Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz borix #26561 üzenetére

    Ezzel a hozzáállással befizettél egy nyelvtanfolyamra ahol azt ígérik neked,hogy 3 hónap alatt tökéletesen angolul.Gondolj bele tavasszal elvégzed nyáron utazol olaszba és tökéletesen tudsz majd kommunikálni milyen jó is lesz majd!
    Szerintem ha egy edző ránézne az edzéseidre akkor még a havi 300k sincs rendben azzal az edzésidővel is még bőven kicsinálna nem,hogy havi 400k-val.

    Ezt kifejthetnéd, nem teljesen értem. Az elvárásaim a saját tapasztalataim alapján támasztom, netes vélemények alapján vagy rég olimpiai futó kellene legyek vagy 3 év után is a félmaratont karcolgatnám alulról óvatosan, senki nem tudja megmondani mi a kevés vagy sok... alapvetően ez az edzésperiódusom teljesen rendben volt, a végét leszámítva, nagy hibát ott sem követtem el csak kicsit vérszemet kaptam és megbosszulta magát. Októbertől áprilisig fogytam 10kg-t és javítottam 58 percet a maratonomon, ennél rosszabb sose legyen.. :D mindezt 99%-ban (myilván hasraütésszerű szám, szubjektíven értem) a nagyon konzisztens heti 70-80km-eknek köszönhettem, semmi spécit nem csináltam sőt, erre volt szükségem... (ok kicsit bicajozom de az nem sok és csak közlekedési cél, heti mondjuk 6 óra)

    Azt jó lenne tudni érzésre mi az amit pihentetni kell és mi az amit nem :) ezt nem mastereltem még ki sajnos.
    @tomcica ha erre van kottád az jó lenne :) de gondolom nincs :)
    Apró kényelmetlenséget azt éreztem többször is itt-ott de hát istenem, el szokott múlni hamar meg olyankor még lazábbra veszem. Ezt sajnos orvos hiányában a hobbista magán tapasztalja ki az az érzésem. Vagy mindig csak keveset kocog hogy minden oké legyen, de hát minden kockázat nélkül nem lesz meg az a Bq... :)

    @Danika256
    Miért gondolod, hogy habár más sportokban nagyon fontos a technika és sokat tanítják meg gyakorolják, az oké, de a futásban nem így van? Lehet, hogy ez csak vélemény és nem tudományosan megalapozott, de én elég erősen hiszek benne, hogy a technika az amit igenis kellene tanulni és folyamatosan dolgozni rajta mert az is nélkülözhetetlen tényező. Ehhez az nekem hiányzik, hogy az embert mondjuk havonta valaki videózza egy 10 percet. De bizony nem mindegy hogy futsz, a tartásra, mozgásra tudatosan kell figyelni egy életen át mert számít sérülés szempontjából, de energiatakarékosság meg hatékonyság szempontból is. Erőből menni, az nem elég... az anatómiai problémákat lehet kompenzálni, de azt, hogy gyengék az izmaid mert nem edzed őket, vagy rosszul futsz, azon nehezen.
    Igazából én azon is gondolkodom, hogy jó lenne heti 1-2 kisebb mezítlábas (vagy olyasforma) futás, ehhez nem kell mezítlábas szektás lenni de biztosan jó lenne a láb apróbb izmait edzeni ami hozzásegíthet helyesebb, precízebb testtartáshoz cipőben is. Gondolom én...

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák