- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
istv20
csendes tag
válasz Gawamatsu #74491 üzenetére
Köszönöm. A Vantage szoftver folyamatosan tolta az arcomba. Én pedig gondoltam, hogy egy közel 700.000.- Ft -os gépre megkötöm, mert ezt nem egy két hónapra vettem. Sajnos akkor buktam. Reméljük nem lesz baja, alapvetően vigyázok a cuccaimra, de sajnos ez sokszor nem rajtam múlik.
-
istv20
csendes tag
válasz Silverboy #74493 üzenetére
Igazából csak az Oyssey esetében van ez a probléma. Az előző Acer Nitro 5 gépem is ezzel melegedett a legjobban, azt TG Kyronaut Extreme-el újra is pasztáztam, segített is rajta, 90 fok fölé az nem ment. Szerintem ez a játék ilyen sz.. , a Valhalla-val már nincs ilyen gondom. Ezt egyelőre újrapasztázni nem akarom, még várok vele. Egyébként pasztázni csak a TMX tudja gari vesztés nélkül? Van több számtech boltos, szervizes haverom/ismerősöm is, aki megcsinálja, vagy ad róla papírt (én is megoldom), az jó lehet? Az Asusnál semmi gondom nem volt belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Silverboy
aktív tag
válasz istv20 #74503 üzenetére
Tudtommal a Lenovo-t is szétszedheted, akár magad is nincs rajta garmatrica, az az MSI szokása, de ott meg az Albacompnak kell írni, egy bontási engedélyért csak. (Vagy is régen úgy ment a buli). Szerintem a Kyro túl híg, inkább Noctua NTH2, de ezt megmondják a többiek, én üzletiket szerelek, oda elég az MX4 is.
KillHates az ügyeletes mester számodra. Hiába mi is megtudjuk, megtudnánk csinálni, de az ő boszorkánykonyhájánál biztosabb nincsen. Pikk-Pakk megtudja neked mondani mi a probléma, és mit javasol, hogy hűvös maradjon a gép minden körülmények között.
(Milyen pasztát ildomos használni, kell-e polírozni stb. stb.)[ Szerkesztve ]
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
istv20
csendes tag
válasz Silverboy #74504 üzenetére
Köszi. Nekem Noctua NTH1 volt előtte, de az hígabb volt, viszonylag hamar ki is "folyt" a proci alól. Egyelőre még várok a pasztázással. Azt láttam, hogy ő inkább folyékony fémet használ, de azt nem szeretnék bele. Biztos vagyok benne, hogy ért hozzá, de valamiért attól idegenkedem.
-
FőDudu
veterán
válasz Gawamatsu #74502 üzenetére
Na akkor mar megint a kulfoldinek kell megmondania miamerre.
Szlovakoknal vasarolhato a kiterjesztes.
Ott a 2 szukseges tipusszam. 5WS0T73726 vagy 5WS0T73717
Ezek a gari idon belul aktivalhatok.
Es nem orszag fuggo, lehet nalunk is es Magyarorszagon is vasarolni oket
Megveszed, aktivalod a szeria szamra, jonapot. Utana a szerviz elfogadja. Ennyi.Markiton meg megveheted oket.
Masodikat is.Vagy szimplan felhivnam az Asbis Hungary-t (ha mar nemzetkozi a ceg) ugyanezen cikkszamok utan erdeklodve... End of story.
FőDudu
-
echterion
nagyúr
Ismeri valaki ezt a gépet: Asus Rog Strix G732LXS (10980HK+2080Super-rel van szerelve)? Még bőven garis a cucc, német MM-hoz. Van valakinek ezzel tapasztalata, ismeri ezt a gépet? Mennyit érhet most a piacon? Noticsekk tesztje alapján nem vagyok tőle elájulva. Egy ilyen gépet ajánlottak az asztali PC-mért cserébe.
-
echterion
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #74510 üzenetére
Hát, az nem annyira számít, hogy mennyiért vette, inkább az egyéb tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Az árat úgyis az határozza meg, hogy a piacon mi és mennyiért megy mostanság.
-
FőDudu
veterán
válasz Gawamatsu #74512 üzenetére
Ha meg tudod vasarolni a kiterjesztest Magyarorszagon - marpedig a Markiten ott van - akkor azt az adott tipusokhoz lehet hivatalosan hasznalni az adott orszagban.
A vasarlas nem feltetele a garancia kiterjesztesenek - csak a gyari garancia meglete.
Ilyen egyszeruen mukodik a Lenovo.De en itt befejeztem, nem tudok tobbet segiteni.
FőDudu
-
Gawamatsu
senior tag
válasz FőDudu #74513 üzenetére
5Pro 3070-hoz linkelted.
Keresgéltem a garik között, de L5Pro nincs köztül, L7-ek vannak meg Ideapad-ok.Már próbáltam lenovo.valamin venni, de mikor bekéri a sorozatszámot majdnem a véglegesítésnél, akkor megálljt parancsol, hogy nem elérhető.
€50-80-t rászánnék simán, ha tuti lenne az eredmény. -
Bedepi
tag
válasz istv20 #74505 üzenetére
Nyugodtan felteheted, nagyon profin megcsinálja. Én is idegenkedtem tőle, de végül beadtam a derekam, és nem bántam meg. Lassan 1 éve fent van, minden gond nélkül. Valamikor megyek hozzá cseréltetni, ha a munkahelyen sikerül lebeszélnem. Sok olyan ember van akinek megkente már a gépét, senkinek nem ment még tönkre tőle tudtommal.
-
Silverboy
aktív tag
válasz istv20 #74505 üzenetére
Akkor nem kérsz rá fémet . Bár hosszú távon megérősebb .
Szerintem nagyon kevesen vagyunk ebben a topikban, akinek nem a Mester csinálja/csinálta.
[ Szerkesztve ]
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
válasz echterion #74511 üzenetére
Mennyit érhet most a piacon? Ezt te kérdezted: Ez a gép 1 éve piaci áron 800k-1.3M Ft között mozgott kb. Ha kicsit ráguglizol.
Véleményem szerint egy ilyen árkategóriájú gép rossz nem lehet. Az meg hogy a Notebookcheck milyen tesztet hoz le, nem szubjektív, nekik valamiért nem tetszett, de neked ettől mèg bejöhet.Én mikor megvettem a TuF A15(2021)-öm, én is néztem videókat meg olvastam teszteket és számomra teljesen pozitív élményt nyújt a laptop, a néhány negatív teszt és videó ellenére is.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
nagyúr
Ma RM Mikinek beröfentettük az MXM-to-PCI-E adaptert:
Azonnal látta az RTX 2080Super-t
Sajnos a 3D-t nem tudtuk kipróbálni, mert a kártyám félig döglött és nem megy minden gépben rendesen.
De a 100%-os GTX970-el simán ment a gyönyörű GT70 Dragon:
Mindkét kártya kép a gép LCD-jén jelent meg, oda is renderelték a 3D-t.Sikerült megjavítani az MXM RTX5000-est is, a régi gépéből kigyomláltam azt a távtartót ami mindig letörte a kis alkatrészt. Most már majdnem belefekszik a gépbe az RTX5000-es Quadro, tudtam rögzíteni is valamennyire a nagy ventilátort. Meg lettek mindkét gépben erősítve a proceszor lefogatók, a Dragon-ba átkerült a 4940XM (maxra terhelve ment fel 67 fokig ) és a 32GB HyperX ram és az adathordozók. Természetesen minden újra lett pasztázva gap-padozva (bár Dragon-ban patika állapotú minden!!) Az új GT70 Dragon is megkapta a nyitott BIOS-t, döbbenetes, hogy mennyi mindent lehet állítani benne.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hito
nagyúr
válasz KillHates #74518 üzenetére
Sírok a rögöhéstől magamon! Miért gondoltam, hogy a nyákon lévő 8 pinesből fogja a szalagkábelen keresztül érkező power ellátni az asztali kártyát? Teljesen megzavart az az a csati
Jó kis modding délután lehetett, grat a cucchoz RM Miki
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
FőDudu
veterán
válasz KillHates #74518 üzenetére
Szep teljesitmeny! Meg Mikinek is szerencseje volt. Megint. (nem lesz harmadik).
Meleg fenyu, Ikea-s gooseneck lampa: pricelessLehet jobban jarnal, ha jo vastagon betaknyoltad volna UV reagens lakkal az egesz RTX5000 kartyat.... Akkor talan nem tudna tobb alkatreszt leszakitani ovatlanul.
Szoval most kene azt az RTX 5000 kartyat jol elcserelni egy faxa asztali GPU-ra es kesz is az asztali jatszos konfig.
Gyanitom a pcie kabel es az MXM riser az kb vetekszik arban egy TB3 kulso haz araval - es nyilvan meg kell hozza egy faxa tap is. Szoval a hordozhatosag az max Ikea-s szatyorral ertendo.
Valoszinuleg a 3 laptopjabol (ha jol remlik ennyivel retrozik) meg a kartyaibol siman kijonne egy kvazi uj(abb) es eleg potens gamer ketyere - meg talan olyan is amit kesobb tud moddolni kedve szerint (pl. valami Clevo DTR).
Ilyen szempontbol igazuk van a karogoknak. A hobbi az nem mindig az esszerusegrol szol.
De orulok, hogy sikerult eletre kelteni.Indulni egybol jol indul, vagy a hibernalos trukkel kell a kulso eszkozt eletre lehelni?
FőDudu
-
echterion
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #74517 üzenetére
Igen, azt kérdeztem, hogy most, nem egy éve.
Kicsit megnézve az aprót valahol 5-600ezer közötti az az összeg, amiért el lehet adni. Bivaly proci van benne, de hamar trottyol és leesik a freki, a gpu meg sajna épphogy veri a teljes értékű 3060-at (150W-os van benne), cserébe az is meleg.
Valszeg friss pasztázás után sokkal jobb értékeket mutatna a gép, mint minden ilyen böszme masina abból az időből.******
-
válasz echterion #74522 üzenetére
Gondoltam, adjából kalkulálható lesz, hogy egy még jótállásos gép kb. mennyit ér…
Néztem én is pár teszt videót a 2080S és 3060 közti difiről… az hogy meleg, az szubjektív…. van aki szerint a 70-80/85fok nagyon meleg játék közben, van aki szerint meg az optimális.
Én most kíváncsiságból átállítottam a Tuf A15-ön a Turbo energiasémát úgy, hogy a cpu min. és max. 99%(4.1Ghz!)… így a GPU2(rtx3050-4gb) 70fok, a cpu(r7-4800h) 80fok.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
Smithy87
senior tag
válasz st3v3np3t3r #74524 üzenetére
Ugye hogy xx60-70-80 alatt is van élet
-
addikt
Sziasztok!
Köszönöm az észrevételeket.Tegnap nagyon jó utam volt most meg pihenek mert késő estére értem haza kicsit elfáradtam.
Minden fasza lett, talán csak annyi amit most gyorsan megnéztem, hogy az RTX 5000-es kártya vbios tartalmát újra kell tenni. Sok minden volt tegnap, gyors is volt nekem a tempó észrevenni olyasmit hogy nem stimmel a kártya azonosító száma....12B0 helyett 0000 MSI-t irogat(amilyen nincs is, nvidia van csak 110W-on 0000, de abba beleírhattam így az is kuka) szóval legutóbb elb@sztam a csipeszes írást és emiatt nem enged win alól sem módosítani, sem drivert feltenni. Talán csipesszel még menthető lehet a chip, ha nem mehet rá majd egy másik chip.
Aki most mosolyogni kezdene....nehogy hozzá piszkálj alapon a chip a kártya másik oldalán van.
Kár hogy ezt tegnap nem vettem észre. Majd valamikor megpróbálom módosítani.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
Köszönöm én is az elismeréseket
Ha beindul Mikinek az RTX5000 (kerül rá jó BIOS, mert most már "csak" ennyi a nyűg vele), akkor meg a piacra. (legalábbis én ezt javasoltam Mikinek, felajánlottam azt is, hogy beépítem majd a leendő gazdájának a gépébe) Mert így okafogyott lesz a Franeinsten-gépet darabokban tartani, abba szépen belemegy a Quadro P5200 és a 4810-es i7-es, így össze lehet, majd rakni teljesen és az lesz a "utazós" gép....Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz vakablak93 #74527 üzenetére
Olyan szép a Dragon MSI, hogy ver minden csicsás Alienvare-t és karácsonyfa ROG-ot, és a többi modern gamer gépet. Nem lakkozás ami rajta van, hanem a topcase és a kijelző hátlap műanyaga van anyagában színezve
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
vakablak93
őstag
válasz KillHates #74530 üzenetére
Igen, tényleg királyul néz ki szerintem is , RM vigyorog gondolom
Ezek az egyszerűbb piros gamer dolgok nekem jobban tettszenek mint az RGB. A sajatomon is csak piros világítást kapcsolok mindenhol.Már csak arra vagyok kíváncsi mit
vesz majd hozzá RM külső
GPU-nak és mit tud majd a gép azzal[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Igen...én is olvastam
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz vakablak93 #74538 üzenetére
Csak úgy találtam. Neked nem tetszik? Ott van minden róla miért kérdezed? Gondolom 3070-el lehet egy szinten. Megnyugodhatsz biztos nem fogok ilyet egyhamar venni, meg mást sem szeretnék mostanában. Jó látni hogy van választék csak pénz kérdése.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
Nekem is kellett oda posztolni mindenfélét habár ritkán tettem. Információ szabadság (hogyan lehet másként is létezni). Változik a világ, verik szét a közösségeket...lmbtq, migráció, oltásterror stb...meg sem lepődök. És igen nem lehet áttelepíteni, kicsit beleolvastam, nem engedik, nem adják át a jogokat, de remélem biztos ki fognak valamit találni az őstagok. A fenti linket is onnan szedtem.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
hito
nagyúr
Se HTPC topicban, se VGA topicban nem tudtak ezzel kapcsolatban segíteni.
Van valakinek tippje, hogy mi okozhatja? Közben annyi kiderült, hogy belső kijelzővel használva az eGPU-t, gyönyörűen lejátsza a 4k videókat, de ahogy küldöm a képet HDMI-n vagy DP-on keresztül külső monitorra, a 4k videólejátszás diavetítéssé válik. Elég idegesítő
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
FőDudu
veterán
Nem ismerem a Radeon kartyadat. Hivatalosan tudja az adott video lejatszasat?
Lehet olyan kodekkel probalkozol amit nem tamogat hardveres dekodolassal.
Pl AV 1 nem tamogatott - nekekmugyan ez nem mond semmit, nem videozok.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Ubul86
őstag
hát, srácok, mostanság nem követtem a fórumot, életmódváltás, munkahely váltás, időhiány. De facebookon vagyok bent pár eladó laptop csoportban, és megdöbbenve látom, hogy egyesek mennyire durván felárazzák a régebbi gépeket is, pl 1050ti-vel szerelt 8. gen i5,16 gb rammal 250K, az én Acer Nitro-mhoz kb egyazon specifikáció, 1660ti-vel csak Asus Tuf 450K
és elviszik...vagy nem tudom, de hihetetlen.
-
FőDudu
veterán
válasz Ubul86 #74549 üzenetére
Autonal es laptopnal kb. ugyanaz megy....
A hasznalt is draga mert az uj vagy nincs vagy meg dragabb.
Vettem egy (hasznalt, 3 eves) autot november kozepen - azota siman 20%-al dragabbak az azonos evjaratu es hasonlo felszereltsegu autok. Vagy en vettem nagyon olcson, vagy az arak mennek folfele. Hasonlo aron mar nincs.
Lehet el kene adnom a regi notimat? 2015 Early 13" MBP. Jo allapotban, uj akkuval, 8GB memoria, 256GB SSD-vel. Jo allapotban. Taska, 2 tolto, Tb2Ethernet dongle, stb.
Remelem egy 2 teras SSD kijon az arabol.Szerk: valosziuleg kijon...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs