- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Sziasztok ismét, pár nappal ezelőtt kérdeztem, hogy mitől lehet a legion 5-nek ez a ventilátor random üresjárati fel-fel pörgése. Megoldódott, Win10 vissza ment is abba is hagyta. Ránéztem a hőfokokra azért és üresjáraton volt kb 70 fok a GPU CPU. Ma megjött a Grizzly Kinauant, kitakaritottam szépen, újrakentem és láss csodát az üresjárati 35 fok, terhelten minden max 70 körül megáll. Kivéve a GPU Hotspot az Aida szerint. Az kb 85-87 fok, amit sokallok kicsit. Ez maga a GPU magja lenne, vagy mi nem kap kellő hűtést?
-
Picco
addikt
válasz 22balu #74944 üzenetére
ilyen esetben a programhoz kell valasztani a laptopot. azt is megneznem helyedben hogy quadro vs geforce kozott mekkora a teljesitmeny kulonbseg, lehet hogy nem kell quadrora adnod a fejed, bar profibb programokhoz az ajanlott.
megnezed hogy a tervezo progihoz mi az optimalis, GPU gyorsitott e vagy sem bar 90% hogy CUDA only, tehat thinkpad/precision/hp Zbook vonalon gondolkoznek a helyedben valami izmos quadroval. szeritem ebben a topicban nagyon kevesen hasznaljak a laptopjaikat erre a celra. en thinkpad "hivo" vagyok, nagyon ritkan robbannak le.
keszulj fel lelekben a quadros laptopok araira.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
válasz 22balu #74958 üzenetére
anyam borogass, van itt nemi fogalomzavar keremszepen
namostakkor:
1. anelkul hogy tudnad a program nevet, nem fogsz tudni erdemben segiteni.2. iris = intel cpuba integralt szar atnevezve, talan 9ik gentol hivjak igy
geforce consumer, nem uzleti
quadro az uzleti vonalaz is sokat segitene ha tudnad hogy mit hasznal most ami elverzett...integralt szart, geforceot, vagy quadrot, persze modell szam kellene.
az is lehet hogy nincs gpu gyorsitas a programba, tehat a fent emlitett elso pont az egyik legfontosabb kinyomoznivalo[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
motifator
senior tag
A gpu hot spot a gpu legmelegebb pontja, kicsit nagynak tűnik a különbség, ha azt mondod max 70 fok a GPU hőmérséklete. Viszont a grizzly kryonaut nem
a legalkalmasabb laptop kence, a Mester szerint ez inkább asztali tuning paszta nagy leszorítóerőhöz. Noktua NT-H1 (kell hősokk) vagy NT-H2 inkább.Funky + Jazz
-
VibeX
tag
Üdv.
Hadd kerjek szepen egy kis segitseget.
Legion 5 17ACH6H eseteben milyen megoldas letezik meg arra, hogy ne legyen repcsi hangja a gepnek? Thermal modnal az automatikus figyeles vagy mi be van kapcsolva, ezen kivul meg valami okossag?
Esetleg a Lenovo fan control app-pal lehetne mokolgatni? -
Picco
addikt
bongeszes/irodai munkara atrakhatod a vantage-ben "quiet" modra, szamomra nem erezheto a kulonbseg, jatek kozben mar igen, ott is jatekonkent valtozik hogy mennyire.
csondes soha sem lesz mert 2.5cm vastagsagban kell hutenie 180w-nyi hoenergiat.
proci turbozasat ki lehet kapcsolni energiabeallitasoknal ha a maximum processor state-et 99%-ra allitod, sokan igy hasznaljak itt, en meg nem probaltam**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
MaxxDamage
félisten
Ma mondom teszek fel új gumi gyűrűt az M.2 SSD bordára (1 volt szakadt) erre mit látok...(?)
A 4-ből 3-n szakadt 1 db gumi...mondom pff... /a Kínai nem tudott ebbe a kérdésbe segíteni, gumit külön nem "forgalmaz" (de most elküldöm neki a képet, hogy milyen szépen "szakad" el az a gumi...ami neki van a csomagban...)Kimentem a műhelybe és kerestem 8 db (jobb anyagú) hasonló gumi gyűrűt, ami még rámegy és fogja is rendesen...kicsit "vastagabb" de ez tuti nem fog el szakadni!
Aztán a helyzeten kicsit kellett változtatni, mert a gumi gyűrű vastagság miatt nem fért volna el vagy a másik SSD mellett, vagy más (egyéb.) alkatrész lett volna útba pont egyformán elhelyezése miatt...de megoldva!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csikpaci
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, itt van 2 eladó használt gamer laptop, melyik lenne a legjobb választás?
Elvárások: Pubg, Warzone féle multis játékok, vagy esetleg mostanában megjelent gamek 60 fps körüli futtatása, nem kell, hogy max grafikán menjenek, csak ne zavarja a szemem a low beállítás. Igazából nem szoktam túl sokat játszani, de szeretnék egy megbízható viszonylag erős gamer laptopot, ami még jó lesz 2-3 évig. Általában a notebook képernyőjét fogom nézni, mert sokat utazok és ezeken a helyszíneken természetesen nem tudok monitort használni.
Ha esetleg ezeken kívül tudnátok javasolni használt laptopokat, azt is szívesen megnézem, köszi!
https://hardverapro.hu/apro/acer_predator_helios_300_ll0k/friss.html
https://hardverapro.hu/apro/asus_rog_g752vm_5/friss.html -
hfrici
aktív tag
válasz MaxxDamage #74963 üzenetére
Csak agyalok... kábelkötegelő nem lenne jó a gumi helyett???
-
MaxxDamage
félisten
válasz hfrici #74969 üzenetére
Szerintem ez a legjobb.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gergello
addikt
válasz MaxxDamage #74963 üzenetére
Ez egy 3 forintos tétel, "o-gyűrű" néven keresd. Bármelyik vasbolt kb. darabra árulja.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Gergello #74972 üzenetére
Volt itthon, így no para
-
Gergello
addikt
válasz MaxxDamage #74974 üzenetére
Ezeknek az anyaga NBR.
Többféle NBR van, többféle szín, szín azonosíthatja az anyagot.
Ami itthon általában kapható az 100 °C-ig bírja.
Amit a kínai adott mellé az valami feketített befőttes gumi lehetett.Ha nagyon jót akarsz, akkor keress HNBR anyagból, az zöld színű, klímások használják pl. az 150°C-ig jó.
-
-
nggabi
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #74978 üzenetére
És mind a 4 db M.2-s
2.5" már a múlt...laptopba!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #74979 üzenetére
én már a sata m2ket is elpasszoltam amíg volt valami ára.
"szenyor dzsíííí"
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #74980 üzenetére
Én azt akkor vettem még mikor volt áruk, így használom míg el nem halálozik, vagy az 5 év gari le nem jár. 7TB SSD laptopba még egy darabig bőven elég...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Gergello #74976 üzenetére
Nincs itt 100c fok, így ami van az is nagyon jó.
A kínai meg eldobhatja ami neki van...a borda+TP viszont nagyon jó!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
motifator
senior tag
21W teljesítmény mellett 65 fok azért nem olyan nagy durranás, meg ez a kép sokat nem árul el, jó lenne látni az órajeleket, a CPU itt alig ketyeg, legalább is ez nem túl nagy terhelés. HWinfo-t használd, ha meg akarod nézni, hogy dolgozik a rendszer. És én is azt mondom, hogy inkább a Mesterhez vidd, ha nem boldogulsz vele. Felesleges kísérletezni.
Funky + Jazz
-
MaxxDamage
félisten
Ezt olvastátok, láttátok már?
Gennyesre lopta magát videokártyákkal, procikkal, majd 20 év börtönt kapottEszem, f*szom megáll! Hova jut ez a világ!? A pénz, a pénz meg a pénz...
-
addikt
válasz Gergello #74975 üzenetére
Én már csak KillHates-el dolgoztatok. Úgy mikor legközelebb ilyet célzol irányomban mondani előbb rá gondolj. Amúgy FőDudu-hoz is simán elvinném, igazi profi. Csak jó hozzászólásai vannak.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
VibeX
tag
Köszi. Na akkor. Quiet mode, proci 99%, jatekokra allitok fps limitet az nvidia control panelben (termeszetesen amelyik jatekban adott ez a lehetoseg, azon belul teszem meg), es kesz, helyben vagyunk. Azt mondom igy mar egesz szepen el lehet vele lenni. Ha meg egy custom fan curve-t is tudnek csinalni a legion fan controllal...
-
nagyúr
-
motifator
senior tag
válasz KillHates #74990 üzenetére
Egy ideje ez a hűtés van a GP/GE sorozatban, ráférne egy frissítés, de ha azt nézzük, hogy itt kb. 190W környékén disszipál a cucc, annyira nem is rossz. Tény, hogy egy unlock cpu felesleges ez alá a hűtés alá, mert semmi tartaléka nincs. Viszont amit produkál a 12. gen, az nem elhanyagolható. Minimum 30%-ot ver bármelyik mobil cpu-ra, ez egy generáció alatt azért nem olyan rossz.
Funky + Jazz
-
Bedepi
tag
válasz MaxxDamage #74981 üzenetére
Ezt azért meg lehetne cáfolni. Van, hogy nem elég
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #74990 üzenetére
Azért ott már trotty is lehet szépen.
Eléggé spórolós az a hűtés rajta...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Bedepi #74993 üzenetére
Gaming laposba Gamingre még sok is!
-
motifator
senior tag
válasz MaxxDamage #74994 üzenetére
Ez a CPU még trottyolva is megeszi reggelire a 10 magosodat .
Funky + Jazz
-
motifator
senior tag
válasz vakablak93 #74998 üzenetére
Nálam a P751 lesz az utolsó DTR, mivel kihalt a 15,6 vonal. Nekem a 17,3 már nem játszik, gpu-ban már nincs előnye a 30xx szériában egy komoly bga-hoz képest és nincs az az upgrade potenciál benne, mint a régi sorozatoknál. Az MXM felett is elment az idő. Az X170 3080-a pl. ugyanúgy 165W, mint egy Legion vagy AW. Akkor meg minek az atom hűtés, ha nincs kihasználva? Kíváncsi vagyok azért mit hoz a jövő a Clevonál, de megmondom őszintén az ufók mellett nekem az XMG Neo / Oasis a kedvencem a kis vizes blokkjával. Per pillanat jobb hőmérsékleteket és teljesítményt produkál csendben barátságos méret mellett, mint az atom X170.
[ Szerkesztve ]
Funky + Jazz
-
MaxxDamage
félisten
válasz motifator #74997 üzenetére
Az meglehet, 2 gen.-l újabb.
De az enyém legalább nem fő meg és a GPU-t 4GHz-n is simán ki hajtja!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest