-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cherockee
aktív tag
válasz crazygoat #249 üzenetére
megrugja rendesen. Kiprobáltam 1 napra, az iaudio 4esem előtt.
azt nemtom hogy miylen a minősége a fülbedugosokhoz képest egy 202esnek, 201esnek, de szerintem nem érheti utol egy ugyan olyan áru dugo egy füles minőségét. Meg megint előjön hogy a háttér miatt tuti a dugoba belesüketülsz.
201-202: más forma, sennheiser honlapon nézz utána, a 202es egy supraaurális, a 201es circumaurális. Magyarul: 202 ül a füledre támaszkodva, a 201es meg szépen körvebeszi a füled. utobbi kényelmesebb. És hogy meleg e nyáron? picit biztos, mert ráadásul zárt is, de szerintem nem zavaró.
pár éve már tolom a nyári melot is fülesben, szóval nem kibirhatatlan. nem is észrevehető. -
crazygoat
tag
válasz cherockee #251 üzenetére
Köszi a hozzászólást!
Mostmár egyre inkább valami fülhallgató iránt éreklődöm, mert a fülbedugósok drágábbak is, meg semelyikről nem hallok iagzán jókat.A Plug valaki szerint csak a mélyet nyomja és a többi nem olyan szép benne, a Sonyk meg fosok a kábelük miatt, és 3-4 havonta 10k-t kiadni egy fülesre az gáz.Shure meg persze iszonyat drága, Seninek meg még nem kapni Mo-n ilyen fajtát, de 10 alatt az sem lesz.Ha valaki tudna összehasonlitást mondani HD201-202 és fülbedugós fülhallgatók között annak még örülnék. -
fd3
tag
akarok fülest venni, nem tom milyet
igaziból 5.1est zalmant akartam, de nem irnak róla sok szépet, és az 50 Hz nekem kevésnek tűnik alsó határnak.
10 ezer körül gondoltam ársávban, és néztem sennheisert, hd 465 12500-ért, elmentem meghallgatni MM-ba a fejeseket, de engem nem nyűgözött le annyira a 45ezres sem, lehet azért mert szarul volt beállítva a hang, k*rva sok magas volt, közép közepesen szólt, mély nuku. meghallgattam 1 Sennheiser HD 477-et, attól sem dobtam hanyatt magam.
nekem az lenne a lényeg, hogy surroundban szépen szóljon, de azért legyen szép a hangja is.
jelenleg philips sbc hp250-t használok, meg vagyok elégedve a hangzásával, de nem annyira dinamikus a surround hangzása.
az lenne a kérdésem hogy a sennheiser hd 465nek milyen a térhangzása, jobb-e a zalmannál? remélem érthető
plz help me
tnx -
lugosi
MODERÁTOR
Számomra a ''halálos'' fenyegetést nem a közlekedés, hanem a kellőképp brutális mélyek hiánya jelentené...
Körül kell nézni...
Nem vitatkozni akartam, vagy tanítóbácsist játszani, így csak annyit írok a fenti két álláspontra, hogy : Hajrá srácok, mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Evezzünk más vizekre.
Én ma láttam egy Sennheiser MX-500-ast. OIyan van valakinek? Létezik ez asszimetrikus kivitelben? -
crazygoat
tag
Hy Everybody!
Segitenétek dönteni hogy milyen fülest vegyek?Főleg utcára akarom használni egy iAudio G2-essel.Egy Sennheiser HD201 vagy valami fülbedugós fülhallagtó(Koss The Plug félék) között vacilálok.A lényeg az lenne hogy melyiknek van szebb, tisztább és erőteljesebb hangja.Nem tudom hogy valaki csinált-e már ilyen összehasonlitást.Meg valaki nem adna tippet hogy Debrecenben hol kaphatóak ezek?Mert csak az Elektro World-ben van Seni, de csak HD447-457 meg még drágábbak.Sajna kipróbálni meg aztán sehol nem tudom.Media-ban csak Thomsonok vannak szinte.Debrecenben semmi választék nincs ilyen téren.Legalábbis ahol eddig néztem(pedig már szinte az egész várost bejártam).Előre is kösz minden segitséget. -
crazygoat
tag
-
Bernardo20
őstag
hahó!
vettem egy philips jukebox 6gbos lejátszót. Szeretnék hozzá olyan fülest amibe van rádió és kis konzol amivel tudom irányitani a playert(számváltás,hangerő etc..) van ilyen egyáltalán?? De olyan is teljesen jó amibe csak az egyik funkicó található meg..
előre is köszi! -
crazygoat
tag
Hy Everybody!
Valaki tudna HD201-202 és Koss The Plug közötti összehasonlitást mondani?Előre is kösz! -
Bernardo20
őstag
válasz Bernardo20 #263 üzenetére
-
fd3
tag
[link]
genius HP-5.1V 5.1es fülhallgató
ez milyen lehet?
van ilyen vkinek?
any tapasztalat?
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
fontos lenne...
-
lugosi
MODERÁTOR
Ilyen távirányítós változatot elképzelhetőnek tartom, hogy csak gyáriban találsz.
-
-
GP-Sz
senior tag
válasz Bernardo20 #270 üzenetére
És ezzel mit kezdesz, ha nem ilyen lejátszód van? Kegyetlen hasznos lenne egy ilyen pl az én ipod nanomhoz
Nem létezik olyan termék, amit keresel. Mégis hogyan vezérelnéd a lejátszódat egy fülhallgató-kimeneten keresztül Persze meg lehetne oldani, de ez a lejátszó oldalán is igényelne dolgokat. Ott meg nincs semmi, csak egy végfok. A legtöbb, amit tehetsz az ügyben, hogy veszel egy hangerőszabályzós fülhallgatót, pl. Sennheiser MX500/550. Persze ha a lejátszód gyártója a Philipshez hasonlóan gyárt vmi ilyen cuccot a te tíousodhoz, akkor vehetsz olyat.
[Szerkesztve] -
lugosi
MODERÁTOR
Nem ismerem a philips jukeboxot, de azt ugye tudod, hogy a lejátszó vezérlése - az erre alkalmas készülékeken - a távirányítók keresztül úgy zajlik, hogy nemcsak a jack dugó megy bele a távirányítóba, hanem mellette még pár csatlakozó. Ez így leírva kicsit körülményesen hangzik... Láttál már minidisc lejátszót? Azon pl így van, pont az egyéb jelek átvitele érdekében.
-
breetai
aktív tag
HI! Kéne nekem egy MP3 lejátszóhoz egy olyan füles, ami nem túl nagy és nem ''PLUG'', mert nem szeretem egyik végletet sem. (+Félek, hogy megsüketülök...) Max. 10. 000 Ft-ot szánnék rá, de persze ha 5000-ből megúsznám az sem lenne feltétlenül baj. JÓL SZÓLJON!!! Kb. ez a legfontosabb elvárásom. Eddig a Sennheiser MX 500 tetszet meg, ill. sokan dicsérik, hogy mekkora király hangzásban ... De kíváncsi lennék mennyire igazak a tartósság gondokról szóló beszámolók!? (Mert már hallottam a hidegben megtörő kábeltől, a 2 hónap után széteső fülesig majdnem mindent.)
Persze nyitott vagyok a Sony, Pana. stb. ''kommerszebb'' márkák felé is! Csak jól szóljon!
A zenei ízlésem a rap, R&B-től a Death Metal-ig terjed. Tudom ez így nem kissé vegyes, de ha egyszer ez kell, máskor meg amaz. Minden esetre ezért kéne egy olyan füles: aminek erősek a mély hangjai, de nem torzul a zene még magasabb hangerőn sem, nem vész el a többi tartomány sem; ill. nem válik ''túlvezérelté''. (Ez utóbbi alatt azt, az általatok is már biztos tapasztalt ''huhogást/berezonálást'' értem, ami néha hangfalaknál is tapasztalható. Például, ha magas hangerőn feltekeritek a basszust.)
Előre kösz a válaszokat!"Értem én, mert értem, hogy gőzgép. De mitől megy!?" XBL: Breetai HUN
-
rumos14
nagyúr
Az is számít hogy milyen lejátszód van. Neked asszem Samsung. Azért fontos, mert az EQ beállításokkal (iAudio-m van, arról tudok beszámolni) totál meg lehet változtatni a hangzást.
Plug-tól nem süketülsz meg, mert elvileg jóval halkabban hallgatod, mivel kizárja a külső zajt (autók, nyanyák, síró gyerekek).
Mivel az általad említett stílusoknál mind kell a mély, sztem a Sennheiser nem jó választás. mx450 és mx400 nekem nagyon nem jött be (zenére).
a Sonykat ajánlanám neked, Westend MM-ban elég nagy választék van, bár az árak nem ott a legjobbak, de meg tudod nézni. vagy a Sony márkaboltokban (csekk: [link] ) állítólag ki is lehet próbálni és olcsóbb is.
én eddig Sony MDR818-at (ára 2e ft) használtam, a mélyek kitűnőek, iAudio-val nagyon finoman adagolható. azon a hangerőn amin én hallgatom, nem torzít be a basszus. max hangerőn lehet hogy igen, de attól seperc alatt megsüketülsz. -
Fricó
aktív tag
mi a különbség a 16 és a 32 Ohm-os fülesek között,
vas és neo mágnes között? -
binary
csendes tag
Hali! Én a Sony-t ajánlanám, nekem 51es van már lassan egy éve és semmi baja. Akinek tönkrement lehet rossz szériát fogott ki . A Sennheiser MX4-500 agyondícsérők közül meg még csak olyannal találkoztam aki nem hallgatta az 51/71-et.(ha van kérek ellenpáldát). Lehet hogy a magasak jobban szolnak rajta (én nem vettem nagyon észre), viszont mélye nincs. A másik, ha kimész az utcára ugyse fogod hallani, csak ha bömbölteted. Szóval én a helyedben pont azért vennék zárt fülest mert nem kell hangosan hallgatni hogy tisztán halld a zenét .
-
binary
csendes tag
Sony 51 hátrányai közé azért felvenném hogy a gumija ha beleakad valamibe viszonylag könnyen leesik a fülesröl, úgyhogy az egyik középső méretűt sikeresen elhagytam a minap egy buszon kabátlevétel közben. Most a legnagyobbat használom, az persze nem akar leesni, viszont a fülembe se tudom rendesen bedugni...
Szóval ha van valakinek fölös középső méretű, vagy rossz fülesével együtt eladná az feltétlen szóljon!( [link] ) -
mogyimi
csendes tag
Tegnap bóklásztam a debreceni médiamarktban, vittem az iaudom, hátha találok jó fülest, és ne a demózenéjükön hallgassam. 39e ft-os kosst hallgattam, hát szomrú, mennyire jól szólnak ezek a többtízezresek.-(( ég és föld. sajna füllghallgató origcsomagok. másik fórumban dícsértem a koss portaprot (nekem az van), de 18-ért hallgattam zárt fülest, de valamennyire összehajtható volt.Koss az is, és szebben szolt mélyben, magasban is a portapronál! Nem volt időm tesztelni, de 25 ezres fejhallgatókat verte nálam, típust nem tudom, koss honlapon nem ismertem fel.-)
-
rumos14
nagyúr
nekem koss van, némi bíbelődés után be tudtam állítani úgy az EQ-t + egyebeket az iAudio U2-n hogy csodaszépen szól. de ha nem lenne ennyi beállítási lehetőség (BBE elsősorban), akkor alapban pocsékul szól, k. sok basszus, és nagyon ''piszkos'' hangzás. tehát arra is gondolj, hogy mire kötnéd rá.
komfortérzet: eleinte fura hogy a füledben van, de a kisebbik dugaszokkal nekem tökjó.
a sony biztos jobban szól, de drágább és hallottam több embertől hogy a kábel pár hónap után egyszerűen szétmálik, a bolt meg sajnálja de a zsinór nem garis. + nem szeretem az aszimmetrikus kábelezést. -
mogyimi
csendes tag
koss Plugom van, de zavar a középmagasban valami... iaudio G2 vel EQ-zgatttam, sokat segít,de nem jönn rám a zenei mámor akkorsem. nameg kiesik a fülemből... lehet sony is
vezetéket miért gond lecserélni straabírobbra? lehet naívság, nem csak egy átforrasztás? jó, gari meg elveszik akkor igaz... -
ithomas
őstag
Kérdés hogy szét lehet-e ezeket szedni mindenféle macera nélkül..és hol veszek hozzá jó minőségű zsinort?
A sony boltban ahol néztem 13 e ft volt az ára...de ha már egy ilyenbe befektetek,akkor megvárom a Sennheiser CX300-at,hátha annak normális a zsinórja...árba ugyanez lesz,hangra meg kétlem hogy gagyibb lenne!Csak kár hogy asszimetrikus...Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Az a kis gumi harang mennnyire jön le könnyen?
Mert sokszor a nyakamban lóg a füles,ha nem használom,és a szivacsokat is mindig elhagytam az MX400-ról...félek hogy ezt is pár napon belűl elhagynám...vag mindig le kell huzogatni a harangot ha nem használom?Real eyes realize real lies!
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem abszolút nem jött le könnyen a Sony EX-71-esről a gumiharang. Sőt! Mikor próbáltam a más méretűt, úgy kellett leerőszakolni a régit. Teljesen stabil volt. Viszont a kábel szétmállott alig 4 hónap alatt. Kalap sz*r! A hangja csodálatos, azt aláírom, de nagyon sokunk megszívta már itt a PH!-n is a kábellel. Korábban már részletesen vitáztunk erről. Én inkább azt javasolnám, hogy várd meg a CX-300-as Sennit (február elejétől kapható), mert paraméterekre és design-ra is teljesen megegyezik a Sony EX-es szériájval, de a kábele nem az a szilikonmentes szar. Mondjuk a Senni sem lesz olcsóbb.
Nekem most Koss The Plug-om van, és ennek tükrében, hogy már volt EX-71-esem ki merem jelenteni, hogy habár csak fele annyiba kerül, de nemigazán marad el a Sony-tól. Többen keveslik a magas-tartományát, nem tudom, nekem semmi gondom nincs vele, a G3-asom EQ-jával tökéletesen be tudtam állítani a magas tartományt is. (pedig én is szeretem rendesen hallani a cineket és egyéb magasakat) Ha pedig valaki attól volt elájulva, hogy az EX-nek mennyi mélye van, hát elárulom, hogy a Koss-nak kb. kétszer annyi van. Ja, ráadásul a Koss örökélet-garanciát vállal itt Mo.-n is a termékre, a Sonytól meg elhajtottak, hogy a ''kábelre nem vonatkozik a garancia''. Kösz, mé' mi mehet még tönkre benne. Jó, monjuk elszakadhat a gumiharang, vagy elhagyhatod. Na jó, de azt se kapsz másikat. Akkor mire van gari?
[Szerkesztve]Get Moded!
-
binary
csendes tag
Lehet egyedi a probléma, de nekem a középső méretű viszonylag könnyen le tudott jönni, na azért annyira nem hogy a fülemben maradjon vagy csak ugy leessen, de kabátlevételnél már párszor sikerült(...mig el nem hagytam ) A nagyobbik viszont olyan atomstabinan rajta van hogy ha akarom is alig jön le.
Amúgy adnak hozzá egy kis tokot hogyha csak lóg a nyakadba a cucc, belerakhatod öket, véd + le se engedi hogy csusszon a tarkódról, csak én lusta voltam használni
[Szerkesztve] -
-
binary
csendes tag
Te mikor vetted a sonyd? Én tavaly febr végén, és lekopogom a mai napig semmi baja a kábelnek. Valószínű hogy te (és sokan mások) gyári hibást kaptatok, akkor viszont óriási pofátlanság a sonytól hogy nem ismerte be és nem cserélte vissza őket
Ha még megvan a rossz 71esed, nem válnál meg($) a gumijától? -
DM-Fan
nagyúr
A 16, ill 32 Ohm az impedanciát jelölő szám. Ez a füles érzékenységére és egyben ellenállására utal. Általában minél magasabb egy füles impedanciája, annál tisztább hangzásra képes, legalábbis elméleti síkon. A fejhallgatók között nem ritka a 200 Ohm-os is. Azt tudnod kell, hogy általában a 32 Ohm-os fülesekkel kevesebb ideig bírja az akksi/elem mondjuk egy mp3 lejátszó esetén, és gyakran halkabban is szólnak ezek. Gyakorlatban nem sok különbséget fogsz hallani egy 16 és egy 32 Ohm-os füles közt. A Sennheiser-nél pl. onnan lehet tudni, hogy melyik milyen, hogy az egyiknél 50-re, a másiknál 00-ra végződik a típusszámozás. Pl. MX-400, MX-500, MX-550, stb.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én még tavaly ősz elején vettem, de nagyon megbántam. Nem hiszem, hogy rossz széria lenne, inkább konstrukciós hibára gondolnék, mert már külföldi fórumokon is olvastam a jelenségről. Gyanítom megváltoztattak valami anyagösszetételt a gyártási folyamat során. (hogy szánt szándékkal-e, vagy csak költségtakarékossági szempontból, azt ne kérdezd) Nemcsak az a pofátlanság, hogy nincs rá gari, hanem, hogy a Sony (szokásával ellentétben) nem hívja vissza ezeket.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest