- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. IP kamerát szeretnék vásárolni,a bejárati kapu megfigyelésére. A hàlószoba ablakba belülre ,ha kirakom a kamerát, éjjel az üveg miatt visszaverődik a fénye,vagy a felvételnél ez nem lesz zavaró? Ha igen, inkább akkumulàtorosat szeretnék,amit ki is rakhatnék. Kérdésem,hogy mi az ajánlott ebben a kategóriàban,wifis,1 db, szeretném,ha felvenne legalább 2 napi anyagot,de ,ha aksis,akkor gondolom csak a mozgàsra kapcsol be pár másodpercre? Köszönöm a segítséget.
-
sambenez
addikt
válasz Viiktor1989 #18351 üzenetére
Belülről éjjel semmit nem fogsz látni.
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Egy optikai zoomos kültéri Wi-Fi IP kamerát szeretnék venni.
Nem lesz hozzá NVR, csak SD kártyára rögzítsen, mobilról rá tudjak nézni.
A viszonylag nagy megfigyelési távolság (≈50m) miatt kellene a min. 5x optikai zoom, nem szükséges nagy látószög.
Egyelőre ezt találtam, ami nagyjából megfelelne képminőségre is: [link]
Tudnátok ajánlani valami hasonlót 50-70K-s ár környékén?-= Pancsermeste® =-
-
vacs
Topikgazda
válasz Pancsermeste #18353 üzenetére
A minden képpen wifis kell, akkor pl Reolink RLC-511WA.
De 50 méterhez én már 8MP-es kamerát tennék, akkor pl Reolink RLC-811A, de ebben nincs wifi!
Viszont mindkettő tudja az ember és gépjármű felismerést.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
eumano
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerrintetek hogyan oldható meg az alábbi probléma:
Adott 1 kamera a 4-ből amely nagyjából 140-150 méterre helyezkedik el az NVR-től és sajnos a kábel már nem bírja. Amennyiben félútra valamilyen hálózati eszközt teszek be pl.: egy switch-et és onnan viszem tovább akkor már jó lehet a dolog? Egyáltalán UTP kábel esetén lehet jelet erősíteni?Segítségeteket előre is köszönöm!
Robi
-
bigrock
Topikgazda
válasz eumano #18356 üzenetére
Miből gondolod, hogy a kábel nem bírja ?
Be kell tenni az NVR mögé egy PoE switchet (a maiak általában tudnak 250m -t is 10 mbit sávszél mellett, pl. Hikvision, Dahua, Maxlink, stb...) és fog működni a kamera.
Illetve, amit kérdeztél, az is jó megoldás, csak ez civilizáltabb. -
eumano
tag
válasz bigrock #18357 üzenetére
Jelenleg az alábiak szerint néz ki a dolog:
Router össze van kötve az NVR-el, majd a Reolink NVR-be érkeznek az IP kamerák kábelei.
A kamerák közül a 100 méter alattiak hibátlanul mennek, a másik kettő esetében viszont se kép se hang.
Ha azt a másik két kamerának a kábelét a routerbe dugnám lehet, hogy menne a dolog, tekintve, hogy a router az ugye switch funkciót is el tud látni nem? -
eumano
tag
-
bigrock
Topikgazda
válasz eumano #18359 üzenetére
A közelvégi routerrel nem fogod tudni lekezelni a két távoli kamerát, kizárólag extended PoE switch-el, vagy a közbe iktatott switch megoldással. A távolvégi router AP módban akár működhet is, de elég nyakatekert megoldás, nem beszélve arról, hogy hogyan táplálod meg a kamerákat.
-
bigrock
Topikgazda
válasz eumano #18361 üzenetére
Ezt ugyanúgy PoE-vel kell megtáplálni. Egy ilyen eszközpáros+a hozzá való tápegység árából már meg is van a PoE switch. Ami, tegyük hozzá, minimum 4 eszközt tud kiszolgálni, míg ez az eszköz csak egyet, minden kamerához kell egy ilyen. Előnye egyedül a gigabit sávszél, ami viszont IP kameránál teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Vásároltam egy RLK8-810B4-A rendszert.
És beszéltem egy kamera rendszeres illetővel és azt mondta nem lesz jó, mert folyton takaritgatnom fog kelleni, mert a pók bele költözik abba a kamera első részébe, illetve amilyen poros időjárások vannak állandóan poros és homályos lesz.
Illetve, h bárki simán leüti mivel csak 3 csavarral van felfogatva és inkább vegyek hozzá egy biztonsági tokot pluszba, ami erősen van rögzitve menetszárral.Viszont nekem ez eléggé gyanús, h rendeljek tőlük inkább mivel az sokkal jobb lesz. Persze ugye mikor kérdeztem, h az a rendszer mennyi nem mondott árat, mert, h fel kell mérni pontosan.
Nektek mik a tapasztalataitok ezzel?
Köszönöm, tisztelettel Ervin
-
Erwinke
aktív tag
Igen.
Viszont azt próbáltam, h ha az ablakba raktam akkor csak az üveg tükröződött sötétben az infra miatt. És nem tudom az a plexi v üveg, h tükröződne éjjel ezáltal nem látna ki a tokból. Meg, h is férne bele ... Illetve azért elég massziv egy szerkezet ez, nem tűnik egy könnyen tönkre tehetőnek. -
vacs
Topikgazda
válasz Erwinke #18365 üzenetére
Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb telepítős a saját termékét ajánlja, az az isten, minden mást szidni fog, lényeg hogy tőle vásárolj!
A kamerát tedd 3-4 méter magasra, akkor nehezebb leverni, illetve próbáld elrejteni gerenda mellé, eresz alá stb.
A pókok, bogarak mindig szeretni fogják az infát, az Ő rendszerét is betámadnák, az is hülyeség, hogy "állandóan poros és homályos lesz"!
A Reolink RLK8-810B4-A egy 8MP-es, 4K-s rendszer, nagyon hatékonyan működő ember és gépjármű felismeréssel (ezt saját tapasztalatból mondom) ... kíváncsi lennék Ő mit ajánlana helyette és mennyiért!
Remek rendszert vettél, elégedett leszel vele!(^)(>.<)(^)
-
Atomgeszi
veterán
Háznak a sarkára rakott kamera gondolom ellentétes oldalra szokott nézni, ugye? Mekkora látószögű kellene ehhez, hogy lefedjék a köztük lévő 10 méter távolságot?
Ja az eresznek a lambériájára tudnám tenni, mert sötét színű a pác, és nem virítana a fekete kábel a fehér homlokzaton.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz Erwinke #18365 üzenetére
Reolink van nekem is, kollegámnak is.Teljesen jó választás. 👍
Nettó f@szság amit mondott. Olyat még nem hallottam, hogy a Hikvision-re nem száll a por 😁 Sőt láttam már pár "menő" kamerát, egyikre sem volt ráírva, hogy spider free 😂
Ez tényleg így van ahogy a kollega is írta. Amit ő telepít, az az istenkirálysirálycucc...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Dictator^
veterán
egy gyors kérdés még hikvisionnel kapcsolatban, pár eszköze neve végén van egy (C) jelölés..
ez mit jelől náluk? végignéztem mindent, végigkerestem olyan terméket ahol a datasheetben teljes egészében minden paramétere listázva van az azonos terméknek, de ott még olyat is találtam, hogy ip66 meg ip67 védelem is különbözik, pedig totál azonos a típus..
segítenétek még ebben?[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Egy Tapo C310-es kamera applikàciójàról szeretnék kérdezni. Van egy olyan rész,hogy Észlelés és Riasztás-Aktivitás értesìtések. Na most én minden mozgàsról értesítést kapok a telefonomra. Hogyan tudnàm megoldani azt,hogy csak akkor jöjjön értesìtés,ha terület behatolàst vagy határ átlépést észlel a kamera? Köszönöm a választ
-
Kiskokó
veterán
Hello
Ért itt valaki nagyon nagyon Hikvison cuccokhoz?
Van egy meglévő Hikvision analóg kamerarendszerem. A felvevő kezel 2 IP kamerát is.
Telepítve lett egy Hikvision KIS603 IP kaputelefon.
A kaputelefon képét simán sikerült a meglévő Hikvision elérhetőséghez hozzá adni. Telefonon elérhető meg minden, viszont nem lehet elérni sehogy sem, hogy ennek az egységnek a képét is mentse a kamerarendszer felvevő egysége?A kaputelefon IP kamera részét nem lehet manuálisan a felvevő egységben megadni?
(aki szerelte azt mondta szerinte nem, mert ez "más IP")
Köszönöm| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
vacs
Topikgazda
válasz Atomgeszi #18376 üzenetére
Most már itt az ideje, hogy elolvasd a topik tetején lévő összefoglalót, a kábelezés is benne van, linkekkel együtt!
Viiktor1989: ha van rá lehetőség, akkor okosan jelöld ki a figyelendő területet, a fákat és bokrokat és minden egyebet amit fújhat a szél, azt vedd ki = NE figyelje a kamera!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Atomgeszi
veterán
Szoktam olvasgatni, mindet, de egyelőre még túl sok az információ. És nem is akarok hülyeséget csinálni, hogy rosszul kábelezek le valamit aztán kidobom a pénzt a drága fekete kábelre.
Viszont akkor egy konkrét kérdésem még lehetne?
Így raknám fel a 810-es kamerákat. Egymással átellenben néznének, így vajon arra a gerendára jó lehet?
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #18375 üzenetére
Úgy néz ki, a PTZ is feltétel lesz, mivel időnként változhat a cél objektum, és macerás lenne mindig az oszlopra mászni.
Reolink végképp kiesni látszik, €300 alatt nem találtam megfelelőt. (pl:RLC-523WA)
Persze, a gagyi alis cuccok is 150-200 dolcsi körül mozognak, melyek (legalább elviekben) teljesítik az igényeket. Hát, ha nem, akkor így jártunk...-= Pancsermeste® =-
-
vacs
Topikgazda
válasz Pancsermeste #18383 üzenetére
Reolink E1 Outdoor?
Ptz forgatható, 5MP, 3x optikai zoom, ember és gépjármű felismerés.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
félisten
válasz Atomgeszi #18381 üzenetére
Cat6e kábel elméletben hivatalosan nem létezik, csak Cat6 és Cat6a.
A kültéri kamerák BŐVEN 100 Mbps alatt forgalmaznak -- én a Reolink E1-esemet véletlenül egy Cat3 kábellel üzemeltem be, sikeresen.
Úgyhogy a Cat5e (vagy ha még találsz elfekvőt, a Cat5) simán jó lesz.
Ha direkt napfénynek van kitéve, nem hülyeség a kültéri kivitel, nem sokkal drágább, mint a beltéri. Bár hozzátenném, hogy nálam bő 15 éve megy egy kb. 70 méteres Cat5 vonal, végig 230 volthoz fűzve, közvetlen napfénynek, esőnek, kozmikus sugárzásnak és szomszédi átkoknak kitéve, és nem csak hogy működik, de az öregedés jeleit érintésre sem produkálja.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Reolinkeseket kérdezem:
A kamrák által a kártyára készült felvételeket hogyan tudom törölni? Egy idő után már valahogy nem olyan izgalmasak...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Furcsaság állt elő a minap. Van egy 8 csatornás Hikvision DS-7608NI-E2/A rögzítőm, ezen 3 db kamera "csüng". 2 db 4 mp-s, illetve 1 db 8mp-es. 1 hónapja szereltem fel őket, tökéletesen működtek, ma reggelig. 3 kamerából 2 (a két 4mp-es) nem ad képet az IVMS-ben. A 8 mp-s tökéletesen működik. Webes felületen elérem a kamerát, kép is van rajta. Tippje van valakinek hogy mi a lehet a gond?
Hálózat rendben van, NAS-ról 100Mb/s-el másolok, illetve a pingelni is tudom őket folyamatosan, nincs szakadás.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
A rögzító volt a ludas... Besz@rt. Visszaraktram a régit, 4 csatornás Hikvison. Ezzel, mint a zsebóra úgy indult.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
iceQ!
addikt
***Update 2***
Csak nem jó. Ma reggel ismét nem láttam az élő képet a IVMS-ben. Valszeg valami elromlott. Találkozott már ilyennel más is? Figyem egy elektro műszerészhez, hogy nézze át mi a gond?!
-
-
iceQ!
addikt
+bigrock
Rögzítővel lesz a gond. Tegnap szétszedtem, összeraktam. Összes hdd rendben van, megnéztem hdsentinellel.
Ivms-ből mindkettő fent van. Régi rögzítőt visszaraktam egyből jó az elő kép. Viszont mi a gond akkor a nagy rögzítővel? Miért sz@rik be egy idő után? Táp esetleg lehet gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest