- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Ha azt én megmondanám, meg kéne, hogy....
Modern technológia, azzal tudod a tükröt állítani fel és le!
Sose találtad volna ki!Én elnézegetem őket továbbra is, egyáltalán nem zavarnak....
Ehhez a képhez pl mennyi idő volt a nyers elkészítése, és mennyi az utómunka?
Sosem tudom magam ilyenre rávenni... -
m3ss
veterán
válasz total90 #2301 üzenetére
(#2301) total90 ty. fent van tobb meretben is, vagy nem engedi letolteni igy?
(#2302) cOxeR eloszor azt gondoltam a tukornek vmi rogzitoje, de mondom ennyire nem lehetnek hulyek hogy ekkora. de tukorallitonak is jo nagy mellesleg latsz a valladtol abban a tukorben? vmi szeles vallu sofor bajban lenne lehetvaltozo, attol fugg mennyire mozdulok be a helyszinen. utobbi idoben volt sok olyan stack ahol nem is kellett utolag retusalgatni, szepen osszerakta, ilyenkor a cpu a limit nem en ezen se nagyon kellett. de ezt a viragot kb egyesevel retusalgattam ossze egyes forraskepekrol...
szooval sztem 1.5-2 h alatt osszestackeltem 6 v 7 db pokos kepet. utomunka meg sztem biztos van 15-30 perc kepenkent, legalabbis a makroknal
tegnapi csaladi banzajos kepekkel pl nem szorakoztam sokat, bar ez azert latszik is. egy ket preset, egy ket csuszka, 2-3 h volt 45 db kep.szerk: de persze neha beleszaladok egy-ket kepbe amivel elszorakozok 1-2 orat, pl a multkori pokos is amit tetszikeltetek...na meg a panoramak...
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
kiskornel
addikt
(#2300) m3ss: mivel érted el, hogy ilyen "festett" jellegű lett a háttér a virágos képeken? Egy howto-t dobhatnál...
(#2299) cOxeR: szerintem ha ennyire visszahúzzátok (felemelitek) a fekete pontját, akkor tekintélyes kontrasztot veszít a kép. Én barón túlhúznám a kontrasztot, tennék még rá egy kis tisztaságot. Túlélesíteném 3.0-ás sugárral... nekem úgy sokkal jobban bejön.
(#2289) cOxeR: hát tényleg, kicsit vásznasra sikerült a háttér, de végül is jó. Ami valamiképp bezavar a látványba (hosszas szemlélődés után megtaláltam) az az autó alja alatti mosott rész. Persze lehet annak olyannak kell lennie. Amúgy a téma baró, és a kép szép. Még meg kell szoknom az új style / még újabb változatait.
(#2282) End-ru: itt is tetszik az árnyék, amit az ablak osztója vetít. Kicsit nagyobb távolság a faltól?
(#2270) End-ru: erről a modellről (csajról) készült képeid rendben vannak. Szépek, szexisek. Különösen tetszik a nézése, és nagyon szép teste (alakja) van, amik a fotókon tökéletesen látszanak. Gratula. Nekem a színek is tetszenek.
(#2259) cOxeR: ilyen lézergravírozót vettetek? Gratula hozzá.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Sir Riccio
addikt
Illetve van itt egy slideshow amit azt hiszem még nem láttatok.
Hoztam én is egy egészen friss anyagot. Mit szóltok?
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
cOxeR
Ármester
válasz kiskornel #2309 üzenetére
(#2299) Direkt nem akartam túlszaturálni, így illik majd bele részletképként a sorozatba, esetleg albumba... és arra mehetnek rá a "kis" képek. Értem mire gondolsz, csináltam "túlhúzott" verziót is.
(#2289) Igen, a háttérből picit vehetnék vissza ebben egyetértek.
Az a mosottság, az a kipuffogóból a füst és a gőz, ha megnézed bal oldalt a kocsit, ott is látod, hogy gomolyog. Itt indultak el éppen egy kis körútra.(#2259) Dehogy vettünk. Egy kedves pár foglalkozik ilyennel, és velük együtt raktuk össze a konstrukciót az egyedi dvd tokra. Másik tervezet is van még folyamatban, igaz az nem gravírozós, de most próbálunk ezen a téren is lépni... nem törekednek erre idehaza... amit nem is értek...
-
Karima
őstag
-
MODERÁTOR
válasz phaseOne #2315 üzenetére
Az első és a harmadik nagyon. A második (mondhatok ilyet?) talán mintha picit életlen lenne, vagy egyszerűen ahogy lekicsinyítetted életlenné vált.
Az FF a kedvenc - az a vágás, a lány pillantása + beállítása nagyon egyben van
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egyszer felfelé kellett gyalog jönnöm ebben az utcában. Soha többet
Amúgy jók a képeid.
⭐ Stella
-
*Ropi*
félisten
[Kegyetlen mode ON]
Az első tetszik a legjobban, ott csak a nyakláncának a ferdesége zavar.
A másodiknak két baja van: az életlenség és az erős narancssárga bőrtónus.
A harmadik megint csak narancsban úszik és a nyakán a ráncok nagyon erősek. Meg talán hagyhattál volna picit többet a bal oldalából.
[Kegyetlen mode OFF]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
phaseOne
tag
úgy látom a gyorsreagálású erők ilyenkor sem pihennek
köszönöm crey, most kicsit sikerült megnyugtass
a másodikra mondhatod, sajna a magas érzékenység szét tudja kenni a részleteket. bár én azt hittem h ez csak nekem fog szemet szúrni tanulság: fotózáshoz nem árt a fény(#2317) radi8tor1: köszi, és kis testmozgás jót tesz
na jó8
-
kiskornel
addikt
Az első kettő nagyon tetszik. Műkedvelő szemmel, csinos hölgy... Mostanra kijavíthattad, mert legfeljebb a telom képén túl narancssárga. Az első képet ilyen vágásban egy reklámba tudnám elképzelni, ahol is a szöveg a jobb oldalra kerülne... valami márkanév, stb... esetleg egy parfüm képe díszelegne ott.
Másodiknál mi történhetett? Túl tág rekesszel nyomtad? Rossz volt a fókuszálás? Próbáltad ekkora méretben kicsit még élesíteni?
Persze ez a munkahelyi moncsimról megy, majd otthon lehet változik a véleményem. A második vágását valahogy úgy képzelném el, hogy az aranymetszés csigabigája belemehessen... jobbról többet vágnék, balról kevesebbet. De ahogy a modellt beállítottad, mind a két kép esetébenA harmadik linkre ezt adja ki:
Nem tetszik a Yahoo! felirat. Olyan gyerekes. Nem tudom miért nincs a facebook és a Google felirat pont középen. Nem értem, mit emlegetnek a töbiek, ez egyáltalán nem narancssárga. Egy narancs árnyalatú foltot se látok. És ez a fehér háttér. Pfü...(#2322) phaseOne: akkor tehát ő a harmadik. Ez is plakátosra sikerült, jobb oldali feliratok, fényképek hiányoznak. És itt tényleg lehetne csökkenteni a nyakon a tekergőzés miatt kialakult ráncokat. Határozott nézés, viszont szerintem közelre néz... lehet nem a kamreába kellett volna, hanem el mellette, és megkérni, hogy a "semmibe bámuljon". Amúgy nagyon ott van ez is. Gratula.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
m3ss
veterán
klasszak foleg az ff. csak a vagas, szerkesztes fura nekem kicsit...
bar mar nincs fent minden kep ugy latom..
ff-en kicsit hangsulyos helyen van a nyaklanc kompo szempontjabol nalam, felul kicsit szuk talan...
a masodik, szinesbol meg egy allo forumatumu kivagas is jo lenne.(#2322) phaseOne ebben meg tenyleg sok a hely jobb oldalt, vmi parfum tenyleg jo lenne oda.
osszessegeben nagyon tetszenek, csak en mondjuk kicsit mashogy komponaltam vagtam volna oket...(#2314) Karima 40-50-et azert kezbol nem tudok, ez a 30 volt idaig talan a max. raadasul abbol is vagy 7 az eloter miatt kellett. ezek a farkaspokok megnyugszanak egy kis trukkos "kergetozes" utan aztan megallnak par percre...azt a kepet pl vaku miatt pont neztem, 25 sec alatt keszult a 30 db. zerene stacker.
-
m3ss
veterán
válasz Sir Riccio #2310 üzenetére
multkor lapozgattam vmi fine art galerias linkedet facebookon. tetszenek ezek a becsillanasok a kepeiden, meg az ellenfenyek, effektek
-
Joeeeeeey
csendes tag
sziasztok, linkelek egy friss esküvős albumot, nulla fokban készültek a kinti képek
[link]SirRicco: tetszenek a nagy látószöges sűrű fás és becsillanós és hódobálós képek, szerintem ezek látványosak és dinamikusak, de a sorozat végére kicsit sok volt a középre komponálásból
PhaseOne: szerintem jók a pillanatok és a téma persze... a színes képek WB-je nekem sárgás, visszahúznék belőle, meg kár h nem szabadban készültek, a fekete háttér helyett bárminek örülnék, szeirntem jobb lenne valami mással. egyedül a FF képnek áll jól szerintem a háttér.
https://500px.com/ifjgazso
-
phaseOne
tag
az álló formátumot próbáltam kerülni, bár abból is lett elég jó, lehet azt is felteszem majd, csak a szűkre vágott képek nekem kicsit igazolvány hangulatúak...
szeretem a negatív tereket, lehet h a 3 képpel kicsit túlzásba vittem
nyaklánc... igen, most látom h szinte szimmetrikus a szemével(#2326) kiskornel: sajnos kicsi front focus van az üvegben, és kellett nagyon az f1.8. figyeltem a dologra, de lehet nem eléggé. mondjuk szerintem pont ebbe a zaj is beleszólt rendesen.
a messze nézős dolgot megfogadom
ps-sel meg majd nekiugrok a nyakának a hétvégén -
Darko
senior tag
válasz #74459392 #2338 üzenetére
Bocs, hogy belepofázok, de anno itt érintve volt a téma, linkelt egy youtube videót a kézből lövés technikájáról. A video szerint nem állít élességet, csak finoman húzza hátra a gépet és közben lövöldöz, tehát az élesség folyamatosan előbbre kerül az alanyon. De persze én is szívesen olvasnék m3ss stacking és gombás fotói készítésének technikájáról, képeinek utómunkájáról bővebben.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Clemi
veterán
Bocs hogy én is bele vau, de próbáld ki, hogy a gépet mozgatod, és megfogsz lepődni, hogy egyrészt elmegy az élesség, amire szükséged van, de ezzel egyidőben változik a képkockán tárgy mérete is, és azt már pettyet nem egyszerű összrakni. Megoldható, de nagyítgatni kell a képeket, hogy átfedésbe kerüljenek a képkockák.
-
Horbal
őstag
Pedig a makró sínek is ilyen módon működnek - az egész gépet mozgatják csak annyira kicsit, hogy az összerakó szoftver tudja korrigálni a méret különbséget. Gondolom ezt kézből is meg lehet csinálni, gyakorlat kérdése.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Darko
senior tag
Igazad van, a focus változtatásával is elmászik a kép, de valóban kevésbbé mint a fenti módszerrel. Mint a témában laikus, csak csodálom a képeket, gyakorlatban még nem próbálkoztam vele.
Nem tudom ma milyen idő lesz délután, de nálam van minden, meglátjuk.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
m3ss
veterán
nem fokuszalok ujra, csak a gepet mozgatom a tema fele. siman osszerakjak a programok, nem kell nagyitgatni meg ilyesmi. persze neha bele kell retusalni. kep szelen szokott lenni inkabb neha kis furcsasag, nem minden kep fedi le azt a reszt...de egy kis retussal, vagassal az is megoldhato.
-
kiskornel
addikt
A nagyítás a tárgy távolságától függ, ha nem piszkálod a fókuszgyűrűt. Tehát az éles rész nagyítása mindig ugyan akkora lesz. Így előre-hátra mozgatással is meg lehet oldani a fókuszálást.
Nemkülönben, ha a fókuszgyűrűt piszkálod, a képkivágást esélyed sincs tartani...http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani portré készítését vállaló, nem túl drága normális fényképészt Budapesten ?
[ Szerkesztve ]
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
qantum
senior tag
Szóval, nem újságba lesz, stábot (sminkest, fodrászt ) nem kérnék! Kellene pár kép, hogy legyen, "otthoni" felhasználásra, ami az előnyösebb oldalamat mutatja meg!
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest