Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz perempe #24997 üzenetére

    A Müpa élmény, Verdi Requiem elképesztően jól szólt - bár ott minden jól szól. Az más, hogy meg sem közelítette a kedvenc Karajan verzióm, de ez már inkább ízlés dolga. Nagyon kapkodós volt, de szépen szólt.

    Hozhatnának gyakrabban nagy darabokat Müpa-ba, egy Händel Messiásért ölni tudnék.. (bár ez most ment a Bazilikában, de a Bazilika bár gyönyörű és fennséges helyszín, akusztikailag inferior egy Müpához képest).

    Van sok hangszernek mélyebb komponense és hiszem-vallom, hogy ami azt nem játssza le, mert mondjuk 50Hz alá nem megy, az a hangszóró akkor nem tudja teljes egészében reprodukálni a hangszer hangját. Mondjuk ez így elég triviális is, száraz logika kb. és egyszerű, mint a szög. Ami már kevésbé triviális nekem, hogy hogyan tudnak egyesek tényleg ilyen 50Hz környékére nagyon zokogva lemenő (és kész, ennyi) kis doboz hangfal szettet audiofil kategóriába sorolni, amikor Bach D-Moll Toccata & Fuga-ja megszólal és az első igazán mély orgona sípot mikor megfújja a gép, hát ott a képeknek táncolnia kell a falon, hiszen a templomban sem épp piano-ban adja elő a művész. De ez már nagyon off.

    A legeslegelső teszt viszont egy szép lassú emelkedő frekijű szinusz lesz. :D

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák