- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
sziasztok,
Használ itt valaki Frigate-et? Vagy más fajtát?
Több értelme van ennek mint egy gyári NVR-nek?Esetleg vett hozzá ilyet is [link] Coral usb gyorsító.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Vajon, ha egy ilyet felszerelek a lakásba (router, és kamera UPS-re kötve, kamera és a router között ethernet), akkor tud FTP tárhelyre rögzíteni?
[link] -
mecsek20
tag
sziasztok,
Van 3 reolink ip kamerám a nyaralóban, szeretném rögzíteni a felvételeket. Eddig angelcam.com-ra lettek mentve a felvételek, de tavaly jelentősen árat emeltek, így már nem éri meg.
Arra gondoltam, hogy veszek egy synology NAS-t és erre feltelepítem a Surveillance Station alkalmazást és erre menteném a felvételeket.
Viszont a NAS nem a nyaralóban lenne, hanem a lakásomban, és neten át küldeném rá a felvételt. Nem szeretném a nyaralóban hagyni a rögzítőt, mert betörés esetén azt is ellopják.
Működne ez így szerintetek? -
TillaT
tag
válasz nihill #19948 üzenetére
"A smart funkciók csak akkor működnek ha a rögzítő is támogatja, vagy saját magára (SD) rögzít. E nélkül természetesen a sima alap videó az nyugodtan rögzíthető."
Nem vagyok avatott a témában, ezért nézzétek el, ha butaságot vagy túl triviális dolgot kérdezek.
1., A kamera által az SD kártyára rögzített felvételek elérhetők (megnézhetők, kimásolhatók, törölhetők) hálózaton keresztül egy PC-vel vagy magával az NVR-el? (Gondolom, ehhez nem kell mindig kiszerelni a kártyát, mert nagyon munkás lenne, ha a ~3 m magasan lévő kamerákat ilyen célból mindig fizikálisan is macerálni kellene. )2., Mit jelent a sima alapvideó megfogalmazás? (Az NVR-en a rajta beállított -nem smart funkciók- szerinti rögzítés videóját? Tehát az NVR -ami nem kezeli a smart funkciókat- rögzít mindent normál mozgásérszékelés szerint. Azt az eseményt is (vonal átlépést, ember és jármű felismerést -hiszen ezek is mozgások), amit a smart funkciókat kezelő kamera önmagában is rögzít az SD kártyájára? Az ilyen eseményekről készített videók, akkor két helyen is (SD, NVR) rögzítésre kerülnek?)
-
nihill
őstag
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Van egy GUUDGO GD-SC03 Snowman kamerám. Remekül működik, de kikerült a guudgo cloud program az iOS store-bol így apple készülékről nem tudjuk használni jóideje. Nem tudja valaki hogy melyik program lett az utódja? Androidon most is szépen működik a felhős része is, így gondolom a szolgáltatás meg mindig elő mögötte. Köszönöm! (Sd hack nélkül szeretném megoldani.) -
mellon74
újonc
Üdv mindenkinek!
Van itt esetleg olyan aki használ xmeye appot, ésmeg tudná mondani, hogy hogyan lehet user ként belépni, korlátozott hozzáféréssel? Egyébként teljesen jól működik a program, de csak adminként tudok az nvr- re bejelentkezni. Userként belép, de nem ad kameraképet, hanem jelszót kér, és nem fogad el semmit. Pc-n cms-sel simán működik a dolog, ezért gondolom, hogy nem az nvr a ludas. Szeretném megosztani a kamerák képét, de csak korlátozva. -
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Két nagyobb probléma merült fel nálam.1. A DS-2CD2143G0-IU kamerám esti képe valami ocsmány. Bekapcsol az iR és minden homályos, világos... Sima sötét szobában előtte tetszetve nem csinálta ezt. Kép mellékelve:
2. Eddig működött a NAS mentés. Most meg, ha újra beállítom ahoy volt és leformázom, kiírja a NET kezelésnél a HDD státuszra, hogy NO. Pedig előtte leformázta, a belőtt 300GB-os méretet látja is. Megcsinálja a könyvtárakat fájlokat (datadir0-3..., info.bin) is. Mégsem látom, hogy mentene rá valamit is.
Mi lehet a gondom?
Köszi!www.somansky.com
-
nihill
őstag
válasz nimfas #19959 üzenetére
Elfelejtett Annke jelszó:
1. Le kell tölteni a honlapjukról az SADP Tool-t.
2. Abban ki kell választani a kamerát IP cím alapján (lássa a hálózaton vagy direktbe legyen a számítógépbe bedugva)
3. Jobb alul van olyan opció hogy "forgot password" - ez egy fájlt csinál, amit el kell küldeni a supportnak, ők pedig ez alapján küldenek vissza egy másik fájlt, aminek a segítségével 24 órán belül meg tudjuk változtatni a kamera jelszavát.
(egyébként ugyan ezzel a programmal tudjuk a kamera IP címét közvetlenül megváltoztatni)[ Szerkesztve ]
-
TillaT
tag
válasz nihill #19958 üzenetére
Köszönöm, ezt így részben már értem. A rögzítés mögötti dolgok, kamera-NVR közötti kommunikációt tekintve vannak még homályos részek a fejemben. És valószínűleg a "smart riasztás" és a "sima videó" megfogalmazás mögöttes részeinek is utána kell még olvassak.
Illetve még kérdeznék.1., Egy NVR csak akkor rögzít, ha erre jelet kap a kamerától?
2., Ha az 1. kérdésre "Igen" a válasz, és az NVR nem tud smart funkciókat, akkor a rákötött smart kamera nem is küld neki rögzítési utasítást, amikor smart eseményt érzékel/lát?3., Amikor az NVR-en állítok be egy csatornára rögzítési feltételeket (pl. folyamatos/csak mozgás/.../a nap bizonyos időszaka/...), akkor ezzel a csatornára kötött kamera működését állítom/paraméterezem?
4., A 3-ból adódóan, ha az NVR nem tud smart funkciókat, akkor értelemszerűen nem lehet vele ilyen paramétereket megadni egyik csatornára sem, és így a rákötött smart funkciókat tudó kamera smart funkcióit sem tudja az NVR kihasználni?Azért is kusza logikailag egy kissé számomra ez az egész, mert azt gondolom (valószínűleg tévesen), hogy:
- Egy smart kamera smart funkciói által érzékelt esemény mögött mindig mozgás van. (Vonal átlépés, területre belépés, ember mozgás, jármű mozgás,...). És ha a rögzítőn be van állítva a mozgásérzékeléshez kötött rögzítés, akkor a rögzítő azokat az eseményeket is kellene rögzítse -hiszen mozgások- amik a kamera smart funkciói miatt kerülnek érzékelésre. -
vacs
Topikgazda
válasz TillaT #19969 üzenetére
1. Igen
2. Küld, de a rögzítő nem feltétlenül tudja értelmezni
3. Igen, nvr-en keresztül a kamerát állítod
4.1. Ha azonos gyártó termékeit használod, akkor megoldható, hogy a kamerába böngészővel ip alapján kell belépni és ott be lehet az okos funkciókat kapcsolni és így működik.
4.2. Ha különböző gyártó termékeit használjuk, akkor semmi nem garantált
4.3. Olvasd el: Hikvision AcuSense kamerák tesztje by bigrock: [link](^)(>.<)(^)
-
Morris
veterán
Nem tudom, hogy egyedi eset e, de nálam az annke c800 kamerák event esetén egy csomó alkalommal hibáznak. A mozgás fele elvész. Visszajátszás esetén ugrik pár másodpercet a felvétel.
Másnak is csinálja? Már lassan minden verziót beállítási lehetőséget kipróbáltam.
Még egy van hátra, a H264 tömörítés. Visszarakom erre és megnézem változik e a helyzet.HDD nem lehet. Azt már cseréltem.
[ Szerkesztve ]
-
TillaT
tag
Ismertek olyan tesztet (videót) ahol egy éjjel is színesben látó kamera (1) felvételeit hasonlították össze egy minden más paraméterebén azonos/hasonló, de fekete-fehérben látó kamera (2) felvételeivel?
- Úgy, hogy a (2) kamera csak maga által lát, és
- úgy is, hogy a (2) kamera mellett valamilyen (mozgásérzékelős) LED-es reflektorral is támogatott a jobb fényviszonyok elérése.Egy családi házas környezetben érdemesebb éjjel is színesben látó kamerában gondolkodni, vagy hasonlóan jó megoldást adhat a hagyományos kamera +kiegészítő világítás páros is?
Szem előtt tartva a költséghatékonyság szempontjait is.******
Visszaolvasva a fórumban úgy látom, hogy nagy népszerűségnek örvendek az Annke termékek.
- Ezek kezelőfelületénél van magyar nyelv választási lehetőség?
- Hogyan működik ezeknél a termékeknél a garancia/szavatosság?
- Van Magyarországon garanciális szervizelhetőségük?[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Összeállt a rendszer egy része az Annke kamerákkal.
Még 2 db C800-as majd érkezik valamikor, ha lesz raktáron a cégnek.Következő lenne viszont a kérdésem.
Jelenleg a ház és a raktár Power Line adapterrel van összekötve, nem szívesen feszítenék ki egy kábelt a ház és a műhely közé. A raktárban van a POE-s felvevő amibe jelenleg a 3db NC400-as kamera van rádugva. Az egyik C800-as is a műhelyen lenne felszerelve, viszont a másik a Ház elejére ahol a router található.Kérdésem hogy jó-e az elképzelés, ha szeretném a rögzítőt inkább a házba áthelyezni, hogy ha veszek egy 8 portos POE switchet a műhelybe, mondjuk ezt: Hikvision DS-3E0109P-E/M (B) PoE Switch és egy 5 portos POE Switchet a router mellé, ezt: Hikvision DS-3E0105P-E Switch és a következőképpen kötöm össze őket:
Műhelyben található 4 kamerát a 8 portos switchbe, uplink-be a Power Line adapter kábelét, a házban pedig a Router egyik csatlakozójából a 4 portos switchbe, onnan pedig a maradék kamerába és a rögzítőbe akkor működni fog a rendszer?Tehát a rögzítőbe lényegében 1 vagy 2 lan kábel menne, 1+4 (közte a power line adapter) kamerával.
Nem tudom mennyire volt érthető a dolog.Maga a Router már tele van, azért kell a házba switch.
Rá van dugva a PC, nyomtató, 2 db 5 portos switch a ház 2 szintjén (TV, erősítő, PS4, tv beltéri, média lejátszó, NAS.....)Ez így járható út lenne?
-
TillaT
tag
válasz nihill #19977 üzenetére
Előre is köszönet érte.
Kíváncsian -és türelmesen- várom az értékelésedet.Ha esetleg valaki tud válaszolni az Annke termékekkel kapcsolatos korábbi kérdéseimre, annak is nagyon örülnék.
-
nimfas
addikt
válasz nihill #19984 üzenetére
Jó, bocs leesett hogy mire gondolsz.
Arra hogy tegyem a router mellé a rögzítőt is, és abba dugjam a házon leendő C800-at és akkor elég egy sima 5 portos gigabites switch.Erre nem gondoltam, mert inkább a NAS mellé tettem volna ami a szoba másik felében van, hogy ott zajongjon egymás mellett a 2+1 HDD, a routernél meg csak át kell fúrni szinte a falat és ott lenne a kamera.
De lehet mondasz valamit és bevágom a rögzítőt az asztal alá, ott talán nem hallani annyira.
-
nihill
őstag
Annke NC800 bemutató/teszt
avagy mostantól az éjszaka elmarad :)A Night Chroma kamerák éjjel is színesben látnak, infra nélkül ráadásul, illetve már nagyon kevés szórt fény is elég nekik hogy értékelhető képet adjanak. Kicsit több fénnyel pedig nappalt csinálnak az éjszakából. Persze ez nem azt jelenti hogy éjjel világítás nélkül 30m-ről majd jól beazonosítunk vele mindenkit, mert csodát ezek a kamerák sem tudnak tenni, viszont az NC800-nak már nagyon komoly a tudása.
(megjegyzés: az ember és jármű felismerést, illetve az egyéb smart riasztási funkciókat majd egy következő tesztben fogom bemutatni)Konkrétan erről a kameráról van szó:
https://www.annke.com/products/nc800
Összehasonlításként az NC400 "kistesót" mellé rakva:
A kamera paraméterei:
A felbontása 4K (8MP) 22fps (igaz böngészőből 24-et is be lehet állítani, de az NVR menüjében viszont csak 22-ig engedi)
Hangot is tud rögzíteni, nem csak képet.
A tesztre összerakott kamerák, NC800, NC400, illetve 2db C800, az egyik infra módban, a másik fix nappali módban, referenciának hogy szabad szemmel kb. mit látnánk éppen.
Nézzünk meg akkor ezzel az összeállítással, hogy telik el egy éjszaka.
Fontos még, hogy az NC kamerák esetében nem használtam segédfényt (az infra megvilágítás nem számít nekik semmit). Kicsit kevesebb mint félhold volt épp, illetve az utcáról kb. 50m-ről ami közvilágítás ide ért, annyiból kellett megoldaniuk. Kíváncsi voltam, ez így mire elég nekik.A bal felső kép a C800 nappali módban, kb. ezt látjuk szabad szemmel is. A jobb felső kép az NC800 képe ugyanekkor, mindenféle rásegítés nélkül. Ezt a kettőt kell összevetni.
További összehasonlításnak a bal alsó kép a C800 infra módba, a jobb alsó az NC400 képe.
1. esteledik de még világos van
2. az utolsó percek infra nélkül
3. itt kapcsolt át automatán infrára a C800
4. tovább esteledik
5. este 22 óra, itt már azért rendesen sötét van.
Valaki szólhatna már erről az NC800-nak is
6. éjfél, +alulról kezd megérkezni a hold árnyéka, amint a ház mögé bújik
7. hajnal fél 3, kb. a legsötétebbkor
8. elkezd hajnalodni
9. felkelt a nap
Így már szerintem világos (szó szerint:), mit jelent az, hogy az NC800-al elmaradt az éjszaka.
(WDR módot használva lehet az árnyékok sötétsége még csökkenthető lett volna, ezt nem próbáltam ki akkor)
A képek alapján, ahogy már az NC400-nál is írtam, nagyon kijön az, hogy az NC kamerák a teljes képterületen értékelhető képet rögzítenek, a széleken is, a távolabbi helyeken is, az infrás kamerák ellenben csak ott/addig ahova az infrájuk odavilágít. Természetesen lehet kiegészítő infrákat is használni, de azokat egyrészt külön kábelezni is kell, illetve látszanak, észrevehetőek, akinek ez számít. Persze egy, a kert végében bemászó tolvajról NC kamerával sem biztos hogy fogunk tudni teljes személyleírást adni, de legalább látjuk hogy hol mászkált, mit csinált, infrás kamerával lehet semmit nem látnánk ha kiesik az a terület az infra fényéből. Embert felismerni, beazonosítani továbbra is az adott helyhez viszonylag közel elhelyezett kamerával, és lehetőleg arcon világítva (akár infrával) lehet a legkönnyebben. Az NC800 előnye itt az, hogy jobb helyzetből tud indulni ugyanabban az esetben. Amikor tényleg vissza
kell nézni a felvételt valami miatt, minden ilyen plusz képminőség nagyon hasznos tud lenni.
Kiegészítés:
Olyan esetben ahol van segédfény, akár csak egy közeli lámpa fénye az utcáról, ott az NC800 szinte teljes értékű nappali minőségű képet ad, annyi viszont, hogy ami éjjel árnyékban van, az sötétebb lesz mintha nappali árnyékban lenne, azaz éjjeli képen sokkal nagyobb a fény-árnyék kontraszt.Csillagok az égen, ugyanakkor, ugyanarra nézve, a 4 fajta kamerával:
1. C800 (itt nem nagyon volt elég ég a látómezejében, de amúgy is eléggé esélytelenül indult)
2. C800 infra
3. NC400
4. NC800
(érdemes megnézni a jobb oldali faágak részletességét is, igazából mind a 4 képen rajta vannak...)Nappali képfelbontás, képminőség.
Az NC400 tesztemben az volt az egyik fenntartásom, hogy nappal nem ad olyan éles képet mint amire előzetesen számítottam volna. Na az NC800 az ehhez képest simán elveri 4K képélességben (is) a C800-at. Hozzáteszem nem verőfényes napsütésben próbáltam, hanem borongós idő volt épp, amikor a képeket készítettem, ami a C800-nak hátrányos volt. Dehát ilyen ez a valóságban is, hogy sosem akkor van a legoptimálisabb idő amikor szükség lenne rá. Ennek ellenére az NC800 ilyen feltételek mellett is erőből megoldotta a helyzetet, még a 30m-re lévő szék támlájának is egész szépen megmaradt a struktúrája, nem úgy a többiekén.
(a székek 10m-20m-30m távolságban vannak, hátul a sövény kb. 40m)
.......C800..........................NC400.....................NC800........
Álló és mozgó autók, éjjel:
Ismert téma, hogy éjjel infrás kamerával nem olvasható le az autók rendszáma, mert az infra tükröződik rajta, meg egyébként is elvakítja a kamerát az autó lámpája. Ez normál kameránál teljesen így van, kérdés az NC800 vajon mit tud kezdeni ezzel a helyzettel. Íme a válasz:
1. Lekapcsolt lámpával C800 infra és NC800, kb. 8m távolságból:
Nem, nincs nappal, este 11 van + némi közvilágítás.
(a C800 képe azért kisebb, mert nem zoomoltam rá jobban, nem volt értelme)2. Ugyanaz felkapcsolt lámpával:
Hát ez eddig eléggé sima ügy volt...Rendszám 20 méterről:
sakk-mattElhaladó autók (természetesen éjjel, mozgó autó rendszámát ezzel a kamerával sem fogjuk leolvasni, csodák azért nincsenek)
Viszont az infrás C800-al kis túlzással az autó típusát se nagyon lehet felismerni... (persze lett volna olyan beállítás, amikor oldalról veszi az autót, ott azért jobb lett volna a helyzet, ezeket a képeket azért így csináltam, hogy minél jobban látszódjon az NC800 tudása)
1. előről
igen, a két képen ugyan az van...2. másik autó, hátulról
(itt a második képet kb. fél másodperccel később sikerült lementeni, de ez semmin nem változtat, sőt az autó az NC800-nak még messzebb is volt emiatt)
Mindkét autó kb. 40-50km/h-val ment épp.Bevallom ilyen jó eredményre azért nem számítottam az NC800-tól.
Összegzés:
Az NC800 nem egy olcsó kamera az tény, jelenleg bő 90e ft. Viszont aki rá tudja szánni a pénzt, annak nem lesz olyan érzése hogy nem kapott a kifizetett összegért cserébe értéket, merthogy az NC800 minden téren nagyon komolyat alakít, simán érezni rajta azt a pluszt, amiért a több pénzt elkérik érte. Legyen 4k. Legyen sok FPS. Lásson éjjel infra nélkül. Ráadásul színesben. Tudjon smart ember+jármű felismerést. Ezek azért külön-külön is jó dolgok, ezzel a kamerával viszont itt most megkapjuk együtt egyszerre mindet.
Aki megteheti annak nagyon ajánlott kamera :)Hova tudom elképzelni?
-oda ahol számít hogy ne legyen kiszúrható éjjel a kamera az infrájáról. (+a kamrát is feketére lehet festeni akár, akkor aztán tényleg láthatatlan lesz)
-oda ahol számítanak a színek is (pl. infrás kamerával éjjel minden autó szürke...)
-ha nagyobb területet akarunk vele áttekinteni, éjjel is egységes minőségben
-ha nappal, de borongós szürkés időben is olyan képet akarunk, mintha végig napsütés lenne
-ha éjjel elég szórt fény érkezik, mégha nem is közvetlen közelről, sokkal jobb minőségű képet tud adni mint ugyanott egy infrás kamera
(ezeket egyébként a már régebben bemutatott NC400 is tudja valamennyire, az NC800 viszont attól lényegesen jobb minőségben és részletességgel, jelentős minőségi ugrás a 400-ashoz képest)Köszönet az Annke-nak a teszt kameráért.
-
jézusom
addikt
A kinai NVR boarddal működik?
Ezt meg tudja magyarázni valaki? Azt még érteném ha interlaced a video, de akkor se jön ki a matek :) :
Video Resolution50 Hz: 20 fps (3840 X 2160, 3072 X 1728)
25 fps (2688 X 1520, 1920 X 1080, 1280 X 720)
60 Hz: 20 fps (3840 X 2160, 3072 X 1728)
30 fps (2688 X 1520, 1920 X 1080, 1280 X 720) -
nihill
őstag
Köszi mindenkinek
Igazából engem a képminősége lepett meg jobban, nem is az éjjeli látási képessége.
Az NC400-nál az maradt meg bennem, hogy az éjjeli látásért cserébe mintha a 4MP-ből is beáldozna kicsit.
Az NC800 viszont ilyen éjjeli látás mellett a 8MP minőségében is még feljebb tudta rakni a lécetA kínai boarddal is kipróbálom majd, szerintem megy simán, csaképp bekorlátozott bitrátával, mint minden más is azon a boardon.
[ Szerkesztve ]
-
Somansky
aktív tag
válasz Somansky #19964 üzenetére
Köszi! Én bénázta el. A Ledek voltak foltosak. Így már jobb a kép.
A NAS mentés még mindig nem oldódott meg. Hiába állítom be úgy ahogy eddig, nem akar működni.
Ezt mutatja a kamera setup.
Leformázza, de azt írja még mindig hogy NO. A mappába készít fájlokat. A video fájlok 0 méretűek.
Az eseményekről képet készít és meg is nézhető, de video fájlt nem talál.Mi lehet a gondom?
www.somansky.com
-
simico
tag
válasz nihill #19987 üzenetére
Köszi a tesztet. Bár ilyen kis képek alapján nehéz korrekt véleményt mondani, de nekem az éjjeli hatodik és hetedik képeknél az infrás kamera nyer ha a sütögető és a kamera közt az árnyékban settenkedő embert kéne felismerni. Az NC kamerák képén ott csak nagy sötétség van.
-
nihill
őstag
válasz simico #19995 üzenetére
Ez jogos, viszont mivel az udvaron semmi külön világítás nem volt az NC kameráknak, ezért elsősorban nem az infrással kell össze hasonlítani, hanem a sima infra nélküli C800-al.
Nem is az volt a cél hogy mindenhol minden mindig látszódjon, hanem hogy mit tudnak segítség nélkül, hol vannak az esetleges határok.
Az utcán készült képek azok, ahol az NC is kap segítséget megvilágítás szempontjából. -
jézusom
addikt
Gyerekek! Most tényleg csak nekem gyanús hogy lehet 60 Hertzen 20fps? Meg ha analóg ntsc lenne...
Egyébként mikyen sony chip van ebben szuper annke nc800ban?
-
Morris
veterán
Hát nem tudom az én rendszeremmel mi a jóistnfsza van. Az egyik kamerám ma reggel 8:44-kor úgy döntött, hogy a továbbiakban nem rögzíti az eseményeket. Most vettem észre, hogy onnantól nincs tartalom.
Mi a fene van ezekkel a kamerákkal?Most visszaraktam 12288-ra a bitrátát. Átraktam folyamatos rögzítésbe. Mit tudok még vele tenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest