- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz Ereshkigal #32901 üzenetére
Most éppen 24 hónap.
Az viszont kérdés, hogy mennyi időt vesz igénybe és mennyire működik.
Ezért én úgy gondolok rá, mintha egy használtat vennék, csak mégis új....
Mindig jobb a pozitív csalódás mint a negatív...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Mr.Csizmás #32897 üzenetére
Pontosan ez a bajom.
Azért jelentősen olcsóbb mint a 23/2.....
Csakhát mégis 35 a 23 helyett.....
Mindegy amíg megjön a kitt addig ki tudom találni..... -
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz #10186752 #32904 üzenetére
Feltehetően ÁFA-trükköznek, szürkén kerül EU-ba is a cucc, hogy a vám-olást elkerüljék, de ez téged csak annyiban érint, hogy néha az írtnál később érkezik meg a termék.
És persze itthon nincs rá garancia, de problémától függően lehet velük egyeztetni, hogy elfogadják-e egy hazai szerviz árajánlatát, vagy vissza kell nekik postázni.Ahogy előttem írták a legtöbben úgy kezelik, mintha gari nélküli használt cuccot vennének, csak ezek újak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Gercsa
senior tag
válasz kovsol #32889 üzenetére
A tech-spec dolgokon túl, azért fogj a kezedbe mindkettőből egy-egy példányt.
Az én ízlésemnek a T100-T200 széria sokkal inkább műanyag gyengébb minőségű cuccnak tűnt mint az E3.
Értem ezt elsősorban anyaghasználatra, ami nem csak a szemnek hanem a kéznek is érződik.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
G3kko
tag
Sziasztok!
Befutott házzám egy e-globis E3, ez az első fuji vázam, pár katt alapján eddig nagyon bejön
Viszont esélyes, hogy kifogtam egy fault-os töltőt vagy aksit? Erre van tippetek esetleg?
aku töltőbe -> világít a zöld led, majd kialszik (elvileg feltöltve) -> a vázban viszont már azt jelzi vissza, hogy az csak félig töltött állapotban van.Most éppen a vázban usb-ről töltöm, eddig úgy tűnik hatásosan..
Köszi,
Gekko[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #32907 üzenetére
Szerinted? Ha vettem volna nem írnám be? Lehet még egy hsz kiemelést is kérnék rá
De hát mi az az 5-6 év, amióta ekörül járkálok? Már egy vagy kettő ide vagy oda, nem számít.
Nagy barom vagyok amúgy, mert pár hete volt egy Fuji X-T3 akció kitobival nagyon jó áron és annyira nehezen döntő típus vagyok hogy elment az akció, és most bánom. (Közben vettem FF gépet, az meg impulzusvásárlás volt - megláttam és megvettem --- komolyan nem vagyok normális, vagy évekig tökölök valamin, vagy 3 perc alatt megveszem. Aztán nem vált be, úgyhogy most ez annyira jó volt, hogy letisztult bennem hogy mit szeretnék. Nagyjából látom, hogy a FF irány nem nekem való, feleslegesen nagy, nehéz, és számomra nincsenek valós előnyei. Bármennyire is szerelem első látásra az x100 széria, az szintén kiesett a rostán, mert rájöttem arra, hogy szükségem van arra, hogy szűkebb látószöggel tudjak fényképet csinálni, és nem tudom hogy arra az ekv. 50mm-es előtét mennyire lenne elég. Furcsa, de ami miatt úgy gondolom, hogy fujit szeretnék majd, annak a képminőséghez van a legkevesebb köze, ami nem túl pro hozzáállás biztos, de rájöttem hogy nagyon fontos nekem a kezelhetőség, hogy fizikai tárcsával tudjak záridőt, és fizikai gyűrűvel rekeszt állítani, és ha ehhez hozzájön ugyanet ISO-ban akkor az nagyon tetszik. Így kb. a T széria az amit becéloztam, és mivel sóher vagyok ezért az előző generáció. Bár, ahogy magamat ismerem, lehet hogy mire vásárolok, már a T4 lesz az előző generáció. Nézegettem Sonykat is, de a vázak kezelhetősége nem tetszett, és objektívek terén sem éreztem azt, amit a fujinon felhozatalban. Szóval jelenleg így állok, szokás szerint várok a Nagy Akcióra, ami épp most múlt el...) -
El Joe
tag
Tavaly gariztattam az Eglobal-al a T2-őt. 4 hét alatt visszakaptam. Örülnék, ha a hazai szervizek csak közelítenék ezt időben (a folyamatos kommunikációt már nem is említem).
-
kovsol
titán
válasz mikrofon #32917 üzenetére
Izgatja a fantáziámat a Fuji. Lehet vadászok játszósnak valami használt cuccot olcsón, hogy kielégítsem ezt a belső hangot.
Egyébként volt már nekem A6300, és a logikus lépés az lenne, hogy szerzek egy A6400 -t, mert halomban áll a rárakható FF objektívem.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
mikrofon
veterán
válasz kovsol #32918 üzenetére
Pont ezért gondoltam.
Bár ha már aps-c Akkor legalább egy méterben hozzá illő obi sem ártana a sok ff mellé.Ha meg a kíváncsiságod hajt, akkor egy rendes vázzal próbálkozz különben csalódni fogsz. Azért te a jóhoz vagy szokva.
Az a baj hogy nem tudom melyik Fujifilm váz van ellátva kihajtható LCD - vel hogy szelfizős gépnek el tud adni otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Gercsa
senior tag
Idén első alkalmam volt kicsit csillagozni.
Tesztelgettem a Trackert, meg pár obira ránéztem mit lehetne kihozni.
Ezt most csak így itthagyom, egy 20 ezer forintos objektív is miket tudhat manapság:
(1kép, nem stackelt, és ennyi pénzért baromira nem is zavar a széleken mit kavar)
7artisans 25mm
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
mikrofon
veterán
van itt valaki aki próbált már Fringer EF-FX Pro II + Sigma 18-35/1.8 kombinációt valamelyik fuji vázon?
Vagy akár a nagytesóját a Sigma 50-100mm/F1.8-at?[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Urak, Viltrox 85 1.8 és Fuji 90 2 között vacillalok. Tesztekben jobb a Fuji, AF, képminőséget figyelembe véve megéri a dupla árat?
A frissítés után mennyit javult a kínai azt nem tudom.
Abszolút hobbista vagyok, saját felhasználásra fotózok. -
soldier2
őstag
A Viltroxot nem ismerem, de a 90/2 az egy rendkívül jól sikerült darab. Egyik kedvencem, nagyon nem bántam meg.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Mr.Csizmás
titán
eglobal fájás again ez mi lehet? (le tudom fordítani, a valóság érdekelne)
2020-07-21Shipment further connected.
2020-07-20Your parcel will arrive shortly at the courier depot."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kovsol
titán
válasz Mr.Csizmás #32928 üzenetére
Nekem ennyi volt az eglobal rendelésem nyomkövetése. (lásd lejjebb)
Miután a GTS link megjelent onnantól, az ő oldalukon volt az update merre jár a szajré.
Szerintem a tied konkrétan még csak úton van a futárszolgálat depojába.#
Date
Parcel Status
5
2019-04-30
Your parcel has arrived at GTS, please follow this link for further information: <itt volt a GTS traking link, meg a szám>
4
2019-04-29
Shipment will arrive at courier depot for sorting shortly.
3
2019-04-28
Shipment is en-route to courier depot.
2
2019-04-27
In transit.
1
2019-04-26
The parcel has been picked by the courier; The parcel has left the courier's warehouse.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Tua
tag
Ha hosszútávra veszed, szerintem megéri a felárat. A Viltrox mögött egyelőre nincs normális szerviz hálózat (legalábbis én nem tudok ilyenről), csupán gari alatt cserélik ha itthon veszed. A Fujinak viszont bármi baja lesz, lesz hova vinni. De nyugodtan javítsatok ki ha tévedek
-
Tua
tag
válasz Mr.Csizmás #32928 üzenetére
Én eGlobalról 06.16-án rendeltem az XE3-at, és 06.25-én már hozta is a DPD.
-
törölt tag
Én olyanokat (is) olvastam emberektől, akik használták a 85-öt, hogy néha nem ismeri fel a váz, vagy hogy annyira szorul a bajonett, hogy félnek tőle, hogy lecsiszolja a vázat (tele megy a belseje fémreszelékkel).
Meg hát azért a 90-es az egyik etalon a Fuji rendszerben AF sebesség és pontosság terén (a 16-55 mellett), illetve képminőségre is kiemelkedően jó. -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Használt X-H1 vásárlásásának fontolagtása zajlik. Mire kell odafigyelni ezeknél? Tipushibák? Gyenge pontok? Van valami, amibe bele lehet tenyerelni?Más:
Nem túl friss, de ha jól látom, nem volt még itt: 1500 USD körül várható az 50f1 kezdő listaára. (Az 56 f1.2 kezdőára 1000USD volt usankában, úgyhogy ha lesz WR meg jobb AF meg eseteg tág blendén még minőségben is jobb az 56-nál, akkor remek obi lesz. Kérdés, hogy a Fuji-tábornak mennyire van erre szüksége... (Lehet úgy jár majd az 56-os mellett, mint ahogy a 16-55 járt a 18-55 mellett.))Megint más: nem találok semmi értelmes összehasonlítást Fuji 16-55 vs Sigma Art 24-70f2.8 téren. Vannak tapasztalatok? Árban nincs túl nagy különbség a kettő között.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
törölt tag
válasz Alabástrom #32937 üzenetére
16-55 időjárásálló, villám AF, és 16mm-ről indul, nem 24-ről. Ha meg egy normális adapter árát is beleveszed, úgy nem is sokkal drágább a Sigmánál.
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #32938 üzenetére
FF-re gondoltam tenni a Sigmát. Persze úgy meg a másik végén jóval kevesebb. (Imádom a Fuji-t, de sajnos bokeh-buzi vagyok, és most éppen radikálisan lecsökkentem a szettem méretét, olyannyira, hogy akár egy rendszerváltás is túlélhető lenne most. Gyakorlatikag 2 obit akarok megtartani, egy ekv 50mm fényerőset portrézni és egy ekv 24-70-et mindenesnek).
-
törölt tag
válasz Alabástrom #32939 üzenetére
Ja, hogy úgy. Hát az más kérdés akkor Bokehra amúgy ott vannak ezek a 0.95-ös Mitakon obik
-
Ereshkigal
őstag
válasz Alabástrom #32940 üzenetére
Ezért kell Sony-t venni, az bezzeg eltünteti őket.
-
Gercsa
senior tag
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Alabástrom #32939 üzenetére
1.4R sor rád vár, ha AF+boke kell.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Alabástrom
senior tag
válasz #16820480 #32941 üzenetére
Sosem portréztam még manuállal, kissé fosok tőle. Sokszor még a sima AF is kevés és egy jó eye-focus hiányzik... (Nem szeretek a technikával foglalkozni amikor belemerülök egy portrézásba, de papír DoF-nál nagyon észnél kell lenni.)
De lehet majd kicsit jobban utánanézek ezeknek a Mitakonoknak és ha sikerül levadászni használtan, akkor belelugrok a manuál világba. Aztán talán pár év múlva mégis lesz 33f1 és addigra a jó eye-focusok Fuji vázak is elérhetőek lesznek számomra.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Mr.Csizmás #32945 üzenetére
volt teljes 1.4 sorom, épp most adtam el mindet a 35f1.4 kivételével. (Az a leggyakrabban használt obim, plusz olyan olcsó, hogy egyszerűen nem érdemes eladni. De néha kevés a DoF 1.4-en is, plusz a sajátságos bokeh-ja nem mindíg jön be, és hát az AF-a sem a legacélosabb. De ennyi pénzért már-már csodaszámba megy a képe. Ez az az obi, ,amit valszleg soha nem fogok eladni, még ha tényleg lesz valaha 33f1, akkor sem.)
szerk: a 35 tömjénezésemhez hozzátartozik, hogy valószínűleg kifogtam egy darabot a gyártási szórás tetejéről. Tesztekben, fórumokon olvasottak alapján jobb tapasztalataim vannak a képminőségével, mint másoknak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alabástrom #32946 üzenetére
Van rá egy workaround, hogy átrakod a gépet CH-ra, és 20 fps-sel tolod a sorozatot, miközben lassan húzod a fókuszt, az egyik csak betalál
Amúgy én sem vagyok annyira manuál párti, főleg nem akkor, ha 1-2 mm elmozdulás már befolyásolja az élesség síkját
-
t.imi
addikt
Közben egy két telefon. Stúdió Line forgalmazza, gar időn belüli meghibásodás esetén ők intézik a szervizt, garancia idő után is. Hogy pontosan mit takar...cserét, külföldi javítást mint Olympus esetében, nem tudom.
Újabb teszteket nézve hihetetlen a Fuji.
Nekem kellene eldönteni hogy évi 4-600 képre megér-e ekkora befektetést. Szívem szerint Fuji, pénztárcát nézve Viltrox.sheratan ha jól emlékszem az objektív kioldógombjában akad, ér hozzá egyes Fuji vázakon az obi.
AF gondokról olvastam, ez mennyit javult utolsó 1.03 javítás óta, passz.
Fuji a közeli témáknál ~60cm téveszt, gondolom ezt azóta orvosolták.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest