- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
do3om
addikt
válasz Barret001 #77552 üzenetére
Nekem is tele van minden, nincs olyan asztal amin nem állna valami szerkentyű
Próbálva, működik.
sajnos a szíjtárcsa nem volt kéznél ami kellene így a nagy 17es vágatba 13as megy, szerencsére ki van szedve a horony, nem ül fel az alja.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
darvinya
titán
Megvettem ezt a fúróállványt. [link]
Már megvétel előtt néztem 43mm befogadó képességet, de gondoltam valamennyire állítható.
Hát nem…s Üsz megkérdezve sem tudtak választ adni, egyáltalán milyen géphez jó ez.
Meglévő akkus gép tokmánya pont ekkora, pedig az normál gép.
Néztem régi konnektoros gép, de már az is nagy.
Valamilyen '70 gép lehet a csomagképen, ami semmire sem volt jó, mert max. 10-es fúrószár tud befogni, ereje semmi.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
do3om
addikt
válasz darvinya #77554 üzenetére
Ez nekem még első ránézésre is nem fúrógéphez való.
Olyan mintha a kézi egyenescsiszolókhoz lenne kitalálva hogy valamilyen szinten egy felsőmarót kapj belőle. A szintén Lidl-ös [link] csiszoló vajon mekkora lehet, de lehet csak a kisebb egykezesekhez való. (levegős-akus-vezetékes is van belőle.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
darvinya
titán
Elég masszív szerkezet, azzal nincs gond, hanem nincs ilyen gép már.
S nem marok gravírozóhoz van, mert ahhoz nagy 43mm.
Kifejezetten fúrógéphez van.
Amúgy nem aprózza el kínai:
Mi lehet a képpel a gond?Amúgy egy ilyen sem lenne gond, csak ilyen nem kapható.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
do3om
addikt
válasz darvinya #77565 üzenetére
Így már más. Csak nekem tényleg felső marónak tűnt szemre. De így már értem hogy fúróhoz mire jó.
Én menetes szárnak néztem a rugókat hogy egy mélységre beállítod és haladsz a maróval oldal irányba, vagy sarkakat leszedni...Még a legelső képre amit akkor raktál be azon néztem be a dolgot
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
darvinya
titán
válasz Barret001 #77568 üzenetére
Inkább akar lenni.
Azt a piros német ipari hulladék gépet még a '70-80-as években árulták.
Amivel még a 6-os fúrószáras fenyőfa fúrása is leégette a motorját.
Apósnak van ilyenje, már mondta, hogy kalapácsot be ne merjem kapcsolni, mert azonnal tönkre megy az egész.
Persze állandóan átkapcsolódik.
Ez az a tipikus mekkelek szerszámgép.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #77565 üzenetére
Pedig nagyon filóztam hogy akarok egy ilyet, de végül időm se volt érte menni...ezek szerint nem vesztettem.
Tehát kell gyártani hozzá egy adaptert, amibe belefogsz egy adaptert, amihez fogatsz egy olyan adaptert amire rögzíteni tudod a gépedet...eccerűbb nem is lehetne...kérdés van-nincs helyes.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PitLee
őstag
válasz darvinya #77554 üzenetére
Én is szemeztem vele, de nem tetszett, hogy fix a szára.
Amúgy tényleg kézi fúró segéd állvány, ha valakinek nincs a kezében a víz és szeretne sok derékszögű lyukat rittyenteni szinte bárhol, akkor ezek arra valók.
https://www.fine-tools.com/bohrstaender.html[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz PitLee #77574 üzenetére
Nu akkor meg is adtad a választ hogy miért vagyunk mi helikopterek...miért akarunk mi egy 43mm átmérőjű helyre beletuszkolni olyan szerszámgéptesteket, amit a napnál is világosan látszik hogy nem is ahhoz, hanem külön szerszámbefogóhoz terveztek?
Na olyant kell belegyártani megfelelő perselyezéssel, hát nem tök egyértelmű?
Ezt hívják a német precizitásnak, miért oldanánk meg valamit 2 dologgal egyszerűen, ha lehet hozzá még harmadikat is csináltatni hozzá? hadd fogyjon az anyag...elvégre nem magyarok ők hogy mindent IS megoldjanak.És akkor még megvan mindenkinek a lehetősége hogy gondoskodjon a PS gépek világelső mértékű tengelyütések kiegyenlítéséről...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #77577 üzenetére
Ha a helyedben lennék, akkor valamilyen kiszuperált tokmányra szerelnék golyóscsapágyazást hogy ott tudjam fogatni a 43mm-es fenti befogóba.
Aminek a csavarjait még felhasználnám hogy azokhoz tudjam hozzáfogatni az aksis gépem fogantyú rögzítő csavarját.
Így azért olcsóbb mint a fenti 33k huf.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Samus
addikt
Adott ez a régi traktoremelő. Apósomtól kaptam, de sajnos nem emel. Hiába pumpálom oldalt, picit mozog a dugattyú, oda-vissza, és ennyi. Ha kézzel húzom pumpálás közben, akkor lassan, de kijön végállásig. Gondoltam szétszedem, és felújítom, mert olaj kb. mindenhonnan folyik belőle. Viszont nem tudom lecsavarni a tetejét. Elvileg a felső gyűrűnek kellene lejönnie, de hiába ütlegelem, meg sem mozdul. A dugattyú körüli belső részen nem látok nyomot, hogy ott kellene kicsavarnom. Igazából nem is hasonlít egy emelőre sem, amit Youtube-on láttam, a szélén 19-es villáskulcssal lehet pumpálni, de csak negyed fordulat, amit mozdul. Az olajszint is kb. középen kellene legyen, de ott nincs dugó, mint szokott lenni (eddig töltsd jelző is). Felül van egy piros dugó, illetve a másik oldalon egy tönkretett M8as furat (így kaptam). Találkozott valaki ilyesmivel? Merre induljak?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
do3om
addikt
Van.
Majd délután megnézem mert nem emlékszem.
Szintén szivárog, emel de nincs annyi erő mint kéne, nem tudja tartani a súlyt.
Szétszedtem, de nem lett jó, a hüvelyek falán kis húzásnyom látszik, kinyirja a tömítés. Am azt nem mertem kiszedni mert ha nem találok akkor teljesen vége.
Tervezett egy újra szétszedés ha lesz időm.
Am jó kis emelő jó magasra emel 3 tagos ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Samus
addikt
válasz darvinya #77580 üzenetére
Próbáltam jobbra is, nem mozdul egy irányba sem.
@do3om: ez egy tagos, teljesen kihúzva úgy 20 centi körül lehet. A közepe kitekerhető, de az sem mozdul, az majd egy későbbi projekt lesz, ha menthető még...
Egyébként milyen olaj kell ezekbe?
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #77585 üzenetére
Az én emelőimbe igen. Bár csak 4-5 db van.
Vízzel is működik,utána jól át kell mosni Meg kell nézni,milyen van benne.Aki nem ismeri fel,ne piszkálja...[ Szerkesztve ]
-
Samus
addikt
válasz Barret001 #77586 üzenetére
Gyorsan rákerestem, magyar forrást nem találtam, de hidraulikaolajat írnak. Fékolajat nem ajánlják, mert alkohol van benne, ami nem egészséges a tömítéseknek. Ebben volt víz is, mikor kitekertem, jött belőle úgy 30ml víz, majd elég érdekes színű, aránylag sűrű, világosbarna-capucchino-fekete komponenseket is tartalmazó trutyi. Ha valaha fékolaj volt, az nem most volt.
-
Samus
addikt
válasz macilaci78 #77588 üzenetére
Próbára rakhatok bele motorolajat is? Hidraulikaolajam nincs itthon, csak 10W40 motorolaj (meg 5W30 és 0W20), annak kb. hasonló a viszkozitása, mint az alap hidraulikaolajnak (8W32), nem rohannék a boltba, mert lehet kuka az emelő...
[ Szerkesztve ]
-
Samus
addikt
válasz Barret001 #77591 üzenetére
Oké, akkor következő kérdés, már ha rájövök, és do3om kolléga segít kicsit délután. Mivel érdemes mosogatni az alkatrészeket? Vagy kérdezhetném úgy is, hogy öblíteni?
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #77593 üzenetére
Én is ezeket javasolnám mosáshoz.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy megrepedt öntöttvas kályhát megragasztani. (Ohra kályha)
Kb 1-2 mm-es repedés keletkezett egy barbár szakitól, aki hidegen rettenetesen megrakta.
Létezik-e olyan ragasztó, ami ezt a repedést kitöltené?
Mechanikai elmozdulás nincs, csak a fals levegő miatt szeretném kitömíteni/megragasztani.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen -
Samus
addikt
válasz Barret001 #77594 üzenetére
Szétjött. Jobb menetes volt, viszont nem úgy lehet szétszedni, mint a legtöbb emelőt, ha leveszem a gyűrűt, lejön a ház (nagy nehezen), belül pumpa, miegymás, de a dugattyút a hüvely tartja a helyén. Egyébként igen komoly nyomok vannak a hüvely külső felületén, ezt már szedték szét, vagy próbálták. Én nem gyaláztam meg ennyire, szóval csak féktisztítóval lemostam. Van pár képem, mi volt benne, és a trutymót, ami darabokban kijött, le sem fényképeztem...A helyzet az, hogy kimostam, összeraktam, de persze alul a műanyag tömítésnél folyik ki az olaj, amit próbaképp töltöttem bele, szét kellene szedni a hüvelyt is, mert abban van bőven még, össze is keveredett az olaj vele, lett belőle capucchino, mikor kiöntöttem próba után. Én ezt valószínűleg nem fogom megcsinálni. Nem biztos, hogy jó lesz, de a sok anyag (féktisztító, olaj, tömítést fogalmam sincs, honnan szerzek) már arrafelé megy, amennyi egy új palackos emelő...talán még nyáron teszek vele egy próbát...Egy golyó is maradt a végén, amit nem tudtam hová tenni (mikor azt hittem, mindent kiszedtem, fejreállítva kiesett valahonnan), beraktam a pumpa hüvelyébe, oda passzolt...
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Akkor ami nekem van nagyobb változat, valami golyó nekem is rémlik, hogy van benne.
Szerintem is hidraulika olajat érdemes rakni bele, az biztos nem bántja.
Valamikor nekiugrok én is csak mondtam a hengeren amin a tömítés csúszkál húzásnyomok vannak, igy csak ha nagyon kedvem van akkor szedem szét. Nem sok remény van rá hogy jó lesz.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Samus
addikt
Van egy golyó, amit a tekerős szelep nyom be, vagyis tart benyomva. Van egy másik golyó ez felett, amit egy rugó és egy pici csap tart a helyén (ez a golyó nem jön ki ennyi bontással, valószínű a perselyen belül tették bele), és egy menetes, belül üreges csavar nyomja a rugót (ez mind azon az oldalon van, ami a képeken nem látszik. Először azt hittem, ide való a golyó, de akkor nem megy a helyére a csap. A pumpa dugó alatt logikus a golyó, hogy lefelé nyomáskor ne a tartálytérbe nyomja az olajat, hanem a hengerbe. A pumpa gumija sértetlennek látszik, a dugattyún sem látok sérülést, de mivel mellette jött ki olaj azért rendesen felül, tuti, hogy tömítésgondja van.
-
PitLee
őstag
A gány kategóriába "talán" beleillik
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest