségűek, mint rosszabbak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
windlord
őstag
válasz Nemir Ombe #13091 üzenetére
Akkor BBéci megadta a választ mindkettőnknek az autohifi kábellel kapcsolatban.
De gondolom Te ezzel is tisztába voltál, csak-csak kisarkítod ezt is valahogy.Eltúlzott történetet írtam, nem eltúlzott árat.
Rosszul "értelmezted"Jigsaw4:
Ez a történet már ki lett vesézve. -
petisubaru
tag
-
Soldika30
tag
Sziasztok vásároltam egy JBL xtreme hangszórót. Ha rá vagyok csatlakozva a telefonnal lehet azt szabályozni, hogy mások ne menyenek rá?
eléggé bosszantó mikor 2 ismerősöm is rá csatlakozik,és szórakoznak azzal hogy el inditják az ö kedvenc zenéiket az én zenémet nem tudom hallgatni. lehet valahogy jelszavazni? vagy nem tudom. valami megoldás? köszönömRadeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
szpali
addikt
válasz Soldika30 #13097 üzenetére
A.
Itt kérdezd meg:
https://mobilarena.hu/tema/bluetooth_hangszorok/friss.html
https://mobilarena.hu/tema/re_apple_blog_jbl_xtreme_bemutato/friss.htmlB.
fusd át a leírását, hogy le lehet-e tiltani a több felhasználós módotC.
használd jack-jack kábelleliPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Pioneer VSX 920 minden tartozékával megérhet 50 ezret?
Rákeresve valahol k-val írják,máshol nélküle.Ennek van valami jelentősége?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI internet
- Okos Otthon / Smart Home