Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz Lajmund #92861 üzenetére

    SU-9-et hallottam sokszor, sokféle rendszerben. Nekem nincs róla rossz véleményem, nagyjából semleges, száraz, jó értelemben vett unalmas hangja van, lekerekített sávszélekkel, de van itt olyan kolléga, aki emlékeim szerint pont a karaktert hiányolta belőle, azért adta el. A SU-6-ot sajnos nem ismerem.

    A szimmetrikus kiépítés nyilván megdrágítja az eszközt (leegyszerűsítve: kb. duplája kell mindenből), de önmagában ettől nem lesz jobb egy balanced eszköz, mint egy jól megcsinált unbalanced. A balanced kivitelnek elméletben több előnye is van (jobb szeparáció, jobb dinamika, amit a hívők elsősorban emlegetni szoktak), a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy jól megcsinált eszközök gyakorlatilag ugyanúgy szólnak a szimmetrikus és az aszimmetrikus kimenetükön, legfeljebb a jelszintben van különbség. Rengeteg jó hangú eszköz létezik szimmetrikus kiépítés nélkül is. Nekem Pioneer U-05 van, pont ugyanaz a hang jön ki belőle mindkét kimeneten. A SU-9 viszont a balanced üzemmódban határozottan jobb volt Cambridge CXA80 előtt: részletesebb, teresebb, dinamikusabb. Hogy ez az erősítő vagy a dac jellemzője volt, azt nem tudom megmondani.

    Aprópénzre váltva a kérdésed: szerintem érdemes fontolóra venni a SU-6-ot. Ha nem tetszik, egy nap alatt adod el valamelyik fb csoportban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák