- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
PNY..apróban megtalálod... számomra ismeretlen..sose volt még.
Mivel nem vette meg senki a monitorom,ezért kellett a 480..különben 1680ba elég lenne a 465 is"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
a shadereket sem aktiválja?
gyorsan szétkapom az enyémet...hátha... akkor asszem megmarom magam,ha beneveztem egy 480ra plusz 20ért...[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
szétszedtem. hát nem kísérlem meg a fenntebb említett módszert,hogy hátha a shaderek előjönnek. Egyébként két modullal kevesebb van rajta,de szerintem egy újrapasztázással simán nyernék pár fokot...rá van száradva mint állat...
nah majd a 480at..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Chainsaw
tag
Na nyomtam egy Dirt 2-t Full Hd-ban Minden ULTRA-n! A beépített bechmark min.:58fps. max.:61,5
Jó ez a 480GTX!!!
Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
-
Chainsaw
tag
Viszont amit most tudok,hogy 3DMarkt Vantage 1920x1080 8xAA Extreme beállításokkal(tehát minden amit feltudtam rakni max-ra azt megtettem) 11117 pont!
min.: 28Fps
max.:38Fpsalap i7 950-vel
[ Szerkesztve ]
Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
-
XaraX
addikt
Létezik olyan GTX 470, aminek a hűtése nagyon csendes, és ehez kellően hatékony is?
-
Apone33
őstag
Üdv!
A mai napon gazdája lettem egy PNY GTX480-nak. Mivel most már a második 6950@70 halt meg, és így elég volt belőle, gondoltam hogy hozok egy geforce-ot.
Play Hard!!!
-
Laraxior
titán
válasz Apone33 #9265 üzenetére
innen vetted? Én is innen vettem pont egy PNY-t..mondjuk még nem érkezett meg remélem nem egy eladótól lesz...
jó népszerű márka lett...[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Apone33
őstag
válasz Laraxior #9266 üzenetére
Nem ph-ról van, úgyhogy biztosan meg fogod kapni amit rendeltél Németből van a kártya. Itt kint elég népszerű a PNY. Elég brutális a kártya én ezekre a ph tesztekre már nem adok, mert a metro, crysis2, dragon age 2 alatt is jobban megy a 480 mint a moddolt 6950-es. Jól is mutat a házban a kártya a hőcsövekkel. Igaz hogy nem valami hűvös de manuális ventivezérléssel azért 75 fok körül lehet tartani, itt a venti 93%-on megy de nem vészes a hangja, meg van étvágya is.
Play Hard!!!
-
Laraxior
titán
válasz Apone33 #9267 üzenetére
mennyi feszt kap a GPU alapórajelen?
Az 580 1V-ot kapott,de le tudtam venni 0.963V-ra alapórajelen,amivel nyertem anno pár fokot. Kevesebb feszt nem tudtam neki adni sajna. ez a 2D-s fesz.
A mostani 465öm 0.962V,2Dben pedig:0.875, de itt lejjebb lehet vinni 0.825-re. Mondjuk ezt már nem akarom piszkálni,de a 480nál azért lehet hogy elkel majd.
Amúgy az 580 is 70°C körül mozgott,csak éppen az 80%-os ventivel,ez meg 95%-al...teljesen mindegy,mert a hangfal úgyis elnyomja."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Apone33 #9269 üzenetére
Afterburnerrel.
-
Apone33
őstag
Az ati-hoz képest nagyon is halk a kártya, előtte ref 6950-em volt 70-re moddolva, na annak aztán tényleg volt hangja, igaz h azt is afterbrunnerrel vezéreltem a ventijét, játékok alatt 75%-on ment a venti max, és jóval hangosabb volt mind a gtx.
Laraxior: ok, nálam az afterbrunner nem engedi a volt-ot állítani, ott csak egy üres mező van semmit sem ír.
Play Hard!!!
-
Laraxior
titán
válasz Apone33 #9272 üzenetére
settingsben tudod aktiválni a Voltage módosítását.
-
őstag
Sziasztok
szerintetek megér 15k-át egy 470röl-480 ra csere?
-
Apone33
őstag
-
-
Apone33
őstag
-
viktor82
őstag
válasz Apone33 #9280 üzenetére
Én is Fullon nyomom egy sam 2443bw moncsival 80fok fölé nekem nem megy és igy van beállitva!A sok rémhir mit a kártyáról mondtak ,én is kellemessen csalódtam ezért nem hiszek a teszteknek,én 295gtx után váltottam 470-re már az is kellemes volt ,de a 480-as egy erömú és mellé nem mehet a 295gtx!
[ Szerkesztve ]
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Apone33
őstag
válasz viktor82 #9281 üzenetére
Nekem sem megy 80 fok fölé a kártya, én 6950@70-ről váltottam erre mert kétszer is megadta magát a kártya, meg volt gyári 6970-esem is, ami a tesztek szerint erősebb, de az általam játszott játékokban, jobban megy a gtx, harmadjára már elegem lett az ati-ból ezért hoztam egy gtx, gondoltam kipróbálom, amit nagyon nem bántam meg. A másik meg az hogy a minimum fps-ek terén sokkal jobb a gtx, pl a metroban ~15-el több a min fps a gtx javára, a crysisnál meg kb 11-al. Szvsz ez már számít valamit. Nálam így van beállítva.
ui: nem rég vettem egy samsung bx2431-es moncsit, amivel nagyon meg vagyok elégedve.
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
Laraxior
titán
válasz Apone33 #9284 üzenetére
az enyém is már a postán van..csak éppen nem hozták ki... holnap tolom én is
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
egy jó hónapja bevadultam, és ksi gép passzívá tétele után a nagy gép csendesítésére is komoly, sikeres kísérleteket tettem.
most ott tartok, hogy 3 db, kb. 400-on pörgő, 1200-as s-flex, és egy szinte alig forgó, 5v-ra kötött 9-es noctua az össz hangkeltő az egész gépben. (adatlap: 1. konfig)talán 50 centiről már hallok is valamit. (remélem, elég nagy az arcom.)
hőfokokban biztos nem, de hangban jópár vízhűtéses gépet levernék....de hát ugye az ember nem elégszik meg....
amiért idejöttem a dicsekedésen kívül:
a 480 gpu-jánál mi a normál max üzemi hőfok? tudom, hogy egyesek a 100 foktól sem ilyednek meg. most játék alatt a zalaman fanmate2 minimumon az s-flex max. 75 fokot csinál. furmarknál a ventit azért fel kell tekernem.de azért tudni szeretném, hol a normál üzemi határ? most nem az általános hasraütős vélemény érdekel, mert olyat én is tudok: hogy 80 fok, meg 90 is lehet, stb...
konkrét szakmai alapú adat kéne.
próbálkoznék alulfeszelésel, és órajelcsökkentéssel. de nem akarok vagdalkozni.
msi afterburnerrel.
3d 550mhz-hez milyen vcore-ral érdemes kezdenem?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
próbaképpen csináltam egy 0.875v, 500/1000/1800mhz-et.
a feljebb említett minden venti minimumon, furmark fullhd, 8Xaa, 5 perc 74 fok, 24 fokos szoba.
alakul ez....célom a játékgép fullpasszvvá tétele, csak egyelőre nincs pénzem bazi nagy hőcsövekre, és a méregdrága, hőcsövesre átalakított 480 fullcover vizesblokkra.
szerk
nem jó. közben fut a 3d06. ha vcore 0.9 alá megyek, a kép bevillog. pontok felvillannak, kis sugárirányú csóvával.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Laraxior
titán
válasz szab.tam #9286 üzenetére
alulfeszeléssel nem lesz gond. próbáld meg vedd le a feszt a minimumra és hogy tudja-e az alapórajelet azon a feszen. mondjuk 480nál nagyobb a határérték amik között lehet ugrálni.
Nekem 580om volt ott pl a 2D feszen ment a 3D órajel is.
default: 0.962V@51MHz (2D)
1V@772MHz (3D) --> 850MHz-ig stabil.
0.962V@772MHz.
lejjebb nem lehetett menni a fesszel.órajelet nem csökkentenék,hiszen az nagyon is a teljesítmény rovására megy. Ram órajelet maximalizálni kell,hiszen az nem hoz plusz melegedést,és 1920ban jótékony hatása van.
GPU-t én nem piszkálnám."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #9288 üzenetére
érdekes a gpu lekivilága. 0.9v-on emelem a frekit, drasztikusan nő a hő. a cpu-nál ha a feszt változatlanul hagyjuk, önmagában a freki növelése nem nagyon hoz + melegedést.
ahogy elnézem, itt azért máshogy van.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Laraxior #9289 üzenetére
a gpu-t a teljesítmény miatt nem piszkálnád, vagy más okból?
nézem a teljesítmény görbéket. amikkel játszom, vsynk-en, sehol nincs limit. ráadásul viszatértem az xp-re, nincs a vga zabáló dx11.
szerintem gpu 550mhz-el sem fog 80% fölé menni a szintetikus teszteket kivéve a kihasználtság.
de most úgy nézem, hogy 09v, 550/110/1800
minden hibamentesen fut.a cpu-t még lelövöm alapórajlre, azt valami 0.9v-on tudja, és a max légmozgás a vga-n lévő venti lesz, ami alulról passzív tápot megszívja, és fölfelé a mugen felé megtolj akicsit a levegőt. csak ki kéne végnom a cm690 tetejét, hogy ki tudjon menni a hő.
alakul....
régen volt fűrész a kezemben.
ha meglátlak, mindig a jegesvizes rekorder 280 amp jut az eszembe, ami nálam landolt vagy jó fél évre. az volt az egyetlen vga, amihez érzelmi szálak is fűztek....
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz szab.tam #9291 üzenetére
lefelé azért nem piszkálnám,mert eléggé be folyásolja a teljesítményt.Legalábbis 1920ban. 1680ban mehet lejjebb.
Sokan írták pedig hogy nem vennének hardvert tőlem..érdekes..a mai napig nem panaszkodott senki hogy meghalt volna valamilye... pedig a 8800GTStől kezdve az E8400ig minden volt a kezem alatt,és annak jópár éve
480as annyira nem jó választás ha csendes és hűvöset is akarsz egyszerre 255W-os TDPvel...
560 inkább..mondjuk egy Giga OC. én a 460nak hangját se hallottam és sosem volt 60°C felett a GPU"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
szab.tam
nagyúr
válasz Laraxior #9292 üzenetére
igen, ezt már sokan elmondták. sokan leesnének a székről, ha meglátnák, (hallanák), hogy hol tartok most a csend terén.
igazából gyakorlati halkításbeli eredményt már nem fog hozni a további ventikiiktatás, mert a 3 kijelző hangja nagyságrendekkel nagyobb, mint a gépekből jövő összzaj.
többen ajánlgatták az 5770-et és társait.
a hegycsúcsra fel lehet jutni mászócsákánnyal és helikopterrel is. én az előbbi tválasztom....
a htpc passzívvá tétele előtt sokan mondták, hogy nem lehet. megtettem. most a nagyon fáradozom. inspirálnak a hitetlenkedők.
a 480 meg adott.
de most lépek tovább alulfeszelni a procit. 7.5x400 load 1v-on ellesz. és az már talán passzívban is elmegy. akár linx-en is. de tényleg kéne egy tetőt vágnom. lehet, hgoy veszek még egy cm690-et, valami olcsó, hiányosat...
úgy nézem, van esély, mert load 1.024v-on a proci a lepkefing ventivel 50 fokon van linx alatt. szerintem venti nélkül 70-be belefér...
alakul.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz szab.tam #9293 üzenetére
amíg teszteled a procit érdemes rátenni egy ventit..utána úgyse lesz annyira leterhelve már
-
szab.tam
nagyúr
válasz Laraxior #9294 üzenetére
most még rajta van. először a proci 3 giga minimumfszt belövöm.
egyébként én úgy akarom beállítni, hgoy bármilyen terhelést elviseljen. tehát úgy lesz belőve, hgy 29 fokos szobában cpu linx 80 fok alatt, furmark gpu szintén 80 fok alatt maradjon.
mert így lesz a mindennapi gyakorlatban max 70 fok.és ezt próbálom elérni a vga-ra tett 1 db. kb. 400-on pörgő sflex-szel, és még egy kis alulfeszelt noctua-val, ami a vga bordák maradékát hűti. a nagy falat majd a hőcsöves móka lesz, egy óriás házban. a hűtőbordák már megvannak....
-
Chainsaw
tag
válasz Apone33 #9284 üzenetére
Én is majdnem ATI-t vettem(6870)! Nagyot csalódtam az 1950Pro-ban anno! Azóta csak Nvidia karim volt! Kipróbálnám,de öszintén félek a szar driverek miatt! Úgy,hogy kihagyom,majd,ha a 5970-jó áron lesz,azt be merem válalni!
Úgyhogy addig nagyon megvagyok evvel elégedve!Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
-
Apone33
őstag
-
Chainsaw
tag
válasz Apone33 #9298 üzenetére
Hát nem tudom,46k-ért tudtam volna venni asus6870-t 2év garival full cuccal,43k-ért meg asus4870X2-t,full cuccal!
Azt viszont tudom,hogy a 2 hete hajtom a 480GTX-t s nem fogta eddig meg semmi!
Ezt tényleg nem bántam,meg!Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
-
ittakary
nagyúr
válasz Chainsaw #9297 üzenetére
Tényleg csak puszta érdeklődés, de az érdekelne engem, hogy tényleg ennyire elfogultak lesztek egy EGÉSZ márka összes termékével szemben, egyetlen rosszul sikerült széria miatt? Ez kb olyan, mint ha vinnéd haza a kocsidat a boltból, és defektet kapsz: és soha többé nem veszel abból a márkából, mert "rosszak a gumijai" ...
Csak én vásárolok jelen időben? Ha kell valami, körbenézek és letojom, hogy milyen matrica van rajta, ha annak jó az ár/érték aránya, futja rá, akkor megveszem. És nem úgy, hogy "csakaazÁEMDÉ!!" skandálással megyek be a PC boltba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest