Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz :AMF: #98589 üzenetére

    "Ha valaki azt írja, hogy "vakteszten nem lehetett kimutatni a kettő közötti különbséget", az nekem önmagában nem mond semmit. Ki volt a tesztelő? A 15 évvel ezelőtti "süket" énem, vagy a mostani?"

    Ugyanaz a tesztelő, aki vakteszt nélkül minden további nélkül, akár "az első hangnál", vagy jobb esetben is rövid időn belül simán megállapít vélt vagy valós "különbségeket". :) Abban igazad van, hogy "önmagában" valóban nem mond semmit. De NEM önmagában szokott ez fontos lenni, félreértésre alapul a posztod. Nem abszolút érvényű különbségek meghatározásáról van szó, amit a "süket" nem hall meg, a "jó hallású" meg igen. Arról van szó, amikor hazavisz pl. egy kábelt a hifista, "leteszteli" a szokásos és hagyományos látó módon, és kisebb-nagyobb, esetenként égésföld meg csakasüketnemhallja "különbségeket" detektál. Ez után van létjogosultsága a vaktesztnek. Nem árulok el titkot, amikor leválik az ézékelésről minden befolyásoló háttérinformáció, és valóban csak a hallás marad, olyankor az esetek döntő százalékában már nyoma sincs azoknak a kisebb-nagyobb, esetenként égésföld meg csakasüketnemhallja "különbségeknek". :) A "dölyfös magabiztosság köddé válása" erről szólt a mondataimban.

    Szerk:
    #98594 stellaz
    És basszus, ha tovább olvasom a fórumot, akkor megláttam volna, hogy ugyanezt írtad le, csak rövidebben és frappánsabban. És akkor nem koptatom a billentyűzetemet, hanem +1-ezek egyet és kész. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák