- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az y720-nak milyen a hűtése?
-
k-adi
nagyúr
válasz #86952448 #19419 üzenetére
Továbbra se tudod mit akarsz:
(#19277) workdontplay Ami megoldásra találhat, az a fedlap ferdesége. De ez meg annyira nem zavar, nem jelentős
(#19419) workdontplay De asztalosként nem tudom elviselni a mm-es differenciákat sem, ezmeg...Offolsz továbbra is:
(#19435) workdontplay >> a topik továbbra sem a facebook faladOlvasás se megy:
(#19434) workdontplay >> rosszul értelmezted....... de legalább már utánaolvasol, tedd ezt a y720-vel isIlletve a hét kommentje a tiéd:
(#19437) workdontplay >> erre meg csak ennyit: Luke Skywalker: Amazing. Every word of what you just said was wrong. -
fm!
tag
Ha van itt a laptopszalonból / normális számtech kereskedő cégtől valaki, dobjon légyszi rám egy pü-t, hogy új Latitude 5580 idei vásárlás ügyében egyeztetni tudjunk. (Ha sikerül visszavetetnem a mysoft-nál a jelenlegi rossz példányt, akkor vennék egy tücsök nélkülit normális hozzáállású cégtől.)
-
k-adi
nagyúr
-
törölt tag
Szóval megjött a zsé a laptopszalonból, újranyíltak a lehetőségek, viszont a készletek korlátozottak. Ezek után szeretnék tőlük vásárolni megint, viszont nem mellényúlva.
k-adi: Ne haragudj, tényleg sok a dolgom most, és az idő is sürget. Mindenre lenne válaszom, amire te megint írnál, és én viszont... és én nagyon szeretek polemizálni, filozofálgatni, de nem most. Most egy kicsit pattanjunk le egymásról, majd vitatkozunk később, ok?
Tehát y720 (laptopszalon), G752VY (ez sajnos nem laptopszalonos), és egy újabb 7577 a kiszemelt jelölt a laptopszalonból.
y720: nem tudok róla semmit, ha nincs válasz a hűtésére, majd visszaolvasok. Korábban gázos adatokat közölt itt valaki, de az itteni köztudatban nem rossz gép. Zavaros
G752VY: digiprime-ot tisztáztuk, de eddig a notebookchecken hiábsan hivatkozott 8GB-os 980M VGA-t néztem vele kapcsolatban. Nem tiszta, továbbra sem.
7577: Szimpatikus vas, de a bill az gáz. A laggolós sztori is gáz.
Az xx-gamer rejtély, a clevo, msi meg elérhetetlen, alien és társai meg drága.
A többi eshetőség nem ebbe a topicba tartozik, erre időközben rájöttem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #86952448 #19453 üzenetére
tökéletes gépet ennyiért egyszerűen nem fogsz kapni, vagy lenyelsz pár ésszerű komprosmisszumot, vagy veszel többért vagy vezsel külföldről vmit, vagy egyszerűen maradsz az ületi noti+ asztaligép kombónál, az y720-at meg valaki már féltucatszor újrapasztázta és rakosgatta fel az utána lévő eredményeket szerintem gondolkozz, igazán mit szeretnél mert ha pl megveszed az y720-at lehet jó gép de akkor meg az lesz a bajod mint a g752-nél nem tudtad elviselni a gamer billenytűzetet meg kinézetet,, és aztán dönts, minden gépnek van hibája vagy elfogadod ezt vagy egyszerűen felejsd el.( de szerintem ha maradsz a noti ötletnél akkor külföld vagy több más lehetőséged nincs)
-
maximilian4
addikt
válasz #86952448 #19461 üzenetére
Egy sima aida stress teszttől összefosta magát az y720. Gyári pasztával is, és újrapasztázás után is. Ez minden, csak nem jó. Téged pedig eléggé zavarnak a magas hőfokok. Szerintem az y720 is visszaküldés áldozata lenne.
Én azt mondom eddig a 7577 volt a legjobb. Visszafogott kinézet, dimenziókkal jobb hődokok mint itt bármelyik gépé. Szerintem te kaptál olyan példányt amin el volt csúszva a fedlap, meg a bill.. Esetleg ha a vásárlás előtt ki lehetne az üzletben bontani egy ilyet és ée tudnád ellenőrizni a minőséget, és ha jó akkor.elhozod... A szoftveres gondokat sokkal egyszerűbb orvosolni mint a hardveres gondokat. Vegytiszta windowst fel, driverek közül is lehet válogatni, bios frissítés is megoldás lehet, bloatware-eket eltávolítani.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
törölt tag
válasz maximilian4 #19463 üzenetére
Nekem is így rémlett, nem voltam benne biztos. Van még egy predator hellios a laptopszalonban
1050Ti elég, ha van hűtve, pláne, ha megvan a 8 szál is. Billentyű nemrossz. A lakást nem fogja elhagyni, az biztos. Ehhez képest a 4GB-os 980M a G752-ben kb forma-forma lehet, nem?
-
-
[-HERO-]
senior tag
En nem ugy vettem eszre hogy az y720 am osszefosta magat, de lehet rosszul lattam.
Az a gond hogy az Y720 at mindig olyan gephez hasonlitod amiben i5 van meg 1050ti, azt nem kellene elfelejteni hogy ebben viszont i7 van es teljes erteku 1060, ami joval tobb hot termel mint az elozo verzio.Ha a laptopszalonban veszi rogton fem pasztaval keri es lesz egy jo gepe.
De tudjuk hogy ebben a topicban a lenovo az sz@r
Ezert ne is vegye meg!
Plussz azt is figyelembe kell venni hogy gyari pasztaval kb minden osszefossa magat, es akkor meg mindig benne van a pakliban a user error ujrapasztazasnal+a szar paszta is.
[ Szerkesztve ]
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
törölt tag
Én azt mondom eddig a 7577 volt a legjobb. Visszafogott kinézet, dimenziókkal jobb hődokok mint itt bármelyik gépé. Szerintem te kaptál olyan példányt amin el volt csúszva a fedlap, meg a bill.. Esetleg ha a vásárlás előtt ki lehetne az üzletben bontani egy ilyet és ée tudnád ellenőrizni a minőséget, és ha jó akkor.elhozod... A szoftveres gondokat sokkal egyszerűbb orvosolni mint a hardveres gondokat. Vegytiszta windowst fel, driverek közül is lehet válogatni, bios frissítés is megoldás lehet, bloatware-eket eltávolítani.
Ez a megoldás a végső. Lehet, hogy a legjobb, de a végső. Egy laptopszalonos kolléga garantálta, hogy ha ugyanezt választom mégegyszer, bontatlan, új vasat kapok. Viszont előtte körbenézek mégegyszer. A 7577 egy januári döntés lesz.
Igazából a G752VY-t kell összevetnem a 7577-tel. Nem tűnik nagy gondnak, de a 7577 billentyűje tényleg gáz. Megszokható, de gáz. Az asus billentyűje nagyon nem gáz + g-sync + 17 col. Egy prezentációs vasat bármikor újítok 80.000-ért, amivel lehet császkálni, mutogatni a rajzokat. Egy 14 colos latitude-del nem röhögik ki az embert, ilyenből van is kettőm, talán megpatkolom őket, vagy veszek másikat. Az asus meg maradna otthon dolgozni, meg játszani.
-
maximilian4
addikt
válasz [-HERO-] #19470 üzenetére
Nem hasonlítottam semmihez. Megfelelő hardver alá, megfelelő hűtés kell. Nem kell magadra venned. Olvass kicsit vissza. Aida alatt összefosta magát a gép, pedig ennél nagyobb terhelésnek is ki lehet tenni. A tiédet is max. a folyékony fém mentette meg. De ennyi erővel minden laptopnak jó a hűtése. csak fémet bele.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
k-adi
nagyúr
válasz Muerte #19474 üzenetére
Most eljutott oda ahova 1 hete.. amikor ott volt, hogy.. mi is? Ez kell, az kell, nincs rá keret de kéne, nem akarok kompromisszumot, de nincs rá keret, ja akkor mégis jó ez, de mégse mert ferde, de annyira mégse zavaró, de végülis mégis az, de azért még szenvedek vele 2 napot, közben leírom mit ebédeltem és melyik wifi csatornát nézem mert az aztán qvára ide való.... stb
Na, ennek nincs vége sose. mint Topikgazda, ideje áttessékelni a másik topikba, ezt már teleszemetelte eléggé.
-
törölt tag
válasz Mikulásbá #19475 üzenetére
Kategorizálva lehet, hogy így van. Felhasználói oldalról viszont az eredmény számít, legalábbis nekem.
Azért szar Debrecenben élni, mert itt készleten sehol semmi. A személyes megtapasztalás dönt végül.
Avagy, amit az ember fogdosni fog, mielőtt megveszi, jó, ha megfogdossa.
-
maximilian4
addikt
válasz maximilian4 #19478 üzenetére
Emlékeztetőül:
[link]Csodálatos!
De igazából nekem mindegy. Vegye meg. Amikor meg majd az lesz a baja, hogy meleg a gép, akkor téged szidjon hogy vissza kell vinnie.
"Plussz azt is figyelembe kell venni hogy gyari pasztaval kb minden osszefossa magat, es akkor meg mindig benne van a pakliban a user error ujrapasztazasnal+a szar paszta is."
Láttad hogy az a 7577 gyári pasztával 15-20 fokokkal jobb hőmérsékletet produkál? Miről beszélünk? Ha ez az y720 jó hűtésnek számít én vagyok a hülye. Várom a megerősítéseket. Biztos én vagyok hülye.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Muerte
Topikgazda
válasz maximilian4 #19482 üzenetére
Azokat a hőfokokat a folyékony vas meg egy kis UV megoldja,pont throttlinghatáron billeg már pasztával is,az más kérdés hogy a szervízelése erősen kérdőjeles még mindig.
-
maximilian4
addikt
-
törölt tag
-
Muerte
Topikgazda
válasz maximilian4 #19485 üzenetére
Nem ismerem a GL gépeket,de ha fém után azok is 70-75°C-kon üzemelnek,akkor miért ne?
A folyékony vas azért tényleg nagyon sokat tud segíteni sok esetben,íme egy GL ahol 20-30°C-kot hozott
[link]
Az alja kategórián meg a túl vékony házú gépeken nyilván nem tud segíteni a vas sem,de amelyik gép pasztával 90°C körül mozog,ott lehozhatja 70-80-ra az meg már jó.
Akkor van cumi ha túl vékony a ház és 1-2 óra játék után átmelegszik az egész gép. -
[-HERO-]
senior tag
válasz maximilian4 #19485 üzenetére
En egy szoval nem mondtam hogy ajanlott, csak ha jo pasztaval veszed egy teljesen hasznalhato gep, szerintem.
Abban biztos vagy hogy a kollega 7577 e gyari pasztas volt?
Mivel hasznalt gepet kapott en nem lennek teljesen biztos hogy az nem volt ujra pasztazva.
Az sem kizart hogy az alatt is fem volt.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Angel2014
addikt
válasz [-HERO-] #19470 üzenetére
Nem volt ilyen vas a kezükben azért mondják ...100 többet ér mint egy Acer , Hp omen vagy egy G 501, g502 Rog,
A Hűtésre meg írják...ami lehet bios hiba is amiért az aida thortingot mutat. [link] majd lehet orvosolják.
Jó a laptop hűttése játék alatt úgyse fog 100%-on pörögni minden, a baj az h a biosba bevan állítva h a cpu eléri csak egy pillanatig is a 78 fokot akkor elveszi a turbót:S és nem is rakja vissza...
más laptopok megfőnek itt meg 78 fokos limit van, nálam 70 körül szokott lenni vagy az alatt az átlag hőmérséklet...
és sajnos ezt a problémát még sehogy se sikerült orvosolni.Netezéssel 35 fok játékkal 61 fok a max nekem.
És még egy dologra odafigyeltem...a venti kb fél centire van a hűtő csőtől és a rácstól , a levegő simán kimegy mellette , nem fekszik rá szépen sokkal beljebb tehették volna. ..mi lenne körbetekernénk?
Ha esetleg szétszeded csinálnál majd képet a veti és a rács között mekkora rés van? KillHates is segíthet a tanácsban és a megoldásban is.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Pocok256
veterán
válasz Angel2014 #19489 üzenetére
Az a gép egy fostalicska ha nem venné el a turbot akkor lefőzné a kávét. Játékok pedig 100% rá fogják tolbi a cpu t egyre jobban erre megy az irány.
Továbbá az hogy netezésnél hány dokos a lőtéri kutyát se érdekli, tovàbbà ez pluszban szívás mert találd ki melyik gép fog tönkremenni hamarabb az amelyik 30 es 80 fok között ingadozik vagy az amelyik 70 es 85 között ?
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Angel2014
addikt
válasz Pocok256 #19491 üzenetére
Volt pár gépem és ha magas volt a hőfok akkor a netes hőfok is magas volt ...
Na ez ezért érdekes itt..
maximilian4 : Ne tartsd magadban fejtsd ki mire gondoltál. Szóval akkor erre írtad azt is ,hogy nem tartozik a gamer topikba igaz?
4K Ban a teszt...na most csináld meg te is az AW-vel. Kíváncsi leszek a hőfokra is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Angel2014
addikt
válasz maximilian4 #19496 üzenetére
Igen erre èrtettem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs