-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz Freerider89 #33500 üzenetére
a teljes kinézet, azaz a kereső helye önmagában jól elkülöníti a két csoportot.
-
Tempus_fugit
tag
válasz Freerider89 #33498 üzenetére
No offense, de nem rosszabb a Pentax elérhető kínálata a Fujinál, már csak azért is mert a K bajonett évtizedekre visszamenőleg változatlan. Ettől függetlenül (ex pentaxosként is) nem engednék a csábításnak, inkább a Fuji-ra hajtanék; hobbistaként amit a Fuji pl. jpg-ben nyújt (kényelem és minőség), azt a Pentax nem tudja.
-
soldier2
őstag
ha a t2 szóba jön nézz rá a H1-re is, IBIS + sok más finomság is van a plusz pénzért.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
törölt tag
Régebben az volt a logika nagyjából, hogy SLR stílusú felső kategória az X-Tx és közép kategória az X-Txx. Rangefinder stílusú felső kategória a Pro és középkategória az X-Ex. Aztán az X-E vonalat törölték, aztán mégis lett E3, aztán megint törölték, aztán most lehet mégis lesz megint E4 is.
Ami még kakukktojás, az az X-Hx, ezt a nagyobb markolat és IBIS miatt hozták be, csak rossz időzítéssel, ezért nem volt nagy sikere annyira. Most kb ennek a középkategóriás változata lesz az X-S10 és jön majd valamikor X-H2 is. -
Freerider89
tag
válasz Tempus_fugit #33502 üzenetére
Köszi a a fuji tippet ex pentaxosként
háát amúgy igen, sajnos a használtpiacon nikon/canon DSLR-hez szarásig van minden. Pentaxra keresgéltem, Pentax adok/veszek FB csoporton íkvül kb nem találtam használtan semmilyen pentax obit. Az előbb említett két nagymárkához elég felmenni jófogásra.
Amúgy, ha fontosabb képeket fotózok (külföldi kirándulás (nekem fontos)) akkor RAW-ban fotóznék és lightroomba kicsit alakítanék az arra érdemes képeken.
"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"
-
soldier2
őstag
válasz Matska #33505 üzenetére
Kétségtelenül nagy, de piszok kényelmes használni, és a jobb fogás kárpótol a + 100-200g-ért. (a 16-55 meg szinte mindegy melyik vázon van, a szett már nehéz és nagy mindenképp ).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz mikrofon #33511 üzenetére
Szerintem ha újrafelhasználják a designt/vázat (persze nem teljesen), akkor az nekik is olcsóbb és nekünk is. Szvsz így lenne értelme. És a design-ban ott van a WR már most is (kivétel az obi, ami helyett úgyis egy mount kell, akkor meg már legyen egy gumírozott mint a Tx sorozatban).
(#33512) sheratan: nagyobb evf-et nem hiszem hogy kapna, a fizikai korlátok sajnos ott vannak. Új akksi szintén nem tudom belefér-e. Mondjuk a T3 is egész jól muzsikál a régivel. Persze ha belefér a méretbe és az árba, jöhet egyik vagy mindkettő is.
IBIS, szelfi, PASM...egyetértek, ez nem arra van.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
Mercutio_
félisten
válasz Freerider89 #33507 üzenetére
Pentaxosok régi vágású népség, index fórum Pentax adok-veszek topicban érdemes nézelődni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mikrofon
veterán
válasz sasNAXO #33513 üzenetére
Nekem két tartalék akksi van az e3-hoz. Igazából az egyik szinte új, mert csak azért rakom be időnként hogy ne öregedjen el. Én már elég jól megszoktam hogyan kell nem energia pazarló módon fotózni így jól elvagyok ezekkel az aksikkal.
WR-rel meggyőztél, legyen az is meg IBIS is ;)
Árban meg szerintem valamivel drágábban fog kezdeni mint az s10. Sajnos.
Nah most már csak kb egy év és meg is jelenik a szürke piacon.... -
Freerider89
tag
válasz Mercutio_ #33515 üzenetére
Köszi a tippet! és látom pörög is az indexes pentax fórum
épp felraktak egy Ks-2-t 100ezer forintért. Pont ilyen vázat ajánlott haverom is. Teszteket olvasva ár/értékben nagyon jó gép. + a vázban lévő stabilizátor + időjárásállóság
[ Szerkesztve ]
"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"
-
Matska
senior tag
válasz Freerider89 #33517 üzenetére
Fb-on van a Magyar Fujifilm Fotósok Csoportja, ott van néhány ex Pentaxos, kérd ki a véleményüket, milyen volt a váltás nekik. (spoiler: elégedettek )
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Freerider89
tag
válasz Matska #33519 üzenetére
Nekem ennyi elég is az eredeti terv amúgy canon dslr volt, az még egy nagy kérdés, hogy aki canonról váltott fujira vajon mit gondol.
-
mikrofon
veterán
válasz Freerider89 #33520 üzenetére
Canonról kevesen váltanak Fuji-ra....
-
törölt tag
válasz mikrofon #33521 üzenetére
Azért szerintem annyira nem kevesen, van sok ilyen videó is yt-on, hogy xy fotós váltott. Patrick rendszeresen hozza le az ilyeneket fujirumors.com-on is.
Mondjuk za igaz, hogy a Canonnak van egy elég nagy fanboy tábora, akiknek a Canon az élet és nem váltanának soha semmire. -
senior tag
válasz Freerider89 #33520 üzenetére
Pentaxról váltottam Fujira az X rendszer elején. Szerettem a Pentaxot, de nagyon nem bántam meg a váltást.
-
törölt tag
válasz randras_83 #33523 üzenetére
Fotózási szokástól függ. Állandóan bekapcsolt LCD-vel, AFC-ben esetleg követő fókusszal nyilván.
Én úgy használom (nem a fogyasztás miatt, hanem mert ezt szeretem), hogy AFS, LCD off, evf eye-sensor módban, és simán hoz 1000 képet egy akksival.
Elsősorban itt ugye az a különbség, hogy egy SLR-nél amíg csak nézelődtél vele, addig nem kellett menjen az érzékelő, képfeldolgozó meg egyebek, mert az optikai/analóg ott. Itt meg amint megy az evf vagy LCD, akkor azonnal fogyaszt. -
mikrofon
veterán
válasz randras_83 #33523 üzenetére
"X-T3 azért zabalja az akksit"
Majd hozzászoksz és normalizálódik ez is. Persze sose lesz Nikon DSLR szintű az egy töltéssel elkészíthető képek száma, az is igaz.....
Egyébként meg mindenhol azt olvasni, hogy a H1 jobban zabálja a T3-nál, de ez logikus is ..... -
törölt tag
válasz randras_83 #33528 üzenetére
Compressed RAW-t bekapcsoltad? Úgy "csak" 24-25MB egy kép.
-
billyjoe
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek, mert gondolkozom, hogy váltok Sonyról Fujira. Jelenleg egy első generációs a7-et használok Sony 16-35, 24-105 és egy Minolta 75-150 manuális objektívvel. Alapvetően azt terveztem, hogy a telét lecserélem egy Canon 70-200 f4-re adapterrel, majd később beruházok egy a7iii-ra, mert nem nőtt a szívemhez az a7i (ismert okok miatt), de annak ellenére, hogy beleférne a költségvetésbe, sajnálnék egy hobbiba ennyi pénzt beleölni. Itt jött az a gondolat, hogyha eladok mindent, abból kijönne egy xt2/xt3 (használt) +10-24 +16-80 +55-200 (használt vagy e-infinity/eglobal), így kisebb és könnyebb is lenne a szett (fontos szempont). Csak tájkép állványról a felhasználás és raw-ban fotózom, jpg annyira nem érdekel és A2-ig szoktam nyomtatni. A legnagyobb bajom a sonyval a színkezelése, ezért is gondolkodom a fujiban, de csak akkor váltanék, hogyha nagyjából megközelítené képminőségben (részletgazdagság, dinamika). Voltam a fotoplusban, kipróbáltam az xt2-t és az xt3-t is. Fogásra, kezelésre nagyon szimpatikus mindkettő, az evf fényévekkel jobb mint a sonyban, 16-80-al nagyon kompakt (24-105-höz viszonyítva), szóval tetszik. Memóriakártyát okosan nem vittem, így teszt képet nem lőttem (tervezem bepótolni), de az utcai környezet nyilván nem ugyanaz mint naplementét, napfelkeltét fotózni. Alapesetben nem kérnék segítséget/tanácsot, de egy rendszerváltás komoly döntés, ráadásul idő is meg stressz is a sony szettet eladni, de mint írtam, túl sok pénz lenne fejleszteni. Ha meglépem a cserét, az sem tiszta még, hogy xt2 vagy xt3 legyen, af nem érdekes, az evf jobban tetszett az xt3-ban, de nem tudom megérné-e a plusz felárat. Ha esetleg tudtok tanácsot adni, azt nagyon megköszönném. -
mikrofon
veterán
válasz billyjoe #33530 üzenetére
Szia,
én Sony PRO vonalról jöttem Fujira. (a7riii => a9 =>xt3)
Egyrészről szerintem a te esettben nagy előrelepés lenne, mert az X-t3 az itt a pro vonal, míg Sony-nál a7mk1 meg a kezdetek előtti verzió. Emiatt ez fényévekkel előrébb repít. Egyébként, ha csak a színkezelés zavar, akkor lehet hogy inkább azon a vonalon kéne kicsit körbenézni. Nem tudom mit használsz, de a C1 Pro 20 Sony licenccel elég jól lekezeli a színeket és elég jó színek összehozhatóak vele Sony alapból.
Ami miatt én váltottam az a méret és a Fuji x-trans jpg motor a filmszimulációkkal. Azonban szerintem ez talán pont nem a táj felhasználásnál előny, hanem emberek, utca, rendezvény. Ha én tájképet fotózok akkor is általában Fuji RAW fájl csúszkáit húzkodom. Akkor meg már minden számomra Fuji előny elveszik....
Azt teljesen megértem, ha a Sony a7mkI miatt elment az egész rendszertől a kedved....
De egy Sony a7iii teljesen más kategória. A 16-35-tel meg a 24-104-meg nagyon jó kombináció.... és drága is, ez is igaz.
De ugyan ezt a szintet Fujiban állítod előny az se lesz olcsó, persze olcsóbb mint a Sony szett.....
Mielőtt beleugrasz a rendszerváltásba szerint próbálgasd az mkIII-is előtte a Sony-ból is.....
Ha nem anyagi okok miatt akarsz kiszállni akkor nem biztos hogy érdemes..... -
billyjoe
csendes tag
válasz mikrofon #33531 üzenetére
Nem csak a színkezelés a bajom vele, úgy az egésszel , 3 éve van meg, de most érett meg a csere. (Próbáltam a C1-et, de nekem nem jött be, maradtam az LR + PS Lumenzia plugin kettősnél)
A méret és súlycsökkentés is szempont egyébként (24-105+70-200 vs 16-80+55-200). Nyilván logikusabb lenne az a7iii, de ha még el is adom az a7-et, plusz vennem kell egy telét, ott vagyok, hogy 500-550k-t kellene ráköltenem, míg ha váltok, ez az összeg max 50-100k lenne. Plusz nem állna annyi pénz benne, hiszen nem ebből élek, ez is fontos.
De, akkor a puding próbája az evés, holnap elmegyek megint a fotoplusba, végig próbálom az xt2-t, xt3-t és az a7iii-t. És természetesen köszönöm. -
gorgo
őstag
-
billyjoe
csendes tag
válasz mikrofon #33534 üzenetére
Sony bérlés még megoldható, az van nekik, de a fujihoz nincs objektív sajnos... És máshol sem találtam. Egyébként bepróbálkoztam azzal, hogy a bérlés idejére ott hagyom kaució helyett a teljes sony szettem, de nem mentek bele sajnos.
Gorgo: a vitrinben volt xt2, és van bent használt xt3, a srác szó nélkül rá tette a 16-80-at,és ha vittem volna memóriakártyát, az üzlet előtt csinálhattam volna pár képet.
-
törölt tag
válasz mikrofon #33534 üzenetére
Csak tájképre szerintem nem kell elengedni a T2-t (vagy akár H1-et). Amiben a T3 fejlődött, az az AF és videó, ezek egyike sem nagyon kell tájképekhez, az érzékelő dinamikája nem változott érdemben, csak kapott kicsivel több pixelt, de amúgy nem biztos, hogy megéri ilyen felhasználásra a felár.
-
toyone
őstag
válasz billyjoe #33536 üzenetére
Ajánlom ezt a céget/úriembert
https://camerarental.hu/kapcsolat/
Nagyon kedves, segítőkész és az alábbi obik bérelhetőek tőle Fujira:
Fujinon XF 10-24/4 R OIS
Fujinon XF 16-55/2.8 R WR
Fujinon XF 16/1.4 R WR
Fujinon XF 23/1.4 R
Fujinon XF 35/1.4 R
Fujinon XF 56/1.2 R
Fujinon XF 90/2 R LM WR
Illetve van egy T2-es váza is.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
wms
senior tag
válasz randras_83 #33547 üzenetére
2 év
-
mikrofon
veterán
válasz randras_83 #33547 üzenetére
Fogalmam sincs
Nekem az üzlet adta, akitől vettem... Persze körülményesebb is....
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest