- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
őstag
Nekem ez az 500 km-es bejaratas eleve kisse furcsan hangzik.
Az, h a formalevalasztonak kell par km az meg tan rendben is van, sot meg azt is el tudom kepzelni, h ennek van valamifele kihatasa a gordulesre es ezaltal a zajra, de azt mar nagyon nehez elkepzelni, h ami nem tortent meg az elso ~100km utan az majd 500 korul jo lesz. Ilyen konkret osszehasonlitast viszont nem talaltam.
Igaz ha nem csalnak emlekeim akkor az skalan akar csak 1 dB kulnbseg is lehet valoban hallhato es akar szamottevo is.
Nem is ertem, h a gumik cimkejen miert is nem a kabinban mert ertekeket tuntetik fol?
...vagy legalabb mindkettot.Amikor irtal errol en is elkezdtem keresgelni, igaz en az ujabb fejlesztest (Primacy 4+) nem adtam volna a regiert foleg ilyen felar mellett, de ez ugye nagyon szemelyes velemeny.
Viszont az valoban erdekelt volna, h adott auton egy normal es egy ilyen Acoustic abroncs mikent teljesit 50-nel 80-nal... Az valoban meres lett volna, szamokkal alatamasztva... bar van bennem egy kis gyanu, h ha ezt a merest nem egy kulso csapat vegzi akkor a mernokok tudtak volna addig ugyeskedni, finomhangolni, h valoban lathato (merheto) legyen a kulonbseg.Nem mondom, h nem ert meg egy probat, de ha a vegkovetkeztetes is ennyire semmilyen lesz akkor az azert a jovot illetoen elgondolkozik az ember, h legkozelebb valoban megeri-e?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Azert nem a kabinban mert erteket tuntetik fel, mert az autonkent mas es mas a zajszigeteles fuggvenyeben. Eg csak azt se lehet mondani, hogy egy adott tipusnal ennyi, mert a felszereltsegek kozott is lehet kulonbseg, akar egy masik futomu, egy vastagabb karpit, dupla uveg is mind befolyasolja az erzekelt zajszintet. Peldaul van egy adott tipus, kiprobalod a mezei valtozatot, aminek van egy altalanos zajszintje, ami jb egyseges, mig lehet a mekafullban a dupla uveg leveszi a szelzajt, viszont a futomu felol nincs extra szigeteles, ezert a gumizajt hangosabbnak ezred, mikozben a teljes zajszint decibelekkel halkabb…
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
500 mérföldet írtam és mondtak, kb 800 km. De a lényeg...
Egyelőre (nekem is) pénzkidobásnak tűnnek ezek az abroncsok. De ami jobban zavar, hogy egyszerűen nem jó az autóban lenni a k...szott gumizaj miatt. És pont ez ellen lettek véve.
Most azt mondom, hogy Pirellik, hab nélkül lassan már fele olyan halkak voltak. :-(Halvány fogalmam sincs, hogy lehet-e reklamálni, de nagyon nem szeretem, ha átb...nak. Persze ki szereti, de prémium gyártótól ez nonszensz. Szóval várunk még aztán kiderül.
Igazából itt nem a db a lényeg, hanem amit senki nem ír rá, az a frekvencia.
Lehet egy 73db-es Bridgestone halkabb egy 69-es abroncsnál bent az utastérben, mert mély frekvencia kevesebb, ezért a "dübörgő", vagy bugó hang szinte nem is létezik.
Szóval megint visszaértem oda, hogy a Michelin hangelnyelő habjainak pontosan ezt tovább kellene javítania és tompítania a frekvenciát. Helyette inkább, hangfelerősítő habnak érezzük.Szóval tanácstalan vagyok, az előbb írtam email-t a Michelin-nek és várom a választ.
-
veterán
Sziasztok!
Nézegettem most a felnimet és a gumit ami rajta van és eléggé elbizonytalanodtam..
Az autót kb két hete vettem át édesapámtól és ő használta eddig hibátlanul (most is az). Jelenleg az Q3 S-Line eredeti felni (Part Number: 8U0601025AJ 7jx 18, 5 x 112, ET43) ami van az autón. A gumik (Bridgestone DUELER H/P SPORT) is elég jó állapotban vannak, de az a bajom, hogy 2016-os és igaz nem volt végig autón, de nem mai "fialás", de barázdákat nem láttam sehol rajta.A jelenlegi 235/50 R18 és most beütöttem egy kalkulátorba (autoguminet) és az átmérő különbség -39 mm és -6%.
Egy szezont ezzel volt már használva és nem volt semmi probléma szóval lehet ebből bármi gond hosszabb távon? 2010-es A6 Quattro az autó.
Ahogy néztem a gyári érték az 245/40 lenne. Érdemes lehet rá lecserélni és amennyiben igen úgy milyen lenne az ajánlott?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
No.01
őstag
Elsonek csekkold, h mi is a gyari meret (vezeto oldalon a B oszlop toveben vagy a manualban)
Amit ott latsz az az iranyado. (ha dragabb akkor is )Milyen futas es vezetesi stilus melle kell a gumi? Az mar elegge behatarolja a dolgokat. Ha van arsapka (lol) akkor az lehet meg egy extra szuro.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Itt néztem meg, ez elég pontos adatokkal szolgál vagy nézzem meg az autóban mindenképp?
Futás terén elég sokat szoktam menni, bár próbálok csökkenteni. Havi 2000 km-el szerintem számolhatunk és szeretek sportosan vezetni!A fentebb említett link alapján a 245/40 R 18 amire váltanék és a Continental ContiSportContact 5P XL 245/40 ZR18 97Y néztem ki. Ez jó választás lehet vagy van jobb alternatíva?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
No.01
őstag
Csak sikerult nem a jo valaszt beirnom...
Szoval: ha valoban sportosabb iranyba mozdulnal akkor inkabb nezegetnem a valoban sportosabb gumikat 😉
- Michelin Pilot Sport 5 (esetleg 4)
- Goodyear Asymmetric 6
- Ha olcsobb kategoraira mennel akkor Hankook Ventus S1 evo 3
Ezek valoban jo gumik, az atlagnal jobban tapadnak, de cserebe gyorsabban is kopnak es hangosabbak is. -
-
veterán
Vagy még én, mint laikus a ContiSportContact 5P mellé az EcoContact 6 MO-t néztem. Elvileg ez fogyasztásnál jobb lehet, de nem annyira sportosan tapad. Viszont ezeket nem "zavarja", hogy Quattro az autó?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Értem.
Akkor eddig a ContiSportContact 5P ami szerintem nekem való esetleg a SportContact 6 amit még néztem, mert elvileg az 5P az Audi Original a 6 pedig Mercedes Benz Original sportosabb fajtája. Van más alternatíva hasonló minőséggel ezeken kívül?
-
veterán
Nem vagyok csak itt dolgozom és erre lenne valamennyi kedvezmény és az itteni adatbázisból néztem csak a gumikat ahol a legtöbb nyilván Conti.
Ezért kérdezem, hogy mik ennek a más gyártó általi alternatívái!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
No.01
őstag
Ha az ar is szamit akkor azert mas a eanyzo fekvese. Igaz szamit a kedvezmney merteke is.
Ha maradnal a "hazainal" akkor a SportContact 6 jo lehet (esetleg a 7 ha van a meretben) C tervkent meg az 5P, de ahogy irtam azert ez fugg a kedvezmeny merteketol is.
Mint tudjuk van az az osszeg ami siman elhomalyosit bizonyos tulajdonsagokat... -
veterán
Felszereléssel együtt pontosan 32 Ft / kerék van a 6 és a 5P között..
50/db áron tudnám egyébként ami kb árukereső szint csak a felszerelés ingyenes.
Viszont az nem akkora tényező, mert ismerős vidéken ingyen megoldja és azért kéthetente járok haza kb.Ha van olyan ami ettől "többet tud" relatív nem sokkal drágábban akkor jöhet a tanács, de 100-at nem adnék darabjáért!
-
Puma K
nagyúr
Amit még tudsz csinálni, hogy megnézed ezen az oldalon, hogy gyárilag milyen gumikkal szerelték az autót és annak most hányas verziónál tart az utódja. Aztán ár, elérhetőség vagy tulajdonság alapján döntesz.
Ahogy én néztem (lehet nem jó Audit választottam ki), azt az 2010-es Audi A6 Quattro-t Pirelli, Goodyear és Dunlop gumikkal szerelték.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok, mondjatok valami okosat...
Újból beszéltem a Michelin-nel.
Most teljesen mást mondott egy másik ügyfélszolgálatos.Szóval, gyárilag 235/40 R19 Michelin pilot sport 4-el jön ki az 508-as, én megvettem rá ezt a hangelnyelő csodát ugyanebben a méretben, vagyis a primacy 4 acoustic-ot, de ezt az abroncsot nem hozta neki az előtte lévő pc-én a rendszere csak a PS4-et. Emiatt hallom hangosabbnak a hangszigetelt gumijukat.
Én nem értek ehhez, de ti eltudjátok képzelni ezt a - számomra ostoba - választ helyesnek?
Szóval, ha veszek egy Pirelli P zero-t, vagy Good Year-t ugyanebben a méretben, akkor is ez lesz a válasz, mert nem hozza ezt a típust a rendszer?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
No.01
őstag
En csak azt tudom, h egyszer hivtam oket es akkor is hulyeseget mondtak amivel meg nem is lenne gond, de azt olyan hatarozottsaggal adtak elo, h akar el is hihettem volna.
Szerencsere nem tettem...Ettol fuggetlenul egy nonsense az ilyesfajta magyarazkodas a gyarto reszerol. Szerintem. Hisz ki masnak kellene a legjobban tudni ezeket ha nem nekik?
-
veterán
válasz Puma K #52278 üzenetére
Hát igazából eddig is ezek a márkák jártak a fejemben, szóval sokkal előrébb nem vagyok.
Megéri pl Michelin Pilot Super Sport XL a 17 ezres felárat darabonként a SportContact 6-hoz vagy Pirelli P Zero XL-hez képest?
A három közül melyik lenne a legajánlottabb? Vagy esetleg ezeken kívül más?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
tboldi
nagyúr
válasz Puma K #52271 üzenetére
A japánokon is a vezetőoldali ajtónál van, legalábbis azon a 2-n biztosan, amiket jól ismerek (WagonR és Jazz). De láttam már VAG autón a tanksapkánál is, főleg Skodáknál a jégkaparó mögött.
Amúgy annyira simply clever, hogy nincs is hova akasztani a tanksapkát, amíg nyomod bele a naftát? Nem cseszi össze az autó oldalát, hogy ott figyeg?
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én is így gondolom, hogy most "ostobának" nézett engem a Michelin.
Ha a gyári méret helyett jóval szélesebb gumikat rakok fel, körömnyi perrel, akkor egyetértenék ezzel a válasszal, de könyörgöm. Én a gyári méretben vásároltam a "hangszigetelt" gumijukat.Egyre jobban el kell könyvelnem, hogy majd 400 ezerért belefutottam egy pofonba.
Mert én kötve hiszem, hogy ezek a gumik elcsendesednek, jelenleg kb 280 kilométert futottak.
Komolyan már nem érdekel, viszont az igen, hogy akkor mégis milyen gumit kellene venni?
Ezeket meg majd meghirdetem ár alatt, más nem tudok tenni. -
rbalint88
addikt
A misi supersport kicsit overkill, szomszed bmw m4-en az a gyari gumi
Contibol ezt vennem ra: [link] raadasul az olcsobb lesz jo neked a terhelesi index miatt.
vagy van naluk vredestein ultrac satin, kellemes kozepkategoria, kerdezz ra a dotra, ha nem regi, nem rossz valasztas az araert. Hankook s1evo3 is jo, ha talalsz meg.tboldi: nem, a tankfedel tetejere lehet raakasztani a sapkat, vagy a tankfedel zsanerjaba beleszurni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi.
Nem tudok dönteni, de egyelőre nem is annyira ASAP a dolog, mert megnéztem és nem repedt stb a gumi rajta csak hát nem teljesen erre való...
Rendőr bácsi nem hiszem hogy nézi, ha csak nem akar kötekedni, de biztosítás miatt viszont lehet mégis le kellene cserélni lassan.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
tboldi
nagyúr
válasz rbalint88 #52283 üzenetére
Nekem ez a képről nem derül ki.
A Jazz-nél egy kocsányon lógó bogyó van (kép1, kép2), de nekem a Lancia, illetve az olaszok megoldása tetszik a legjobban, az ajtócska alján egy akasztó, a tanksapka alján meg egy fül, egyszerűen csak felakasztod, mint egy kabátot. Így még véletlenül sem csöppen rá a cipődre semmi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mivan?? Nemértem... Most nézte és nem látta a rendszerben az autóhoz ajánlott gumik között ebben a méretben a primacy 4 acoustic-ot? És emiatt hangosabb ez, mint a Pilot Sport 4 ami egy sportos gumi, pedig ez csendes és komfortos gumi?
Ez mekkora kamu duma. Apjukfszát.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
samu2062
aktív tag
Sziasztok!
Munkatársam venne alufelnit, Toyota Corolla verso 2006-ra. Tudnátok ajánlani valamit, hogy milyen márkák jók, illetve melyikek kerülendők?
16-os kellene, 6,5-7 J széles, 5x 114-es osztókör. A mostani felni, ami rajta van, 45 ET-jű, ez nem tudom mennyi lehet min-max, ezt légyszíves írjátok meg, ha tudjátok.
100 ezret szánna rá, a 4 db-ra és használt is jó. Ha esetleg konkrét ajánlás van, azt is szívesen fogadjuk.
Köszönöm előre is! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz yodamester10 #52293 üzenetére
Igazából, teljesen elvesztem most a "gumik" között. Nem érdekel, hogy mibe kerül, ha tudnám, hogy amit rendelek tényleg jó lesz. Legyen az Conti, Good year, Bridgestone, Pirelli etc...
Olvasom egy külföldi fórumon, hogy a fenti premiumok közt a Kleber ez az gumija, ami szinte félárban van egy Michelin acoustic-hoz képest [Kleber Y Dynaxer UHP XL 235/40 R19 0Y
milyen csendes futású, kiváló abroncs. De honnan tudjam, hogy akik ezeket írták nem-e elfogultak. De maradok továbbra is a premium gyártóknál és már nem is nézem a decibel mutatókat, mert egy f...ság az egész. A meghatározó zaj a végén a frekvencia lesz úgy is.
A Michelin most a bögyömben van, hogy ostobának nézett.Szóval nem tudom melyik gyártó gumiját kellene megrendelnem, mert a végén nyithatok egy gumikereskedést, ha azok sem lesznek jók. Jelenleg is 3 szett 500km alatt futott abroncsokat árul a testvérem a nevemben, mert magyarba könnyebben eladhatók.
Ezek közül lesz valamelyik a befutó, de hogy melyik, azt nem tudom. Bárkinek van javaslata, ne tartsa vissza. Ahogy Qru javasolta, Good year gumim volt már és valóban csendesek voltak, de mondjuk az teljesen más méret volt.
Bridgestone Potenza Sport 235/40 ZR19
[link]Continental SportContact 7 235/40 R19 96Y
[link]Dunlop SP SPORT MAXX RT XL 235/40 ZR19 96Y
[link]Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 235/40 R19 96Y
[link]Pirelli P Zero Sports 235/40 R19 92Y
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért