- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz darvinya #78398 üzenetére
Eddig senki nem beszélt 3 évről (továbbra sem vagyunk gondolatolvasók), ellenben olyan összegeket írogattál a tavaly tavaszi lidl katalógus kapcsán amiktől égnek állt volna a hajunk a boltba érve.
Amúgy már gondolkodtam hogy kicserélem az elektronikáját +új csatlakozó hogy névleg "20V"-os eszközt is rátudjak dugni biztonsággal.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Murphistic
aktív tag
Sziasztok! Itt a legutóbbi privát tákolásom:
A lámpában eredetileg 15 SMD LED adta a fényt, de próbálgatás után kiderült, hogy csak egy ment tönkre.
Sajnos már a kiforrasztás sem sikerült a hűtés miatt, így csípőfogóval leszedtem a kiégett LED-t és a kiálló érintkezőit megpróbáltam összeforrasztani.Ezt megint csak a hűtésre fognám, de a forrasztásnál szerintem sikerült primőr gány munkát végeznem, ami viszont működik. Sikerült a rövidzár és a lámpa működik. Remélem a LED driver IC teszi a dolgát, ami miatt aggódok, hogy nem olvadhat-e meg az ónozásom.
Értelme nem sok volt a javításnak, mert tartósan nem merem majd használni, csak dühített, hogy ha 1 LED kiég a 15-ből, akkor ki lehet dobni az egész lámpát. Kíváncsi voltam, hogy eggyel kevesebb "karácsonfaégővel" is működni fog-e?
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Barret001
addikt
válasz Murphistic #78404 üzenetére
Rendszeresen szó szerint így javítom őket! Évek óta elektronikai hulladékból kukázott ledeket használok! Áldja az isten,aki feltalálta! Nem kell venni legalább
-
cinemazealot
addikt
válasz Murphistic #78404 üzenetére
Megnyugtattál, nekem az alábbi "körtéből" van pár, amiből rövid időn belül kettő is kiment:
Még nem vettem a fáradtságot, hogy kimérjem a LED-eket, de valószínűleg én is azt fogom tenni, amit Te, esetleg egy kisebb ellenállást beforrasztok a LED helyére, hogy mégis legyen valami kontroll. De mire a végére érek...
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #78409 üzenetére
99% látszik a kiégett,van benne egy fekete pont.Ceruza elemes gázgyújtóval le lehet próbálni a ledeket.A rossz nem fog világítani Ha a fele ledet kikötöd,az áramgenerátor azt is megoldja! Már ha áramgenerátoros meghajtású.Nem mind olyan.
Azok ott jó fajta ledek!!!
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
Egy kis útmutatásra lenne szükségem. Kelleni fog majd, egy popszegecshúzó, fogó. De elég nagy a választék márkákat tekintve, kialakításban és árban is nagy a szórás.
Első munkához, majd egy szerelt kéményt kellene összerögzíteni vele, később majd miután lesz vele tapasztalatom, akkor máshova is fogom használni.Szóval a lényeg, hogy ki mit ajánlani olyan 5-8 ezer környékén?
https://ingatlan.com/33821564
-
-
Dani_kp
addikt
válasz Gyíkac #78413 üzenetére
Fentebb írtam, hogy most első munkára, ami projekt munka, az egy szerelt kémény összeszerelése lesz majd.
Utána is szeretném majd használni, ha már van . Hegeszteni nem tudok, csavarozni meg nem mindent lehet .
-
Inhouse
őstag
válasz Dani_kp #78414 üzenetére
A kicsi egykezesek könnyebbek, kisebb szegecsekhez talán jobb pár darabig, mert könnyebben hozzá is férsz, főleg, ha a kialakítása miatt csak ez fér oda. Cserébe a 10. szegecs után már nem fog tetszeni a kezednek, este amikor abbahagyod meg még inkább. A 2 kezes ebből a szempontból jobb, nem egy ponton terheli az egyik kezed, viszont nagyobb, így nehezebb és kevésbé fér oda pár szűkebb helyre.Meg mindkét kezed kell hozzá, nehezebben tudod közben igazítani a munkadarabot.
Nagyobb szegecseknél a két kezes kell, különben elég szenvedős lesz.
Ezért van belőle egy ilyen és egy olyan, egyik sem drága darab. Arra az évi 10-20 szegecshez bármelyik megteszi. Mindegyikhez adnak cserélhető fejeket. Az olcsóknál inkább az a gond, hogy esetleg nem pottyan ki belőle az acélszál könnyen.Üdv Inhouse
-
-
Top cat
addikt
válasz Dani_kp #78416 üzenetére
Ha használni is akarod, nem csak azért kell hogy, legyen jobban jársz a kétkezessel.
5 mm--től már fárasztó az egy kezes.Persze ha van della, akkor van már fúróra adapter hozzá.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Nos, mire észrevettem, a tróger kőművesek legipszkartonozták és lecsempézték a fürdőben a behúzott, bekészített, bekötött tükörvilágítás kábelt.
Szóval, most akarok egy nagyobb lukat fúrni, át a csempén, gipszkartonon, és valahogy mögülük kibányászni a kábelt. Zseblámpa + tükör + gyertyakiszedő a terv.Olyan min. 5 cm átmérőjű lyukra gondoltam.
Mivel tudnám ezt megoldani úgy, hogy ne törjem össze a csempéket? A tükör takarná később.(és, bízok benne, nem ragasztózták az egészet a falhoz )
OK
-
Samus
addikt
Nemrég volt a Lidl-ben gyémántporos koronafúró készlet, sarokcsiszolóra fogható, azzal probléma nélkül tudsz a csempébe kör alakú furatot fúrni (és nyílván minden ennél puhább anyagot gond nélkül átfúr).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
lemmy71
őstag
-
PitLee
őstag
Ha esetleg van tépőzáras csiszoló tányérod amit fúróhoz használsz, nézd meg lehet univerzális és akkor annak a fémszárával tudod használni elvileg a flex-es koronafúrókat is, persze csak könnyű melóra.
-
-
Dani_kp
addikt
Nos, ne csak kérdezzek... hoztam igazi kis barkácsolást .
Vagy 8 éve kaptam egy nagyon kicsi műanyag szerszámos "ládát", ami annak rendje és módja szerint a műanyag kis lezárója hamar letört. Eddig nem foglalkoztam vele, mert van másik nagyobb, de ide a melóba annak a pár csavarhúzónak és fogónak, 1-2 csavarnak bőven elég.
Ződccsárga most nincs, de facsavar és fbs ragasztó van .De jöjjenek a képek:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Igény szerint lakattal is zárható .
Később ápgrédelem menetes akasztóval, alátéttel és önzáró anyával.
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
-
Barret001
addikt
válasz Stylewars_kp #78431 üzenetére
Amelyik sokáig bírja,az konstrukciós hibás! Ez van...
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Barret001 #78433 üzenetére
Nekem a bekarikázott résznél egyszerűen elnyalódik az anyag. Nem mozog rendesen aztán és nem tudok vele erőt kifejteni.
Aztán vettem egy ilyet (mondjuk ennél olcsóbban): [link]
Már lassan semmiben nem lehet megbízni, de van egy Hans csavarhúzóm is és nagyon tartós. Talán ez vállalható márkának tűnik, de nem ástam bele magam a témába, lehet van ennél olcsóbb és jobb is.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #78432 üzenetére
Köszönöm . Szerzek még egy pár ilyet és rá állok a nagyüzemi javításra .
j.bravo: . Van egy kicsit repedt kalapácsnyelem, ha találok zöldsárgát, majd azzal tekerem körbe .
-
válasz Stylewars_kp #78435 üzenetére
Az Aldiban vettem, szerintem erőst hajaz a Hansodra link
Csak tán a felébe se került, és a szokásos 3 év garival.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
PitLee
őstag
válasz Stylewars_kp #78435 üzenetére
A szomszédos település vasboltjában porosodott egy szintén Hans, de forgatható fejű verzió, már az x-edik leárazós címke volt rajta, a márkát nem ismertem , de szemre jól nézett ki, így megvettem. Praktikus a forgatható fej, de szára nem olyan jó mint a fix fejeseknek, a két kéz nem árt hozzá.
-
betyarr
veterán
szerintetek a praktiker/obi polcairól melyik szilót vegyem?asszony kisikálta a zuhanykabin és a zuhany pereme közül a régit (nem volt már túl jó kondícióban amúgy sem) és azt kellene pótolni valami jóféle átlátszóval.melyik a legtartósabb és nem aranyáras?
-
Samus
addikt
Kellene egy jó ötlet. Kamerarendszer DVR és PoE switch (plusz egy normál switch más célokra) elhelyezésére kellene egy doboz. A spájzban van hely, oda kerülne. Először éjjeliszekrényre gondoltam, de az nagy. Utána rack szekrény jött szóba, de az elég drága...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Samus
addikt
válasz NeoPampalini #78443 üzenetére
Az éjjeliszekrény túl nagy. Fele olyan magas is elég lenne. Valami vékonyabb anyagú fadoboz is jó lenne, csak nem tudom, hogy keressem. Műanyag doboz is jó, csak ajtós kellene...
-
Samus
addikt
Elérhető áron nem találtam elég nagyot. Néztem műanyag, úgynevezett installációs dobozt (villanyszerelési cucc), de azok is nagyon drágák, pedig a méretük nem indokolná. Az még jó lenne, bár csavaros rögzítésű.
-
Dani_kp
addikt
Itt mindenki ért mindenhez is . Szoba termosztátot kellene vennem, egy régi fég gézkazánhoz, de tanácstalan vagyok.
Mindenképpen digitálisat szeretnénk. Most egy mechanikus honeywell típusú van.
Azt sem tudom, hogy vezetékes vagy rádiófrekvenciás legyen, most ugyan a "drót" miatt, ugye fix helye van, de ahhoz nem ragaszkodunk, plusz a ugye bármikor megszüntethető. Árban 10-15k. között gondoltuk. Nem kell, hogy programozható legyen, úgy sem értenék hozzá és nem is akarom megtanulni, ha árban belefér, akkor inkább legyen wi-fi-s, hogy telefonról is tudjunk hőmérsékletet állítani.Minden ötletre és véleményre kíváncsi és nyitott vagyok. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest