- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz nimfas #19802 üzenetére
Neked kell tudni hány pixelből ismersz fel egy autót, vagy embert. De el lehet engedni, nézhetsz másik kalkulátort. Tudni kellene mit is akarsz kiszámolni. Szerintem az a releváns, hogy mekkora látószöget igényelsz, mivel a felbontás az 4MP lesz (2MP már kezd régimódi lenni), hacsak nem sokat tudsz költeni valami 4k kamerára. A kapu szélessége, meg a kamera távolsága is adott.
Így az egyetlen változó a látószög, de ha nem bÍzol a számitásokban, meg nem is biztos hogy pont olyat találsz, vehetsz varifokális kamerát is.Amúgy meg nem kell túl lihegni, nem minden kameránál tudsz másik optikát kérni, meg mivan akkor ha nincs kicentizve...
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Kezdő kérdésem van.
Most ismerkedek egy Dahua IPC-HDW2231T-AS-0280B-S2 kamerával.
Csak egy rövid ideig tudtam tegnap foglalkozni vele. A helyi hálóm 192.168.2.x címen van. Próbáltam megtalálni a kamerát, előbb siker nélkül, már azt hittem, hogy rossz a vadonatúj kamera, végül a Smart pss alkalmazás meglátta. A MAC cím stimmel, az IP címe pedig 192.168.1.168 ha jól emlékszem az utolsó tagra. Pingelni, belépni nem tudtam.
Nagyjából eddig jutottam, majd estére tudom folytatni az ismerkedést.
Persze azóta is ezen pörgök és most esett le, hogy gondolom ez a cím van alapból beállítva rajta. Valamilyen módszerrel be kell rá lépni és átállítani a helyi hálóm címére.
Jól gondolom?
Bocsi, ha nagyon láma vagyok még! :) -
vacs
Topikgazda
válasz Digger #19804 üzenetére
Szia.
A topik összefoglalóból:
IP kamera paraméterezése router nélkül, közvetlenül laptop-ra kötve.
A benne lévő videó véletlenül épp Dahua kamerákról szól.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
Szia.
"Mennyiben változtat az áron az emberi alak felismerés?"
Gyártótól függ, hogy mennyivel lesz drágább, de szerintem jobb ha tudja.
"A hozzá tartozó appok ingyenesen elérhetőek?"
Igen.
A max 15 méterhez elég lesz 4-5MP-es rendszer.
A közepes, jó ár/értékű kategóriából mi ezeket szoktuk ajánlani:
Reolink: 8 kamerát támogat a rögzítőjük, hozzá RLC-510A vagy 520A (ezekben van ember és gépjármű felismerés).
Annke: ez is jó és ajánlott, de én itt nem tudom, hogy melyik 4-5MP-es kamerák tudnak ember és gépjármű felismerés.
Nihill, Morris, Lógagéza stb talán adnak Annke tanácsot!maglew:
"ha ennyire gagyi a szoftver része?"
Nem gagyi, szándékosan ilyen zárt!
Írtam, hogy Imou Ranger, ha nem tetszik akkor Reolink E1 széria, de vehetsz Hikvision-t is,(^)(>.<)(^)
-
nihill
őstag
Annke-ből az 5MP 4 kamerás szett 316$, a 4K szett emberfelismeréssel + jobb NVR-el 383$, egyértelműen a 4k szett éri meg. Plusz kamerának (6-ot írtál esetlegesen) pedig vehetsz NC400-at amit írtál is, nagyon jó kiegészítő kamera, éjjel infra nélkül lát a sötétben ráadásul színesben (csodát persze nem kell várni tőle de nagyon jó cucc), emiatt akár rejtett kamerának is jó ha feketére fested és úgy tudod elhelyezni. (az NC800 pedig a full extra kategória, jelenleg egy késő délutáninak megfelelő színes képet ad a kertemről, bármilyen segédfény nélkül, miközben kinn koromsötét van. Az 50m-re lévő kerítést szemmel nem is látom, (igazából már 20-re se látok semmit) ezzel meg meg tudom számolni rajta a deszkákat. Hihetetlen. Pár nap és kész róla a tesztem, csak megvártam hogy hold nélküli éjszakák legyenek, úgy még ütősebb lesz az eredmény)
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz nihill #19808 üzenetére
NC800 azért 90eFt, biztos szuper, de ez 153eFt-ért bíztató (Komplett rendszer). [link]
Én Hikvision-t néztem itthonra, 280eFt lenne a jobbik felvevővel a 4 kamerás 4MP ColorVu-s rendszer 1TB Hdd-vel. Ha fele ennyiből is kijön egy közel olyan minőségű éjjel is színesben látó én nem vagyok az elrontója semminek. -
nimfas
addikt
válasz nihill #19808 üzenetére
Na találtam egy jó részletes összehasonlító videót... 10 féle éjjel színesben látó kamera tesztje. Hátha más is bajban van a választással.
[link] 10 Color Night Vision Cameras TESTED - Hikvision, Dahua, Reolink, Lorex, Amcrest, Annke
Final Rankings:
#1 Hikvision ColorVu 4mp (2.8mm)
#2 Annke NC800
#3 Amcrest 4mp
#4 Annke 4mp
#5 Lorex Nocturnal
#6 Dahua 4mp Turret
#7 Reolink RLC811A
#8 Uniview 4K Lighthunter
#9 VikViz 8mp
#10 Dahua 4K DomeKár hogy az Annke NC800 2x annyiba kerül mint a Hikv... igaz az 8MP-eles.
-
b1sti
senior tag
Nagyon szépen köszönöm Nektek!!!
-
b1sti
senior tag
Viszont felmerült bennem egy kérdés. Bár valószínű nem kivitelezhető a dolog, de azért megkérdezem. Amennyiben NAS-ra szeretném a rögzítést, akkor is kell a recevier? Elnézést ha hülye kérdés.
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Annke C800-as kamerát. Ha kültérben a ház falára szeretném felszerelni, akkor ahhoz kell kötődoboz, vagy csak esztétikusabb?
Ezek a kötődobozok univerzálisak, vagy csak a gyári jó hozzá?Köszi.
Zoli -
tmindegyi
csendes tag
válasz tmindegyi #19797 üzenetére
Válaszolok magamnak, jól jöhet másnak is ;)
Az ok, hogy külön user van létrehozva a távoli nézegetéshez. Amikor az új usert megkreáljuk, és ptz kamerához is van joga, akkor a ptz bepipálásakor be kell x-elni, mely kamerákhoz van joga mozgatni. Ha akkor van a user megkreálva, amikor még nincs meg az adott kamera, mint az én esetemben, akkor ahhoz nem lesz joga. Bölcs módon az ivms nem azt mondja, hogy a kamera mozgatásához nincs jog, hanem fekete kép. Mert logikus ;)
Lényeg, user újra kreálása megoldja.
Hogy lokálban, azonos subnetből mért megy, azt döntse el, aki ért hozzá ;) lényeg, megy már távolról is.
-
nimfas
addikt
Ha megveszem a 8 kamerás Annke rögzítőt 4db Annke kamerával, azt a későbbiekben csak Annke márkájú vagy tetszőleges IP kamerával bővíthetem?
Továbbá ha egy belső hálózatra lesz kötve, de egy másik helyen egy Switch-en keresztül attól még megtalálja vajon a DVR a hálózaton? Tehát nem szükséges direkben bedugni a hátuljába?
-
nihill
őstag
válasz nimfas #19823 üzenetére
1. Az Annke NVR nem zárt rendszer, sokféle protokollt ismer, nagy az esélye hogy tudja rögzíteni más gyártó kameráját is. (a gyártó függő extra funkciók kezelése, ahogy Morris is írta, persze kérdéses, de ez kb. minden más rendszerrel is így van szerintem)
2. semmmi gond a külső switch használatával, akár az összeset is lehet abba dugni és az NVRbe egyet sem, ugyan úgy működni fog.Nemrég írtam itt egy Annke NVR tesztet, ott van az összefoglalóban is, abban mindez benne is van.
Kicsit vissza olvasva látom NC400-as rendszert szeretnél? Nem lebeszélni akarlak róla mert jó cucc, de én magamnak biztosan C800-ból építeném ki a rendszeremet és az NC400 csak plusz kamera lenne ahova még kell.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz nihill #19824 üzenetére
Köszönöm a választ!
"1. Az Annke NVR nem zárt rendszer, sokféle protokollt ismer, nagy az esélye hogy tudja rögzíteni más gyártó kameráját is."
Maximum Hikvision kamera lenne mellé telepítve, csak nem vesznek össze a "tesók"."2. semmmi gond a külső switch használatával, akár az összeset is lehet abba dugni és az NVRbe egyet sem, ugyan úgy működni fog."
Tehát akár a kamerák lehetnek egy switch-en ami a routerbe van dugva és a rögítő egy másik kábelen lóg ami szintén a routerből indul. Ha jól értem a lényeg, hogy egyazon belső hálózaton lógjon mindegyik eszköz?
Nekem az éjszakai színes kép tetszik pont azért néztem ki az NC400-as kamerákat. :-)
Vagy túl van hypeolva a dolog szerinted?Kérdés, hogy a jóval nagyobb képfelbontáshoz társított nem sokkal nagyobb érzékelő milyen képet ad nappal és éjjel?
C800:
Image Sensor1/2.5" (0,4" átmérő)
Video Resolution8MP (3840 X 2160@15 fps)NC400:
Image Sensor 1/2.7" (0,37" átmérő)
Video Resolution4MP (2560 X 1440@20 fps)Egyébként maga a terület keskeny, hosszúkás, max a telek hátsó részére lenne jó a 4K kamera, mert ott nagyobb a terület, a többi helyen 3-5 méter szélességet kell lefedni, madj dobok fel egy skiccet a helyszínről.
-
nihill
őstag
válasz nimfas #19825 üzenetére
Az NC kamerák éjjel is színes képe jó és hasznos dolog, nem véletlenül van nekem is 2 ilyenem. + nappal is tud még javítani a helyzeten ha borongós sötétes az idő.
Viszont a C800-nak annyira tűéles a képe, hogy (szerintem!) az minden más előnynél hasznosabb.
De az NC-vel sem fogsz mellé nyúlni nem azt mondom, 3-5m-en annyira nem is mérvadó a különbség. De pl. 10+m-en már nagyon megveri a C800. -
lipido
senior tag
Sziasztok. Ez a tapfelado eleg jo aron van. Lehet ebben valami turpissag? Koszi
-
nimfas
addikt
NC800:
CameraI Image Sensor: 1/1.2" Progressive Scan CMOS
Video Resolution
50 Hz: 20 fps (3840 X 2160, 3072 X 1728)
25 fps (2688 X 1520, 1920 X 1080, 1280 X 720)
60 Hz: 20 fps (3840 X 2160, 3072 X 1728)
30 fps (2688 X 1520, 1920 X 1080, 1280 X 720)NC400:
Image Sensor 1/2.7" Progressive Scan CMOS
Video Resolution
4MP (2560 X 1440@20 fps) -
nimfas
addikt
válasz nihill #19827 üzenetére
Csináltam egy nem szép, ellenben még csak nem is méretarányos rajzot a "terepről" hátul a kert felé van szép nagy terület, oda tennék egy 4K-C800 kamerát, meg esetleg a ház elejéhez ami kékkel van jelölve, ott a kerítés kb. 15 méterre van. A rajzon a méterek stimmelnek.
A műhelyek közt át tudom vinni a Cat5e kábelt, a házból viszont lehet hogy 240V hálózaton vinném ki a netet (adó vevő eszközzel). A házon lévő kamera a házban lévő routerben, vagy Switch-en lesz dugva, a rögzítő a műhelyben lesz.
De ha meglátásod szerint mashova kéne tenni a kamerát.... Ötleteket elfogadok. 😁
-
nimfas
addikt
válasz sambenez #19837 üzenetére
Olyan 15 méter széles a telek. 2,8mm kamera szerintem befogja az egészet a szög alapján legalábbis. N fontos az egész, bal oldala ahol a kocsik vannak a lényegesebb, de ha látszik az egész az sem baj. A szűkebb hátsó részekre gondoltam 4 mm-es kamerát, de színes éjszakaiból Annke nincs (Hikvision van, 40eFt) 🙂
-
nimfas
addikt
válasz nihill #19839 üzenetére
Jó elképzelés, balról a 2. Kamera kivételével. Nem jelöltem, de ott a házhoz építve van egy külső tároló az totál holttér lenne miatta. De a többi erősen megfontolandó. Az első kerti kamerát csak azért tettem a másik sarokra mert abban a szobában van a router, nas is. 😁 Köszönöm az ötletet! A szögekből 90 fokra tippelek, 2,8-as mindenhová?
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Arrol van valakinek tapasztalata, h imou kamerak mukodnek-e nem markaazonos nvr-el? Koszi
-
vacs
Topikgazda
válasz lipido #19843 üzenetére
Szia.
A Dahua nvr 99% hogy megfelelően kezeli (ha mégsem, akkor 14 napon belül visszaküldöd).
Egyéb nvr is kezeli, csak az extra funkciók (pl emberfelismerés) működése nem garantált.Nálam az olcsó nvr board is kezeli a Reolink kamerámat, mozgásérzékelés, terület kijelölés működik, csak az emberfelismerés nem, emiatt tettem vissza az sd kártyát!
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
válasz lipido #19845 üzenetére
Nem írtad a kamera típusát, de ha tudja az onvif-et, akkor igen lehet az élőképet nézni bármilyen nvr-en keresztül, közben pedig sd kártyára rögzít!
Viszont ilyenkor a felvételt visszanézni az nvr-en keresztül nem lehet, csak a saját imou app-on fogod látni!(^)(>.<)(^)
-
nimfas
addikt
Annke : [link] I91BL01-V3 (Mic+AI) Ez alapból tudja már a kocsi és ember felismerést ha jól gondolom. Jól gondolom? Olvastam hogy a sima Mic-es változatnál FW csere volt szükséges, de akkor alapból ezt rendelném már. Leírásában nem láttam sajnos azért kérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest