- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
Ez ilyen multiexpós dolog volt, dobálta a lapokat, és utána úgy maszkoltam, hogy így nézzen ki Köszi a véleményt! spanyoll, Larry303:
Ma este kipróbáltam magam csillagfotózás terén, bár nem volt túl jó az időpont, hiszen elég erősen sütött a hold. Cserébe viszont egy darab felhő sem volt az égen. Semmi extra nincs benne
-
Peethy
őstag
válasz radi8tor #2552 üzenetére
Pro-optic 8mm fisheye, f/3.5, 30s Szerk: ja és ISO 640.
Van valakinek valamilyen ötlete arra, hogy hosszú záridős csillagfotóba hogy tudok beletuszkolni egy portrét? Az ötletem az, hogy csinálok egy rövid záridőset, vakuval, ahol nincsenek csillagok, majd ugyanabból az állásból egy hosszú záridőset a személyek nélkül, és utána összerakom. A profik hogy szokták csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Na hozok még egy utolsót ebből a sorozatból, egy selfshot ugyanott Fent befigyel az iridium flare
[ Szerkesztve ]
-
Marky21
aktív tag
-
m3ss
veterán
koszi
(#2567) Marky21 ellenfenyesek a kokorcsinek, termeszetesen az utolso az deritolap, a becsillanasos viszont nem, ott nem volt idom elokapni...
(#2561) Santiagain ja direkt maradtak a pokhalok. zavaro? nekem bejon.
(#2568) cOxeR klassz sorozat erdekes hogy keves kepen van szemkontakt...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Marky21
aktív tag
-
cOxeR
Ármester
(#2577) Marky21
Ilyenkor ilyen a táj, a nagy mező, amúgy tényleg nem állíthatom egy nagy bozótosba a párt, mert akkor elvesznek. Van trükkös képem is innen, ahol a domb félig kitakarja őket, majd azt is megmutatom.(#2578) gab.m
(#2581) Chapel
Köszi(#2582) Cayman
-
Marky21
aktív tag
Első csillag járásos fotóm,hát mondjuk sikerült ki mennem lemerült elem lámpával szóval nem igen tudtam élességet állítani ,meg keresőbe se láttam semmit hogy, hogy helyezzem a témát ,nha de mind1, ami zavar hogy nagyon hot pixeles lett a kép,ezt mivel tudnám kiszűrni,vayg az expok után zajszűrést bekapcsolva kellet volna hagynom,azzal az baj hogy 2 perces expok után 2 percig szűr és a csillagok szaggatottak lesznek
amugy a kép 15db 2 perces expokból áll
Iso 200-on
F,6,3 -
aleister
veterán
Szombat déli étvágycsináló:
Ez meg a szombat esti:
Szegénynek kell majd egy kis retus. Leginkább azért raktam fel, hogy kicsit bemutassam a Tami 70-300 stabiját. 116mm és 1/20s
Ez a nyikonosban meg már volt:
szerk: Ti hogy raktok fel flickeres képeket? Két tagban (kép, link)?
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Marky21 #2588 üzenetére
Vagy sok zajszűrés nélküli 30s-es expo, vagy egy zajszűrt bulb-os.
Mindkét esetben csinálj egy segg sötét képet (fent hagyott objektívvédő kupakkal). Az így készült képet ki kell vonni a többiből. Ez szűri a hotpixeleket.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
szaby_gyerek
tag
Ú, de rég nem voltam itt. Rengeteg kép van azóta. Persze flickr-n követek pár embert. Pl.: m3ss kutyás sorozata teljesen meglepett.
A héten kihasználva a jó időt egy számomra kicsit szokatlan fotósorozatot készítettem. Picit túl akartam lendülni azon, hogy csaj ismerős megjelenik a saját ruhájában, majd pózol egy kicsit és ennyi. Valami tudatosságot, tervezettséget akartam vinni a sorozatba. Ezúttal a ruha és a kívánt hangulat is az én kontrollom alatt volt. Remélem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
válasz szaby_gyerek #2594 üzenetére
Alapvető gondok vannak velük. A két legfőbb, az a nagylátó és a modellek arckifejezése.
Biztos nagyon jó ez a 17 1.8as obi, de portrénál felejtsd el!!! Pláne amikor közel mész vele a modellekhez. Pont a Nikon topikban írtam erről nemrég, hogy szép dolog a mikro 4/3 meg ez az ekvivalensezés, de 17mm mindig is 17mm marad, és jön vele a rettentő nagy torzítás is.
A modellek arckifejezéséről olyan sokat nem tudok/akarok írni, de szerintem Te is érzed, hogy valami nem stimmel. Bizalmatlanságot látok rajtuk itt-ott, vagy azért, mert nem értik, hogy miért kell pont így meg úgy tartani a kezüket, és ebből adódóan nagyon feszültek, illetve nem biztosak abban, hogy ebből jó végeredmény fog születni. A másik lehetőség meg pont az ellenkezője, hogy azért nem az igazi a dolog, mert magukra hagytad őket, nem instruáltál.Egyébként mi volt ez a tudatos tervezettség? Nekem nem jött le.
[ Szerkesztve ]
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
JackFeryll
őstag
válasz szaby_gyerek #2594 üzenetére
Tetszik ez a kép, de szerintem lehet érdemes lenne meglőni más fényviszonyok mellett más helyen. A ruha is jó a modell is, a póz is, de nekem a környezet, a háttér túlságosan mindennapi. Nem az a szétutómunkázott idilli A háttérmosás sem elég. Hiányzik a szép bokeh. (mint felettem írták ez is a 17mm miatt van)
Ja és a sorozat többi képe nem tetszik.[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
Köszönöm ezt a részletes értékelést. Igen, sejtettem, hogy túlkapás lesz a 17mm-el csinálni, nem rég lett meg és örülök neki, mint majom a farkának. Mondhatni direkt használtam ezt a 45mm-es helyett, kicsit közelebb akartam hozni a modellt. Mert oké, hogy megvan a standard gyújtótávolság a portrézáshoz, ami tökéletes eredményt ad, de kicsit távolságtartó is. Persze ez már a saját, széllel szembe h*gyozó véleményem.
A modellhez nem tudok mit mondani, csak azt, hogy nem többes szám, mert egy modell volt. Mondjuk zavarban volt, nagyon. A tudatosság alatt azt értettem, hogy előzetesen kiválasztottam a ruháját, és tudtam lőre, hogy milyen hangulatot, arckifejezést szeretnék viszont látni a képeken. Korábban, ha portrét csináltam, az minden esetben inkább csak elkapott pillanat volt. -
aleister
veterán
válasz szaby_gyerek #2599 üzenetére
Pont nemrég volt róla szó, hogy nyugodtan lehet nagylátó tartományban portrézni. Attól függ, hogy milyen hatást akarsz elérni. A tipikus portréhoz tele tartomány kell, viszont nem kell a fotósnak a "tipikus"-ban gondolkodnia. Sőt!
A modelled tekintete 1-2 képnél nekem tetszett. Nem olyan hétköznapi, beállított, mint ami általában visszaköszön a profibb modelleknél. Az egyiken olyan riadtan néz, mint szűzlány, akit b@szni visznek.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest