- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
veterán
válasz Atomgeszi #18503 üzenetére
Most olvasom ismételten az összefoglalót, ott azt írják, hogy a long range poe 4-5MP ig jo, felette necces.
És mi van, ha ennél az egy kameránál nem érdekel a poe képesség, és teszek oda egy konnektort amibe bedugok egy tápegyseget? Akkor az adatfolyamnak elég lehet a 120 méter cat5e kábel?
-
félisten
válasz cellpeti #18507 üzenetére
A PoE-képességeket az árnyékolás nem befolyásolja.
120 méteren a 8 Mp (4K) simán átmegy a Cat5e-n. Az én Reolink kameráim 6 Mbps sávszélességet kérnek az 5 Mp-es felbontáshoz.
A kamrák Ethernet-interfésze egyébként eleve 100 Mbps-os, tehát a 120 méteres kábelhossz nagyon messze van attól, hogy szűk keresztmetszet legyen.
A PoE által feladott feszültség meg ugyan nem garantáltan, de sanszosan elég a kamerának a hosszú drót túlvégén is. Amint lentebb írtam, nálam már működött.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Atomgeszi
veterán
Köszi mindenkinek
Akkor most lényegében próbáljam meg minden POE Switch meg extender nélkül, hátha jó lesz 115-120 méteren a 4K kamera.
Még egy kérdés.
A Reolinknek van direkt autó/ember felismerő kamerája. Ez úgy kb. szett árat nézve 15-20k-val több, mint a sima motion alertes.Kérdés, mennyivel rosszabb az, ha minden mozgásra jelez a kamera? Gondolom az lenne a lényege, hogy kiszűrje a fals riasztásokat.
Tehát érdemesebb a már ember/autó felismerős csomagot választani a normállal szemben?
Visszanéztem az ajánlott kábeleket, a Belden is köztük volt.
Ezt a 305 méter fekete kültéri kábelt néztem ki tőlük, jó lesz? [link] -
félisten
válasz Atomgeszi #18512 üzenetére
Nem olyan drágák az emberfelismerős Reolinkek. Én a sima 510A-kat 55 euróért vettem -- igaz, a szettekben a Reolink nem igazán nagyvonalú.
Az viszont biztos, hogy kb. 5x annyi a mozgásérzékelős riasztás, mint az emberérzékelős, pedig a kritikus területeket kizártam az érzékelésből.
Magyarán: emberre csak elvétve van fals riasztás. Ezért aztán nem is hiányzik az NVR, bár a vaddisznókat szívesen lefülelném...
MaCS
-
félisten
válasz Atomgeszi #18515 üzenetére
Az erősáram melletti vezetést nyilván jobb kerülni, de valójában nem sok hatása van. Az 50 Hz nem zavar be érdemben az Ethernet 100 MHz-es frekvenciatartományába.
Nálam a jelzett 130 méter Cat5e kábel a villanyszerelők áldásos tevékenységének köszönhetően végig a 230 voltos villanyvezetékkel szorosan egy csőben fut. SEMMILYEN különbséget nem tudtam mérni a "nincs feszültség / van feszültség / van feszültség 15 amper terheléssel" állapotok között.
MaCS
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Próbálgattam informálódni a sok hozzászólás és a téma összefoglalóból, de elvesztem a sok információban.
2 kamerát tervezek előre és hátra a házunkhoz. Egyik helyen már van Cat7 kábel kiépítve, a másikhoz most tervezem. Szóval POE-s kamerát keresek.
Előre jo lenne drom a mennyezetre, hátra pedig falra szerelhető verzió.
Bent van wifi TP-Link router és TP-link switch is.
Tudjam a kamerát online mobilról is nézni, de rögzíthetne is, akár NAS-ra vagy USB-re (van a Wifi routeren) vagy kártyára. Akár elég lenne csak a mozgásokat felvenni.Melyik márkát és mit ajánlotok? Gondolom kell pluszba még egy POE-s switch vagy más kiegészítés.
Köszi!
www.somansky.com
-
bla255
csendes tag
Sziasztok!
Hikvision eszközeit nézegetem és szembe tűnt egy dolog, mely nem világos számomra, hogy konkrétan mit jelenthet.
Néhány eszköz Megnevezése-Típusa után még egy (C) jelölés van, mely jóval olcsóbb is, mint a nem (C) végződésű verziók. A kérdésem az lenne, hogy valaki tud erről valamit, mi a különbség a sima és a (C) végű között?
Néhány eszköznél láttam, hogy Firmware frissítés kifejezetten a (C) végűekhez készült manapság, de ettől tovább nem jutottam a témában.Rögzítőnél példa:
Hikvision DS-7104NI-Q1/4P/M (C)
DS-7104NI-Q1/4P/M -
vacs
Topikgazda
-
bigrock
Topikgazda
válasz jézusom #18522 üzenetére
Ez csak szoftvertől függ.
Az Acusense-s Hikvisionoknál meg lehet adni pl. perspektívát, azaz ha egy ember 10m távolságből 1.7m magas, akkor az 30m távolságra már csak 1m és így tovább. Nyilván ez függ az optika paramétereitől is. Viszont, ha Gazsi bácsi 30m távolságban négykézláb jön haza a kocsmából, azt bízvást össze fogja a kamera téveszteni egy megtermett kutyával... -
Atomgeszi
veterán
válasz MaCS_70 #18517 üzenetére
Láttam már én is ilyen szentségtörést panelben pl havernál, ő sem tapasztalt semmi negatív dolgot, ettől függetlenül a szabvány az szabvány.
Mivel 115 méter hosszú színt akarok bekamerázni, ott van hely akár 1 méterrel arrébb is húzni a gyengeáramot az erőstől szerencsére.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi Hiseeu szettről mi a véleményetek: WNKIT-4HB312
Kuponnal cseh raktárból megvan kb 44ezerből. -
félisten
válasz markussandor #18529 üzenetére
Ha alig tud spórolni a jobb, de egyelőre kihasználatlan többlettudású megoldással szemben, akkor miért ne azt válassza, amelyik minimális többletkiadás mellett a jövőállóbb?
Én vagyok az, aki itt rendszeresen emel szót a felesleges túlméretezések ellen, sőt, védi a Cat5-öt (amit már nem igazán kapni...) -- de új beszerzésnél most már nem mennék Cat6 alá, mivel nincs értelme. (Kivétel, ha olyan hülye helyre kell befűzni, ahová a Cat6 nem fér be.)
MaCS
-
vacs
Topikgazda
válasz Somansky #18518 üzenetére
Szia.
Igen, egy PoE switch kelleni fog.
Ha csak 2 kamerát tervezel, akkor a nas is elegendő lehet a felvételek tárolásához.
A komolyabb kamerákban vannak olyan extra funkciók, mint az ember és gépjármű felismerés, ezeket én nem tudom hogyan kezeli a nas, kérdezz rá a nas topikban!
Nem írtad, hogy mekkora területet akarsz figyelni, illetve mekkora az anyagi kereted.Szerény véleményem szerint:
- A brand gyártók: Hikvision, Dahua pl
- B brand gyártók: Reolink, Annke pl
- C brand gyártók: Hiseeu, Besder és társaik pl-cobra- : a linkelt szettet nem fogjuk neked jó szívvel ajánlani, wifi rendszert alapból nem ajánlunk, a kamera 2MP-en is csak 12 fps-t tud, a hozzá való Eseecloud app-ról nem tudjuk, hogy mennyi működik stabilan!
Itt az olcsóbb kínai rendszerből az Xmeye/Icsee appal működőket szoktuk ajánlani, ha valaki olcsó kategóriásat keres!
Topik összefoglalót olvasd el, sok hasznos infót találsz ott![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Morris
veterán
Ha egy kamera switchen keresztül kapcsolódik az nvr-hez akkor a kamera menüjében tudok neki fix ip-t adni? Dhcp-t kikapcsoltam.
A lényeg, hogy áramszünet után ne tudjon másik ip-t kapni, mivel a rögzítőben manuálisan van beállítva a kamera ip címe. -
-
Morris
veterán
Kipróbáltam. Elvileg jónak tűnik.
Bigrock: azt nem tudom, hogy kell. Annyira nem értek hozzá
Egy TP-link archer c5v4 router-re van kötve az egész rendszer.
Tegnap firmware-t frissítettem rajta, mert dobálta az 5GHz wifit.
Aztán akkor láttam, hogy amíg csináltam a garázsba a villanyt, áramtalanítottam és munka végén nem volt 2 kamera elérhető.[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz MaCS_70 #18532 üzenetére
Ha az a terv, hogy a kiépített kábel kizárólag a kamerákat fogja kiszolgálni, akkor továbbra is feleslegesnek tartom a drágább Cat6 kábelt. Persze mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Az újabb technológiáknak kevesebb a sávszélesség igénye. A h.264-es 4 MP-es kamerám maxra tekerve igényel kb 15 Mb/s-ot, az 5 MP-es H.265-ös kamerám maxra tekerve beéri 6-8 Mb/s-al.
-
lockdown90
senior tag
Hello!
Mik az ajanlott bullet cam-ek otthonra (belterbe) mostansag? Blue Iris kompatibilitas fontos lenne, szval kb Reolink kizarva, lehetoleg olyan ami nem csak a sajat vendor locked szoftverevel mukodik.
[ Szerkesztve ]
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
félisten
válasz markussandor #18540 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, vélhetően egy sima Cat5 kábel is elég.
A nagy kérdés az, hogy mennyit tud megtakarítani a gyengébb kábellel -- már ha egyáltalán. Szeptemberben fejeztem be egy ház bekábelezését, elhasználtam bőven száz méter feletti UTP-t. Amikor tavasszal kezdtem, még Cat5e-vel indítottam, mivel én sem láttam értelmét a drágább vezetékezésnek. Nyáron aztán fordultak az árak, és konkrétan olcsóbb lett a Cat6, de ha csak kicsivel drágább is lett volna, akkor is azt vettem volna.
MaCS
-
Somansky
aktív tag
Köszönöm!
Elől kb. 6x5m-es es terület, hátul 7x5-ös terület kb.
Elöl lenne mennyezet, de hátul csak fal, ahova felszerelhető a kamera.
Ezt a drom és ezt a kamerát néztem ki. Az utóbbi falra is szerelhető elforgatva a talpat, vagy felejtsem el és vegyek oda is drom kamerát tartóval?A Nas (QNAP) leírásában megnéztem mivel kompatibilis, ha a nas sajat rendeszerét használom és ezek benne voltak. De beállítható a kamerában is hova mentse? Pl egy megosztott mappába?
www.somansky.com
-
Morris
veterán
válasz Somansky #18548 üzenetére
A dóm kamerát általában bejárati ajtó fölé szokták rakni. Oda, ahol elérhető fizikailag. Emiatt vandálbiztosak is. De a ha nem erre kell, akkor inkább ne ezt. Emiatt drágábbak is.
A turret/bullet terület megfigyelésre jó inkább. Én ezek közül választanék.
A 4mp meg kevéskének tűnik. Ha már árban elérhető, érdemesebb 4k-t választani. Fisotech, Annke szintén Hikvision. (oem brand) Nyugodtan nézhetsz ezek közül is. Reolink szintén kiváló. -
Somansky
aktív tag
válasz Morris #18549 üzenetére
Köszi!
Annke itthon nem kapható, igaz? Ahogy látom ezt a NAS nem támogatja, de végül is NAS-ra tud rögzíteni maga a kamera.
A Dóm kamera a bejárathoz kerülne előre. Hátra lenne a turret. Ahogy látom a karja felfelé áll a képen, de ez oldal falra is rögzíthető igaz?www.somansky.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest