- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lenne lecserélnem a Fiio E11-es erősítőmet egy E7-esre?
Egy Sanza Fuze és egy BrainwawzB2 közé kellene, LOD kábellel összekötve.
Sokat számítana a Wolfson WM8740 DAC ? A másik ok, pedig, hogy az E7-nek két kimenet is van, így lehetne ketten is hallgatni, ami nálam praktikus lenne. A harmadik utolsó szempont, hogy mivel máshol vannak a kezelőszervei, ezért jobban (szebben) össze tudnám illeszteni a lejátszóval,( nem férek hozzá normálisan a hangerőgombhoz a LOD-tól, illetve túl vastag és ezért rugalmatlan a LOD kábele) mint az alábbi képen látható. Az első szempont természetesen az, hogy hangminőségben ne legyen visszalépés, inkább előre! ( Kár, hogy nincs GAIN kapcsolója az E7-nek, az E11-et magas gainnal hallgatom )
A houseofdap-nál most mindenféle felesleges kábel nélkül ( nem úgy mint a mp4nation.net-nél) most 78 USD lenne szállítással együtt, ha csak nincs valakinek használható kupon kódja...
Üdv[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Hatalmas képzavar.
Az E7 egy DAC+erősítő kombó, aminél a DAC rész csak a számítógéppel való összekötés után működik. Mivel van benne akksi hordozható erősítőként is működik. Ilyenkor semmilyen interakcióba nem kerül a lejátszóddal, az erősítő áramkörén kívül... ami viszont gyakran szidnak, mert csak alacsony impedanciás és érzékeny fejesek meghajtását tudja magabiztosan.
Az E11-ed csak hordozható erősítő és ki tud hajtani kényelmesen egy nagy fejest is. Sok dzsúz van benne. Az, hogy milyen azt csak a hypeos beszámolók alapján tudjuk, még nem mérte meg senki. Sajnos közeli rokonságban van a kapcsolása az AMB Mini3-al, ami nem túl jó jel.
A B2 pedig egy armatúrás fülhallgató, ami nagyon könnyen hajtható. Már mondtam a másik topikban, hogy nem igényel erősítést. A lényeg, hogy 0 közeli legyen a kimeneti impedancia azon, amihez csatlakoztatod, máskülönben a keresztváltók tartományában szétesik a hang. Mivel marha érzékeny, egy Fuze után kötött erősítőből és kábelből max. zajt fog gyűjteni. A Fuze fülhallgató kimenete minden szempontból kielégíti a B2-t.
Nem lesz több a mélye, mert erősítővel se fog több levegőt mozgatni. Nem lesz jobb a tere se, maximum a crosstalk fog nőni (romlani). Meg egyáltalán, objektíven semmi előny nincs belőle. Ráadásul érdemes vigyázni vele, mert érzékeny a túlhajtásra és könnyen kinyírhatod.Az E7-nek akkor van értelme a részedről, ha elégedetlen vagy a számítógéped/laptopod hangjáról és közvetlen arról szeretnéd hallgatni a B2-t. Így a géped az E7 DAC-ján és erősítőjén keresztül fog megszólalni, nem kell átmásolni a Fuze-ra a zenét, amit hallgatni akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Először is köszönöm szépen az információt!
Közben utánaolvasgatva én is rájöttem, hogy nem használnám ki az E7 DAC funkcióját, mert a Fuze csak analóg jelet ad ki. Így már tényleg tárgytalan a dolog.
A B2/E11/Fuze trió kérdésében csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy te gyakorlati tapasztalatok alapján ( vagyis meghallgattad ugyanezt az összeállítást minden variációban ) írod a véleményedet? Mert ha igen, akkor nagyon más a fülünk!
Csak azért kérdezem, mert nekem gyakorlatilag más a tapasztalatom, mint neked, de tényleg nem vitatkozni szeretnék.
"Mivel marha érzékeny, egy Fuze után kötött erősítőből és kábelből max. zajt fog gyűjteni."
Szerencsére jó minőségű LOD kábelem van, így semmiféle zajt nem szed össze. -
riam
tag
Focusrite Saffire 6 usb [link] hangkártyával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Eredetileg valamilyen külső dac-ot terveztem, de ez nagyon megtetszett....
A műszaki paraméterei nekem sajnos nem sokat mondanak, de gondolom az nem túl jó, hogy csak 24/48khz-tud, ill 1.1-usb van rajta. A hangjárol viszont általában elég jókat írnak.
Szerintetek kizárólag zenehallgatásra mennyire lehet ez a kártya rosszabb, mint egy kb 30 ezer körül kapható külső dac?
Előre is köszi a segitséget.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Abban segíthet amúgy a külső erősítő, hogy lehet jobb a lejátszó sajátjánál.(értsd: alacsonyabb torzítás olyan alacsony impedanciába, mint egy fülhallgató) Szóval mivel megkönnyebbül a 10kOhm -tól a lejátszó, így összességében csökkenhet a torzítás. A B2 -ről múltkor írtam, hogy a kimeneti impedancia vele nem olyan problémás, mert viszonylag nagy a minimum érték is. (ellenben ugye a mumus SE535 -tel) Az mondjuk már érdekesebb, hogy okozhat-e magas frekis oszcillációt, mint volt arról szó a kábeles történetben, de talán a normálisan tervezett erősítők elég stabilak minden reális helyzetben, hogy ez ne legyen probléma.
-
slfln
senior tag
Ezt a felállást így pont nem, de nekem is van ilyen fülesem és már több DAC-ról, DAP-ról, erősítőről, hordozható erősítőről meghallgattam, még a kimeneti impedanciát is variáltam.
Nem lett jobb.
Igen, olvastam. Tekintettel arra, hogy nagyon jól ismerem az új játékszerek hatását és az igen korai vélemények rendkívül fals tartalmát 3 szám után...(és a tapasztalat hiányát) ezt most mellőzzük.
Annyit tegyél meg, hogy keresd meg a Fuzeon és az erősítőn az azonos hangerőhöz tartozó beállítást és kérj meg valakit, hogy váltogassa neked úgy, hogy nem nézel oda lehetőleg, hogy melyikről szól. Vegyél elő egy papírt és 20-ból legalább 18-szor találd el, van e erősítő a láncban, vagy nincs.Ha sikerült, veszek egy E11-et én is.
Shufny: 120ohmmal már hatalmasat borult . Milyen hallható torzítástól tudnál megszabadulni a Fuzenál?
"...even playing the loudest digital signal possible (0 dBFS), with the volume all the way up, into a difficult 15 ohm load, it won't clip! The distortion is still an extremely respectable 0.06% at maximum output!"[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Ezt a felállást így pont nem
Azt gondolom, hogy ha ez így van, akkor a véleményed inkább csak egy száraz, technikai adatokon ismeretének birtokában lévő következtetésnek bizonyul inkább, nem pedig a valóságon alapuló reális tapasztalatnak. A számok az egy dolog, de hogy egyes komponensek a valóságban milyen végeredményt adnak az nem következtethető ki a számokból, vagyis a komponensek technikai paramétereiből, és bármennyi másmilyen, de csak hasonló tapasztalattal rendelkezik is valaki, az nem azonos egy konkrét esettel, vagyis a valóságban hallható hanggal.
A másik dolog természetesen az, hogy mint minden ilyen dolog, ( ízérzékelés, hallás ) borzasztóan szubjektív, így várhatóan csak hasonló vélemények lesznek, de ugyanolyanok nem, ezt mindenkinek, nekem is kell kell fogadni .Igen, olvastam. Tekintettel arra, hogy nagyon jól ismerem az új játékszerek hatását és az igen korai vélemények rendkívül fals tartalmát 3 szám után...(és a tapasztalat hiányát) ezt most mellőzzük.
Már kb. 1 hónapja megvan az összeállítás, sokat hallgattam, sokféle zenét, nem 3 számot, úgy hogy nem gondolom, hogy fals lenne a véleményem, ami azóta sem változott. Azt meg nem tudhatod, hogy miben mennyi a tapasztalatom, de mivel nem szeretnék ezen vitatkozni, ezért tényleg mellőzzük...( főleg azért mert kicsit lenéző volt a mondat )
Vegyél elő egy papírt és 20-ból legalább 18-szor találd el, van e erősítő a láncban, vagy nincs.
Nincs szükségem erre a vaktesztre, mert annyira máshogy szól az erősítővel, meg a kábellel, hogy egyértelmű számomra, nem kell találgatni.
Ha sikerült, veszek egy E11-et én is.
Szerintem ne vegyél ( főleg ne egy más ember el nem fogadott szubjektív véleményére alapozva ) , mert látatlanban, meghallgatás nélkül is annyira leszóltad, hogy neked úgy sem lesz megfelelő ...
Ennyit itt erről a témáról.
OFF
Üdv -
guppy
őstag
Létezik h a 0 és a 10 es gain között olyan különbség van a prezentációjában az erősítőnek mint amit hallok ?, az egész háttere a zenének sokkal jobban előremozdult, több részlet bújt ki, vagy csak az egész azért van mert nem sikerült ugyan olyan hangerőt eltalálnom ? (pedig próbálkoztam)
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #8747 üzenetére
Rendeltél egy ilyet is?
-
Deadzone41
őstag
most értem haza imibogyo kolegától gondoltam leírom tapasztalataim.
legfőképp az ms2+ ra voltam kíváncsi, mit tud az ibasso d2 boámhoz képest. k601+ diy canamp-al hallgatóztam. nem dugdozgattam be a d2-t nem sok értelme lett volna akkora szakadék van a két cucc között emlékezetből is kijött a különbség. a tér szépen kitágult, nőtt a dinamika, eddig ismeretlen részletek nagyon szépen előjöttek. nem hittem hogy ekkora különbség van dac és dac között. a zene egyszerűen élőbb lett.
meghallgattam még Imre frissen beszerzett superlux 660b-jét. meglepően jó cucc az áráért, próbáltam objektíven szemlélni mivel teljesen más hangzásvilágot képvisel mint a k601. a mélye, mélyközepe szép telt és öblös, nincs zavaróan eltúlozva, gitároknak dögös hangzást adott. a közepe nekem nagyon hiányzott. a magasak nem voltak rosszak bár kissé szúrósak voltak. Imre szerint moddingal sokat lehet javítani rajt. annak aki olcsón keres "fun"-abb hangzást szerintem szuper választás. nagyon jól szigetelt és a kényelemmel sem volt gondom bár nem viseltem hosszú ideig.
a presentert is próbálgattam egy kicsit bár nem fordítottam rá sok figyelmet annyit biztos hogy a k601- el nem a legjobb csak annyit tudok róla mondani mint a többiek is, tiszta hangú, részletező és precízz cucc.
imibogyo-nak még egyszer köszönöm a lehetőséget és az idejét
-
imibogyo
veterán
válasz Deadzone41 #8769 üzenetére
Szívesen. Bármikor. (Na jó ez így nem igaz... )
Én pedig köszönöm az AKG K601 hallgatózást.Amúgy maximálisan egyetértek. Ugyanezeket éreztem én is, annyi különbséggel, hogy én még a Presenter mellé is elviselném a K601-et ,annyival több részleted tud visszaadni, szemben a HD660-al.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Egy jobb tápkábeltől gondolom várható némi pozitív javulás erősítőnél.
-
bkercso
nagyúr
Csak ha a konnektortól az alállomásig is cseréled a kábelt! Vagy ha a régi nem vezette az elektromosságot. A hifishown vicces volt nézni a karomnyi vastag tápkábeleket a tescos hosszabbítóba dugva.
A Presenternél nem "tápkábel" van a szó hagyományos értelmében, mert adapterről jár.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
válasz Deadzone41 #8769 üzenetére
Sajnos nagyon kevesen tudnak jó USB- DAC-ot gyártani, mivel jelentős szoftveres fejlesztés kell hozzá. Ezt házilag nem lehet megoldani tiszteségessen.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
bajnokpityu
félisten
egyébként nekem is ez a bajom ezekkal a miniatűr izékkel.nem tudom megmagyarázni(csak olvasgattam róla), elhiszem,h papiron tökéletes az átvitele,meg fix frekin oszcilloszpókon szintén elhiszem,h tökéletes jelet ad ki, de a zene nem ilyen. és félek,h a valóságban a sok tökéletes opamp beépítve zenére már messze nem tökéletes.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
Most ne 10nV-os hibajelen akadjunk ki, valami alapján szabályozni is kell. Különben is, kisebb hibajel nagyobb zavarérzékenységet eredményez, tehát itt is kompromisszumról van szó.
Csak próbáltam megmagyarázni egy tapasztalatot...
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Üdv! slfln: Olvasgatom a mostani hozzá szólásaidat és teljes mértékben egyet értek veled! Régebben én is írogattam ide a fórumra még az 1. találkozó után de mostanában read only módban vagyok Sajnos kezd átalakulni vagy már át is alakult ez a fórum (avx-esre)
Olyan dolgokon megy a vita legtöbbször amit ha összejönne pár ember vaktesztre 99% elbukna köztük én is persze! Mindenkin eluralkodott a placebo hatás! De sajnos a hifi dolog az ilyen! Az emberek bemagyarázzák egymásnak meg maguknak azokat a dolgokat amit régebben kiröhögtek volna Üdv mindenkinek! Szép napot!!!!"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bajnokpityu
félisten
http://logout.hu/cikk/jbl_control_2p_monitorhangfal/negativumok_es_pozitivumok.html
eladó topping dac
-
kk831228
addikt
válasz bkercso #8787 üzenetére
Én is így voltam hallgatóztam egy kicsit aztán rájöttem hogy az ember azt hallja amit bebeszél magának! De ha egymás után összehasonlít két dolgot rájön hogy csak nincs semmi különbség vagy ha van is akkor 10 másodperc múlva nem emlékszik rá vagy nem is ellenőrzi magát és nem is hallgatja többet az előző cuccát! Viszont ahogy mondod időtöltésnek nem rossz végül is Én is azért olvasgatom a fórumot!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Tomi_Sci
őstag
válasz bajnokpityu #8789 üzenetére
Azért illene link-ként beszúrni.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
bajnokpityu
félisten
-
bkercso
nagyúr
válasz kk831228 #8790 üzenetére
a hifishown kiállított holmik nagy része nem szólt jól, és nem cserélném el az otthoni, fillérekből épített rendszeremre. Ennek sok minden lehetett az oka. Nem erről beszélek, hogy nincs különbség rendszerek között, hanem hogy pl. Fordítva dugom-e be a villásdugót. De hozzáteszem, nem hallgattam meg. Viszont ahol ez számít, ott szerintem min. el van rontva a táp, vagy én nem tudok valamiről.
-
contaxg
veterán
Ahogy növekszik a rendszered felbontása, zene áteresztő képessége, úgy fog változni erről a véleményed.
bkercso
Kiállításon nem lehetett soha jó hangot hallani és sokan pont ezért nem járnak ilyen helyekre. Igazán jó hangú rendszereket magánlakásokban fogsz találni, de azokból sok nem mutiból készült.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorian
félisten
Na akkor még egy gondolat a tápkábelekről.
Amikor először hasonlítottam párat, én sem vettem észre különbséget. Akkor még a házimozi erősítővel próbáltam, a rendszer egyéb elemei is jóval gyengébbek, hiányosabbak voltak. Tehát gyenge volt a cucc, hogy kijöjjön ilyen különbség.
Másodjára már a jelenlegi rendszeren vetettem össze két fajtát, igaz csak egy röpke teszt erejéig. Itt hallottam különbséget, de nem mérvadót. Ez mint később kiderült a két kábel hasonló jellegéből adódott.
Utoljára 3 teljesen másfajta kábelt próbáltunk ki, többen. Itt már egyértelmű különbség volt, a véleményünk is egyezett arról, hogy melyik miben más, ill. a ragsorban.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
KMT
addikt
válasz bajnokpityu #8798 üzenetére
Fenét, ez tömegpszichózis.
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #8798 üzenetére
Vagy különböző kapacitású, elektromos ellenállású kábelek miatt, esetleg a rossz földelés miatt részben oszcillálni kezdett az erősítő, ezért lett más hangja különböző kábelektől. Vagy csak az ellenállás változása miatt történt valami. Vagy a táp szar.
Persze gondolom szó se lehet ilyenről, és a vastag kábel okoz, az átmérő növekedésével logaritmikusan javuló hangot.kk831228: Igen, ez nem a Föld kerek klub.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs