Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Hejhó!

    Nos, van nekem egy iBasso D14 Bushmaster-em. Nemrég frissítettem a biosom és azután a windows hisztizett, hogy nem jó az ibasso 3.26.0-s driver aláírása és letiltotta. Ha letiltottam az aláírás ellenőrzést, akkor ment, de ha normálon bootoltam, akkor megint nem, mégha kikapcsolt aláírásellenőrzés mellett is telepítettem újra a drivert. Letöröltem a drivert, amitől az XMOS nem működött, de a másik komponens USB kompozit eszközként elvolt és adott az eszköz hangot.
    Megpróbáltam a 3.34.0-s drivert, de nem volt kompatibilis. Kiderítettem, hogy azért, mert az én eszközöm két HWID-je: USB\VID_20B1&PID_3056 és TUSBAUDIO_ENUM\VID_20B1&PID_3056&KS, melyeket a 3.34.0-s driver nem támogatja, mégha a D14-et támogatja is elvileg.

    Ha a telepítőben az iBassousbaudio.inf -ben a D14-hez tartozó sorban kicseréltem a HWID-t az előbbire és a iBassousbaudioks.inf -ben az utóbbira, majd megpróbáltam telepíteni letiltott aláírás ellenőrzés mellett, akkor már kompatibilis volt a driver, telepíteni is tudtam és normál boot esetén is rendesen működik!
    Fogalmam sincs hogy működnek a driverek, de "informatikai brute force"-szal sikerült ezt is megoldani. :DDD

    Gondoltam megosztom. :)

    If someone finds this through searching, here it is in english. If the driver of ibasso d14 stops working, because windows don't let you use it 'cause signature issues:
    - Uninstall previous ibasso driver
    - Download the DX220 driver
    - extract the .zip and open it, in the folder
    - add "IBASSO D14"=_Install, USB\VID_20B1&PID_3056 in the iBassousbaudio.inf file under [_Models] and [_Models.ntamd64]
    - add "IBASSO D14"=_Install, TUSBAUDIO_ENUM\VID_20B1&PID_3056&KS in iBassousbaudioks.inf under [_Models] and [_Models.ntamd64]
    - disable driver signature enforcement and install the driver (allow installing what windows doesn't want you to), then restart the PC
    - enjoy.

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák